za pol roka koncim stvrty rocnik na 8 rocnom gymnaziu a chcel by som ist na strednu skolu s právnym zameraním...neviete o nejakej strednej skole na slovensku ktora by mala toto zameranie??? dakujem
nooo je taka..davali nam o nej prednasku na nasej skole..ale uz si vobec nepamatam kde je... ved naco mas google?? tam nieco urcite najdes alebo na » www.svsba.sk/...
@Mcmatej tak v prvom rade ani len neuvažuj o prestupe na OA, čo napísala @sheepass !
hovorím z vlastnej skúsenosti ako absolventka 8ročného gymnázia a 1.čka na práve UK. ako iste vieš, na právo potrebuješ znalosti z dejepisu a NOSky, a to ti môže poskytnúť jedine tak gympel. Okrem toho, gymko ťa naučí aj dosť potrebnú vec, a to - bifľovať sa. Tomu sa na práve nevyhneš, či chceš, či nie. Okrem toho, najťažší predmet v prvom ročníku z tých povinných je práve spomínaný dejepis, ktorý však nie je taký lákavý a jednoduchý ako malina, ako bol na strednej. Totiž jedná sa o právne dejiny, takže viac sa venuješ vývoju štátu, právu v tom ktorom období, kodifikáciám atď. Takže ani náhodou žiadna OA s jedným ročníkom dejepisu, pretože čím slušnejšie základy - tým to máš jednoduchšie.
Ak máte na vašom gymku alternatívny učebný plán v oktáve ako sme mali my /tzn, že sa učíš len predmety, z kt. ideš maturovať/ tak si myslím, že ostať na gymku je to najlepšie čo môžeš urobiť...
ja som na gymku vo zvolene a dejepis my ide stale ma z neho 1 a chcem ist do ceska na pravnu strednu odbornu skolu ale mam bratranca ktory je prokuratorom v bratislave a robi na prokurature a ten my hovril aby som nesiel na tu skolu lebo ma to sice nauci zalady prava ale budem si mylit ceske a slovenske prava a to bude velky problem tak preto sa neviem rozhodnut keby ste my poradili nejaku taku skolu na slovensku bol by som velmi rad a chcel by som byt tiez prokuratorom a nie pravnikom....dakujem a google som skusal a nenaslo my nic iba same zdravotne skoly a pdobne
u nas sa vraj tiez treba vela ucit ale nejak to nepocitujem a znamky mam dost dobre, a slovenske vysky su mi sumak takze potrebujem vediet moc dobre po anglicky do par rokov
a pokiaľ nechceš ostať v Česku aj študovať a potom pracovať nechoď tam, to má bratranec pravdu, české a slovenské právne normy sú úplne iné, takže treba sa rozhodnúť...
ja to vobec nechapem naco chces ist na nejaku pravnicku skolu...gympel je dobry, ked chces ist na pravo, z nasej triedy sa tam dostalo dost ludi...ta pravnicka stredna je zbytocnost podla mna...a ak ta tak strasne bavi pravo, tak si zhanaj literaturu a vzdelavaj sa v tejto oblasti aj sam doma, na to nepotrebujes pravnicku strednu...a na SR taka tusim ani nie je...
naj strdna aka moze byt co mozem potvrdit z vlastnej skusenosti kedze som ju absolvoval je chemicka priemyslovka v banskej stiavnici.. odbor biotechnologia .. i ked teraz sa ten odbor vola uz nejak inak .. asi farmakologia alebo tak dako neviem
@5 no tak na oa je minimum prava.. len v tretiaku a za vela to nestoji.. teda aspon podla mna... hromadnu vacsinu uciva na oa tvoria predmety ekonomickeho zamerania a pravna nauka je len ako doplnok, takze si myslim, ze to nie je skola ktoru hladas
nevem sa rozhodnut na aku skolu ci na gympel abo na zdravotnu ked cem byt detska doktorka níektory mi hovora na gymnazium a druhy na zdravotnu ja teda neevem ... poradite mi
ide o to ze gympel je dobry len ked este nevies cim chces byt alebo neni stredna skola s tym zameranim ako napriklad pravo, urcite by som isiel na zdravotnu ked chces byt doktorka, aj nas triedny vravel ze pri medicine je lepsia zdravotna skola
cawte teraz este len idem do 8 triedy ale uz rozmyslam nad tym na aku skolu tiez by som rada isla na nejaku s pravnickym zameranim neviete ci je nejaka aj na zapadnom slovensku?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
» www.svsba.sk/...
hovorím z vlastnej skúsenosti ako absolventka 8ročného gymnázia a 1.čka na práve UK. ako iste vieš, na právo potrebuješ znalosti z dejepisu a NOSky, a to ti môže poskytnúť jedine tak gympel. Okrem toho, gymko ťa naučí aj dosť potrebnú vec, a to - bifľovať sa. Tomu sa na práve nevyhneš, či chceš, či nie. Okrem toho, najťažší predmet v prvom ročníku z tých povinných je práve spomínaný dejepis, ktorý však nie je taký lákavý a jednoduchý ako malina, ako bol na strednej. Totiž jedná sa o právne dejiny, takže viac sa venuješ vývoju štátu, právu v tom ktorom období, kodifikáciám atď. Takže ani náhodou žiadna OA s jedným ročníkom dejepisu, pretože čím slušnejšie základy - tým to máš jednoduchšie.
Ak máte na vašom gymku alternatívny učebný plán v oktáve ako sme mali my /tzn, že sa učíš len predmety, z kt. ideš maturovať/ tak si myslím, že ostať na gymku je to najlepšie čo môžeš urobiť...
btw. kam na právo chceš ísť?
to nase urcite
a pokiaľ nechceš ostať v Česku aj študovať a potom pracovať nechoď tam, to má bratranec pravdu, české a slovenské právne normy sú úplne iné, takže treba sa rozhodnúť...