ja si myslím, že dedičné to nie je. môj otec je alkoholik odkedy si pamätám. mama pije len príležitostne.
z brácha sa stal častý opilec a ja pritom nepijem vôbec.
niektorí si myslia, že keď začnú piť, budú väčší machri pred kamošmi a ak si nedajú urobia si hanbu.
je to skutočne individuálne. dedičnosť s tým nemá skutočne nič spoločné... je to na tebe či sa rozhodneš piť alebo nie... nikto ti predsa nepriloží zbraň k hlave a nepovie, PI!!
no skôr by som povedal že decka ked vidia svojich fotrovcov nadratých tak k tomu získaju odpor a k chlastu sa ani nepriblížia, samozrejme závisí od povahy človeka
Je, v tom zmysle, že ak začnú piť, môžu sa skôr dostať do fázy, že sú závislí, ale nájde sa medzi nimi aj veľa takých, ktorý práve kvôli tomu že pil ich mama/otec vôbec nepijú alkohol, takže u takých to neplatí.
Môj otec je alkohlik ako repa,to sa ani nedá predstaviť, ale ja som za svoj život nevypila ešte dokopy nič....iba keď ma do omŕzania núkajú na oslavách.Neláka ma to.Alkoholizmus nie je dedičný.Kto hovorí inak,mýli sa.
Záleží to od vôle a povahy či začne piť alebo nie.... Mám kamaráta, jeho otec je totálny alkáč, už ráno o 06:00 začína s poldecákom, ale jeho som ešte s poharikom nevidel....
Sčasti áno riešilo sa to aj na spovednici: Za zavislost zodpoveda nejake centrum v mozgu - to bola nejaka studia.
Pokial ma jeden z rodicov predispozicie byt na niecom zavisly - je jedno na com, tak tie predispozicie moze mat aj dieta.
To ze tvoj otec mal predispoziciu pit alkohol, neznamena, ze sa to aj s teba stane. Ale prostredie a predispozicia k zavislosti na teba moze takto vplyvat.
uzasne otcov otec bol alkoholik a otec je tiez. ja mam odpor k alkoholu ale bojim sa ze raz sa nieco stane psychicky to nebudem zvladat a nakoniec skoncim tam kde vsetci. toto je moja najvacsia obava v zivote ze dopadnem ako otec. snazim sa tomu vyhybat ale mam pocit ze tak ci tak dojdem do daneho ciela
vraj je to geneticke... ale vela zavisi aj od vychovy, prostedia a podobne.. moj biologicky otec chlastal ako duha, ale mna to k alkoholu vobec netaha.. max. jedno pivo raz za tyzden
seci si neuvedomujete ze neviete este co je zivot. teraz mozno nechlascete ale co neni moze sa stat. pretoze ked zacnete zarabat a starat sa oseba atd tak sa mozete dostat nejako psychicky na dno a jedine co vam pomoze je alkohol. budete mat problemi ktore neviete vyriesit alebo nieco podobne a tohoto sa ja bojim
urcite nie ako u nas z rodiny je vela takych ozranov ,no vsetci zostrany jedneho z rodicov,a ja nepijem absolutne vobe cni,proste ani ma len nenapadne si pivo kupit ani nic ziadny chalst,,to malokedy si dama to vazne len poharuik a nic tvrdeho,takze nie je to dedicne ,zavisi to od toho cloveka a nie je to rpeto ze mate takych rodicov aob niekoho a nepijete preot ze encete byt take spitiny jak oni,s tym to nic nema proste niekto chalsta niekto ne
Dieťa z rodiny ochlastov má vyššiu pravdepodobnosť stať sa alkoholikom, ale DEDIČNÉ (geneticky presnosné) to podľa mňa nie je.Teda pokiaľ matka nechlasce v tehotenstve a plod sa nevyvíja ako minizávislák.
Alkoholizmus nie je dedičný. závisí od jedinca. On vytvára voľbu- Áno, budem piť./Nie, nebudem piť.
Môj starý otec dosť pil, moja mama absolútne vôbec. Môj otec dosť pije, my nie.
Možno emocionálne a psychicky menej vyspelý jedinec sa bude snažiť "adaptovať do spoločnosti" s mylne pretvávajúcim názorom, že je to bežné, keďže to v detstve tak videl.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
z brácha sa stal častý opilec a ja pritom nepijem vôbec.
niektorí si myslia, že keď začnú piť, budú väčší machri pred kamošmi a ak si nedajú urobia si hanbu.
je to skutočne individuálne. dedičnosť s tým nemá skutočne nič spoločné... je to na tebe či sa rozhodneš piť alebo nie... nikto ti predsa nepriloží zbraň k hlave a nepovie, PI!!
Pokial ma jeden z rodicov predispozicie byt na niecom zavisly - je jedno na com, tak tie predispozicie moze mat aj dieta.
To ze tvoj otec mal predispoziciu pit alkohol, neznamena, ze sa to aj s teba stane. Ale prostredie a predispozicia k zavislosti na teba moze takto vplyvat.
Mozno to nebude alkohol, ale nejaka ina droga.
este ktomu som velmi podobna povaha ako otec.
proste toto je svinstvo bojovat stym aky som
Môj starý otec dosť pil, moja mama absolútne vôbec. Môj otec dosť pije, my nie.
Možno emocionálne a psychicky menej vyspelý jedinec sa bude snažiť "adaptovať do spoločnosti" s mylne pretvávajúcim názorom, že je to bežné, keďže to v detstve tak videl.