netuším, pretože sa mi dosť často stáva, že si nespomínam, kam sa podeli moje peniaze a poučená skúsenosťou viem, že sa to neoplatí riešiť =P...záver je jednoduchý: do toho hotela už skrátka nikdy nepôjdu
To je priveľmi rafinovaná otázka, pretože ak sa na to pozrieme z iného uhla, potom každí z tých troch zaplatil 90 eur.Trikrát 90 je 270. Dve eurá si necháva recepčný, teda tie nepočítame. 270-2=250, čo je suma, ktorú mali zaplatiť. Tak kde chýba euro?
...ale nechápem, prečo recepčný nedal každému 16 eur a zvyšok si nenechal ľudská nenažranosť...
20 čo si nechal recepčný je započítaných 2x ale 30 čo vrátil dotyčným tam nie je zarátaných ani raz, už to tu niekoľkí povedali, takže ja len pridávam svoju formuláciu vysvetlenia
@marleymt ja si proste musím rýpnuť, ale keď napíšeš, že 270-2=250, to musíš mať veľké problémy s počtami a vzhľadom na vetu, ktorá bola predtým, že "Dve eurá si necháva recepčný, teda tie nepočítame" sa dá bezpečne tvrdiť, že nešlo o preklep
no, už som na to prišla ...ked si ten recepčný nechal tých 20 eur, oni museli spolu dostať280 eur ...tým pádom by dvaja museli zaplatiť 90 uur a jeden 100 eur ...presnejšie 280:3 je 93,33 ...toľko by musel každý z nich zaplatiť a ked to vykrátime troma, vyjde nám 280 ...chýba tam presne 20 eur .Co je na tom čudné ....a inak, najprv sa zistuje kolko im vlastne celkovo dal [280 eur ] a na základe toho vieme určiť koľko každý z nich zaplatil.
tych 50 zabudni, jednoducho to bolo o 30 lacnejsie. A 270 plus 30 je 300. tych 20 eur co si nechaj, je vlastne v tych 270. lebo mu to zaplatili do vacku, a nie za izbu
Z hľadiska idealistov je samozrejme suma irelevantná. Keď každý z nich zaplatil 3 x 30 + 10 €, čo znamená, že okradol svoju rodinu a tým pádom má problémy s pomočovaním.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
50/3= 16 + 2/3
sčítané a podčiarknuté: 100 €
nič nezmizlo, zavádzajúca formulácia.
...ale nechápem, prečo recepčný nedal každému 16 eur a zvyšok si nenechal ľudská nenažranosť...
aspon tak myslim?
Každý zaplatil 30 korún. Stálo to ale 25, takže to poslíček rozdelil tak, že každému dal 1 korunu a dve si nechal.
POČÍTAME:
1 koruna sa im vrátila -> 10 - 1 -> každý dal 9 korún.
zostali 2, poslíčkove.
3 x 9 = 27
MÍNUS 2 POSLÍČKOVE = 25 -> CENA UBYTOVANIA.
Je to zle položené, tá hádanka...