Juraj Jánošík - 325. výročie tohto národného hrdinu
Na Juraja Jánošíka si bežne veľa z nás nespomenie. Väčšina z nás ani nevie, že má dnes výročie. Google je však lepší národný patriot než mi všetci, a pripomenul nám, že si máme pripomínať Juraja Jánošíka.
osobne mi je jedno kedy kto co kedy robil, neoslavujem ziadny sviatok, tak neni dovod aby som si pripominal nieco kde som ani nebol a niekoho koho ani nepoznam.....
nechapem co vsetci vidia na Janosikovi...obycajny zlodej, ktory sa mozno par krat podelil o svoju korist a zdaleka nie ze "bohatym bral chudym dával" ako sa o nom hovori...
ach jaj.....okrem toho, že všetci naňho kydáte, že to bol zlodej (bol to zbojník áno, ktorý okrádal bohatých a chudobným dával) ale najdôležitejšie na tom príbehu je to, že sa postavil maďarskému útlaku vážení a okrádal maďarských zemepánov, ktorí nás mali len za otrokov, čiže dával nádej našej krajine......ale ak toto niekto nechápe, tak si Slováci naozaj nezaslúžia nič dobré :/
Nech uz to bolo akokolvek, rozpravanie legiend je pekne. Aj rozpravky lud miloval, pretoze v zly casoch davali nadej ze sa oplati verit v dobro ako zakladnu ludsku hodnotu. Davali silu prekonavat prekazky, aj ked to casto nie je lahke, aj ked situacia nevyzera vzdy nadejne. Pomahali nam verit, ze slusnostou, srdcom, pravdou dokazeme prekonat hrubost, aroganciu, klamstvo ...
ja viem, ze ma dnes vyrocie, ani mi to google nemusel pripominat.. ved to bolo vcera v spravach.. tss tss.. nemam taku kratku pamat, aby som to za jeden den zabudla
My sme taky jebnuty narod, ze sme uz odjakziva velebili zlodejov a/alebo vrahov - janosik, tiso, meciar, fico a podobni smradi... A po osobnostiach ako Stefanik, ci Stur dnes ani pes nestekne...
@tommyhot ja s tebou súhlasím......akurát ja som chcel poukázať na to, že skrátka v tom čase museli naozaj ľudia ťažko pracovať pod maďarskou nadvládou (a preto nechápem, že prečo doteraz niektorí ľudia nadávajú na Maďarov, veď za to už oni nemôžu čo sa robilo :/ ) tak potrebovali nádej, niekoho, kto by predstavoval nádej pre nich.........a možno práve v týchto ťažkých chvíľach by sa nám takisto hodil niekto taký, človek, ktorý by nám vedel ukázať správny smer a otvoriť nám oči.........čo sa týka Tisa, tak tam mám názor, že urobil to, čo bolo v danej situácií pre SVK najlepšie (skús si predstaviť a vžiť sa do jeho pozície, čo musel vtedy prežívať)......ja by som k tým hrdinom ako Štefánik, Štúr pridal aj Dubčeka a Husáka
Možno to nebolo úplne tak, ako sa to dnes interpretuje vo filmoch a podobne, ale viac ako to, či to presne tak bolo alebo nie, je dôležitejší ten odkaz pre ľudí - že sa našiel niekto, kto sa dokázal postaviť proti útlaku a bohatým, ktorí žili na úkor chudoby.
Celkovo my Slováci nemáme tak veľa významných osobností, ktoré pre Slovensko a Slovákov niečo spravili, ale aj na to málo kydáme, namiesto toho, aby sme si ich vážili a to je naša zlá vlastnosť.
@fluptak treba si precitat aj ine zdroje, nez tie nacionalisticke, ktore velebia tohto zlodeja (a pravdepodobne aj vraha) napr: » www.pmza.sk/janosik/sk/hist...
On nebojoval proti madarskemu utlaku, on bojoval za svoje vlastne zaujmy a to, ze obcas niekomu nieco dal (z cudzieho krv netecie), z neho este nerobi hrdinu.
U Jánošika je dôležitejšie to že je to slovenská legenda ako to že realita taká romantická nebola.
@micenzo Tiso je bol prezident fašistického Slovenska, vrcholným predstaviteľom zločineckého štátu ktorých vlastných ľudí posielal na smrť. Navyše on sám bol kňazom. Pre mňa je to sviňa. A nehovor že medzi jeho stúpencami nie je rozšírený neonacizmus, šovinizmus a antisemitizmus. Čo je tiež dobrý vizitka.
vsetci si vsimaju transporty a somariny ale to ze sa Slovakom zilo dobre to nevidi uz nik.a. co sa tyka posielania vlastnych na smrt na to si kde prisiel? posielali sa len zidia aj tych pan prezident Tiso prosim pekne zachranil a nie jedneho ale cez desattisce
zial nemal na vyber a musel pocuvat diktat Nemecka ..
"Slovenský štát dokázal pomerne úspešne riešiť mnohé ekonomické a hospodárske problémy pretvávajúce ešte z čias krízy na newyorskej burze. Zlikvidoval nezamestnanosť, spustil štátnu výstavbu rodinných domov, budovanie diaľnic a železničnú dopravu, ďalej elektrifikáciu obcí. Spustil veľký projekt vážskej kaskády, dokončený až za komunizmu. Veľký nárast vzdelanosti: Slovenská akadémia vied a umení, Slovenská technická univerzita, Vojenská akadémia, Jazykovedný ústav Ľ. Štúra... atď. atď. atď.
chvalabohu ze existuju aj normalni a uvedomeli ludia a nie len ovce ako ty
@james144@24 predstav si, že si v jeho koži a zamysli sa čo by si robil byť na jeho mieste, prípadne napíš ako by si sa zachoval, keby Ti dal Hitler na výber, buď Slovenská republika alebo nechal by nás na pospas Poľsku a Maďarsku.......SVK by už neexistovalo, tým som si istý.......a neuznávam ani fašizmus, ani nacizmus, som komunista
Tiso v danej dobe urobil pre Slovákov to najlepšie, čo sa dalo. Keby tam bol niekto iný, mohlo to dopadnúť veľmi zle. Môžme byť radi, že sme mali takého prezidenta
@micenzo a. co sa tyka posielania vlastnych na smrt na to si kde prisiel? posielali sa len zidia ....
Práve si potvrdil to čo som napísal o jeho stúpencoch. Bol to kolaborant a všetko čo si napísal to len potvrdzuje. A s tou ovcou sa strč, tupec.
@fluptak existujú ľudia ktorí majú chrbtovú kosť a neplazia sa pred každým kto má moc. Ak by sme sa vzopreli tak by nás obsadili mnoho ľudí by zomrelo ale aspoň by sme neboli aktívnymi účastníkmi všetkých tých zverstiev a ak si myslíš že po vojne sa Československo obnovilo vďaka tomu že sme kolaborovali s Nemcami tak sa hlboko mýliš. Obhajovať to znamená že vlastný zadok je nám dôležitejší ako nejaká morálka a odpor proti vraždeniu nevinných ľudí. A to o charaktere tohto národa veľa vypovedá. Inak to že ho obhajuješ ma neprekvapuje komunisti nikdy nevedeli čo je to morálka a dobro, živili ich len komplexy.
@micenzo tak sa opytaj svojej prababky a pradedka (ak este ziju) ako to bolo.. Prisli nackovia, dali do pozoru celu dedinu a zastrelelili kazdeho tretieho, bezohladu na to, ci bol zid, slovak, komunista, alebo mimozemstan a samozrejme tiso s tym nespravil ani mastny prd...
ale ked dosli nemci na balkan tak mi povedala ze im nemci na skole rozdavali cukriky a ani nevedeli ze je nejaka vojna..potom sa to na fronte vymenilo na balkan dosli rusi co narobili bordel tym ze vyrabovali polovicu dediny,tu druhu zasa poznasilnovali
ale z akeho filmu je to co opisujes to fakt neviem
a aby sa uviedlo na pravu mieru,nezastavam tu ziadny rezim ani nic
moj povodny zamer preco to tu komentujem bol ten ze ma poburilo ze si tu dal do jedneho kosa ludi ako meciar fico s ludmi ako tiso a janosikom a este si ich nazval vrahmi
historiu pisu vitazi..ale stale ziju ludia ktori zazili oboch a vedia ti povedat objektivne kto sa spraval k civilom horsie..ale to by si nesmel byt zaslepeny nenavistou k vsetkemu inemu nez tomu "oficialnemu"
@james144 Áno, už vidím teba, ako by si sa postavil do prvej línie proti Nemcom, proti neporovnateľne väčšej presile, ísť do vopred prehratého boja, v ktorom by úplne zbytočne padli možno státisíce ľudí. Nevadí, že by tu boli jatky, hlavná vec že by sme sa pred nimi neplazili, že? Oproti tomu by tie transporty boli len zlomok, navyše Tiso povedal, že u neho je na prvom mieste slovenský národ a Slovensko, čiže urobil všetko preto, aby uchránil od týchto jatiek Slovákov a za to by sme mu mali byť vďační. Všade inde zúrila vojna, tu bol pokoj. Proste vyberalo sa medzi menším a väčším zlom, vybralo sa menšie. Ďalšia vec, je veľmi otázne, kto z vrcholných predstaviteľov Slovenska vedel, čo sa so Židmi po deportácii deje, pretože išli tam na práce. Keď sa to neskôr nepodarilo zistiť, transporty boli zastavené a obnovené boli až po obsadení nášho územia Nemeckom počas SNP. Perlička - počas Slovenského štátu nebol vykonaný ani jeden rozsudok smrti..zaujímavé pre tak zlý štát.
Ešte k tej obranyschopnosti - tá bola nulová hlavne po Mníchovskej dohode (zrade), Viedenskej arbitráži a anšlusi. Toto všetko úplne vylúčilo ako tak reálnu schopnosť obrany ČSR, neskôr SR, ktorá bola predtým, aj to by sme museli čakať na pomoc mocností, ktoré nás sprosto zradili a nesú veľkú zodpovednosť za vypuknutie vojny.
K tomu správanie Nemcov a Rusov: boli sme s Nemcami zadobre a do SNP nebol s nimi najmenší problém. Tie incidenty s vypálenými dedinami boli až potom, je logické, že boli rozzúrení. O správaní a vyčíňaní ruskej "oslobodzovacej" armády by sa dalo založiť aj ďalšie fórum, takže to tu nebudem rozoberať.
Ešte sa vyjadrím k tomu označeniu pre Tisa, že kolaborant: dnes nekolaburujeme? Vtedy sme boli s Nemeckom, aj teraz sme v zločineckom pakte NATO s Nemeckom. Dnes sme oveľa viac závislí na Bruseli, Washingtone ako vtedy na Berlíne. Vtedy sme boli závislí len na zahraničnej politike, teraz vo všetkom - ekonomicky, hospodársky, potravinovo, politicky, aj vojensky. Dnes sme 10x viac bábkový štát, ako sme boli vtedy.
Zapni logiku a skus sa zamysliet nad tym ze kedze sme boli s nemcami formalne kamosi tak samozrejme ze sa chovali v ramci moznosti , keby sme neboli tak ako ine krajiny tak by rovnake vrazdy boli u nas.
Smutne ze v 21. storoci existuju ludia co maju potrebu obranovat najhorsich zlocincov v dejinach.
@mm47 Veď ale teraz to nie je podobné? Nie sme spojenci len kvôli pohodliu a zachovania vlastnej bezpečnosti s krajinami, ktoré dlhodobo vyvolávajú všade vo svete vojny a o životy prichádzajú nevinní ľudia? Aj naša armáda okupuje, alebo okupovala napr. Afganistan alebo Irak, štáty, s ktorými nemáme nič spoločné a nič nám nespravili. Dzurinda povolil prelety bombardérov cez naše územie, ktoré v Juhoslávii zabíjali civilistov, bombardovali vlaky, nemocnice, televíziu, automobilku...proste ako bolo povedané, históriu píšu víťazi. Dnes sa správame rovnako, len sme v pakte s víťazmi, tak sme tí "dobrí".
@mm47 Ani vojská Varšavskej zmluvy, ktoré sa tu na 20 rokov usadili tu teda moc nestrieľali, ale boli tu, tiež prišli na "bratskú" výpomoc, ale to už nám po chuti príliš nie je, že?
Tie bombardéri zabili okolo 3500 nevinných civilistov, ktorí s nejakou vojnou nemali nič spoločné a sme za to spoluzodpovední. Vražda ako vražda, hádam nebudeme zľahčovať, že niekto bol len zbombardovaný a nebol predsa poslaný do koncentračného tábora, keď výsledok je rovnaký - zabití nevinní ľudia.
@micenzo A to je len jeden smutný ľudský osud a len jedna takáto vojenská operácia našich spojencov, ktorých vykonali obrovské množstvo a ešte ich aj vykonajú (Sýria? Irán? S.Kórea? kto je ďalší na rade?) Ale mohli by sa proti týmto zločinom postaviť niektorí tí hrdinovia, čo tu píšu doma za počítačom, že by išli do toho boja hneď, aj proti obrovskej presile, môžu sa činiť aj teraz.
@mm47 kde ja porovnavam nemcov a "hento"? (ake hento?)
a Balkan som spomenul kvoli tomu ze si tu odlahcil prelet "nejakych bombarderov"
a vrazdy su vrazdy,ci tisice zivotov - slovanov su menej nez zivoty zidov? genocid sa pachalo na balkane dost, si zalozte daku ochrannu znamku cisto na zidov nech ostatne genocidy nezneju tak slabo oproti zidom
odporucam toto
kedze ja mam z Balkanu rodinu tak sa ma to dotyka dvojnasobne a myslim ze kazdemu sudnemu cloveku z toho co sa tam dialo a co Slovensko podporilo pride zle
nad nasimi hlavami smrt svetovladcov letela priamo k vam
bez nasho suhlasu oni rozhodli bez nas
preklinam tych co v mene svojich zaujmov oklamali cely svet
ty chranis len narod svoj a oni ti beru slobodu - domov tvoj
@mm47 jaaaaj ty kokotko piču vieš o histórii a ešte vieš aj piču o tom, čo sa deje okolo teba obohratá pesnička? Pojeb sa s tým už láskavo
K téme Slovenský štát a Tiso... Že sa vtedy žilo zle? Ekonomika bola na vysokej úrovni, takisto aj sociálna politika. Zaviedli sa programy na podporu slovenských rodín, podpora vojnových invalidov + veteránov 1. svetovej vojny, príspevky pre siroty a vdovy, podpora pôrodnosti... No jasné, Slováci sa mali fakt zle za Slovenského štátu. To, že sme si nevedeli narobiť poriadky okolo SNP, je ďalšia vec. Hitler dal Tisovi na výber :
"Buďto si narobíte poriadky vy, alebo zakročíme." - ďalej to už poznáte. Teraz sa nezabudnite odvolať na vypálené partizánske dediny a nezabudnite oslavovať partizánov ako národných hrdinov. Bandu ožranov a neviem koho. A nezabudnite pľuť na všetkých, ktorí túto krajinu budovali a spravte z nich fašistov, nacistov, xenofóbov a neviem čo ešte.
@mm47 tak by vymysleli alternativu..hlavne by Slovensko nemalo na rukach krv civilistov..tu nejde o to ze si myslim ze by to zamedzilo krviprelievaniu,ale neboli by sme pod tym ani podpisani
hlavne ze Slovensky stat je odsudeny za spolupracu s Nemeckom ale ked sa Slovensko spoji s NATOm a USA tak je to kosher a nevadi ze sme sa pripojili k strane ktora spachala vojensky zlocin a genocidu
Podporovať NATO je fasa, super, je to najviac a má to veľa výhod. Čo tam po nejakých civiloch, či už na Balkáne, alebo Blízkom východe, je to všetko v mene demokracie, ľudskosti a práv!
za pomoc ktoru nam Srbi poskytli v historii velakrat sa im nasa skvela vlada odvdacila ked s dzurindom na cele povolila prelety "nejakych bomdarderov" cez nase uzemie..uplna nezmyselna agresia ktorej sa nasa krajina pasivne ucastnila stala zivoty TISICOV NEVINNYCH CIVILISTOV..cez 40 dni trvajuce nalety terorizovali OBYCAJNYCH ludi v hl meste Belehrade ale aj po inych castiach Srbska..americania sa nestitili pouzivat ani zakazane kazetove bomby ktore civilistom v zasiahnutej oblasti nedali ziadnu sancu na prezitie..plus zamorili tamojsiu prirodu na desiatky rokov..bombardovane boli skoly nemocnice kulturne strediska TV vysielace cestujuce vlaky civilistov o ktorych vrahovia z nato a usa vedeli ale aj tak ich odpalili
TOTO mame podporvat a nevsimat si to a zlahcovat to? no prosim pekne chce sa mi grcat
@micenzoBez Dzurindovej vlady a skoncenia Meciarizmu by si teraz ani nemal na akom PC pisat.
Ja USA moc nemusim inak takze nemusis tu pisat aki su parchanti , ale nemusim ani to ked niekto z Janosika spravi zrazu pojebaneho Tisa ako sa to tu stalo.
Zjavne ani ja teba ani ty mna nepresvedcis o svojej pravde tak srat na to uz.
To fakt ešte žijú ľudia, ktorí pokladajú Jánošíka, ktorý bol zločincom, lúpežnikom a protištátnym živlom za hrdinu? To by pokojne mohol byť hrdina aj TIso, Husák, Gottwald a podobne, toto nemožno nazvať inak ako nezmyslom. A čo sa týka googlu, poradím im aby nabudúce pripomenuli Hitlerovo narodenie Nemcom, keď majú na hrdinov takýto meter, asi tak.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
osobne mi je jedno kedy kto co kedy robil, neoslavujem ziadny sviatok, tak neni dovod aby som si pripominal nieco kde som ani nebol a niekoho koho ani nepoznam.....
a nepripomeniem si ho takymto sposobom..
Celkovo my Slováci nemáme tak veľa významných osobností, ktoré pre Slovensko a Slovákov niečo spravili, ale aj na to málo kydáme, namiesto toho, aby sme si ich vážili a to je naša zlá vlastnosť.
neviem kto velebi meciara a fica ale myslim si ze za Tisa sa mala Slovač dobre
a ano toto je vrah Tiso
účel svätí prostriedky mimochodom
On nebojoval proti madarskemu utlaku, on bojoval za svoje vlastne zaujmy a to, ze obcas niekomu nieco dal (z cudzieho krv netecie), z neho este nerobi hrdinu.
@micenzo Tiso je bol prezident fašistického Slovenska, vrcholným predstaviteľom zločineckého štátu ktorých vlastných ľudí posielal na smrť. Navyše on sám bol kňazom. Pre mňa je to sviňa. A nehovor že medzi jeho stúpencami nie je rozšírený neonacizmus, šovinizmus a antisemitizmus. Čo je tiež dobrý vizitka.
vsetci si vsimaju transporty a somariny ale to ze sa Slovakom zilo dobre to nevidi uz nik.a. co sa tyka posielania vlastnych na smrt na to si kde prisiel? posielali sa len zidia aj tych pan prezident Tiso prosim pekne zachranil a nie jedneho ale cez desattisce
zial nemal na vyber a musel pocuvat diktat Nemecka ..
"Slovenský štát dokázal pomerne úspešne riešiť mnohé ekonomické a hospodárske problémy pretvávajúce ešte z čias krízy na newyorskej burze. Zlikvidoval nezamestnanosť, spustil štátnu výstavbu rodinných domov, budovanie diaľnic a železničnú dopravu, ďalej elektrifikáciu obcí. Spustil veľký projekt vážskej kaskády, dokončený až za komunizmu. Veľký nárast vzdelanosti: Slovenská akadémia vied a umení, Slovenská technická univerzita, Vojenská akadémia, Jazykovedný ústav Ľ. Štúra... atď. atď. atď.
chvalabohu ze existuju aj normalni a uvedomeli ludia a nie len ovce ako ty
@micenzo
A este @25 suhlas.
Práve si potvrdil to čo som napísal o jeho stúpencoch. Bol to kolaborant a všetko čo si napísal to len potvrdzuje. A s tou ovcou sa strč, tupec.
@fluptak existujú ľudia ktorí majú chrbtovú kosť a neplazia sa pred každým kto má moc. Ak by sme sa vzopreli tak by nás obsadili mnoho ľudí by zomrelo ale aspoň by sme neboli aktívnymi účastníkmi všetkých tých zverstiev a ak si myslíš že po vojne sa Československo obnovilo vďaka tomu že sme kolaborovali s Nemcami tak sa hlboko mýliš. Obhajovať to znamená že vlastný zadok je nám dôležitejší ako nejaká morálka a odpor proti vraždeniu nevinných ľudí. A to o charaktere tohto národa veľa vypovedá. Inak to že ho obhajuješ ma neprekvapuje komunisti nikdy nevedeli čo je to morálka a dobro, živili ich len komplexy.
zakony voci zidom a deportacie platili pre zidov na zaklade narodnostneho povodu nie nabozenskej prislustnosti..
tj neposielali sa prec slovenski zidia
ok?
radsej keby si odpovedal na to ako si prisiel ze sa na Slovensku vrazdili vlastni,nez taketo slovickarenie a reagovanie na hluposti s urazkami
ale ked dosli nemci na balkan tak mi povedala ze im nemci na skole rozdavali cukriky a ani nevedeli ze je nejaka vojna..potom sa to na fronte vymenilo na balkan dosli rusi co narobili bordel tym ze vyrabovali polovicu dediny,tu druhu zasa poznasilnovali
ale z akeho filmu je to co opisujes to fakt neviem
» www.snn.sk/index.php/slove...
odporucam tento rozhovor s typkom z Ustavu pamati naroda,vysiel pred par dnami
moj povodny zamer preco to tu komentujem bol ten ze ma poburilo ze si tu dal do jedneho kosa ludi ako meciar fico s ludmi ako tiso a janosikom a este si ich nazval vrahmi
Nemci len vrazdili zeny a deti , upalovali ludi zaziva v polke europy.
a nesmel pocuvat bajky o upalovani zaziva
obohrata pesnicka stale dokola.
Inak vlastne tym padom si smutny ze Rusi vyhrali , doprial by si to nemcom alebo ako to mam chapat?
Ešte k tej obranyschopnosti - tá bola nulová hlavne po Mníchovskej dohode (zrade), Viedenskej arbitráži a anšlusi. Toto všetko úplne vylúčilo ako tak reálnu schopnosť obrany ČSR, neskôr SR, ktorá bola predtým, aj to by sme museli čakať na pomoc mocností, ktoré nás sprosto zradili a nesú veľkú zodpovednosť za vypuknutie vojny.
K tomu správanie Nemcov a Rusov: boli sme s Nemcami zadobre a do SNP nebol s nimi najmenší problém. Tie incidenty s vypálenými dedinami boli až potom, je logické, že boli rozzúrení. O správaní a vyčíňaní ruskej "oslobodzovacej" armády by sa dalo založiť aj ďalšie fórum, takže to tu nebudem rozoberať.
Ešte sa vyjadrím k tomu označeniu pre Tisa, že kolaborant: dnes nekolaburujeme? Vtedy sme boli s Nemeckom, aj teraz sme v zločineckom pakte NATO s Nemeckom. Dnes sme oveľa viac závislí na Bruseli, Washingtone ako vtedy na Berlíne. Vtedy sme boli závislí len na zahraničnej politike, teraz vo všetkom - ekonomicky, hospodársky, potravinovo, politicky, aj vojensky. Dnes sme 10x viac bábkový štát, ako sme boli vtedy.
Zapni logiku a skus sa zamysliet nad tym ze kedze sme boli s nemcami formalne kamosi tak samozrejme ze sa chovali v ramci moznosti , keby sme neboli tak ako ine krajiny tak by rovnake vrazdy boli u nas.
Smutne ze v 21. storoci existuju ludia co maju potrebu obranovat najhorsich zlocincov v dejinach.
A inak porovnavas povolenie preletu nejakych bombarderov ktore nas obletia a maju pici s masovym vyvrazdovanim ludi na zaklade nenavisti , v pohode
Ked si myslis ze sa ktokolvek dnes sprava rovnako tak vypni somnazi.sk a zobud sa
Tie bombardéri zabili okolo 3500 nevinných civilistov, ktorí s nejakou vojnou nemali nič spoločné a sme za to spoluzodpovední. Vražda ako vražda, hádam nebudeme zľahčovať, že niekto bol len zbombardovaný a nebol predsa poslaný do koncentračného tábora, keď výsledok je rovnaký - zabití nevinní ľudia.
jeden z nich totiz zabil toto trojrocne nevinne dieta
a hlavne to bola kazetova bomba ktora je tusim oficialne zakazana
nuz bola smola ze nebola v koncentraku alebo tak,z toho by bol zaujimavejsi a dojimavejsi pribeh
A aj vtipni ako je z nemcov zrazu Balkan v 90. rokoch.
Ale na tych nemcov sa nevracajte uz radsej , este nahodou tu zverejnite nazor ze koncentracne tabory boli FAKE
a Balkan som spomenul kvoli tomu ze si tu odlahcil prelet "nejakych bombarderov"
a vrazdy su vrazdy,ci tisice zivotov - slovanov su menej nez zivoty zidov? genocid sa pachalo na balkane dost, si zalozte daku ochrannu znamku cisto na zidov nech ostatne genocidy nezneju tak slabo oproti zidom
odporucam toto
kedze ja mam z Balkanu rodinu tak sa ma to dotyka dvojnasobne a myslim ze kazdemu sudnemu cloveku z toho co sa tam dialo a co Slovensko podporilo pride zle
nad nasimi hlavami smrt svetovladcov letela priamo k vam
bez nasho suhlasu oni rozhodli bez nas
preklinam tych co v mene svojich zaujmov oklamali cely svet
ty chranis len narod svoj a oni ti beru slobodu - domov tvoj
Srbsko ja pocujem tvoj plac
prosim odpust co sposobili v nasom mene vam!
Uvedomil si si niekedy ze keby sme to my nepovolili tak by za 5 minut vymysleli alternativu?
Ries tych co sedeli v bombarderoch , nie tych co im skratili cestu o pol hodku.
Inak ty vlastne koho chranis? Srbov ci?
K téme Slovenský štát a Tiso... Že sa vtedy žilo zle? Ekonomika bola na vysokej úrovni, takisto aj sociálna politika. Zaviedli sa programy na podporu slovenských rodín, podpora vojnových invalidov + veteránov 1. svetovej vojny, príspevky pre siroty a vdovy, podpora pôrodnosti... No jasné, Slováci sa mali fakt zle za Slovenského štátu. To, že sme si nevedeli narobiť poriadky okolo SNP, je ďalšia vec. Hitler dal Tisovi na výber :
"Buďto si narobíte poriadky vy, alebo zakročíme." - ďalej to už poznáte. Teraz sa nezabudnite odvolať na vypálené partizánske dediny a nezabudnite oslavovať partizánov ako národných hrdinov. Bandu ožranov a neviem koho. A nezabudnite pľuť na všetkých, ktorí túto krajinu budovali a spravte z nich fašistov, nacistov, xenofóbov a neviem čo ešte.
hlavne ze Slovensky stat je odsudeny za spolupracu s Nemeckom ale ked sa Slovensko spoji s NATOm a USA tak je to kosher a nevadi ze sme sa pripojili k strane ktora spachala vojensky zlocin a genocidu
TOTO mame podporvat a nevsimat si to a zlahcovat to? no prosim pekne chce sa mi grcat
Ja USA moc nemusim inak takze nemusis tu pisat aki su parchanti , ale nemusim ani to ked niekto z Janosika spravi zrazu pojebaneho Tisa ako sa to tu stalo.
Zjavne ani ja teba ani ty mna nepresvedcis o svojej pravde tak srat na to uz.
"Bez Dzurindovej vlady a skoncenia Meciarizmu by si teraz ani nemal na akom PC pisat." - chlapče, ty čo dávaš? Aký matroš? daj mi kontakt!