teda myslela som slúchadlá.... cowon má veľmi slušný výstup, odporúčam slúchadlá s tlakovými meničmi... alebo niečo drahšie dynamické, ale tam to už chce 180€ a viac
@pappkin hej ne? a na rozdiel od väčšiny mám doma asi 50 slúchadiel od cca 80 do 1000€... teda časť má tatino na druhom konci republiky, ale to je jedno, T1-ky sú momentálne aj tak u mňa ... cmučik
@3mm No poviem ti pravdu. Pri dnešnom masteringu skladieb je to s kvalitou hrôza. Nájdi si niečo o loudness war. Obľúbená skladba je taká, ktorá znie čo najhlasnejšie. Ale pri zvyšovaní hlasitosti máš limit. Digitalizácia ide do 100dB a keď chceš aby pieseň bola čo najhlasnejšia a v rádiu najhranejšia, tak ju musíš posunúť "hore", t,j, zvýšiť jej celkovú hlasitosť, tak ale prídeš o určité údaje, ktoré ti tých 100dB, resp. 0 prelezú a tie sa odstránia - clipping. A tak dostaneš skladby bez dynamiky. Existuje satabáza, kde máš uvedený album a dynamiku v decibeloch - aký je rozdiel medzi najtichšou a najhlasnejšou časťou. dobré je to okolo 12, dnešné tuc tuc skladby, ale aj Muse a iné kvalitné kapely sú masterovné na 3-4. A to je hrôza, ktorá sa na kvalitnej aparatúre nedá počúvať... to musíš CD rovno hodiť do koša. Takže pri dnešných albumoch asi nie je rozdiel.
Keď budeš mať kvalitné nahrávky, tak Cowon alebo Sony A a k nemu prenosný zosík FiiO E11 + nejaké slúchadlá, u ktorých ti sadne prejav. U nich treba počítať s investíciou cca 100-300€. Keď nechceš investovať, nerieš, nemá to význam, počuť rozdiel nebudeš. Môžeš začať napríklad s Phonakmi.
@leginacka moja hudobna chut akosi nepodlahla tomuto trendu hlasitosti takže... každopádmne bohuzial nemám 300€ en na sluchadla, ale taka si idem si zobrat ten cowon J3, nevedela by si mi poradit k nemu nejake dobre sluchadla do alebo okolo 100€
- Audio-Technica ATH-T500 (basový, ale veľmi slušný zvuk)
alebo také, čo ležia na ušiach SUPRAAURAL
-Audio-Technica ATH-ES55 (top zvuk, cca za 130€, nie sú veľmi basové)
-GRADO Prestige SR60i (treba vybrať osobne alebo komunikovať s eshopom, zvuk je excelentný ale humusácke spracovanie, robia mexičania v pozdemných dielňach v NY, smejem sa, ale kto nepozná, nepochopí)
-AKG Q460 - basové slúchadlá
-Sennheiser PX 200 - uzavretá klasika od Sennheiseru (asi ako KPP, len čistejší zvuk)
ak by si presne špecifikoval, aký zvuk preferuješ, dalo by sa lepšie, prípadne sa pozri na fórum stránky www.avmania.cz
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
kym ale hudbu pocuvas cez megafon v tescu tak je to jedno
Keď budeš mať kvalitné nahrávky, tak Cowon alebo Sony A a k nemu prenosný zosík FiiO E11 + nejaké slúchadlá, u ktorých ti sadne prejav. U nich treba počítať s investíciou cca 100-300€. Keď nechceš investovať, nerieš, nemá to význam, počuť rozdiel nebudeš. Môžeš začať napríklad s Phonakmi.
» www.hifisluchadla.sk/sluchadla/eshop...
no podľa toho, či chceš veľké mušle, ktoré ti obopínajú celé ucho CURCUMAURAL, tam ti odporúčam:
-FOSTEX TH-7B (recka » pc.zoznam.sk/fostex-th-7b-kr...
-Sennheiser HD 518
- AKG 540 (pozor krehké)
- Audio-Technica ATH-T500 (basový, ale veľmi slušný zvuk)
alebo také, čo ležia na ušiach SUPRAAURAL
-Audio-Technica ATH-ES55 (top zvuk, cca za 130€, nie sú veľmi basové)
-GRADO Prestige SR60i (treba vybrať osobne alebo komunikovať s eshopom, zvuk je excelentný ale humusácke spracovanie, robia mexičania v pozdemných dielňach v NY, smejem sa, ale kto nepozná, nepochopí)
-AKG Q460 - basové slúchadlá
-Sennheiser PX 200 - uzavretá klasika od Sennheiseru (asi ako KPP, len čistejší zvuk)
ak by si presne špecifikoval, aký zvuk preferuješ, dalo by sa lepšie, prípadne sa pozri na fórum stránky www.avmania.cz
Ide mi hlavne o počúvanie takýchto pesničiek :
A je mi asi jedno aké mušle ale asi sklr tie druhé, pretože by som rád niečo prenosnejšie.