Kali- zaujímalo by ma ako ho vnímate, či ho máte radi, počúvate, nenávidíte ( ak neviete kto to je je to slovenský rapper )
Ja ho zbožňujem.. jeho pesničky majú zmysel..
Rapper? Kali? Ako môže použiť tieto dve slová v jednej vete?
Jeho hlások jak keby ho práve vykastrovali sa mi ani trochu nehodí k tomu bravčovému ksichtu, pomaly spieva, respektíve skôr recituje na niečo, čo sa nedá nazvať poriadnym beatom a je to všetko na jedno kopyto.
Taký mám na neho názor.
Na Slovensku nemáme dobrých rapperov, Separ vie celkom dať keď otvorí hubu a Strapo je fajn ale inak nemám pocit, že by sa ešte niekto držal toho, o čom táto hudba má byť.
Kali nie je rapper. @sveter Na Slovensku nahodou mame dobrych rapperov, len ich asi nepoznas. A na stredoeuropske pomery tu mame VELMI DOBRYCH rapperov, celkovo v Europe sme na tom dobre, kedze je tu vybudovana dobra zakladna pre rap. Ale vidno, ze si na rape vyrastala len v poslednych rokoch.
Tak urcite by som onom nepovedal ze je reper, poznam len jednu vetu z jeho textu aj to lebo kamaratovy jebalo a spieval to furt. Inac je to podla mna len pozer co sa snazi ryzovat na laskyplnych textoch do tanecnej chytlavej hudby. Ak mi nekto onom hovori nezacnem naneho picovat, sak nech si pocuvaju co chcu ale ja by som si ho ani za pi*u nepustil radsej ozone.
Kaliho počúvam, ale ten jeho nový "disko" štýl mi moc nesedí....
ale páčia sa mi texty niektorých pesničiek -Chvíľu sám, Nenávisť, Neni cesty späť, Stratený, z nového albumu "Je to ťažké nájsť"
ale zdá sa mi, že z jeho textov sa vytráca tento typ motívov a začína prevládať len "oslava" svojej dokonalosti, úžasnosti a aj ten beat už je taký dosť disko, čo mi k rapu vôbec nesedí... a nie je to Petrom Pannom, lebo ten robil podklady aj Momovi a vidíme ten rozdiel... je mi ľúto, že z Kaliho sa stal Ragby
@sveter asi tak jak napisal vitaeestamor najde sa tu aj viac dobrych lenze to zase zalezi od jednotlivca co sa komu paci a presvedcovat a vnucovat inym moje nazory je onicem :/
Mne sa moc páči. Hlavne piesne: Pamätáš, Doteraz, Užívam si to, Kým si pre mňa príde. Ono to je vlastne tak, že ho dosť ľudív mojom ookolí počúvali.. Ja vôbec, keď som videla že Kali a Peter Pan.. Som si pomyslela, že ble No a potom som si pustila Kým si pre mňa príde. Odvtedy ho počúvam a sama sa čudujem, že som mala voči jeho tvorbe predsudky.
poznám ho lebo to dosť často púšťal jeden môj kamarát. nevyznám sa do toho ale je to určite taká dosť mierna forma rapu ak vôbec to. A akože podľa mňa takéto jednoduché veci s nenáročnými textami sú fajn ako nejaké pozadie ale určite by som si to sama nepustila.
Špeciálne kvôli tebe som si to pustila, a najviac ma zaujal ten pomalý romantický záber na finlandiu a ako si ráno jebne asi tak desatinu deci a ešte aj to zapije redbullom.
@wewo počúvajú ho rôzne vekové skupiny .. aj 40 roční ľudia .... ale tak vieš keď nezažiješ nepochopíš... ľudia ktorí si niečo prežili vedia prečo to počúvať.. ma to niečo do seba ... každá sa v tom nájde kúsok seba, svojich problémov vždy keď mám opúšťackú náladu, alebo mi je na dve veci pustím si Kaliho a je mi oveľa lepšie :3
Prosim ta neurazaj raperov tym ze nazyvas toho pajaca ze raper..jeho texty davaju zmysel? ano obycajne texty zo zivota co dokaze zmotat kazdy co vie nieco ako tak o zivote....ked mal prvy album pod maskou je pravda sa mi zdal celkom fajn, ale potom zistil ze jako vonaju peniazky tak zrazu robi hudbicku co nalaka co najvac ludi, fanusiciek..vies je mu jedno co robi, hlavne ze to co najvac ludi pocuva, nech su love...chapes...neodsudzujem nikoho kto ho pocuva, ale ked niekto pocuva kaliho a povie ze pocuva rap, tak to kazdeho praveho fanusika rapu zaboli pri srdiecku...
@vitaeestamor@feklus je pravda, že rap počúvam len krátku chvíľu lebo predtým som bola dosť striktná čo sa hudobných žánrov týka... a je možné, že sú tu osoby, ktoré to vedia, len asi nie sú až také známe a do popredia sa dostávajú len tí pseudorapperi kotoločárski ktorí sa ani nechytajú svojimi slaďákmi na niečo, čo by malo byť rap..
@blackrisq No prvy priklad co ma napadol, je Rytmus, ktory sa pekne drzi hlavneho prudu (nie je pozadu ako vsetko na Slovensku), jeho rap je nadcasovy. Rekordy z predajnosti a sledovanosti netrha len na Slovensku ale aj v CR a v takom sirsom hladisku patri medzi tych najlepsich v Europe.
nepočúvam kaliho... niekedy som počúvala rap ale kaliho vôbec... poznám len pamätáš a užívam si to a aj to len kvôli tomu že sestra na tom fičí... a k rapu sa mne osobne nehodia texty typu: "mám zlomené srdiečko, prosím zachráňte ma" z rapových pesničiek ja mi páči niečo také ako oddych alebo na horách... ináč to ani veľmi nepočúvam
@blackrisq@34 Samozrejme sa to v takom meritku neda porovnavat kvoli jazykovej bariere ale da sa to napriklad pekne vidiet od zahranicneho kritika, ktory ani hovno nerozumie o tom co spieva, no kazdy jeden ti povie, ze ma krasny flow a styl.
@vitaestamor no čo ja viem, Rytmus... keď nerobí pičoviny, tak áno, ale mám pocit, že čím viac ide preč od tej svojej nasratej dikcie, ktorá skvelo fungovala na začiatku (veď E.R.A. bol legendárny album, porovnateľný s európou, to určite) a vlastne čím ďalej ide od toho, o čom je KF, tým je to horšie
@sveter@kevin Obmedzenci, co pocuvaju len stoka rap... ja mam len par songov co si od neho idem , ale predtym nez sa stal znamym mal kopu songov, zato, ze teraz urobil 30 songov pre 15stky uz neni raper? Tak to potom ani rytmus, a vlastne ani polka USA raperov niesu raperi, ale moloch vlavo, korytnak a podobni na ktorych textoch sa kosime...tak ti hej, to su ti raperi?
Raper je, len nie podla vasich predstav, to je cele. Toto mu prinasa peniaze a on si na tom uletel, lepsie ako stoka rap, za ktory by nedostal ani hovno. Clovek od urciteho veku uz chce nieco aj z toho kolaca...alebo moze ostat stokar cely zivot a byt sa do hrude, aky je pan...kazdeho volba...alebo , zeby to ani nebola volba ? Mozno aj urobit chytlave songy pre 15stky je kus umenia a nie kazdy to vie
@moccacino ja pocuvam rap od roku 2000, to si mala vtedy 3 roky a pozri na @41 a pozri na 4D a pozri na svetove trendy...proste nemozte ocakavat, ze ludia budu 100 rokov stale rapovat klasickym stylom teraz uz to neni jak v 90tych aj ked si ten styl idem najviac aj ja, ale teraz je rap omnoho komplexnejsi pojem
@blackrisq To nie je zdaleka len o E.R.A. U mna a u ludi, ktori co to rapove uz poculi je legendarny album aj Bengoro, Bozk na rozlucku aj Kral. A neviem ako ty, ale Navzdy je tiez riadne zabity a posunul latku zas dost vysoko. Vela ludi place, ze uz to neni stary KF, ale popravde su to ludia, co zacali vcera pocuvat Bozk na rozlucku a dnes Navzdy. Co je stary KF? Ked si pocuval E.R.A. vtedy ked ho vydali, tak to bola pecka. A ked vysiel Bozk na rozlucku, boli uz niekde inde, bolo to uz o dost ine ako E.R.A. No a medzi tym presli len 4 roky! A teraz preslo dalsich 6 a je pochopitelne, ze to zase bude uplne ine. Celkovo od E.R.A. preslo rokov a svetovy trend sa tiez posunul uplne niekde inde. A ja som rad, ze KF sa s nim posuva tiez. Skor by ma sklamalo, keby vydali nieco na styl Bozk na rozlucku. Ved si vypocuj Yeezus, alebo MCHG. Su tiez uplne ine ako ich predchodcovia. A presne tieto a im podobne albumy zo zamoria udavaju styl.
A co je picovina? Vies to definovat? Vela ludi takisto vycita Rytmusovi, ze robi picoviny... Len za to, ze vydal jeden nie cisto rapovy album. Ale si neuvedomuju, ze ten album sa nesie v mene AKM, cize neviem preco od neho cakali rap. Rytmus trochu zaexperimentoval a najvacsi kritici uz otvaraju huby a sami si do nich seru.
P.S. Zle pises moje meno. Su tam dve "e".
ja neviem, všetko, čo má pomalšiu dikciu u Rytmusa sa z hľadiska textu nedá počúvať... jeden dokonalý príklad mám:
veď to nemá hlavu ani pätu henten song... ja rozumiem, že vždy je náročné udržiavať kvalitu a že si ju tým začiatkom Rytmus nastavil hodne vysoko... ale toto má kadejakú inú, len nie umeleckú hodnotu
@blackrisq Ako to myslis, ze nema ani hlavu ani patu?
K tej dikcii... to je otazka vkusu. Mozno ti to len nesedi s tym beatom.
Napriklad toto je podla mna ovela lepsie, pri zachovani originalnej dikcie:
Kali bol v pohode, keď ešte aspoň trochu sa jeho skladby podobali na rap... teraz ho moc nemusím, aj keď neodsudzujem, nech si robí hudbu takú, akú on sám chce
@blackrisq trochu za zamiešam do debaty, podľa mňa tu je pár ľudí čo sú naozaj dobrí raperi po všetkých stránkach ,minimálne Moja Reč sú viac ako slovenského formátu - kvalitatívne
@method je jasne, ze doba ide stale dopredu a snou sa meni aj rap a hudba, predsa nemoze to ostat vsetko na jednej vlne, ale sposob akym v poslednej dobe rapuje kali by som nenazivala az tak rapom, pretoze rap je nieco co ma vyjadrovat rebeliu a tu stoku ved aj tak vznikol v cernosskych strvtiach, ale da sa ist s dobou aj tak ako npr. separ zapaja do rapu prvky trapu a stale je to dobre, alebo kontrafakt ide s dobou, ale pre "raperov" ako kali, bacil a rakby a podobni, by sa mal vytvorit novy hudobny zaner a nenazivat to rapom
@57 odpadla som.
tak toto je moc tieto nazory nepocuvajte to lebo ste mimo uplne co sa tyka rapu
porovnavat cernochov so slovenskom odpadla som po druhe
toto asi nepoznate ked picujete
@kajooooooooooooooooooooooooooo Komu sa chce tagovat to tvoje jebnute meno, ale aby si nepovedal..
a hej strasne si ma dojebal, tym ze si sem pridal nasira si ma brutalne dojebal, vsetky argumenty ohladom slovenskeho rapu si tym vyriesil. Citim sa zahanbeny a ponizeny.
@vitaeestamor chlapce o rape vies holu picu a ides mi vravit ze do toho nevidim? na rape som od mala vyrastal ty zebrak a to ze poznas rytmusa neznamena ze vies o co ide
este mi napis ze rytmus tu urobil scenu a naplujem ti do krku @66 nie nepoznam, a nech sa ten kokot neoznacuje raperom
este tomu mam fotku z ice cubeom a z nasom a keby chcem zverejnit svoju identitu tak ti ju sem pekne krasne zavesim. a este z ludmi co robia v CZ/SK ty drbo
@kajooooooooooooooooooooooooooo si najvacsi pan, skoro si ma zabil tym co si tu teraz vypustil. Si absolutny pan, ze mas fotku z Nasom, si borec, nikto na teba nema a automaticky mam pred tebou respekt aj pred vsetkymi tvojimi vedomostami ohladom rapu a hiphopu. Davam ti povolenie robit kritika.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
76 komentov
Jeho hlások jak keby ho práve vykastrovali sa mi ani trochu nehodí k tomu bravčovému ksichtu, pomaly spieva, respektíve skôr recituje na niečo, čo sa nedá nazvať poriadnym beatom a je to všetko na jedno kopyto.
Taký mám na neho názor.
Na Slovensku nemáme dobrých rapperov, Separ vie celkom dať keď otvorí hubu a Strapo je fajn ale inak nemám pocit, že by sa ešte niekto držal toho, o čom táto hudba má byť.
@sveter Na Slovensku nahodou mame dobrych rapperov, len ich asi nepoznas. A na stredoeuropske pomery tu mame VELMI DOBRYCH rapperov, celkovo v Europe sme na tom dobre, kedze je tu vybudovana dobra zakladna pre rap. Ale vidno, ze si na rape vyrastala len v poslednych rokoch.
ale páčia sa mi texty niektorých pesničiek -Chvíľu sám, Nenávisť, Neni cesty späť, Stratený, z nového albumu "Je to ťažké nájsť"
ale zdá sa mi, že z jeho textov sa vytráca tento typ motívov a začína prevládať len "oslava" svojej dokonalosti, úžasnosti a aj ten beat už je taký dosť disko, čo mi k rapu vôbec nesedí... a nie je to Petrom Pannom, lebo ten robil podklady aj Momovi a vidíme ten rozdiel... je mi ľúto, že z Kaliho sa stal Ragby
v tých pesničkách je niečo čo si zažije asi každý.. sklamanie v láske ...
LPDR14/AD
a stop 88 v hip-hope
nadčasovosť by som s ním tak či onak ale nespájal
skús ďalší príklad
Raper je, len nie podla vasich predstav, to je cele. Toto mu prinasa peniaze a on si na tom uletel, lepsie ako stoka rap, za ktory by nedostal ani hovno. Clovek od urciteho veku uz chce nieco aj z toho kolaca...alebo moze ostat stokar cely zivot a byt sa do hrude, aky je pan...kazdeho volba...alebo , zeby to ani nebola volba ? Mozno aj urobit chytlave songy pre 15stky je kus umenia a nie kazdy to vie
A co je picovina? Vies to definovat? Vela ludi takisto vycita Rytmusovi, ze robi picoviny... Len za to, ze vydal jeden nie cisto rapovy album. Ale si neuvedomuju, ze ten album sa nesie v mene AKM, cize neviem preco od neho cakali rap. Rytmus trochu zaexperimentoval a najvacsi kritici uz otvaraju huby a sami si do nich seru.
P.S. Zle pises moje meno. Su tam dve "e".
ja neviem, všetko, čo má pomalšiu dikciu u Rytmusa sa z hľadiska textu nedá počúvať... jeden dokonalý príklad mám:
veď to nemá hlavu ani pätu henten song... ja rozumiem, že vždy je náročné udržiavať kvalitu a že si ju tým začiatkom Rytmus nastavil hodne vysoko... ale toto má kadejakú inú, len nie umeleckú hodnotu
K tej dikcii... to je otazka vkusu. Mozno ti to len nesedi s tym beatom.
Napriklad toto je podla mna ovela lepsie, pri zachovani originalnej dikcie:
pusti si osmy oktobera nejeb sa do rapu ty pica
tak toto je moc tieto nazory nepocuvajte to lebo ste mimo uplne co sa tyka rapu
porovnavat cernochov so slovenskom odpadla som po druhe
toto asi nepoznate ked picujete
a rytmusa sem miesat je odveci
a hej strasne si ma dojebal, tym ze si sem pridal nasira si ma brutalne dojebal, vsetky argumenty ohladom slovenskeho rapu si tym vyriesil. Citim sa zahanbeny a ponizeny.
Inak mas strasne popici argumenty. Od teba by sa mali ucit.
este mi napis ze rytmus tu urobil scenu a naplujem ti do krku
@66 nie nepoznam, a nech sa ten kokot neoznacuje raperom
hras sa na absolutneho kokota...aha, vlastne ty sa ani hrat nemusis