Mixelle, to hadam ani nemyslis vazne...ved to vobec nie je super..je to chore....to si asi len tie "decka" myslia, ze to je v poriadku..ale urcite nie je!!!!
ludia su ...... uz nevedia co urobit aby boli zaujimavy.... nestaci dievcatu ze krvaca pravidelne kazdy mesiac ? mne to bohate staci , ale zase zo zivota nerobim vedu , niekedy je naprd inokedy uzasne to je zivot a vzdy o neho treba bojovat
njn len vies ono za to dost moze okolie..ako na nu vplyvaju rodica,kamosi...ci toho cloveka nesikanuju..pretoze potom si moze mysliet,ze by bolo lepsie keby tu nebol..a tak sa nici a preto mu to robi dobre...
ale ja tak ma ten clovek vlastny rozum ale v takychto pripadoch asi nema ziadny , cize ani clovek to nie a svina sa zareze vzdy , cize podrezte si vsetko co mate ,,, lebo na toto nie je ospravedlnenie , zivot mas len jeden ....v lepsom pripade 2,3,4,5 ale kto pozna nejaky lepsi pripad ?
nech si kupi vinohrady ako fico a moze obrezavat vinic a nemusi si ruky krajat ... ale dievca nevie co s energiou ...
to ako ja raz poviem vam pribeh
bola som na ture na biku a tak som isla cca 7 hodin na prutkom slnku , ked som prisla domov na dalsi den som bola rada ze som vobec bola a moj chrbat takisto a ked som si tak sedela u nas na terase vonku a rozmyslala o tom ,ze ma tracik z podprsenky boli viac ako ked som mala po operacii kolena rozhodla som sa k radikalnemu rieseniu , nakolko som si na deke strihala nechty na nohach chytila som noznicky a suuuuup s nimi do clenku a co sa stalo chrbat prestal boliet ,,, pytate sa preco ? lebo mozog bere tu vacsiu bolest a ja stastna ze chrbat neboli krivajuc odisla do obyvacky do teraz sa na mne kamoska smeje ,ze mne noznicky do ruky nepatria
a tak som prisla nato , ze chuda dievca , si mozno iba kompenciu inu bolest , nemyslite ?
to asi len teba akoze boleli obe , ale viac ten clovek potom som ako chora tyzden krivala ale poviem ti stalo to zato no isto nie .... ale dievcatu to stoji zato , bude mat 30 rokov , najde niekde pri nozoch rozum a pojde s chlapom na ples a hups ruky dorezane z mladost .... ja som bola tiez taka kiahne som mala a nie nepockam kym nase odpadnu a teraz mam 3 malicke jazvicky ,,, ved este pride na moje slova
ked mi zomrel kamarat, tak som si doslova vyrypala nieco na ruku a je to tam este stale... a da sa to este aj precitat...
neviem preco som to vtedy spravila, asi som bola mimo.
inak suhlasim s tym, ze sebaublizovanie nie je na mieste a v takom veku (vlastne v hocijakom-) ...je to dost smutne. Poznam par ludi co sa vazne rezu a je mi z toho nanic, lebo neviem co im mam na to povedat, ked urcite vedia co si myslim.
noo ja som si raz cela nakreslit krvavy obrazok ale ako som mala depku.. a proste len som si cela kruzidlom pichnut do prsta aby soms nim mohla kreslit.. a drb mam sik hrubu kozu.. neprepichla som tak nemam krvavy obraazok.. ale tak zas.. ked som rozmyslala ako nakreslim ten obrazok aspom som enmala cas rozmyslat co ma momentalne tak traapi
ale zas.. ked si niekto akoze reze ruky len tak z nudy.. to ako k psycholoogovi bezpodmienecne...
To 13-rocne dievca, chce len zaujat. Jebnute decko...to si nevsimaj ani..
Je to choroba, ale tazko rozoznat u koho choroba, u koho len pokus byt zaujimavy. Stretla som sa s ludmi, co to robili len preto, ze chceli, aby si ich ini vsimali a mysleli si, ze budu super! Ale aj s ludmi, ktori si za to vonkoncom nemohli a tito ludia to nevytrubuju do sveta, je to ich tajomstvo, povedia to mozno kamaratke a trpia tym, chcu prestat a nie ze o tom napisu blog!!!
Je mi z toho zle.Nič v zlom ale mali by sa nad sebou trošku zamyslieť,doslova svojím životom pohŕdajú a vôbec si neuvedomujú akí môžu byť vďačný zato že sú fyzicky zdraví.Niektorým to dopriate nebolo a dali by za to čokoľvek!A príjemný pocit to môže byť len pre skutočne narušených ľudí...
podla mna to je takto...to dievcatko ojebava ze sa reze pozera si na nete obrazky jak si ludia rezu ruky a hovori si jej to je ale pecka...ale pochybujem ze by si ich rezala na to nema guraz len sa robi zaujimavou ved ma 13 najvacsa herecka je z nej...ale zas ked sa mylim tak je zrela na cvokaren
pri rezani sa sa vyplavuje do krvi nejaka latka,ktora po istom case sposobuje prijemny pocit.Je to ako droga,ale o to nebezpecnejsia,pretoze nase telo si ju vytvara samo.Nie je na mieste aby sme tychto ludi odsudzovali,lebo oni uz inak nemozu,je to ich zavislost.Ale z kazdej zavislosti sa podla mna da vyliecit.Je to tazke,veeeeeeelmi tazke (viem o com hovorim ),ale nie je to nemozne.Prestat sa da,len treba chciet.Aj ked samotna tuzba prestat nestaci,clovek si musi uvedomit o co prichadza.......ze zije len vo svojom vlastnom svete,a nemoze sa dockat okamihu ked sa mu ziletka vrye do tela a bude zazivat ten slastny pocit............pocit pri ktorom zabudne na vsetko ostatne a bude sa vznasat,daleko od svojich problemov a starosti.Ale pocit uspokojenia pominie,a na to aby ho znova citil sa potrebuje zase porezat a tak to ide dokolecka dokola,az kym mu nedopne ze robi hlupost(niektory to vedia,ale aj tak nedokazu prestat,je to silnejsie ako oni samotny),niekedy staci rozhovor najblizsej osoby inokedy je potrebne vyhladat liecbu psychiatra.Ale riesenie je vzdy,len ho treba cim skor najst............
Jedna z mojich velmi dobrych kamaratok mala istu dobu pomerne dost zle obdobie a akosi podvedomo sa zlych pocitov zbavovala, skrabanim si ruk do krvi.. teda tiez nieco v zmysle sebaublizovania.. Ona to mozno ani nechcela, no nieco ju akosi nutilo robit to, niekto si zlymi obdobiami prechadza napriklad pomocou alkoholu.. A da sa tvrdit ze je to oslobodzujuce "zbavonie sa prekazok", no je evidentne, ze ked sa clovek dostane do takehoto stavu, chce sa z toho aj rychlo dostat spat.. Takze svojim sposobom ludi, co nejsu trapni pozeri aj celkom chapem.. Samozrejme normalne to nie je,..
mixelle:ano je to chore ale niekomu to proste nevysvetlis...vieme svoje....no jednoducho...aj hlavne vdaka tebe som s tym prestala(konecne co?).....cize....dakujem
mam 15 rokov a uz rok sa rezem..nejak som tomu nepripisovala pozornost riesila som tak proste svoje problemy..nesposobovalo mi to stavy euforie..(asi preto e som sa nerezala hlboko)..len pokoj..ked som mala nervy alebo som bola smutna dorezala som si predlaktia..dokonca mam na zilach lavej ruky vyrezane meno chlapca ktoreho som velmi lubila no on mi lasku neopetoval..pred par dnami som si po rozhovore s jednym kamaratom ktory sa bez vedomia ze sa zamerne posodzujem vyjadril k tejto problematike ako k zavaznemu problemu a ludia ktory takymto niecim trpia potrebuju pomoc..lebo nie je dobre si takymto sposobom ventilovat hlavu..on totiz rekonal drogovu zavislost a vazi si zivot..ked som sa nad tym potom zamyslela ..uvedomila som si vaznost mojho problemu ktora spociva v tom..ze sa nedokazem prestat rezat..povedala som si ved uz s tym musim skoncovat takto to predsa dalej nejde...no nedokazem to..ked ma niekto alebo nieco rozrusi akoby som to uz ani nebola ja..moja psychika to ako by nezvlada a a preto siahnem po iletke..alebo kruzidle..pred nejakym casom som so svojimi probelmami chcela skoncovat..a tak som si skoro podrezala zili..ano pokusila som sa o samovrazdu..myslim ze asi potrebujem pomoc..lebok tomuto vsetkemu som este bulimicka..ale to je uz iny pribeh ...viem ze ma asi mnohi ludia za to vco robim odsudzuju..sama sa za to nenavidim..ale ide tu len o pochopenie..no dobre viem ze problemy by sa mali riesit inak ako ziletkou...
nemozem z tych ludi, ktory vsetkych, co sa nejakym sposobom zamerne poskodzuju hadzu do jedneho pytla. rozmyslajte. su tí, ktorí sa namotali na emo a maju pocit, ze to musia robit. a kedze sa takto obetúvajú (lebo ak by to nebolo sucastou ich stylu, tak by to nerobili) tak to musia pravdaze aj zverejnovat takym sposobom. ale potom su tu ludia, ktori nasli v sebaposkodzovani vychodisko z ich zlej situacie..! a bohuzial uz nevedia alebo vobec nechcu prestat. takze ked citam niektore tie prispevky hore..tak dost nechapem.. nezazili ste to a predsa mate plnu hubu mudrych reci o tom, ake je to trapne atd.. fakt to dokaze cloveka povzbudit. vynikajúco.
aj ja som sa rezala ale nie ze taak na zily ale prostee inicialky... alebo potom uz len taak lebo som si mysleela se som tu na svete na nic...potom mi rodicia na to prislii a so prestala stale som nosila dlhe tricka aby mi zto nikto nevidel aleneodcudzujte tych ludii co sa rezaju lebo mosnoo maju dovod aj ja som ich mala vela ale nebudem ich tu rozoberať
Ja chapem tych ludi co to robia... ja sama som to robila...az dokym mi to neuvidela mama, z coho som mala obrovsky problem..musela som jej slubit, ze uz to nikdy neurobim, hoci neviem, ci som hovorila pravdu... ale ja som to nerobila preto, aby som bola zaujimava...ved nikto o tom ani nevedel...ani nevie...proste nemam kamaratov a kedze nikto nevie pochopit, preco som stale oblecena v ciernom...tak som hladala neaku zachranu...a toto pomahalo...ja wiem...vazne niektori ti ludia asi potrebuju psychiatra...aj ja sama som nad tym uvazovala...mozno by to bolo najlepsie riesenie..neviem, ako to niekto nemoze pochopit..pretoze su taky neni...tu ide len o to...ale mi za to nemozeme...proste raz to vyskusas a uz nevies prestat...aj ked ja som zatial prestala...pokusam sa...ale chyba mi to...casto pozeram na ziletku a predtsavujem si ten uzasny pocit, ake to bolo...to je ta zavislost...pretoze to vazne pomaha..vtedy sa ten clovek citi stastny, pretoze nasiel ten sposob...ale je to fakt ten...najuzasnejsi pocit...ale ten kto naozaj chce prestat...to dokaze...len wazne sam musi chciet...v nicom inom to neni...aj ked ja tez stale len ,,odolavam,, ...musi sa naucit robit aj nieco ine, co ho bude bavit...mne pomohla napriklad hudba...alebo pozerat sa na hviezdy...rodina...treba len hladat neaky zmysel zivota... aa setko to bude spiet k lepsiemu ...
Tak poznám ľudí ktorí to robia lebo sú v depresii,majú pocit že ich nik nechápe,že ich nik nemá rád...a predsalen,často majú ten pocit oprávnene.
Ale že by to robil niekto len tak zo srandy?To asi nie,aj ten čo sa tvári že to robí zo srandy,to robí podľa mňa len preto že má podobný problém ako tí ľudia viď vyššie.
Mám s tým skúsenosti,v stave núdze to zvyknem robit aj ja. Nie preto že chcem byt in, alebo že chcem zaujat alebo sa na niekoho podobat. Nie je to vonkajším vplyvom. Neviem ako mi to napadlo robit niečo také a nikdy by som nepovedal že to budem robit aj ja. Nie žiletkou, božechráň na to sa mám dostatočne rád a už vonkoncom nie do žily. Ved by som omdlel . Nerobím to každý týžden a dokonca ani každý mesiac. použival som na to zúbkatý nož a rezal som si predlaktie. nie hlboko ale dostatočne na to aby som citil bolest. vyzerá to ako ked sa uškrabneš na černicovom kríku alebo ked ta poškrabe mačka. S tym rozdielom že su to ranky dlhé asi 8cm. A prečo som to spravil? Vieš, niekedy je pocit zúfalosti z určitej situácie tak silný a tažký až srdce ide prasknút, nemáš sa s kým podelit o to čo cítíš,si v tom sám, odmietnutý a sklamaný nezáujmom druhých. Ja som to spravil pretože som sa neštastne zalúbil. Chémia fungovala na oboch stranách,viem že som ju pritahoval,boli sme velmi dobrí kamaráti,dá sa povedat že spriaznené duše. Ona ma brala ako kamaráta no ja som ju miloval.viac ako čokolvek iné na tomto svete. Chcel som viac. viac ako kamaratske objatia. mat viac času jeden na druhého a rozprávat sa v klude,nielen prehodit pár viet v robote tam kde nás nik nevidí... Neriešit všetko cez sms... Bola zadaná... Nakreslila okolo seba pomyslenú čiaru a za tú som sa nedostal. Nech som robil a snažil sa akokolvek vždy ma čakal tvrdý pád. Každy den som staval z kúskov mojej duše most cez rieku Tajných prianí,len preto aby sme si boli bližší. Ked som ho vybudoval vždy prišlo niečo čo ho zrútilo. Znova a znova ten isty postup a zakaždým pád. Vtedy som si rezal predlaktie. Pretransformoval som bolest duše do bolesti fyzickej. Spravil som si dva zárezy do vonkajšej strany predlaktia. Pomohlo mi to. Ulavilo sa duši. Kludne ma odsudzujte,a hadžte do jedného vreca s psychopatmi...
ja to beriem tak,že všetci majú nejaké problémy a riešia ich inými spôsobmi. Ja som fakt neni na hlavu ale aj ja sem tam chytím tiež niekedy niečo ostré do rúk ...ale predsa...koľkí ľudia fajčia aby im bolo dobre?ja som aj fajčila ale potom som nejako tak dospela a kašlem aj na fajčenie aj na rezanie...proste ľudia si tak pomáhajú...nehovorím že je to dobréé.Je to zlé ,ale radšej budem fajčiť,rezať si OBCAS zily ako keby som mala skočiť z mosta alebo sa obesiť na povale...
mno ja ťa nebudem odhovárať od rezania lebo to sám praktizujem...začalo to tak že som mal doma nejaké probémy (našim preskočio) a nejaký ten piatok trvali...našiel som si cez fb kamarátku...zistil som že je netom rovnako a zvykne sa sem-tam porezať...skúsil som to...ľudia nevyrieši to problémy ale neskutočne to pomáha...ono bolesť ktorú pociťujete dáva príkaz mozgu aby produkoval hrmó ktorý utlmuje...je to ako keby ste si dali ja neviem ibalgin ( trocha viac ) ale stokrát lepšie...ale bacha neni to pre povahy náchyné na závislosť...mne sa to stao osudným....po nejakom tom vemikrátkom čase mám dosť veľa zárezov....každý mám kôli nejakej osobe niektorým osobám patria aj 3-4 "čiary"...mno nejak som sa rozpísal...proste ja len toľko že je to OK ale treba sa s tým dakomu zdôveriť ja sa bojím...nechcem s tým vystúpiť pred rodinou ale čo najskôr bežím k psychologičke lebo takýmto tempom prídem o ruku aj o ten zvyšok málo naozajstných príťelov ...
Ako vidím každý tu tých ludí len uráža a hovorí že sa majú dať liečiť... je to "úchylnosť" á je to choré.....
Nejdem si ich teraz zastávať !... ale... Mali by ste sa zamyslieť... Tí čo to robia to určite nerobia LEN TAK ZO SRANDY len jednoducho nechcú povedať dôvod...
Možno majú Hraničnú poruchu osobnosti alebo niečo podobné !
a vy ich hneĎ odcudzujete... neviete čím si prešli... možno boli sexuálne zneužité... možno chodia na liečenia... dostanú sa z toho na nejakú dobu á potom to príde na nich zase !....zase sa idú liečiť...
Na psychiatri mám teraz kamarátku, ktorá má túto poruchu osobnosti... ona zato ani nemôže že to robí.... á lieči sa ... nepomáha jej to !
nie vždy vám dokážu pomôcť lekári, doktori alebo iný odborníci..
takže nemáte právo ich tu zato posielať na psychiatriu á neviem kam šelikam...
a ano to 13ročné dievča môže mať taký istý problém že sa reže a neviem čo ... á prišlo jej asi SUPER že to nerobí len ona...
zato hneĎ nemusia BYŤ EMO, nemusia to robiť aby boli COOL alebo IN...
každého je to osobná vec... á keĎ im hovoríte že sú chorí je to pre nich len ťažšié...
Aj ja som sa rezala, ale mala som na to svoje dôvody..Mám 14..Prestala som s tým..Môj kamarát mi dohovoril..Sľúbila som mu že to už nikdy neurobím..Prosím neodsudzujte ma..Nerobila som to kvôli tomu aby som bola IN alebo niečo podobné..Nejdem sem písať prečo som sa rezala..Je to proste každého osobná vec
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
je to smutne
to ako ja raz poviem vam pribeh
bola som na ture na biku a tak som isla cca 7 hodin na prutkom slnku , ked som prisla domov na dalsi den som bola rada ze som vobec bola a moj chrbat takisto a ked som si tak sedela u nas na terase vonku a rozmyslala o tom ,ze ma tracik z podprsenky boli viac ako ked som mala po operacii kolena rozhodla som sa k radikalnemu rieseniu , nakolko som si na deke strihala nechty na nohach chytila som noznicky a suuuuup s nimi do clenku a co sa stalo chrbat prestal boliet ,,, pytate sa preco ? lebo mozog bere tu vacsiu bolest a ja stastna ze chrbat neboli krivajuc odisla do obyvacky do teraz sa na mne kamoska smeje ,ze mne noznicky do ruky nepatria
a tak som prisla nato , ze chuda dievca , si mozno iba kompenciu inu bolest , nemyslite ?
a tá Semonique je moc akčná , príde mi umelo nasmerovaná na štýl, lebo je to cool
neviem preco som to vtedy spravila, asi som bola mimo.
inak suhlasim s tym, ze sebaublizovanie nie je na mieste a v takom veku (vlastne v hocijakom-) ...je to dost smutne. Poznam par ludi co sa vazne rezu a je mi z toho nanic, lebo neviem co im mam na to povedat, ked urcite vedia co si myslim.
ale zas.. ked si niekto akoze reze ruky len tak z nudy.. to ako k psycholoogovi bezpodmienecne...
Je to choroba, ale tazko rozoznat u koho choroba, u koho len pokus byt zaujimavy. Stretla som sa s ludmi, co to robili len preto, ze chceli, aby si ich ini vsimali a mysleli si, ze budu super! Ale aj s ludmi, ktori si za to vonkoncom nemohli a tito ludia to nevytrubuju do sveta, je to ich tajomstvo, povedia to mozno kamaratke a trpia tym, chcu prestat a nie ze o tom napisu blog!!!
Ale vazne.Kam to spejeme?...
Keby sa jej nieco fakt stalo potom by si zivot vazila.
Rezanie zil!
Z toho moze aj zomriet ak by si tak riadne zarezala.
Choruo to dievča.
No mozno si to len vymysla.
Hmm.
Je to take na zamyslenie
Ale že by to robil niekto len tak zo srandy?To asi nie,aj ten čo sa tvári že to robí zo srandy,to robí podľa mňa len preto že má podobný problém ako tí ľudia viď vyššie.
Ako vidím každý tu tých ludí len uráža a hovorí že sa majú dať liečiť... je to "úchylnosť" á je to choré.....
Nejdem si ich teraz zastávať !... ale... Mali by ste sa zamyslieť... Tí čo to robia to určite nerobia LEN TAK ZO SRANDY len jednoducho nechcú povedať dôvod...
Možno majú Hraničnú poruchu osobnosti alebo niečo podobné !
a vy ich hneĎ odcudzujete... neviete čím si prešli... možno boli sexuálne zneužité... možno chodia na liečenia... dostanú sa z toho na nejakú dobu á potom to príde na nich zase !....zase sa idú liečiť...
Na psychiatri mám teraz kamarátku, ktorá má túto poruchu osobnosti... ona zato ani nemôže že to robí.... á lieči sa ... nepomáha jej to !
nie vždy vám dokážu pomôcť lekári, doktori alebo iný odborníci..
takže nemáte právo ich tu zato posielať na psychiatriu á neviem kam šelikam...
a ano to 13ročné dievča môže mať taký istý problém že sa reže a neviem čo ... á prišlo jej asi SUPER že to nerobí len ona...
zato hneĎ nemusia BYŤ EMO, nemusia to robiť aby boli COOL alebo IN...
každého je to osobná vec... á keĎ im hovoríte že sú chorí je to pre nich len ťažšié...