Stretnete človeka, ktorý sa vám spočiatku javí dokonalo a bezchybne, no potom si na ňom všimnete niečo, pri čom si poviete, že tudy cesta určite nevede.
(pokračovanie v komente)
Na prvý pohľad 10 z 10, ale...
Čo je pre vás to "ale"? Mám na mysli buď výzor, povahovú vlastnosť alebo správanie, ktoré vás na opačnom (alebo aj rovnakom) pohlaví dokáže dokonale znechutiť. Môže ísť častokrát o zdanlivo povrchné a pre niekoho iného zanedbateľné malichernosti, no ktoré však vy na tej druhej osobe jednoducho nedokážete zniesť.
Také extrémne klebetníctvo je pre mňa dosť neatraktívne. Keď sa o ľuďoch baví poza chrbát a všetko o každom vie. Akože toto si ide asi každá žena, a muži často vlastne tiež, ale... No mne sa to nepáči. Čiže je 10 z 10, ale príliš ohovára.
..konzumuje mäso a živočíšne výrobky vo veľkom
..neseparuje odpad
..nerád cestuje
..nezaujíma sa o environmentalizmus, politiku a všeobecné diane
..býva u rodičov
..je veľké decko a nevie, čo chce
..nemá rád mačky (alebo zvieratá vo všeobecnosti)
..je emocionálne nevyzretý, 'nevyblbnutý'
..nevie komunikovať
..nesie si so sebou batôžtek tráum a psychických problémov, ktoré nijak nerieši
..je marný v základných životných schopnostiach a nevie sa o seba postarať (nevie variť, upratovať, zarábať €, organizovať si život)
..nevonia
..nie je prirodzene inteligentný
..zamýšľa negatívne, na všetko hundre
Mne sa ale nikdy nestalo, že by bol niekto hneď 10/10, u mňa si to musí postupne vybudovať. Neviem ale vybrať nejaké vlastnosti, čo mi vadia, lebo to záleží na jednotlivcoch. Nejaká vlastnosť mi pri prvom človeku môže vadiť, pri druhom som schopná ju v pohode tolerovať.
Čo sa vzhľadu týka, to je pre mňa nočná mora, lebo ja nikdy na nikom na začiatku nevidím, či je pekný alebo nie. A dosť na to doplácam, lebo to najhoršie som vždy zažila od tých najškaredších.
Ale na prvom rande si chce rozdeliť účet
Ale má nezanedbateľný prízvuk
Ale je nižší ako ja
Ale nemá vysokú/neštudujte
Ale chodí na dramáče
Ale počúva techno
Ale jeho obľúbený film je vlk z Wallstreet
Ale ide si kryptomeny
Ale chodí do kostola
- fajčí
- berie drogy
- je vegánka
- chodí na crossfit
- nerada cestuje
- volí Fica
- počúva SK hip hop
- zdieľa motivačné kokotiny (Odin, Evolúcia vedomia, ...)
- je prijebaná
V pripade potencialneho partnera je to ale ak mi nevonia a ma skarede zuby, a v pripade ludi celkovo su to odlisne politicke nazory a extremisticke prejavy.
- v prípade muža : nechce sa usadiť, ženiť, mať deti (aj ked toto sa rieši až neskôr)
- nevie, čo chce
- nemá všeobecný prehľad, pozerá trapošiny, reality show a pod.
- nemá záľuby
-fajčí, pije, videohry, kryptomeny a pod.
- podporuje extrémistov
- je náboženský/ateistický/ iný...fanatik
a u všetkých mi vadia tie slizké osobnosti, čo sa tvária ako silné a dávajú nevyžiadané rady napr. ohľadom výzoru iných, prípadne ak sa mi niekto prizná s tým, že ako decko šikanoval niekoho, väčšinou si dávam pozor, lebo toto je vlastnosť, ktorá ľudom zvyčajne ostáva aj v dospelosti
raz som videl dievcinu, co mi pripadala jak andel, ale potom som ju pocul prehovorit dost silnym vychodniarskym prizvukom a navyse nejak tak uhundrane a viem, ze mi to dost sposobilo kognitivnu disonanciu
Hoci nikdy by som nepovedal, ze toto mi nejak bude prekazat, ale vtedy sa ukazalo, ze mi to nepripada pritazlive kazdopadne (to hundranie ma neprekvapuje, nikomu asi nepride pritazlivy hundros).
Tsss ja by som kľudne prehliadol aj iné pohlavné orgány.
@458katka@8 tvoje príspevky spoločnosti čítať to je ťažké bravíčko... Ale ako feminista som tak nejak rád, že je tu aj ženská verzia koloska. Akože, nemusí sa tu tolerovať absolútna povrchnosť a zarputilé odmietanie používania mozgu len chlapovi... Takže len tak ďalej sestra...
Akákoľvek aplikácia fanatizmu, či už ide o astrológiu, vieru, filozofiu, konšpiračné teórie, politické myslenie atď. Sú to ľudia s ktorými sa nedá fungovať pokiaľ im nedá druhá strana vždy za pravdu.
@thunderstorm@17 nie, skôr som sa ako ten smajl pousmial, ako si príšerne náročná. To je hrozné natrafiť na babu, ktorá mi povie alebo spíše dlhý zoznam toho, aký má byť chlap. A ona je pritom taká dokonalá?! Tiež je iba človek a ja si cením skromnosť, nikdy ma neťahalo k náročným ženám a v tomto staršom veku o to viac. Ja pritom chcem od baby iba pár skromných bodov, ale tá skromnosť, je to čo u teba chýba a vždy som práve z tejto doby smutný aké sú niektoré baby, čo požadujú, že nemajú hodnoty a koľko toho chcú. ? Ja si myslím, že každý človek by mal byť na tomto svete skromný. Podľa mňa sú chlapi viac skromní ako ženy.
Asi to súvisí s tým, že ženy si môžu viac vyberať, viac menia chlapov a týmto im stúpajú pri tých chlapoch požiadavky. Zatiaľ čo chlap si viac váži ženu, nemení ich toľko a musí sa uskromňovať, je preto viac skromnejší. Ja si myslím, že aj žene viac odpustí, že nie je dokonalá alebo má zlozvyk. Myslím, že zo psychologického hľadiska to môže mať práve v tomto súvislosť.
@priekala@27 Alebo to súvisí s tým, že thunderstorm nie je jebnuté decko a uvedomuje si, že na nejaký zmysluplný vzťah treba mať s človekom nejaké veci naozaj spoločné, aby sa dalo nie len občas porozprávať, ale trebárs tráviť spolu čas, bývať, alebo tak všeobecne existovať.
@priekala@26 áno, som náročná, pretože keď si vybarám partnera, vyberám si ho s tým, že by to mal byť ideálne výber na celý život. viem aké sú moje túžby a potreby, viem, akého partnera k sebe potrebujem, pretože už mám niečo zažité, už mám pár vzťahov za sebou, mám skúsenosti s parterským spolužitím, viem, čo fungovalo, čo negungovalo, čo vo vzťahu určite potrebujem, čo vo svojom živote v žiadnom prípade nechcem.. a reflektujem to do svojich požiadaviek na partnera.
viem, že je skrátka lepšie mať jasno v tom, čo chcem a vyfiltrovať na začiatku všetko, o čom viem, že by z dlhodobého hľadiska nefungovalo, aby som nestrácala čas s ľuďmi, s ktorými by som si nerozumela a našla si človeka, s ktorým si budem mať čo povedať aj keď budem stará žena.
mimochodom, požadujem len to, čo aj sama ponúkam a predstav si, že sa mi s tými, podľa teba neskutočnými, požiadavkami aj podarilo nájsť partnera a funguje nám to a ty kde máš priateľku, že tu takto mudruješ?
tento tvoj koment pekne ilustruje fakt, že o vzťahoch nič nevieš, že s nimi nemáš žiadne skúsenosti a že máš o partnerstve veľmi naivné, až detinské predstavy.. keď chceš byť skromný, tak buď, v tvojej situácii ti už nič iné aj tak neostáva ale zmier sa s tým, že sú skrátka ľudia, ktorí na znižovanie svojich nárokov na partnera nie sú odsúdení
@karlotiskot@thunderstorm prečo míňate čas na vysvetľovanie vzťahových záležitostí niekomu, kto sa dokáže zamilovať do každej, s ktorou sa mu na dve sekundy stretnú pohľady počas cesty vlakom
@quattroformaggi@30 ja si uvedomujem, že to pravdepodobne nemá zmysel ale som vždy tak fascinovaná tým, že tu najviac mudruje o vzťahoch človek, ktorému na lásku stačia dva týždne písania na zoznamke a o ktorého nikto nikto ani bicykel neoprel a vždy som v úprimnom údive, čo je schopný vyprodukovať a neviem si pomôcť skrátka
@thunderstorm@29 mala by si si dobre pamätať, že ideálny partner neexistuje. Viem to aj ja, a mala by si to vedieť aj ty. S takými požiadavkami takého človeka asi ani nikdy nenájdeš alebo budeš čakať veľmi dlho, až sa aspoň vôbec dočkáš..
@priekala@33 wtf, vieš čítať? nikde som nenapísala že ideálny, proste vyhovujúci mojim kritériám. a jasne som napísala, že partnera, ktorý tým požiadavkám vyhovuje, mám, žijeme spolu a sme obaja šťastní
proste si uvedom, že ja som v týchto veciach v absolútne inej situácii a pozícii, ako ty, takže toto nemôžeš porovnávať nejaké pokusy o rady a múdre kecy v tejto oblasti z tvojej pozície mi prídu smiešne, nakoľko ja som tu tá šťastne zadaná a ty ten tridsaťročný panic ?
@priekala@33 ja ti neviem Kerro, nech si citam jej poziadavky kolkokrat chcem, tak mi pridu uplne normalne. Co je na nich tak narocne a nesplnitelne ? Keby tam mala spomenute, ze chce jednorozca a 4 jachty k tomu, tak nepoviem nic, ale pozaduje normalne vyspeleho partnera, tak ako aj my, muzi, pozadujeme vyspele partnerky (nie je vobec pravda, ze muzi su skromnejsi/menej narocni ako tvrdis)
@thunderstorm@34 viem, čo by som nevedel.. Keby si mám ja hľadať podľa všetkých mojich kritérii, tak by som musel mať modelku, páčia sa mi totiž dosť pekné baby, a aj také ktoré majú pekné zadky, stehná, veľké prsia. Ale ak aj takú postavu by nemala, neodmietol by som, však aj tá, čo som sa tu toľko spovedal nedávno bola veľmi sympatická v tvári, ale nebola tak chudučká, prsia tiež nemala nejaké veľké a asi ani zadok a stehná, ale tak išiel som po nej. Už to je však minulosť, skončili sme, ona bola presvedčenejšia pre iného, odmietla moje opätovné stretnutie, tentoraz na Vianočné trhy. Tým ma naštvala, ešte ani žiadna reakcia, aby sa asi vyhla odpovedi, tak to bola posledná kvapka do pohára a dobrovoľne som ju vymazal. Nechcel som byť druhý a nebyť jej hlavný cieľ záujmu. Som teraz po tom viac osamelý, ale tak nemalo by to budúcnosť, aby neišla so mnou von. A čo sa týka panictva, tak to by nemala byť tiež hanba, ono sa to totiž tiež spolu so vzťahmi vekovo posúva a mali by si baby zvykať a aby neboli prekvapené, že nejaký nezadaný chalan je panic. A ja neviem ani čo si na tom tak zakladáte, je to blbosť.
@thinkaboutjustice@36 tak lebo podľa nej nejaký 30 ročný chlap po vysokej škole, bude mať po piatich rokoch na dom a byt a bude osamostatnený. V dnešných časoch je to už somarina bývať z pasie po podnájmoch, privátoch, hoteloch, len aby si spravil očko u báb, že je osamostatnený. A emocionálne nevyzrelý.. Každý je inak vyzrelý, to je proste jej nárok..
Neraďte človeku bez sebareflexie a s jebnutým postojom k ľuďom a ženám, čo a ako robí zle, ďakujem. Minimálne keď už ste tak urobili 3406959x a vidíte, že to nemá efekt a ani zmysel.
Čím dlhšie ostane sám, tým je to pre ostatných lepšie, lebo ho z kilometra prezradí vlastný smrad.
@priekala@37 no tak ty si skráta veľmi vyberať nemôžeš ale láskavo neposudzuj vzťahové kritériá iných ľudí, do toho ťa vôbec nič nie je. @38 myslím si, že vo všetkých kútoch sveta je normálne, že 30 roční ľudia, nielen muži, ale i ženy, sú osamostatnení a viac-menej vyzretí a hotoví ľudia ty si tu iba zase ideš tú svoju pesničku - "vy všetci ste divní, len ja som lietadlo" tu jasne vidieť, že ťa môj komentár popudil jednoducho preto, že väčšinu tých podmienok nespĺńaš
@thunderstorm@41 no neviem, musela by si zrejme so šťastím natrafiť na takých 30 ročných osamostatnených a vyzretých ľudí.. Napríklad hneď u mňa v odbore bolo na vysokej škole viacero spolužiakov, čo neboli a ani teraz ešte stále nie sú osamostatnení. Vyzretí možno sú viac odomňa, to im ja neberiem, pretože nejaký ten vzťah mali, ale bývajú s rodičmi. Ja ešte som na tom oproti nim lepšie, že mám to svoje pojazdné auto a vodičák + relatívne dosť peňazí keď žijem sám. Nevravím, povydávali sa už nejaké spolužiačky z VŠ, ale väčšinou išlo o ženy. Chlapov pomenej sa ženilo čo som si všimol a tiež nie každý má v tomto veku deti, a všetko toto, čo spoločnosť považuje za samozrejmosť. Vidím ale, že aj ty to považuješ za samozrejmosť. Nie každý mal vzťah od 13-tich ako to dnes je trendom. Ja som nestranný, nikdy som sa neprispôsoboval tomu, čo koná okolie. A som toho názoru, že keď si ich nebudem všímať, tak sa budem mať fajn. Neoplatí sa sledovať okolie, ja si budem žiť vo svojej bubline so záujmami a ženy nebudem naháňať. Nech si ich naháňajú iní, čo si myslia, že to má pre nich zmysel. Ja som sa už v nich dostatočne sklamal a nemyslím si, že mám **** názor na ženy a spoločnosť, ako tu niekto povedal.
@priekala@42 so šťastím natrafiť? ja mám pod 30 a som samostatná od 18, priateľ má 33 a je samostatný asi od 23, drvivá väčšina mojich kamarátov a známych má do tridstať alebo čerstvo po tridsiatke a všetci sú v podnájme alebo majú hypo, bývajú sami alebo s partnermi, niektorí už sú aj zobratí napríklad aj dosť veľa ľudí na birdzi (imo väčšina) má okolo 30 a skoro nikto nebýva s mankou, väčšinou majú ľudia pobrané hypotéky, sú zasnúbení alebo zobratí a zakladajú si rodiny, riešia úplne iné veci ako priemerný priekala tak mi netrep blbosti, že "musela by si so šťastím natrafiť"
podľa mňa si len tvoj mozog trochu skresluje realitu, aby si si neprišiel ako jediný, ktorý si v tridsiatke nevie zariadiť svoj vlastný život, hovorí sa tomu kognitívne skreslenie, vygoogli si to.
inak asi by som uzavrela túto diskusiu s tým, že každý z nás má skrátka úplne iný lifestyle, úplne iné hodnoty, preferencie, priority a predstavy o živote, iné kritériá na partnera, okruh známych a skúsenosti a je to tak v poriadku, nemusíme to porovnávať, nemá to zmysel. aj tak mám pocit, že vôbec nechápeš, čo sa ti snažím zdeliť a len si ideš svoje ako vždy
@thunderstorm@43 tak ale birdz je osobitná vzorka, zrovna tu sa takí zišli, ale nie je to ani tu tak, že každý je priemer bežného tridsiatníka alebo 25-ročného. Tak by som podnájom nebral, považujem to za stratu peňazí, keď to stojí toľké peniaze. Ja dám radšej mame. Hypotéku na ten budúci dom keďtak, až by bola baba taká náročná, čo zrejme aj bude, lebo viem aký je dnešný svet a baby v ňom, si nemám ako sám zobrať. Ani to teda nejdem skúšať, kúpim skôr to svoje auto a budem šťastný spolu s ním. A ja babu nebudem hľadať, je to podobné a chcel som napríklad mať tú, a ostal som sklamaný. Nech si ona nájde mňa, ja už sa nebudem dávať do hľadania..
@quattroformaggi@1 po teme poslednych dni resp dni zaciatku minuleho tyzdna by to mozno chcelo z mojej strany napisat nieco konkretne
ale obavam sa, ze nic take neexistuje.. zvacsa ak nieco take je, tak sa ten clovek od zaciatku nejavi dokonale a idealne, ale nieco tam nesedi uz od pociatku..
tiez je otazka ci myslis vyslovene "vztah partnersky" alebo aj iny.. kedze tam je i ina miera vystrednosti pripustna..
Tundra ma asi najrozumnejsie poziadavky , nic nenormalne co by nemal splnat dospely chlap . Ale viem, chlapci co este nezabudli na mamin cecok, to dospelacky nerozdychaju a rozrevu sa
Asi by mi vadilo, ak by nemal podobný pohľad na život a názory ako ja, vo veľa prípadoch v minulosti sa mi zprvu dokonalý človek doslova sprotivil kvôli tomuto
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
Čo je pre vás to "ale"? Mám na mysli buď výzor, povahovú vlastnosť alebo správanie, ktoré vás na opačnom (alebo aj rovnakom) pohlaví dokáže dokonale znechutiť. Môže ísť častokrát o zdanlivo povrchné a pre niekoho iného zanedbateľné malichernosti, no ktoré však vy na tej druhej osobe jednoducho nedokážete zniesť.
..neseparuje odpad
..nerád cestuje
..nezaujíma sa o environmentalizmus, politiku a všeobecné diane
..býva u rodičov
..je veľké decko a nevie, čo chce
..nemá rád mačky (alebo zvieratá vo všeobecnosti)
..je emocionálne nevyzretý, 'nevyblbnutý'
..nevie komunikovať
..nesie si so sebou batôžtek tráum a psychických problémov, ktoré nijak nerieši
..je marný v základných životných schopnostiach a nevie sa o seba postarať (nevie variť, upratovať, zarábať €, organizovať si život)
..nevonia
..nie je prirodzene inteligentný
..zamýšľa negatívne, na všetko hundre
mohla by som asi ešte dlho pokračovať
Čo sa vzhľadu týka, to je pre mňa nočná mora, lebo ja nikdy na nikom na začiatku nevidím, či je pekný alebo nie. A dosť na to doplácam, lebo to najhoršie som vždy zažila od tých najškaredších.
Ale má nezanedbateľný prízvuk
Ale je nižší ako ja
Ale nemá vysokú/neštudujte
Ale chodí na dramáče
Ale počúva techno
Ale jeho obľúbený film je vlk z Wallstreet
Ale ide si kryptomeny
Ale chodí do kostola
- ma rad meciara
Pre mňa je veľa odrádzajúcich vecí, ale neberiem takmer žiadnu fatálne. Neprekusnem asi len drogy.
Inak je pre mňa skôr dôležitá tá rovnováha, porozumenie a celkový prínos, ako napríklad pocit (s)pokojnosti.
- berie drogy
- je vegánka
- chodí na crossfit
- nerada cestuje
- volí Fica
- počúva SK hip hop
- zdieľa motivačné kokotiny (Odin, Evolúcia vedomia, ...)
- je prijebaná
- nevie, čo chce
- nemá všeobecný prehľad, pozerá trapošiny, reality show a pod.
- nemá záľuby
-fajčí, pije, videohry, kryptomeny a pod.
- podporuje extrémistov
- je náboženský/ateistický/ iný...fanatik
a u všetkých mi vadia tie slizké osobnosti, čo sa tvária ako silné a dávajú nevyžiadané rady napr. ohľadom výzoru iných, prípadne ak sa mi niekto prizná s tým, že ako decko šikanoval niekoho, väčšinou si dávam pozor, lebo toto je vlastnosť, ktorá ľudom zvyčajne ostáva aj v dospelosti
Hoci nikdy by som nepovedal, ze toto mi nejak bude prekazat, ale vtedy sa ukazalo, ze mi to nepripada pritazlive kazdopadne (to hundranie ma neprekvapuje, nikomu asi nepride pritazlivy hundros).
ale vadi mi ked je blondava pozerka s kilometrovym predkusom, velkym frnakom a 4dsiatkou na krku, pozdravujem tuna birdzacku
@458katka @8 tvoje príspevky spoločnosti čítať to je ťažké bravíčko... Ale ako feminista som tak nejak rád, že je tu aj ženská verzia koloska. Akože, nemusí sa tu tolerovať absolútna povrchnosť a zarputilé odmietanie používania mozgu len chlapovi... Takže len tak ďalej sestra...
...
viem, že je skrátka lepšie mať jasno v tom, čo chcem a vyfiltrovať na začiatku všetko, o čom viem, že by z dlhodobého hľadiska nefungovalo, aby som nestrácala čas s ľuďmi, s ktorými by som si nerozumela a našla si človeka, s ktorým si budem mať čo povedať aj keď budem stará žena.
mimochodom, požadujem len to, čo aj sama ponúkam a predstav si, že sa mi s tými, podľa teba neskutočnými, požiadavkami aj podarilo nájsť partnera a funguje nám to a ty kde máš priateľku, že tu takto mudruješ?
tento tvoj koment pekne ilustruje fakt, že o vzťahoch nič nevieš, že s nimi nemáš žiadne skúsenosti a že máš o partnerstve veľmi naivné, až detinské predstavy.. keď chceš byť skromný, tak buď, v tvojej situácii ti už nič iné aj tak neostáva ale zmier sa s tým, že sú skrátka ľudia, ktorí na znižovanie svojich nárokov na partnera nie sú odsúdení
proste si uvedom, že ja som v týchto veciach v absolútne inej situácii a pozícii, ako ty, takže toto nemôžeš porovnávať nejaké pokusy o rady a múdre kecy v tejto oblasti z tvojej pozície mi prídu smiešne, nakoľko ja som tu tá šťastne zadaná a ty ten tridsaťročný panic ?
Neraďte človeku bez sebareflexie a s jebnutým postojom k ľuďom a ženám, čo a ako robí zle, ďakujem. Minimálne keď už ste tak urobili 3406959x a vidíte, že to nemá efekt a ani zmysel.
Čím dlhšie ostane sám, tým je to pre ostatných lepšie, lebo ho z kilometra prezradí vlastný smrad.
@38 myslím si, že vo všetkých kútoch sveta je normálne, že 30 roční ľudia, nielen muži, ale i ženy, sú osamostatnení a viac-menej vyzretí a hotoví ľudia ty si tu iba zase ideš tú svoju pesničku - "vy všetci ste divní, len ja som lietadlo" tu jasne vidieť, že ťa môj komentár popudil jednoducho preto, že väčšinu tých podmienok nespĺńaš
podľa mňa si len tvoj mozog trochu skresluje realitu, aby si si neprišiel ako jediný, ktorý si v tridsiatke nevie zariadiť svoj vlastný život, hovorí sa tomu kognitívne skreslenie, vygoogli si to.
inak asi by som uzavrela túto diskusiu s tým, že každý z nás má skrátka úplne iný lifestyle, úplne iné hodnoty, preferencie, priority a predstavy o živote, iné kritériá na partnera, okruh známych a skúsenosti a je to tak v poriadku, nemusíme to porovnávať, nemá to zmysel. aj tak mám pocit, že vôbec nechápeš, čo sa ti snažím zdeliť a len si ideš svoje ako vždy
ale obavam sa, ze nic take neexistuje.. zvacsa ak nieco take je, tak sa ten clovek od zaciatku nejavi dokonale a idealne, ale nieco tam nesedi uz od pociatku..
tiez je otazka ci myslis vyslovene "vztah partnersky" alebo aj iny.. kedze tam je i ina miera vystrednosti pripustna..