Nepríde mi ťažká gramaticky ani slovne, minimálne teda v začiatkoch, potom sa to začne nabaľovať s tými megadlhými slovmi A znalosť angličtiny pomáha. Veľa vecí funguje podobne, napríklad frázové slovesá sú často celkom milo podobné
Ale fonetika dáva zabrať, chce to veľa počúvať hudbu/pozerať filmy Rozhodne sa teda učiť veľmi audio-centricky, viac, ako pri iných jazykoch (hoci všeobecne je to dôležité). Inak je to krásny jazyk, veľa šťastia
Ja som bol vo svedsku, mam aj nejake svedske noviny. Podoba sa to nemcine ale ma to este take svoje osobitne znaky co nemcina nema. Ale ked sa tomu budes venovat a vies nieco z nemciny nie je problem.
ides to porovnavat s AJ a NJ, tak predpokladam ze oba tieto jazyky ovladas, potom svedcina naozaj nie je prilis tazka co sa textov tyka tak vela slov je podobnych nemcine, castokrat si vies pomocou nemciny prelozit aj svedske slovo, ktore vidis prvykrat, vyslovnost je tazsia, oni tak pekne spievajuu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Ale fonetika dáva zabrať, chce to veľa počúvať hudbu/pozerať filmy Rozhodne sa teda učiť veľmi audio-centricky, viac, ako pri iných jazykoch (hoci všeobecne je to dôležité). Inak je to krásny jazyk, veľa šťastia
ides to porovnavat s AJ a NJ, tak predpokladam ze oba tieto jazyky ovladas, potom svedcina naozaj nie je prilis tazka co sa textov tyka tak vela slov je podobnych nemcine, castokrat si vies pomocou nemciny prelozit aj svedske slovo, ktore vidis prvykrat, vyslovnost je tazsia, oni tak pekne spievajuu