tak to by sa vobec nemalo klamať a nepatri sa to...ja viem že aj maličke klamstvo uzrie svetlo sveta a neprejde ti to vobec, ver mi...radšej povedať pravdu aj keby bolo zle nedobre ale určite lepšie ako ked ta dotyčna osoba zisti že si klamal...
Lož alebo klamstvo alebo pejoratívnejšie cigánstvo je vedomá alebo úmyselná nepravda vydávaná za pravdu.Každé zlyhanie je krokom k úspechu. Každé zistenie toho, čo je nepravdivé nás navádza k tomu, čo je pravdivé: každý pokus vyčerpá kúsok pokušenia hriechu. Nielen tak; ale sotva nejaký pokus je úplným neúspechom; sotva nejaká teória, výsledok stálych myšlienok, je úplne nepravdivý; žiadne pokušenie hriechu nie je bez istého skrytého očarenia pochádzajúceho z pravdy. (William Whewell)
....s pozdravom Wikkipedia
ale myslím že ked sa človek rozhodol klamať alebo niečo zatajiť musí si byť stopercentne (!!!) istý že pravdu sa dotyčný nikdy nedozvie lebo mu najbližšie nebude veriť a to by sme predsa nechceli
To záleží od situácie podľa mňa. Teda ja neznášam klamstvo ale občas skutočne je lepšie klamať ako povedať pravdu. No nie vždy sa to musí vyplatiť. Skutočne to záleží na okolnostiach.
@8 nehovorim o klamani vo vztahu ako laska dvoch ludi, to je samozrejme kravina, tento postulat mi je jasny...ja myslim skor klamstva k ludom, ktorych mam na haku a oni zase mna...
podla mňa každé klamstvo sa raz odhalí..tk račej neriskovať a povedať pravdu...keď povieš pravdu bude to lepšie ako ked sa to dozvie ten dotiční od niekoho iného..a potom ja keď klamem tak mám stresy či to vyjde alebo či nato nepríde...no a to nepotrebujem tk sa snažím vždy hovoriť pravdu, vždy čo si myslím...aj keď sú z toho potom niekedy prúsery a aj ked sa na mňa zato niekto urazí, vždy sa to dá do poriadku ...klamstvo je fuj
zastieranie pravdy je klamstvo...to je fakt....lenže či je dobré klamstvo v zaujme vyšieho dobra...alebo mu zostáva status klamstva, čo znamená že je zlé je otázne. tato tema by sa musela rozobrať do detailov pretože strohá odpoveď či je to správne alebo nie je podla mna prvoplánová...
už som pár Krát oKlamala svojich blízKych a väčšinou ale len Kvôli nim.. aKo sa vraví pravda bolí a ja im nechcem ublížiť. Je pravda že aK by na to prišli taK by to bolelo viac ale taKú vec ja nedopustím... je to zlé no robím to.. myslím že to robí Každý
no... je klamstvo, klamstvo a klamstvo... ktorehokolvek sa dopustim, bude to mat strasny dopad na (minulost,) pritomnost, buducnost... cize radsej dobre rozmyslam, co (ne)robit...
ale samozrejme, niekedy je to nevyhnutne, lebo povedat pravdu by bolo este blbsie...ani ja nechcem vediet pravdu o tom, v kolkych klamstvach zijem, zatial mi je dobre ludom, na kotrych mi nezalezi klamem velmi otvorene do oci
jasné šak keď ti na nich nezáleží tak klam klam klam ! ked ti to vyhovuje ... ja takým čo ich mám na háku klamem a niekedy na to ani nemám dôvod proste už som závislí na klamaní .. ale ľudom na ktorých mi záleži klamem iba keď viem že je lepšie zaklamať ako povedať pravdu
ludi ktorych nepoznam nemamm citovu vazbu...cize tym padom,ked nemam cas vysvetlovat pravdu,poviem nepravdu...a myslim ze aj im je to jedno,kedze sa uz asi nikdy neuvidime
zalezi o com... ale klamat o veciach ktore sa dotycnej osoby vobec netykaju je podla mna pohode... nehovorim ze je to dobre je to prejav slabosti ale ja napriklam klamem stale... je to zle nerobte to
@30 neviem z coho si vydedukoval moj nazor na vec a vies ako sa budem spravat, ked som svoj nazor este neprezentoval...napriek tomu tym spojenim "mat to na haku" som chcel len trosku zuzit tematiku, chcel som tym povedat, ze nemam na mysli tie velke klamstva, ktore nasledne ovplyvnia cele zivotne podmienky, ale tie, ktore v minimalnej miere ovplyvnia rovnako jednu (klamaneho) aj druhu stranu (producent klamstva)...o tychto klamstvach som chcel viest diskusiu (konkretne asi od 13 komentu, aby som neodrbaval
Aha na kom nam nezalezi...najprv som cital ze zalezi a to mi neslo do hlavy...v kazdom pripade, beriem na ovela lahsiu vahu ked klamem (aj do oci) osobe na ktorej mi nezalezi, ako tomu na kom mi zalezi...ale vlastne sa drzim toho, ze hovorim pravdu (alebo sa aspon o to snazim), ludom na ktorych mi zalezi - tj. kamarati a rodina, zvysok je pre nepodstatny a urcil som si to tak preto, lebo dokazem dobre klamat, resp. hovorim to tak, ako keby to bola pravda
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
....s pozdravom Wikkipedia
A k téme: V poriadku to nie je. To že niekeho nemáme radi neznamená že sa k nemu môžeme srprávať ako k handre :p
Tak aj vás môže kľudne oklamať asi tak vyše 5 000 000 Slovákov, ktorí vás majú na háku, super, nie?
Najlepšie v spojení s nejakou finančnou stratégiou, to by bolo krásne, však?
Ale človek s takou mocou ťa má na háku v tak vysokej miere, ako sa len dá, teda ťa môže v pohode klamať až do skakavenia ...
To chcem potom vidieť ako budeš ticho, lebo je to "v poriadku"
Iba z postoja, ktorý si zaujal, ok, sorry, priliš som si domýšľal
Ak majú klamstvá niečo ovplyvniť v minimálnej miere, tak osobne duplom nevidím ich zmysel ...