Ťažko povedať - ak je, tak sa k tomu prizná až roky potom ako odíde z politiky. Bolo by ale fajn mať gej premiéra. Každopádne pozitívne je, že sa v minulosti vyjadroval v tom zmysle, že je potrebné zrovnoprávňovať LGBTI komunitu. Snáď sa teda nato nájde priestor.
Jedna moja znama mu robi uz niekolko rokov asistentku ako poslancovi a take veci som pocul ze by sa pan buduci premier mohol hanbit. Ked uz nic ale Fico bol aspon oldschoold hetero.
@miklucho Veď práve - už len keď som včera počúval toho poslanca z SNS, ani neviem jak sa volal, prišlo mi zle. Aj tak to je v súčasnej situácii asi najväčšia nádej v tejto oblasti - lebo aj MOST je viac menej liberálny (teda ako ktorí poslanci). Tak napr. Matovič (ako alternatíva), veď tí sú spolu so Sulíkovcami (až na pár výnimok v SaS), konzervatívnejší a fašoidnejší ako LSNS. Keby nebol taký tlak verejnosti proti Kotlebovy, tak Sulík po ňom hneď skočí. Veď s LSNS majú asi najbližšie názory momentálne.
@james98 smer si uvedomuje, ze mozno ho cakaju posledne dva roky, takze si nemyslim, ze by popri urychlenom podpisovani nevyhodnych zmluv zostal cas na taketo vystrelky
@james98 ty si co za politolog, sas a lsns maju sice rovnako hlupe nazory na pristahovalcov a imigracnu politiku avsak ked si porovnas ich napr ekonomicke a ine programy tak je to uplny rozdiel, ved maj uz aj ty rozum a netrep tu.
@wayne Veď ja som ani nehodnotil ich ekonomické programy. Vôbec neviem aký ekonomický program má napr. LSNS, a ani ma to popravde nezaujíma. Riešil som teraz čisto len oblasť kultúry - poprípade, ak sa to tak dá nazvať, "zahraničnej politiky".
@wayne Veď Sulík sa v minulosti oháňal tým aký je Kotleba správny chlapík. A niesu to len 1 či 2 body. Minimálne sociálne veci ako vyplácanie (momentálne) univerzálnych nárokových dávok, ktoré by nemalo byť podmienené nárokovosťou ale napríklad verejno prospešnými prácami. V minulosti SaS hovorila o sterilizácii rómskych žien - s čím by Kotleba nemal problém. Toto sú ďalšie body. Dalo by sa toho nájsť oveľa viac, keby človek chcel.
@james98 Minule si tu vravel ze treba citat s porozumenim a teraz tu predvadzas toto. To ze moze mat niekto spolocny ciel este neznamena ze cesta k jeho dosiahnutia by bola ta ista. Urcite sa zhodneme na tom ze aj Smer aj SAS (ktori su btw. na opacnom konci toho isteho politickeho spektra) chcu napr. co najvyssi hospodarsky rast, ale obe strany maju rozdielny nazor na to ako to dosiahnut a teda nemozes prehlasit ze su si obe strany podobne.
Ved si pozri a porovnaj ich volebne programy, pozri si navrhy zakonov ktore predlozili a pozri si kto ako hlasoval.
@wayne Nie sú na opačnom konci politického spektra. Keby bol SMER na opačnom konci, tak ich volím. Za opozitum voči SaS by sa dala považovať napr. Švédska sociálno-demokratická strana (SAP), ktorá tam vládla po väčšinu obdobia cca po roku 1920. Švédsku spomínam preto, lebo na slovensku nie je relevantná moderná ľavicová strana. KSS a VZDOR sú minimálne polobolševické. Ja SMER za ľavicovú stranu nepovažujem - prvý krát historicky prijali pred pár dňami skutočný ľavicový zákon o sociálnej ekonomike - to je veľmi neskoro na to, ako dlho už majú moc.
@1 Myslim, ze konkretne na tuto poziciu by si mal mat aj nejaku sutaz krasy za sebou a mat tie spravne kontakty. Najlepsie ak si chodil uz predtym aj s nejakym clenom Yakuzy trebars.
@james98 Keď odišiel Martvoň tak sa vyjadril že v úzkom vedení Smeru je viacero gejov. Práve preto bol sklamaný a považoval za pokrytecké, ako chladno sa strana stavia k LGBT problematike.
@23 Ano ja viem - ale ono je to aj logické v tak masívnej strane. Veď napr. Angyalová bývalá poslankyňa SMER-u sa priznala po odchode z politiky, že je lesba - má partnerku a tuším vychovávajú spolu dieťa. Problém so SMER-om je v tom, že to typická centristická strana - ktorá ja však až prehnane populistická. Veď veľa poslancov v smere sú kultúrni liberáli - a nemali problém s prijímaním migrantov, ale keďže to bolo populárne začal o tom Fico hovoriť - ale nielen on, všetky strany rad radom. Nikto nechcel migrantov, lebo Slováci nato nie sú naladení. Pamätám si to dobre, lebo vtedy som sa zúžastnoval pro-migratnských protestov, kde nás bolo tak 100 oproti 8-tisícovému davu. V tom období vybuchla aj Beňová so Zalom - lebo oni liberálni teda sú, a obúvali sa do SMER-u, ktorý zakladali. Rovnako to je aj s LGBTI+, ľudia tam nato sú, ale spoločenské nálady nie sú. A čo s tým Istambulským dohovorom - Fico bol ako prvý za aby sme ho prijali. Ani ľudia by s ním nemali problém, keby ho všetci nezačali démonizovať. Kuffa nás ochraňuj.
@staphylococcus Náhodou, ak by bol naozaj veľkým fanúšikom mandarínok, tak by sa mohol snažiť presadiť vo vládnom programe navýšenie produkcie mandarínok na Slovensku.
Čo je samozrejme nesplniteľná požiadavka. Pokiaľ by ministerstvo pôdohospodárstva mal na starosti koaličný partner, tak by to mohlo spôsobiť obrovské trenice.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
"Keby nebol taký tlak verejnosti proti Kotlebovy, tak Sulík po ňom hneď skočí. Veď s LSNS majú asi najbližšie názory momentálne."
"resp. keď Poliačik odišiel, možno už sa rovno môže SaS premenovať na LSNS 2"
Maju spolocny 1-2 body z 10 cisto kvoli populizmu a ty tu prehlasis toto. Akoze je to dost neodborne a povrchne, ale tak necudujem sa.
Ved si pozri a porovnaj ich volebne programy, pozri si navrhy zakonov ktore predlozili a pozri si kto ako hlasoval.
Vlastne nie, komu kurva nechutia mandarínky?!
Každopádne - Maďarič je.
Čo je samozrejme nesplniteľná požiadavka. Pokiaľ by ministerstvo pôdohospodárstva mal na starosti koaličný partner, tak by to mohlo spôsobiť obrovské trenice.