V nedeľu idem na kamarátovu oslavu 18..zdá sa vám nomálne, že nám na fb oznámil: Budeme sa skladať po 2-3€ tak si potom všetci prineste...ja som takéto niečo nikdy nezažila ani som s tým nerátala..predsa keď niekto organizuje svoju oslavu tak sa ráta s
ved práve a ešte k tomu brigáduje takže si myslím že s peniazmi by problém mať nemal..chystá sa grilovačka no mne to je jedno, nič mu dávať nebudem pretože také veci nejem no ale tak my sme mu už aj darček kúpili spoločný takže neviem čo si o tom myslia ostatný ale mne sa to zdá dosť na hlavu padnuté
Tak by to malo byť, ty mu nesieš gratuláciu a darček predsa a on by sa mal starať o pohostenie gratulantov a nie zbíjanie. Toto čo píšeš sa robí na párty
presne..také akcie sme už robili že grilovačky a podobne tak sa mi zdalo normálne že sme sa pozbierali ale ked si niekto robí oslavu predsa sa má o všetko postarať a nie od nás ťahať peniaze
To je aka picovina? Nepoviem, keby povedal, ze nech kazdy prinesie flasu, nech nema tolko vydavkov, my to tak robievame, ale toto sa mi zda byt privela. A suhlasim s @14 nechajte si od neho preplatit darcek
ved brat ho pozná tiež a ked som mu to povedala iba sa zasmial že ani ho to neprekvapuje najhoršie je že on to dokáže podať takým sposobom že ludia mu tie jeho výmýsli normálne žerú
ako dobre ja som platil všetko sám jedlo dom pitie všetko proste ale chápem niektorých ľudí ktorý si niečo aj vypýtajú je to síce divné ale tak 2 eurá ťa snáď nezabijú a užiješ si predsa len to miesto kde sa to bude konať to jedlo čo budete jesť to pitie či tvrdé či brzda niečo stojí ja som za oslavu dal okolo 200€ a to som nezarátal ešte že sme naviac objednali pizzu a tak ďalej a proste keď niekto na to nemá tak je jasné že si vypýta a znova opakujem 2 posrané eurá na dobrú zábavu sú nič
@marek2031 Nie je to divné ,proste ked nevychádzajú financie tak nevychádzaju . a ked tu oslavu chce ,proste inak to asi nejde ,snád má nejaké dôvody prečo to robí nie ?
@marek2031 k tomu 18 má človek len raz ... 19ku mám nebodaj 2 krát? ... aj to je investícia je úplne jedno či človek dotiahne chlast alebo dotiahne 2 € za ktoré bol ten chlast kúpený z inej strany
@denix Keď na to nemám, tak to nebudem robiť... Nemôžme mať všetci všetko, buď sa dokážem uskromniť na inom mieste, aby mi zostalo na toto, alebo nie a nič nebude...
P.S.: Skôr mám také skúsenosti, že takýto žgrláci sú skôr tí, čo majú tých peňazí dosť, ako tí, čo ledva vyžijä
@heatrow Asi si ma nepochopil, 18 je vek, kedy sa človek stáva oficiálne dospelím, je to určitá výnimočnosť, ale, v jednoduchosti, keď nemám na tú oslavu, tak ju robiť nebudem, predsa nebudem od ľudí pýtať nejaké vstupné...
chlapec má penazí dosť lebo brigáduje už niaky čas a chválil sa mi že mu došla výplata..takže kde je problém? Mne nerobia problém tie 2-3 eurá jasné že nie ale zdá sa mi to dosť čudné..proste ak na niečo nemám tak to nebudem robiť..a má to byť niečo ako grilovačka a alkohol tam zrejme ani nebude...robí to doma takže ja si nemyslím že by tam boli niake extra velké výdavky max tak za nealko a niake jedlo..
@marek2031 ale pochopil som ťa ... podľa mňa je to len číslo u nás 18 v amerike 21 je to úplne jedno .... vek je len číslo a k tomu "vstupnému" ja si myslím že keby si mu to nedoniesol hneď tak ťa tam aj tak pustí takže k vstupnému sa to rátať nedá ... a ešte k tomu tvojmu nemám peniaze tak neorganizujem ... keby som sa tým riadil tak nezažijem nič
@heatrow Nechytaj ma za slovíčka... Mne by bolo vrcholne sprosté, pýtať si od ľudí, ktorých pozývam na svoju oslavu, peniaze... A kde si teda nahrabal tých 200€, ukradol si ich, alebo ako?
@marek2031 owa ... ozbíjal som ľudí čo boli pozvaný (ach) ... tie peniaze som si zarobil ale to je jedna z mála vecí čo som platil úplne sám a zo svojho ... teda z tej drahšej kategórie ...
tu nejde o tie dva eurá ale o princíp, keď je niekto niekam pozvaný tak asi od neho nebudeš pýtať peniaze, hlavne keď ti má ešte doniesť darček... mne to príde neslušné takto pýtať peniaze...
ja som oslavovla 18 v podniku, a tiez som platil vsetko a nie to este grilovacka... A ved presne, ked su to len 2, 3 eura, tak fakt nechapem co riesi..
tak ak je to na nejakej chate kde sa platí prenájom tak mi o príde normálne.... ale ak nie, tak je to také zvláštne, u nás je to skôr tak že aj keď je to moja oslava tak si ľudia donesú čo chcú piť a nejaké jedlo môžu
Mne to pride normalne... Ved pradse keby mal oslavu v nejakom podniku, tak by ste si pitie platili samy, ci nie? Teda aspon tak to normalne je. A pokial su to fakt len 2-3 Ecka, tak to ma fakt nezabije mu to dat. A je jedno ci on brigaduje alebo nie...
záleží aká oslava to bude.. pokiaľ doma nachystá 3 chlebičky a čipsy, tak by som určite neprispievala.. na záhradnú párty možno, ale muselo by to stáť za to.. niečo extra..
@whistle zaujímavé, na pár akciách čo som bol (vrátane narodeninoviek) sa toto udialo úplne prirodzene, nikto to nikomu neoznamoval, obvykle ku koncu akcie (resp. druhý deň) účastníci sami prišli za organizátorom a spýtali sa po koľko mu majú dať a všetko bolo v pohode. Každopádne to je len jeden možný prístup, mne osobne celkom imponuje, ale to neznamená že iné sú divné a len tento dobrý, alebo naopak, všetko je o tom aký majú medzi sebou tí ľudia vzťah, ako sú zvyknutí fungovať, atď. Skupinkám čo sú zvyknuté brať náklady takto spoločne by bolo divné keby im organizátor povedal že nech nechajú tak, organizoval on tak sú to jeho náklady, a skupinkám čo sú zvyknuté brať to takto by zas bolo divné keby im povedal že nech sa na pokrytie nákladov zložia. Všetko je relatívne.
podla mna je to v pohode...zalezi na tom aku velku party bude robit, a tu oslavu neporiada hadam len pre seba ale pre vsetkych...akoze ja osobne by som asi od pozvanych peniaze nepytala, ale mozno mu to nevychadza finance..keby odo mna kamarat pytal 2 eura na pripravu party tak mu dam v pohode aj 5, ved nech mame vela chlastu ...a nechapem co sa stazujes kvoli dvom euram..ved ta tam nikto ist nenuti ...zazila som aj take ze oslavenkyna chcela oslavit narodky na chate, tak sme sa na nu zlozili a bolo to viac ako dve eura a nikto sa nestazoval ..ved su to jej narodky, tak preco by mala ona minat vela penazi ked mozno zrovna nema tolko...
Robí sato aj tak ale zvetša sa na tom všetci spolu dohodnu že sa posklaaju a nie že jeden oznamy že mu maju dať prachy a v tom prípade sa už darček nekupuje skor sa ožere a to je ,,darčekom,, DD
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
presne..také akcie sme už robili že grilovačky a podobne tak sa mi zdalo normálne že sme sa pozbierali ale ked si niekto robí oslavu predsa sa má o všetko postarať a nie od nás ťahať peniaze
No a podla všetkého sa tam piť ani nebude pretože všetci čo tam budú sú od neho mladší teda 18 nemajú a viem že nepijú
...tak vy mu kúpte darček, ale potom nech si každý vypýta od neho zaň
ved brat ho pozná tiež a ked som mu to povedala iba sa zasmial že ani ho to neprekvapuje najhoršie je že on to dokáže podať takým sposobom že ludia mu tie jeho výmýsli normálne žerú
Ale viem ze sa to tak nerobi
Ja viem ale mi mu darček dávame
P.S.: Skôr mám také skúsenosti, že takýto žgrláci sú skôr tí, čo majú tých peňazí dosť, ako tí, čo ledva vyžijä
a neviem vlastne načo je táto anketa. Ked mu nechceš zaplatiť tak tam dopiče nechod !
Nie nieje to na chate robí to doma..