@zajacik26 nasrat na tie značkové Tesco blbosti, nájdi nejakú malú pražiarňu, ideálne fakt lokálnu (ak si v niekde v blave/podobnom meste) a ešte ideálnejšie bio. Tam vem čerstvú, dobrú a kvalitnú kávu, 100% Arabica rozhodne s tým že ja osobne nemám moc rád tie ochutené varianty (tie hodne fičia hlavne u Oxalisu) a tak nejak cca platí, že Juhoamerické (Brazil, Guatemala) sú skôr sladšie, africké (etiopia napr.) sú spíše kyslé takže podľa toho.
Sami ti tam radi poradia čo zobrať, čo nezobrať a pod...v Bille kvalitné kafe moc nehľadaj, je staré alebo namleté takže v prdeli.
Pokiaľ chceš byť fakt luxusná skús výberové kávy, opäť ale od nejakej pražiarne kde ti priamo povedia kedy bola zbieraná a kedy pražená.
Inak čo sa jednotlivých druhov týka, je to fakt o tom čo má človek rád, čo mu sadne a akým spôsobom to pripraví.
-> v skratke: nájdi v okolí pražiareň a vem to tam, nie v obchodnom reťazci
@14 !!!! Presne tam chod! Vzdy si beriem uz len z kaviarniciek s praziarnou, bud tato alebo v BA este BarZzuz (pri kine Lumiere a najnovsie aj na Hviezdku oproti Bille v Carltone cca)....snad nechces hladat kvalitnu kavu v obchodnych retazcoch
Mimochodom ak pojdes na tu obchodnu - odporucam Mexiko, je priam bozska. V BarZzuze som si nechavala najcastejsie namliet Boliviu. Obe su plne, chutovo vyrazne kavy, ake mam rada ja.
Ale samozrejme ze predpokladom je to, ze tvoj priatel ma doma masinku, na ktorej si to pripravi.
@expresia heh, tak som si pomýlil to kafe. Kyslé hlavne stredoamerické, napr. Honduras, a nie Etiopia ale spíše Keňa je kyslá (tú som pil a je to tam cítiť )
Inak prehľad napr. na: » kavarna.nakolibce.cz/neco-o-kave/zem...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
» www.cafepoint.sk/dolezite-inform...
Sami ti tam radi poradia čo zobrať, čo nezobrať a pod...v Bille kvalitné kafe moc nehľadaj, je staré alebo namleté takže v prdeli.
Pokiaľ chceš byť fakt luxusná skús výberové kávy, opäť ale od nejakej pražiarne kde ti priamo povedia kedy bola zbieraná a kedy pražená.
Inak čo sa jednotlivých druhov týka, je to fakt o tom čo má človek rád, čo mu sadne a akým spôsobom to pripraví.
-> v skratke: nájdi v okolí pražiareň a vem to tam, nie v obchodnom reťazci
» www.facebook.com/Caffe4U/timelin...
mala som tam rôzne druhy káv a môžem len odporúčať
Mimochodom ak pojdes na tu obchodnu - odporucam Mexiko, je priam bozska. V BarZzuze som si nechavala najcastejsie namliet Boliviu. Obe su plne, chutovo vyrazne kavy, ake mam rada ja.
Ale samozrejme ze predpokladom je to, ze tvoj priatel ma doma masinku, na ktorej si to pripravi.
ale cokolada je este lepsia
Inak prehľad napr. na: » kavarna.nakolibce.cz/neco-o-kave/zem...