Tak ja sa v autách moc nevyznám, ale myslím že ojazdené, len musí byť v dobrom stave, aby do opráv človek nemusel vraziť toľko peňazí, že už je výhodnejšie kúpiť nové.
Záleží aké, keby sa jednalo o nejaké auto v strednej cenovej kategorii, tak by som si kúpila nové/neoprdené ale ak sa jedná o auto ktoré nové stojí cez 100 000€ tak si počkam radšej 2-3 roky nech tie najväčšie straty na cene znáša nový majiteľko... aj teraz tak čakam napriek tomu že ho túžim mať hned
Záleží na cene. Mne celkovo príde veľký luxus, kúpiť si nové auto, aj keď sám som kupoval nové auto, ale neviem či by to bola neviem ako dobrá kúpa. Ale zasa po necelých 3 rokoch zo auto má najazdené 115 000 kilometrov, čiže asi to za to stalo.
Ale zasa ak si mám kúpiť 6 ročnú Octaviu za 12000€, alebo novú Daciu Logan s 5 ročnou zárukou, tak asi by som kúpil tú Daciu.
No pre bežného človeka, ktorý veľa nejazdí, sa finančne nivé auto neoplatí. A je otázne, či sa vobec finančne oplatí
Zapeklita situácia... Ked si chces kúpiť nove nemozes na tom dlho dávať plný kokot ale ked si kupis zabehnuté nevies ci predosly majitel nedaval na studeny motor plny kokot
Keby som si na auto vyčlenila ja neviem 9000€ tak by bolo rozumnejšie si kúpiť novú Daciu, za 9 rokov na nej najazdiť 150 000 a posunúť ďalej alebo do šrotu. Lebo servisy nebudú stáť toľko ako si kúpiť 10 ročného bavoráka a spraviť na ňom 150 000 aj keď je to určite lepšie vozenie.
Ja si kupujem ojazdené okolo 3-4tis, lebo na nové nemám. Ale keby som mala zvažovala by som to určite. Možno také 2 ročné.
tam je tých faktorov veľmi veľa, ktoré treba zvážiť, hlavne nové auto najrýchlejšie stráca na hodnote, čiže aj keby ho predávaš po mesiaci, tak ho nepredáš za toľko, za koľko si ho kúpila...pri kúpe staršieho treba zvážiť technický stav, ideálne kupovať s mechanikom, brat teraz kupoval asi 7 ročné a zaplatil si v autoservise kontrolu, nech mu ho dvihnú a pozrú základné úkony a ešte by ho prípadne vedel vrátiť...staršie autá sú náchylnejšie na problémy a opravy, ale ja mám napríklad staré auto a za posledných 5 rokov som tam vzhľadom na jeho vek nemusel príliš investovať, poznám ľudí čo dali za 2 roky viac do úplne nových áut...o rok, dva by som chcel meniť a asi budem kupovať cca 2-3 ročné, to sa mi zdá ako vhodná voľba v pomere cena - výkon, ale tiež záleží, ak by som mal 30K vyhradené na auto, tak si radšej kúpim nové ako jazdené, ak by som mal 10K tak do nového nejdem, lebo v tej cene nie je príliš z čoho vyberať (aj vzhľadom na motorizáciu a výbavu)
Hlasovala som za nove, pretoze v starsich autach postupne odchadzaju suciastky, opravy su extremne drahe a tiez neviete, ako sa o auto povodny majitel staral... Ak ale niekto surne potrebuje auto, no na nove nema peniaze, tak jasne ze to ojazdene.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Ale zasa ak si mám kúpiť 6 ročnú Octaviu za 12000€, alebo novú Daciu Logan s 5 ročnou zárukou, tak asi by som kúpil tú Daciu.
No pre bežného človeka, ktorý veľa nejazdí, sa finančne nivé auto neoplatí. A je otázne, či sa vobec finančne oplatí
to by bolo asi vsetko pan doktor.
Ja si kupujem ojazdené okolo 3-4tis, lebo na nové nemám. Ale keby som mala zvažovala by som to určite. Možno také 2 ročné.