@5 prepac ale povedz mi co to dievca v 20-tich mohla dosiahnut,dokoncila nedavno strednu,bude to typicka zena v domacnosti,po par rokoch to skonci rozvodom alebo bude cely zivot trpiet.
Cas ktory by si mala stravit s kamaratmi vonku,budes trvit medzi 4 stenami... ale kazdy je strojca svojho stastia,ked ti to takto vyhovuje,ok. ale u man ,nie dakujem.
17, poznam take co si to uvedomili potom v 30tke ale oni to dieta v 18tke vobec nechceli len nechceli ist ai na ptrat...ale ja som to dieta chcela a aj moj priatel
Podla mna je to fajn mat babatko... teda ak nechce ist na vysku, ma partnera, kt. to tiez chce a ma rada deti ... pokial jej nikdy neslo o zivot s uzivanim si a preflamovane noci tak preco nie... ja by som proti tak az nebola...
Ja napr zavidim sestre aj ked ma viacej rockou ... ma manzela, zlate dieta a dobru domacnost... a nie je to o tom, ze ostanes zavreti medzi styrmi stenami... vsak von sa da chodit aj s malim a pokial ma dobry okruh kamaratou a su trosku orientovani jej smerom tak sa to da zlucit...
Prajem ti vela stiasta do zivota... a oni ta len strasili, istotne vam to vyjde...
@17 a nikto nepovedal ze v 30 nebude moct nikam chodit.. dieta uz nebude male a pokial to nebude prehanat nevidim v tom ziadny problem.. moja mama tiez tak zacala chodit.. a stale je stastne vydata..
Ježišikriste... Akí ste všetci hnusní... Nie každý potrebuje doktorát a chľastanie po víkendoch. 20 rokov nie je 15 ani 16... Zatiaľ čo niekto túži po kariére a mať možno nejaké to jedno dieťa tesne pred menopauzou, niekto žije preto, aby mal rodinu a deti. Nie všetci sú pobláznení z fenoménu tejto doby. Mať normálne zamestnanie, milujúceho partnera a deti je pre niekoho viac, ako pseudošťastné "ideálne" manželstvo s jedným dieťaťom a bohatým mužom...
preco si myslite, ze v 20ke ma pokazeny zivot? preco sa cudujete a "odsuduzujete" ?? to neviete byt ani trosku tolerantny a snazit sa pochopit preco to tak chce? ach, ved naokolo mate kopec ludi, ktori chu len karieru a az potom rodinu a deti..a tuto mate pekny opacny priklad...
len aby ste vy vsetci nakoniec neskoncili medzi styrmi stenami kancelarie-s rozvodom nakrku, lebo VY chcete karieu a muz dieta...
a teraz k teme, hoci som neni tehotna, tak zaujma ma tato diskusia..v ktorom si mesiaci??
@23 ale mi jej to neberieme,sak ok,ona sa rozhodla,len je to zvlastne,preto ju upozornujeme na urcite veci.
Ked chce rodinu ok,je to jej zivot,ja len vravim,ze osobne si to neviem predstavit.
Ale ked jej to vyhovuje tak ok.
@22 sam si povedal,ze uz to mas zas sebou,teda si si tym obdobim uz presiel. Ona pisala,ze to nikdy nepotrebovala,tak som len upozornoval nato,aby ju to v 30-ke nepochytilo.
@24 Nemáš za čo ďakovať, tiež som iba napísala, čo si myslím. Lebo sa dá povedať, že ťa chápem. Chcem síce kariéru a peniaze a nejaké tie preflámované noci, ako väčšina, ale... myslím, že je nádherné mať dieťatko a mať pre koho žiť... Myslím, že by som za to dokázala vymeniť svoje sny. Byť šťastná je dôležitejšie ako mať peniaze...
@19 ,21,23 a vsetci co maju podobny nazor, klobuk dole, a suhlaism....hoci vekom tu nemam co robit, ale viem, ze to nie je chyba, mna mal amoja mamka v 20 taktiez a ani sa nerozviedla....a ani to nelutuje a ma uz 2vysoke skoly, a 6 deti...a zije
,,,skor by som povedla, je na skodu pre deti, ak sa niekto nechce obatovat a prve dieta ma az nebodaj v 40-ke a vyssie....sak ked dieta bude mat 15 rodicia 55, a verte na vychovu pobertaka je to uz dost neskoro...
@evina57 ja ti len prajem aby ti vsetko vyslo podla planov a v poriadku je to velmi pekne, ze ste sa obaja zhodli na dietati. Ja som tiez rodinne zalozeny, tiez nechodim vonku, a ani nesom casto s kamaratmi, ale neviem ci by som chcel dieta v 20-tich. Ale to je len moj nazor... Pokial sa to vam paci tak ako je, je to naozaj dobre A neboj nic, ak by si sa niekedy rozhodla pre vysoku skolu, tak neboj, nebudes ani prva, ani posledna co ju vystuduje s dietatom v rukach Co myslis, ze preco maju v Mlynskej doline v BA intrak, ktory sa vola Manželák?
@30 pozri ma 20 je dospela ...napokon pise ze to chcela aj s partnerom tak preco pindas?
navyse myslim si ze nepride o nic moc.bo ako aj sam vidim po 20tke ako som na VS vela dobrych makosov pracuje nema cas sa stretavat casto hoci sme z jedneho mesta..zvysok studuje ako ja a pracuje popri tom ...co sa tyka uzivania v style disko tak to je pre deticky pubertalne ..a ked niekoho bavia disky po 20tke asi este nieje dost vyzrety a je dusov pojasene decko ...osobne som na disky moc nechodil , samozrejme ako mladsi som bol par krat ,ako nic moc ..radsej uprednostnim iny styl stretnutia s kamosmi a zabavy
@0 prajem ti vsetko dobre do zivota aby sa ti darilo a vyslo ti vsetko ako chces
@41 a chces povedať že ak by sa nezobrali a boli by spolu stastni dokonca života aj bezn ejakeho trapneho papiera tak to dieta nebude žiť v normalnej rodine?
možno som staromodna alebo ako to nazvať, lae pdola mna je normalna rodina ked je laska aj vo vztahu a aj to dieta ma dostatok lasky a je o neho postarane..a ten papier ti tieto veci nedá....skôr ich môže zadusit
@40 ??? iba som ju upozornil,nato co sa moze stat. Vyjadrila sa,a rozumiem jej.
Nikto tu do nikoho nepinda.
A to ze ty nemas cas na kamosov,je tvoj problem,ja chodim do prace,popri tom mam denne studium a s kamosmi v poho chodime von,na party a predstav si aj na diskoteky.
Ale to co ty nazyvas diskoteka je u mna kvalitny piatkovy reset a aj ked tam je par deciek,zvysok su 20+,hudba ziaden pop,ale super clubbova,takze su tam skvele party.
Citim sa stale mlady a neviem preco by som sa nemohol zabavat. Budes makat este 50 rokov tak treba tento cas co najlepsie vyuzit a uzit si ho.
No takze takto: na zaciatku vztahu sme nerozmyslali najskor o dietati ale o svadbe..ta sa mala konat bez babatka v buducom roku v lete, no ale kedze sme si s tym babatkom pohli , tak to bude urcite coskoro
moze to teraz vyzniet ako neplanovane dieta ale naozaj bolo planovane
@44 Ja by som tiez chcela mat babatko ale nie je na to spravny partner, spravne zazemie, tak si mozem par rokov ece nechat snivat... myslim si, ze je nas viacej takych
@49 pozri to nieje ze ja nemam cas...to ani oni ...obojstranne sem tam sa podari zorganizovat akciu kde sa stretneme..ale proste vsetci sme rozlietany...ked to porovnam so strednou kde sme mali furu casu a teraz len trosku ....a ked uz som s nimi tak radsej do dakeho podniku sadnut kde je pohodova hudba v pozadi pustena pokecame pri par poharikoch a pohodka...alebo zajdeme na biliard alebo nieco obdobne...ked sa podari zorganizujeme daku chatu ..no len ked kazdy pracuje ma inak pracovny cas atd ..niektori su v zahranici a niektori robia donemoty tyzden vikend nieje to vzdy lahke
52. hehe no ono to bolo tak ze sme v ten moment nerozmyslali nad svadbou ale nad tym, ze chceme babo..ale urcite sa vezmeme, ved to planujeme uz odkedy sme spolu
56. proste to je taky pocit..ani ho neviem opysat..proste sme vedeli hned od zaciatku, ze chceme byt spolu navzdy..medzi nami nie su ziadne hadky, rozumieme si, respektujeme sa..je nam spolu dobre...
vztah bez hadok? to potom nic nevyriesite ale ak sa da dohodnut na niecom bez hadky tak sa nasli dvaja netvrdohlavi flegmatici snad to take bude aj po svadbe...
inak kludne moze ist na externe studium alebo dorobit vysku o 6-7 rokov (poznam dost takych ludi a su dokonale spokojni. jedinou nevyhodou je ze vam teraz mozno budu chybat nejake peniazky
@43 ide o to, ze ten "papier" je dobra vec. Pretoze v kazdom vztahu raz pride kriza. Urcite aj v tomto. @evina57 urcite este ma ruzove okuliare, a mozno si mysli, ze cely zivot bude mat bez hadok, len s kompromismi. Ale realita je ina. Hadka je bezna vec. A prave ten "papier" je akesi lepidlo, kvoli ktoremu by mala byt ta rodinka pohromade. Lebo keby nebol papier, tak by nic nebranilo jednemu z partnerov sa zobrat prec, a napriklad si najst niekoho ineho.
A este ku hadkam. Ved hadka je take korenie zivota . Niekto sa hada len preto, ze sa mu to paci. A co viem z vlastnych skusenosti, tak viem, ze ked sme sa s byvalou hadali, tak to vzdy skoncilo velmi zaujimavo, velmi vasnivo... Ako sa hovori: "po dazdi pride duha". A naco co mame z pekneho dna, ked nevidime duhu?
Tak mne sa to tiež nezdá nejak skoro. čo bude mať okolo 50 a decká už bude mať preč a bude si úživať vtedy.a moji bratia majú tiež deti a v pohode sa bavia, niekedy ide len jeden s priateľmi sa zabaviť do mesta niekedy spolu a stražim decká ja alebo mamina a v pohode, ak ti má kto vypomoct nie je problém.
A ak obaja pracujú, tak prečo nie. ak to dieťa dokážu uživiť, majú kde bývať a majú lásku a pohodu tak nie je problém.
Držím palce... a keďže ja mám 18 a VŠ pred sebou ešte neplánujem dieťa a hlavne nemám partnera.
drzim ti palce moja krsna bola tehotna v 17 dako dorobila skolu je myslim si ze stastna pracu si moze vybrat aku chce
mne vcera bratranec dal tiez chrobaka do hlavy ale keby som prisla ja ze som tehotna kludne aj v 20tich tak nasich porazi ale je pekne mat dieta drz sa
@68 ved jasneeee ze to sa nesili. to nie to by uz bolo krute... ale vies, ludia si najlepsie vedia povedat co im vadi na tom druhom prave pocas hadky. Takze o tom budete obaja vediet a mozete zlepsovat dalsie veci vo vztahu, cim bude kvalitnejsi...
A samozrejme ze vasen prichadza aj sama To poznam aj ja, ale prichadza aj po hadke, a niekedy to stoji za to
no ty mas aspon dvadsat a robis...kamosov 21 rocny spoluziak nabuchal jeho 19 rocnu frajerku a musia sa zobrat sak dedina...obaja este iba studuju, takze tito dvaja si urcite dojebali zivot...
ty vogo, akí sú tu niektorí protivní, nemá to obdobu, som až zdesená
evina, len sa drž toho, čo chceš, gratulujem ti inak a držím palce, aby všetko prebehlo ok, a čo by si potrebovala? túto problematiku som inak rozoberala aj nedávno, bo mám kolegyňu, už mamku, a jedna kolegyňa už čaká príchod bába v decembri
@17 podla mna kazdy to uzivanie berie inak niekto sa potrebuje kazdypiatok ozrat a kurvit sa a niekoho naplna nieco ine a je to uplny off topik ona sa pitala ci je niekto nehotny a nie nazory na to ze je tehotna
moja mama so mnou otehotnela v 16, mala ist na potrat, ale tesne pred potratom ju sestricka od toho odhovorila. napriek tomu ze ma mala tak skoro si zivota uzila dost, a uziva si aj teraz. a ked niekam spolu ideme tak si o nas myslia ze sme kamaratky. nemyslim si ze 20 rokov je skoro. len v dnesnej dobe sa vsetci zameriavaju na karieru, a na deti myslia az po tridsiatke. v minulosti bolo uplne bezne ze 20 rocna zena uz mala dieta. ak je rodinne zalozena a citi ze to tak ma byt a obidvaja s partnerom to dieta chcu, tak nevidim dovod PRECO by ho mat nemohli. vysoka sa da studovat aj externe. a kariera sa da vybudovat aj v 25.
no tak kazdy je iny ja nechcem mat deti napriklad vobec,ale ty ked mas rada deti tak ok preco nie aj v 20 ke...a newiem naco seci pisete o Vyske ? Kdo az ma vysoku skolu ?
Gratulujem k rozhodnutiu, aj tak je idealne porodit do 20-ky Prajem vam vsetkym trom hlavne zdravie a vela vela lasky, ostatne uz pojde samo.
Ak mozem este povedat svoj nazor, myslim, ze idealne zamestnanie pre mamicku, ktora sa chce nejak realizovat, je ucitelstvo. O jednej koncis v praci (to ja vtedy idem na obed) a nemas problem, kam dat decka na prazdniny, lebo mas aj ty volno. Vela sa tam nezaraba, ale ked to preratas na hodinu, nie je to take zle.
Ahoj EVINA. Tak ti blahoželam, jamam sice o 2 roky viac, chodim na vysoku skolu, ale s priatelom sa pokusame o babätko,no len zatial neuspesne. Tiez nam kamarati hovorili podobne veci... Ale tuzba je tuzba
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
85 komentov
Cas ktory by si mala stravit s kamaratmi vonku,budes trvit medzi 4 stenami... ale kazdy je strojca svojho stastia,ked ti to takto vyhovuje,ok. ale u man ,nie dakujem.
takže by napriklad mohla vysvetlit co má vlastne za problém.....lebo takto to straca zmysel
Ja napr zavidim sestre aj ked ma viacej rockou ... ma manzela, zlate dieta a dobru domacnost... a nie je to o tom, ze ostanes zavreti medzi styrmi stenami... vsak von sa da chodit aj s malim a pokial ma dobry okruh kamaratou a su trosku orientovani jej smerom tak sa to da zlucit...
Prajem ti vela stiasta do zivota... a oni ta len strasili, istotne vam to vyjde...
@17 ja napriklad nechodim von ani nemam babu a co aj na mna to pride v 30? diskotek a ozierania sa, som si uz uzil dost...nebavi ma to...
len aby ste vy vsetci nakoniec neskoncili medzi styrmi stenami kancelarie-s rozvodom nakrku, lebo VY chcete karieu a muz dieta...
a teraz k teme, hoci som neni tehotna, tak zaujma ma tato diskusia..v ktorom si mesiaci??
este len v 5. tyzdni
Ked chce rodinu ok,je to jej zivot,ja len vravim,ze osobne si to neviem predstavit.
Ale ked jej to vyhovuje tak ok.
@22 sam si povedal,ze uz to mas zas sebou,teda si si tym obdobim uz presiel. Ona pisala,ze to nikdy nepotrebovala,tak som len upozornoval nato,aby ju to v 30-ke nepochytilo.
obdivujem ta,ze mas odvahu,a je fajn,ked mas chlapa,s ktorym si stastna,a chce s tebou dieta...
Nech ti všetko vyjde podľa tvojich predstáv!
,,,skor by som povedla, je na skodu pre deti, ak sa niekto nechce obatovat a prve dieta ma az nebodaj v 40-ke a vyssie....sak ked dieta bude mat 15 rodicia 55, a verte na vychovu pobertaka je to uz dost neskoro...
a myslim si, ze lepsie si s nim buem rozumiet teraz ked ho budem mat ako v 30tke
navyse myslim si ze nepride o nic moc.bo ako aj sam vidim po 20tke ako som na VS vela dobrych makosov pracuje nema cas sa stretavat casto hoci sme z jedneho mesta..zvysok studuje ako ja a pracuje popri tom ...co sa tyka uzivania v style disko tak to je pre deticky pubertalne ..a ked niekoho bavia disky po 20tke asi este nieje dost vyzrety a je dusov pojasene decko ...osobne som na disky moc nechodil , samozrejme ako mladsi som bol par krat ,ako nic moc ..radsej uprednostnim iny styl stretnutia s kamosmi a zabavy
@0 prajem ti vsetko dobre do zivota aby sa ti darilo a vyslo ti vsetko ako chces
no je to velmi zaujimave ze sa najde clovek, ktory chce mat v takom mladom veku dietatko..
ja mam deti tiez rad (nerobim s nimi nic zle aby si zas niektory nemysleli)
ale aj tak sa mi to zda prehnane v 20ke mat deti..
ale proti gustu ziaden disputat..tak ja len drzim palce a nech sa mrne narodi zdrave
možno som staromodna alebo ako to nazvať, lae pdola mna je normalna rodina ked je laska aj vo vztahu a aj to dieta ma dostatok lasky a je o neho postarane..a ten papier ti tieto veci nedá....skôr ich môže zadusit
Nikto tu do nikoho nepinda.
A to ze ty nemas cas na kamosov,je tvoj problem,ja chodim do prace,popri tom mam denne studium a s kamosmi v poho chodime von,na party a predstav si aj na diskoteky.
Ale to co ty nazyvas diskoteka je u mna kvalitny piatkovy reset a aj ked tam je par deciek,zvysok su 20+,hudba ziaden pop,ale super clubbova,takze su tam skvele party.
Citim sa stale mlady a neviem preco by som sa nemohol zabavat. Budes makat este 50 rokov tak treba tento cas co najlepsie vyuzit a uzit si ho.
moze to teraz vyzniet ako neplanovane dieta ale naozaj bolo planovane
bolo len neplanovane rychlo vyrobene
cely zivot mas pred sebou..tak na co sa ponahlat
ste sa stretli a povedali si.. vezmeme sa a budeme mat babatko?
vztah bez hadok? to potom nic nevyriesite ale ak sa da dohodnut na niecom bez hadky tak sa nasli dvaja netvrdohlavi flegmatici snad to take bude aj po svadbe...
inak kludne moze ist na externe studium alebo dorobit vysku o 6-7 rokov (poznam dost takych ludi a su dokonale spokojni. jedinou nevyhodou je ze vam teraz mozno budu chybat nejake peniazky
nechcem byt zly prognotik ale neviem ci to takto vydrzi vecne
dufaj
A este ku hadkam. Ved hadka je take korenie zivota . Niekto sa hada len preto, ze sa mu to paci. A co viem z vlastnych skusenosti, tak viem, ze ked sme sa s byvalou hadali, tak to vzdy skoncilo velmi zaujimavo, velmi vasnivo... Ako sa hovori: "po dazdi pride duha". A naco co mame z pekneho dna, ked nevidime duhu?
no a ta vazen ako pises, to u nas prichadza aj bez hadky..naco sa nervovat??
A ak obaja pracujú, tak prečo nie. ak to dieťa dokážu uživiť, majú kde bývať a majú lásku a pohodu tak nie je problém.
Držím palce... a keďže ja mám 18 a VŠ pred sebou ešte neplánujem dieťa a hlavne nemám partnera.
mne vcera bratranec dal tiez chrobaka do hlavy ale keby som prisla ja ze som tehotna kludne aj v 20tich tak nasich porazi ale je pekne mat dieta drz sa
A samozrejme ze vasen prichadza aj sama To poznam aj ja, ale prichadza aj po hadke, a niekedy to stoji za to
Ja si osobne napríklad neviem predstaviť, že by som mala teraz dieťa.
Ale ako som napísala, každý človek je iný.
Tak ti držím palce, aby to dobre dopadlo
Nejaku zaruku ze manzelstvo vydrzi vecne nema nikto. Ani 20 rocne dievca ani 35 rocna prachata manazerka.
No som si isty ze po nejakom case aj tak budes chciet vystudovat nieco externe, co bude ovela tazie nez klasicky denne studium hnet po maturite.
Tiez zalezi na tom ci nie si nejaka infantilna naivna romanticka, ale nepoznam ta tak ti aspon prajem aby sa ti(vam) darilo.
taka zdrava
evina, len sa drž toho, čo chceš, gratulujem ti inak a držím palce, aby všetko prebehlo ok, a čo by si potrebovala? túto problematiku som inak rozoberala aj nedávno, bo mám kolegyňu, už mamku, a jedna kolegyňa už čaká príchod bába v decembri
ked je dobre zamestnanie nemusi byt skola
Ak mozem este povedat svoj nazor, myslim, ze idealne zamestnanie pre mamicku, ktora sa chce nejak realizovat, je ucitelstvo. O jednej koncis v praci (to ja vtedy idem na obed) a nemas problem, kam dat decka na prazdniny, lebo mas aj ty volno. Vela sa tam nezaraba, ale ked to preratas na hodinu, nie je to take zle.