Je podľa vás možné, aby niekto za celý život nezažil platonickú lásku?
Lebo mi už pár ľudí( aj starších ako ja)povedalo,že nemali ešte platonickú lásku.Mne to príde absurdné,lebo ja som človek,čo sa zamiluje skoro každý týždeň do iného človeka,pre všetko sa nadchne a všetko ho dojme
Zrejme záleží od toho, aké silné má človek emócie a podobne.... ja som plakal aj na konci Prison Break. Dokonca aj kamarát od ktorého by to človek nečakal .
Ja som bola platonicky zamilovaná do jedného chalana asi 9 rokov....ale už to prešlo našťastie...ale teraz som momentálne platonicky zamilovaná do Harryho Pottera a Coryho Monteitha ku ktorým som si vytvorila cez ich postavy určité puto
Ale rozlišujem platonickú lásku v zmysle, že k niekomu prechovávam, uhm, ušľachtilé city a on/a o tom nevie alebo ich neopätuje; a platonickú lásku v zmyslu obdivu, náklonnosti, príťažlivosti etc, ktorá sa napríklad nevylučuje s tým, že mám s niekým (iným) monogamný vzťah.
Áno určite je to možné Ja som napríklad platonicky zaľúbená nebola. Keď sa mi niekto páčil povedala som to hneď a také lásky do cudzích ľudí/hercov/spevákov atď.. som nikdy nezažila
Platonickú lásku som ani ja nevedela pochopiť. Keď sa niekto "zaľúbil" do nejakej hviezdy a teraz si nakupoval veci s jeho potlačou a podobné ...
Myslím, že to mysleli inač ...
Podľa mňa to nie je divné a ani nemožné(nemať žiadnu PLATONICKÚ LÁSKU). Lebo ak sa platonicky zamiluješ a predsa sa to s druhou stranou pokúsiš riešiť... tak je tam aspoň to, že si to skúsila ... a je jedno či to krachne alebo skončíte vo vzťahu .. Proste ste sa pokúsili zreálniť to. Viem, že tu však narážame na to, že tým potom platonická láska končí .. .ale presne o to ide! Nemrhať časom lebo život je krátky ... A hneď v tej chvíli vieš, že si pre to niečo urobila!
tak ja poznám ľudí čo tiež nikdy nešaleli za nikým tak platonicky.... a nie su to žiadne bezcitné svine ako tu niekto spomína.... len proste asi tí ľudia nemajú potrebu niekoho až tak obdivovať....
Platonická láska (lat. amor platonicus) je podle moderní definice láska bez sexuálních prvků, tedy silný citový vztah, ve kterém ani jeden z partnerů netouží po sexuálním styku.
áno je to možné, väčšinou keď sa niekto do niekoho zaľúbi, túži po ňom aj fyzicky.
Určite áno... je tam totiž rozdiel medzi vašim myslením... kým niekto za platonickú lásku považuje to, čo si napísala ty- každý týždeň ťa nadchne niečo iné, iní to berú reálne vážne a berú platonickú lásku skôr ako neopätovaný a nikdy neprejavený cit k inému človeku.
Ak by to brali ako ty, možno by tiež našli nejaké platonické lásky vo svojom živote, ale ja si napríklad neviem predstaviť, že by som sa "platonicky zamilovala" každý týždeň... a to ma tiež veci ľahko nadchnú
Platonická láska je pre mňa reálny cit, ktorý sa nemení každý týždeň... je to opodstatnená láska k inému človeku, ktorá však nemá šancu sa nejako vyvinúť, pretože je skrátka nedostupný pre mňa... A to je niečo, čo nemusí mať každý v živote
ja sa zriedka zamilujem naozaj, skor len platonicky a tiez ako ty, vkuse velmi nemam moznost prehlbovat nejake vztahy, takze vacsinou sa pre niekoho nadchnem a uz ho vidim len par krat, lebo som hrozne hanbliva a vacsinou sa ten clovek ani nedozvie, ze som pre neho nadchnuta, lebo by so umrela
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
konecne niekto.
Ok, ale iba platonicky...
asi
nefungujú všetci ľudia rovnako
Ale rozlišujem platonickú lásku v zmysle, že k niekomu prechovávam, uhm, ušľachtilé city a on/a o tom nevie alebo ich neopätuje; a platonickú lásku v zmyslu obdivu, náklonnosti, príťažlivosti etc, ktorá sa napríklad nevylučuje s tým, že mám s niekým (iným) monogamný vzťah.
Takže vsetko je možné
u mňa to možné nie je...
Platonickú lásku som ani ja nevedela pochopiť. Keď sa niekto "zaľúbil" do nejakej hviezdy a teraz si nakupoval veci s jeho potlačou a podobné ...
Myslím, že to mysleli inač ...
Podľa mňa to nie je divné a ani nemožné(nemať žiadnu PLATONICKÚ LÁSKU). Lebo ak sa platonicky zamiluješ a predsa sa to s druhou stranou pokúsiš riešiť... tak je tam aspoň to, že si to skúsila ... a je jedno či to krachne alebo skončíte vo vzťahu .. Proste ste sa pokúsili zreálniť to. Viem, že tu však narážame na to, že tým potom platonická láska končí .. .ale presne o to ide! Nemrhať časom lebo život je krátky ... A hneď v tej chvíli vieš, že si pre to niečo urobila!
@22
No a nadchnúť sa môžem predsa každý deň pre niečo iné ... prečo by sa nedalo aj každý týždeň?
Späť k téme ...
Ale tak .. aby sa nepovedalo ... Aj ja mám platonickú lásku za sebou! Avšak prišlo vytriezvenie ... Takže sme sa k vysvetľovaniu nedostali ....
áno je to možné, väčšinou keď sa niekto do niekoho zaľúbi, túži po ňom aj fyzicky.
keď sa mi niekto zapáčil a zistila som že ja sa jemu nepáčim, jednoducho sa mi prestal páčiť
Ak by to brali ako ty, možno by tiež našli nejaké platonické lásky vo svojom živote, ale ja si napríklad neviem predstaviť, že by som sa "platonicky zamilovala" každý týždeň... a to ma tiež veci ľahko nadchnú
Platonická láska je pre mňa reálny cit, ktorý sa nemení každý týždeň... je to opodstatnená láska k inému človeku, ktorá však nemá šancu sa nejako vyvinúť, pretože je skrátka nedostupný pre mňa... A to je niečo, čo nemusí mať každý v živote
ale bolo by hrozné, keby som občas nemala platonickú lásku