Myslíte si, že reálne môže nastať zmena v politickej realite už po týchto voľbách alebo v blízkej budúcnosti? Ak áno čo by ste spravili a ako by ste to spravili ? ... skúste byť konkrétny
@hetfield Prečo k horšiemu ? Mne sa toto nepáči na Slovenskom národe všetci vedia len lamentovať a kritizovať, ale nikto sa nepostaví a nepovie toto je zle poďme s tím niečo robiť.
@hetfield Nech sa na mňa Pán Budaj nehnevá ale 1. Prečo sa stále vracia k mečiarizmu ? 2. Čo urobil za 22 rokov od revolúcie ? a po 3. Sám bol v dzurindovej vláde a neviemo ničom prevratnom čo by urobil alebo by sám navrhol... Nehovorím, že jeho myšlienky sú zlé avšak podľa môjho názoru je jeho čas nenávratne preč.
Bez násilia nezmeníš nič. A na to aby násilie (revolúcia) prepuklo, potrebuješ veľkú časť populácie v situácii bez východiska. U nás sme k tomu ešte nedošli..ale čo nie je, môže byť.
Čas na zmenu nie je keď polovica Slovenska ide voliť Fica.
Ak by sa chceli niečo zmeniť musela by to byť trestno právna imunita poslancov a celkovo ľudí v štátnej správe, aby ich nemohli, len odvolať keď niečo nezvládnu, ale aj súdiť. A druhú vec, ktorú by som zmenil by znela, aby mohol byť niekto poslancom, ministrom, starostom a iným kokotom max osem rokov (2 volebne obdobia), Lebo ma unavuje keď tam niektoréksichty vidím už hádam od 93-ho a nič nespravili, leb sem tam stlačili tlačidlo.
@hetfield násilie, ako forma vynútenia si spoločenskej zmeny nie vždy vedie k niečomu nevyhnutne lepšiemu. V rumunsku za caucesca nemali čo žrať, teraz tam jazdia na dáciách. Pokrok? Asi hej..
@tm4s No uveď mi tie príklady z histórie, som zvedavý. Veľké bašty "demokracie" stoja na základoch z pušného prachu a utrpenia. Každý, čo si myslí, že spievaním "sľúbili sme si lásku" a volením tej správnej strany urobí slovensko lepším miestom, je naivný a pravdepodobne aj hlúpy.
@naconazov85 Čas na zmenu je, možno nie hneď ale časom určite, pretože si myslím, že polovica ľudí volí SMER lebo si nevedia nájsť alternatívu v inej politickej strane ... Môj predpoklad je taký že SMER dopadne ako HZDS vlastne to nieje predpoklad ale skôr želanie. S ostatným súhlasím čo si napísal.
@colt1911 Ja sa na riešenia pýtam ... aj keď myslím, že na začiatok by som vedel ponúknuť nejaké aj sám ale to je beh na dlhé trate ... a samozrejme je k tomu potrebné viac ľudí ako jeden
@tm4s Smer je diktátor na čele, ktorý ovláda masy a ľudia za ním idú. Presne taký bol Mečiar a čo ma štve najviac, rozhadzuje peniaze všetkých daňových poplatníkov len pre isté skupiny ľudí.
@tm4s O situácii na islande nemám dosť relevantných informácií. Ale dá sa povedať, že to bola modelová "nežná revolúcia".
Každopádne bolo by pekné, keby sa na slovensku udiala nejaká zmena zdola k lepšiemu. Ale to, že by som to chcel neznamená, že sa to aj stane. Zostávam realista.
@naconazov85 Pozri ako dopadol Mečiar ... tak dopadne aj Fico aspoň to si myslím a na jeho miesto bude musieť nastúpiť niekto a to je šanca Nás mladých ... Fico bude v ťažkých časoch vo vláde a myslím si, že čísla pôjdu aj jemu dole možno nie tak rýchlo ako SDKU a možno ani nie hneď ale pôjdu.
@stodvacinkar Ja som tiež realista. Avšak v tomto reálne verím, že mi mladý máme silu to zmeniť. Len treba nájsť ľudí ochotných na tom pracovať a nie len o to rozprávať.
každopadne je caš na zmenu ale zmeniť to možme my mlady a nie niekto kto ma vplane spolupracovať s ruskom s činou a vietnamom ... ako bolo povedane na mitingu smer sd ... čiže je to da sa povedať na nas
@tm4s samozrejme ale myslim si že na slovensku je este stale vela ludi "dvochodcov" čo su zvyknuti za cely svoj život ziť a pracovať v kapitalizme a je pravdou že najviac im prave vyhovuje fico , stači si pozrieť miting smeru sd alebo niečo prečitať a hned zistiš ako to je. V Lučenci alebo v Senici lakali ludi-"dvochodcov" na rezne a igelitku zaujimavosti a ešte aby nebolo malo tych "dvochodcov" zabavil Ottom Weiterom v kino sale , a ked tam ty ludia zbadali mladych s trensparentami s nazvom najprv čistotu a potom istotu tak začali si medzi sebou hovoriť že nevedia čo je život. Jasme pre nich bol život nepoznany
@bluetomato Tomu sa hovorí marketing síce je to ofajč ľudí, bohužiaľ je to povolený "doping" ... SMER má dobrých mecenášov keď si to môže dovoliť, ale súčasný dôchodcovia tu nebudú navždy a preto pomaly ale iste treba pripravovať nové alternatívy. Preto som vlastne začal s touto témou aby sa pomaly začala formovať alternatíva od mladých ľudí veď predsa mi budeme o pár rokov živiť tento štát, všetko bude stáť na Nás.. Preto je potrebné sa zamyslieť v akom štáte chceme žiť lebo ono sa to všetko nedá zmeniť z dňa na deň a ani z roka na rok. Všetko chce čas a čas je vec, ktorou bohužiaľ opovrhujeme.
@tm4s presne to ja hovorim mojim starym rodiom , preboha babi dedo ale šak mi nemožme sa spoliehať na vas a postavať na vas naš štat šak žijeme tu my aj vy ale my sme ty ktory potrebuju žiť , bol som trošku sprosty a poveda lsom vy tu len doživate .. toto je naš čas a priestor a ako ty vraviš dosť opovrhujeme tym časom ,, ale vieš každy či mlady či stary sa spoliha na toto druheho že on niečo zrobi ale baaa stale sa čakalo na niekoho a nič stoho
Smer je na scéne už 13 rokov ... HZDS bolo zhruba tých 18 rokov ... čiže to vychádza tak že dovládnu toto volebné obdobie ešte namútia trochu vody v rokoch 2014-2018 a potom dúfam, že nastane náš čas nastupujúcej generácie .... avšak myslím si, že by bolo dobré keby sme sa začali prejavovať už teraz.
@bluetomato To je chyba Slovákov už som to tu niekde písal my čakáme, že to ťažké za nás niekto spraví to je náš problém. Preto hľadám ľudí, a možno práve aj teba, ktorí majú chuť niečo spraviť ponúknuť konkrétne riešenia a tak ďalej. Som si vedomý, že sme mladý neskúsený a nemáme o veľa veciach poňatia, ale musíme sa tomu začať venovať a čím skôr začneme tím skôr nastane náš čas.
Riešenia sa nachádzajú vo volení nových strán ako ĽS-NS či Právo a Spravodlivosť, lebo tie už zmenia niečo skôr ako tie politické korytnačky, pre ktoré je už ojebávať a kradnúť prirodzený prejav svojej moci. Ale zas pozeral by sa na situáciu globálne, keďže svetovláda je na obzore, to je najväčší problém. Čo sa týka Slovenska, riešenie je priama demokracia ktorú ponúkajú strany, čo som na začiatku spomenul
@gsp Tá prvá strana je strana, ktorú ja neuznávam pre niektoré jej postoje... Druhá strana je stranou pána Puškára ak si nemýlim neviem aké majú ciele, ale ak je to niečo na štýl Kotlebovcov tak to razatne odmietam.
Rozumiem ti, ale chcem pripomenúť, že Kotleba chce niečo zmeniť a tak ho Televízne noviny a podobné "pravdivé" médiá označujú za extrémistu a fašistu...prečítaj si ich volebný program, fakt to nieje také ako vyzerá, ale nehovorím, že sa ti musia páčiť jeho postoje...tak ako si to vezmeš, ale rozumný človek je aj ten Puškár
@gsp Už si počul vyjadrovanie pána Kotlebu ? ... nehovorím, že všetko je zlé čo chce ale stavať svoje vyhlásenia na "parazitoch" ... to nieje nič pre mňa
@gsp mne sa najviac pozdava matovič aj ked vela ludi nanho pozera ako na gašparka v tej politike ale dokaže jednou blbostou do slova , rozvratiť či stranu fica či dzurindu a atd, jednoducho vie čo robi aj ked to nevyhovuje všetkym , ty stašrši sa na nho pozeraju ako na blbca a to ma mrzi .
@motorizer Osobne nie, ale pred rokom som ho videl tuto v Bardejove keď mal kampaň a v mojich očiach je to inteligentný človek čo má riešenia, ale je to len môj názor, ty si vytvor vlastný
@bluetomato Rozhodovať musia všetci ale dajme im možnosť a ponúknime niečo konkrétne MY !!! myslím si, že b nám dali za pravdu keby sme prišli s niečim čo by malo zmysel pre nich ale aj pre nás ... nemôžeš sa zamerať len na jednu vekovú skupinu.
je pravdou že jedina strana ktora dokazala vytvoriť reformy bola SDKU ale tiež su tam ludia ktory by už nemali čo robiť v politike ja by som bol spokojny keby sa dzurinda a mikloš jednoducho vzdali a odišli by .... v SDKU je vela mladych ludi ktori maju zdrave mozgy a vedia čo chcu . mne je luto a hlavne je škoda radičovej .. ta mohla ostať aspon na tieto volby ... si myslim že kvoli jej odstupu ludia prestali veriť SDKU a nehlasuju za nich tak ako hlasovali ...
@tm4s vieš ale taky zakon alebo reforma alebo neviem ako to mam nazvať asi napad s ktorym by suhlasili vekove kategorie od 18 do 50 a od 50+ sa bude hladať tažko pokial sa o to niekto vibec pokusi ..."najlepšie" je bilbord kde je slota a napisane až od 1200 eur pre dvochodcov ročne ... už tu je človek ktory sa spolieha na tych 50+ a to iba preto aby sa dostal ku moci lebo každy dobre vie hlavne on fico a všetci ostatny ktory zakladaju svoje hlasy na 50+ vedia že čim starši a čim menej penazi tymviac naivnejši tak potom aky spološny napad ? kde sme my ? a všetci ty uspšny ludia ktory su v tom najlepšom veku sice nemusia mať peniaze ale predsa sa im bude lepšie žiť ked im bude niečo viac vyhovovať a si mylsim že takymto ludom bude ovlea niečo viac vyhovovať ako ludom 50+ takyto je moj nazor na 50+
@bluetomato Je to určite ťažké a určite nikdy nevyhovieš všetkým ale prečo sa o to nepokúsiť. Netreba ísť do politiky s tím, že niečo si ukradnem a bude mi hej. Páčilo by sa mi keby to bolo u nás ako v niektorých krajinách kde je pre človeka podctov byť poslancom to znamená, že ten dotyčný by si nedovolil siahnuť na peniaze štátu. Prečo to nie je u nás tak. Už keď dostávam na slovenské pomery nadpriemerný plat budem sa snažiť aj niečo urobiť za to a nie len tam sedieť ako drevo šúchať nohami a stláčať gombíky ako moji spolustraníci na okolo. .... K dôchodkom, každý racionálne uvažujúci človek musí sám prísť na to, že dôchodok 1200 eur je momentálne nereálnou vecou respektíve hudbou budúcnosti a tá by musela byť veľmi pozitívna.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
64 komentov
patrilo to príspevku s poradovým číslom 1, presne tak, ako je zatagované. ale ak sú oba nicky tvoje, tak potom hej.
Bez násilia nezmeníš nič. A na to aby násilie (revolúcia) prepuklo, potrebuješ veľkú časť populácie v situácii bez východiska. U nás sme k tomu ešte nedošli..ale čo nie je, môže byť.
Pri revolúciách sa strieľa a elita sa zvykne hompáľať na kandelábroch..
Ak by sa chceli niečo zmeniť musela by to byť trestno právna imunita poslancov a celkovo ľudí v štátnej správe, aby ich nemohli, len odvolať keď niečo nezvládnu, ale aj súdiť. A druhú vec, ktorú by som zmenil by znela, aby mohol byť niekto poslancom, ministrom, starostom a iným kokotom max osem rokov (2 volebne obdobia), Lebo ma unavuje keď tam niektoréksichty vidím už hádam od 93-ho a nič nespravili, leb sem tam stlačili tlačidlo.
@tm4s No uveď mi tie príklady z histórie, som zvedavý. Veľké bašty "demokracie" stoja na základoch z pušného prachu a utrpenia. Každý, čo si myslí, že spievaním "sľúbili sme si lásku" a volením tej správnej strany urobí slovensko lepším miestom, je naivný a pravdepodobne aj hlúpy.
Každopádne bolo by pekné, keby sa na slovensku udiala nejaká zmena zdola k lepšiemu. Ale to, že by som to chcel neznamená, že sa to aj stane. Zostávam realista.