@puco90 úprimne?? Ani moc neviem, keďže komunisti a podnikatelia idú pomimo mňa. Ale pre zaujímavosť chcem vedieť, čo by urobili? ále tak, očividne im to tak vyhovuje. A aj tak pochybujem, že zrovna KSS bude mať úspech vo voľbách.
Proletári všetkých krajín, spojte sa! Aneb nech žije komunizmus!
Jeden dôvod ma napadá. Koľko podnikateľov zbohatlo vďaka komunizmu? Koľko z nich bolo za onej éry invalidný dôchodca, ktorý bol v skutočnosti vekslákom? Množstvo z nich vďaka bohatstvu, čo mali začali podnikať. Krátko po revolúcií boli lepšie podmienky pre podnikanie ako teraz.
A nemáte to jedno. KSS nemá šancu sa dostať do vlády. Mladý sa na komunizmus pozerajú s humorom, stredná generácia vie, ako sa za komančov žilo a starší ľudia majú voľby v paži...
@freestyler mne je jasné, že by na to nešli jak voľakedy po vojne, teda prudko...to by šlo postupne, postupne by vydávali zákony, ktorými by zhoršovali podnikateľské prostredie, štát by zakladal podniky, ktorými by vytláčal podnikateľov.
Vnimate to dost skreslene. Za socializmu nebolo zakazane podnikanie. Clovek mohol podnikat ale len v malej miere, nemohol si dovolit uzernictvo, nesmel mat take zisky ako maju podnikatelia teraz, ziaden Klondike. Len vacsie sukromne manufaktury, podniky firmy a tovarne sa znarodnovali, pricom povodny majitel casto ostaval vo vedeni. Aj v socializme tu boli podnikatelia. Dnes podnika kazdy, aj vexlaci - smelinari postavajuci dakedy pri Tuzexoch su dnes podnikatelia. Podnikatel je dokonca uprednostnovany pred zamestnancom.
Taktiez mozno nevidite ze komunisticke strany maju ovela menej privrzencov a clenov nez tomu bolo v minulosti. Cast pomrela. Ale velka cast je teraz v inych stranach, tam kradnu a kricia Demokracia.
Vsetko je len o ludoch. Narod ma vzdy len taku vladu aku si sam zasluzi.
Isty pan narodeny v r. 1889 (a zdaleka nielen on) uz davno tvrdil, ze kapitalizmus a marxizmus su dve spojene nadoby...
A ako tu uz mnohi povedali, z najvacsich komunistov sa po r. 1989 stali najvacsi magnati a tunelari, lebo uz davno mali potrebne styky a informacie, kde mozno najlahsie na ukor inych prist k peniazom. Takisto im vdaka marxizmu nic nehovorila krestanska moralka, takze veselemu kradnutiu uz nestalo nic v ceste.
"Dostojnym nastupcom" starych komunistov je dnes SMER, takze nejaka KSS z tohto hladiska ani nie je potrebna.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Jeden dôvod ma napadá. Koľko podnikateľov zbohatlo vďaka komunizmu? Koľko z nich bolo za onej éry invalidný dôchodca, ktorý bol v skutočnosti vekslákom? Množstvo z nich vďaka bohatstvu, čo mali začali podnikať. Krátko po revolúcií boli lepšie podmienky pre podnikanie ako teraz.
A nemáte to jedno. KSS nemá šancu sa dostať do vlády. Mladý sa na komunizmus pozerajú s humorom, stredná generácia vie, ako sa za komančov žilo a starší ľudia majú voľby v paži...
az taki drbnuti niesu skor by chceli nejaku umiernenu socialnu politiku
Vsetko je len o ludoch. Narod ma vzdy len taku vladu aku si sam zasluzi.
Isty pan narodeny v r. 1889 (a zdaleka nielen on) uz davno tvrdil, ze kapitalizmus a marxizmus su dve spojene nadoby...
A ako tu uz mnohi povedali, z najvacsich komunistov sa po r. 1989 stali najvacsi magnati a tunelari, lebo uz davno mali potrebne styky a informacie, kde mozno najlahsie na ukor inych prist k peniazom. Takisto im vdaka marxizmu nic nehovorila krestanska moralka, takze veselemu kradnutiu uz nestalo nic v ceste.
"Dostojnym nastupcom" starych komunistov je dnes SMER, takze nejaka KSS z tohto hladiska ani nie je potrebna.
Hej, hlavne na západe
Zasa takému KDH kresťanská morálka nechýba a ... Hop, chyba v matrixe