niečo medzi... veľmi nemal na výber -Hitler by zmanipuloval každého a jedného prezidenta...ale zas som počula že kopec ľudí aj uchránil od koncentráku ale veľmi sa o tom nevie
Na jednej strane si nemohol robit co chcel kvoli nemcom ale na druhej rozhodne nebol clovek hodny obdivu ani nicoho podobneho , pre mna je nesympaticky clovek ktoreho povazujem za @6
Pre mna je len jednou z mnohych postav historie. Myslim si ze nie vzdy je vhodna doba na to aby clovek mohol konat tak ako chce. A nie vzdy je na mieste niekoho sudit.
Takto........ako hrdinu a ani zločinca by som ho rozhodne nekvalifikoval.......prvý slovenský štát je celkovo kontroverzná téma.....všetci vieme čo sa vtedy dialo......ja by som to zhodnotil asi tak........predstavte si, čo by ste robili v jeho koži........stáť pred človekom, ktorý ide rozpútať vojnu nie je vôbec ľahké.......ja si myslím, že Tiso urobil všetko preto, aby Slovákom bolo čo najmenej ublížené (aby ich uchránil do tej miery, do ktorej mu to táto doba)......keby nesúhlasil, Slovensko by už ASI neexistovalo, ale bohvie.........je pravda, že kým sa Nemcom darilo, tak nás sa vojna až tak nedotkla (myslím tým, že obyčajný človek to až tak nepocítil, ovšem ak nebol nepohodlný režimu), naša ekonomika prekvitala (pojem Tatranský dolár), vysoká životná úroveň.....ale to už som trošku odbočil.....je pravda, že Tiso bol v krídle umiernených, ale stále členom HSĽS......môj názor je taký, že trest smrti preňho bol prehnaný
Dr. Jozef Tiso je 1.slovenským prezidentom. O tejto téme sa hovorí málo a to je chyba! Pretože každý národ by mal poznať svoju históriu. Bol odsúdený neprávom k trestu smrti. Daxner bol dopredu dohodnutý s Benešom že ho obesia, súdny proces pripomínal divadlo. Za odmenu mal dostať Daxner miesto generálneho konzula v Kyjeve. Toľko k súdnemu procesu. Podľa môjho názoru si myslím že Tiso bol vtedy pre SR najlepším riešením. Mohlo to byť aj oveľa horšie keby na jeho mieste bol niekto iný.
@lauranoves
Zbabelec si ty sama, keď takto súdiš o človeku, ktorého si nikdy nevidela, nepočula a tvoj názor o Tisovi je prácou komančov v médiach. Dr. Jozef Tiso zachránil životy tisícom.
Rozhodne bol veľkým slovákom a hrdinom.
@mariquittka
Vraj niečo medzi...prečítaj si svedectvá Karola Murína, ktorý bol jeho osobným tajomníkom a inak budeš hovoriť. Bol to mučeník, obeť pomsty českých komunistov a Beneša...
Rovnako ako aj M.R. Štefánik, ktorého zostrelili českí delostrelci.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Zbabelec si ty sama, keď takto súdiš o človeku, ktorého si nikdy nevidela, nepočula a tvoj názor o Tisovi je prácou komančov v médiach. Dr. Jozef Tiso zachránil životy tisícom.
Rozhodne bol veľkým slovákom a hrdinom.
Vraj niečo medzi...prečítaj si svedectvá Karola Murína, ktorý bol jeho osobným tajomníkom a inak budeš hovoriť. Bol to mučeník, obeť pomsty českých komunistov a Beneša...
Rovnako ako aj M.R. Štefánik, ktorého zostrelili českí delostrelci.
Jozef Tiso