@zmrdak sak OK , verim mu. Len vravim ze on , jeho zivot je nieco ine ako zivot vacsiny , vacsina by brala hluchotu , ale keby si mohla oboje na den vyskusat
ja by som sa skôr naučila žiť s tým, že nepočujem, človek sa vie naučiť znakovú reč prípadne odčítať z pier, vie naďalej športovať, maľovať, vzdelávať sa (robiť to čo ho baví, aj ked robiť hudbu by bol asi dosť problém), lenže pochybujem, že pri ochrnutí by som si mohla dovoliť taký vozik ako hawking
pre mna by bolo asi "lepšie" ohluchnúť...Ale poznám aj takých, pre ktorých je ich sluch dôležitý tak by možno skôr brali tu druhu možnost, hoci obidve su strašné. zdravie je dôležité.
Určite ohluchnúť, komunikovať by sa dalo aj písaním. Lepšie než sa nemôcť v živote už pohnúť. Nechcem si ani predstaviť to šialenstvo, keď sa človek nemôže pohnúť a ako strašne chce. Brrr.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Samozrejme radsej ohluchnut
Nemohol som sa s ním rozprávať, ale keďže som bol neodbytný, tak jeho sprievod mi dovolil položiť jednu otázku.
Tak ako prvé čo ma napadlo bolo.
"teraz ste na vozíčku. Boli by ste radšej hluchý, ale fyzicky fit? "
A odpovedal mi, že je radšej na vozíčku, že hluchota by mu spôsobovala viac problémov.
Spytaj sa 100 000000000 inych ludi co by skor brali? dobre vieme obaaja ze 99% z nich hluchotu
Pretože keby mu niekto položí otázku, ako by vedel o čo sa jedná ?
Takto pochopí hneď.