Celkom ma zaujala včerajšia diskusia na tému marihuana vs. alkohol.. A tak ma napadlo: Prečo vlastne siahame po drogách? Prečo máme potrebu meniť náš stav mysle? Prečo tak neprirodzeným spôsobom zasahujeme do nášho organizmu? Cítim sa blbo tak si dám (je
Ak ludia nemaju sposob ako sa vysporiadat s problemami mozno si myslia ze im toto pomoze aspon na chvilu zabudnut. Aj ked potom je asi ten stav este horsi ako droga prestane ucinkovat. A este treba brat do uvahy aj socialny tlak prostredia.... ze ked si daju vsetci kamosi, dam si aj ja aby som mohol byt sucastou partie. A alkohol je chciat ci nechtiac sucastou nasej kultury a ludia to beru vacsinou ako prirodzene vypit si pri roznych prilezitostiach... alebo sa dat dole kazdy tyzden - tam asi chyba nejaka cielavedomost alebo schopnost urcit si nejake ciele v zivote...
Teda nepotrebujem dôvod na to aby som si niečo dal? A teda dám si niečo len tak lebo? Čiže idem von dám si s kamošmi "niečo" len tak nič za tým nehľadám nič neočakávam?
lebo alkohol už ľudia beru tak normálne že si to ani neuvedomujú a na slovensku nehovoriac tu je alkohol všade od folkloru po všetko. A tráva príde všetkým asi strašne cool a nepovažujú to za drogu..
je to buď o ,, potlačení ,, niečoho negatívneho alebo o ,, vyvolaní ,, niečoho pozitívneho ... to je dôvod prečo ľudia pijú, drogujú atď ... to sú tie zmeny ktoré potrebujú, keď sa cítia mizerne alebo si len chcú navýšiť ,,náladu,, napr. oslavy a tak ďalej ... niektorí ľudia tvrdia že to robia ,,len tak,, no nič nie je len tak ... a keby to na nich nemalo pozitívny dopad, nerobili by to ... neskoršie štádiá užívania akejkolvek látky sa už líšia ... potom už zväčša ide aj o negatívny dopad ktorý si jedinec síce uvedomuje ale je na látke závislý a nedokáže jej odolať ...
ale aby som neodbiehal, užívame ich pretože v určitých dávkach nám pomáhajú ,,ako,, to už je každého individuálna záležitosť
Keď niekto ochutná nejakú drogu a cíti sa pri tom dobre + má nejaké psychické alebo iné emočné problémy, tak po tom siahne znova a znova aby buď uhúlil alebo upil svoj žiaľ, ale teraz po drogách siahajú aj deti, len pre to, lebo je to v móde alebo je na nich vyvíjaný psychický tlak v podobe možnosti vylúčenia z podla nich dobrej ´´partie´´....a takto sa dozvedáme, že najviac príčin brania drog, sa rodí v našej psychike...ľudia s psychickými poruchami sú 12 krát viac náchylný k závislosti na drogách...
môj názor....
@wewo THC Čo k mariške...hmmm... Myslím, že každý užívateľ vie o nej svoje. Každopádne fajčenie ako také (jedno čoho) mi nepríde moc prirodzené pre organizmus. Ďalšou neprirodzenou vecou je už len samotný fakt, že húlim aby som mal dobrú náladu či stav.. Ty to ako vnímaš?
@wewo Áno, tie látky podobné účinku THC v tele ozaj sú nazývajú sa aj anandamidy a tie sa viažu práve na kanabinoidové receptory v mozgu. A práve na tieto receptory sa samozrejme viaže THC S tým súhlasím je to tak. Nevýhodou užívania marihuny v tomto zmysle zasa môže byť fakt, že to THC pri dlhodobejšom užívaní má negatívny vplyv na tvorbu anandamidov. Čo to v praxi znamená? Jednoducho anandamidy majú za úlohu spôsobovať eufóriu a dobrú náladu..Ak ich teda telo prestane prirodzeným spôsobom produkovať môže to mať za následok okrem otupenejšej nálady i potrebu vykompenzovať to niečim..
Inak súhlasím s tým že marihuana ako látka má i svoje pozitívne účinky. Je hlúposť ak niekto hovorí, že to tak nie je. Síce to nevnímam až tak pozitívne ako ty každopádne je fakt, že sa využíva ako liek pri potlačení zvracania pri kacinogénnych ochoreniach. Taktiež má i anagetický efekt.
Súhlasím i s tým, že marihuana nie je vstupnou drogou.. Toto je skôr mýtus.. A výskumy sú v tomto tiež zdržanlivé. Čo sa týka vstupnej brány k tvrdším drogám, vždy to bude tak, že vstupnou drogou je zvyčajne legálna látka a to preto, že je dostupná a spoločensky akceptovaná. Otázkou ostáva či sa ňou nestane po legalizácii.
Ja ale vnímam najväčšie negatívum v tom, že existuje istý vzťah medzi užívaním marihuany a vznikom psychóz resp. rozvinutím schizofrénie u človeka.. ajkeď hovoríme o osobách s istou predispozíciou, nikdy nikto nevie či ju má alebo nie... Keďže som mal možnosť v rámci školy byť v zariadení kde boli schizofrenici, mám aspoň akú takú predstavu čo to ochorenie obnáša.
Ďakujem za tak obsiahlu a otvorenú odpoveď.. Je vidieť, že si sčítaný v tejto oblasti..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
ale aby som neodbiehal, užívame ich pretože v určitých dávkach nám pomáhajú ,,ako,, to už je každého individuálna záležitosť
môj názor....
a napr. cigarety VZDY zacinaju z dovodu snahy zapadnut do skupiny
Inak súhlasím s tým že marihuana ako látka má i svoje pozitívne účinky. Je hlúposť ak niekto hovorí, že to tak nie je. Síce to nevnímam až tak pozitívne ako ty každopádne je fakt, že sa využíva ako liek pri potlačení zvracania pri kacinogénnych ochoreniach. Taktiež má i anagetický efekt.
Súhlasím i s tým, že marihuana nie je vstupnou drogou.. Toto je skôr mýtus.. A výskumy sú v tomto tiež zdržanlivé. Čo sa týka vstupnej brány k tvrdším drogám, vždy to bude tak, že vstupnou drogou je zvyčajne legálna látka a to preto, že je dostupná a spoločensky akceptovaná. Otázkou ostáva či sa ňou nestane po legalizácii.
Ja ale vnímam najväčšie negatívum v tom, že existuje istý vzťah medzi užívaním marihuany a vznikom psychóz resp. rozvinutím schizofrénie u človeka.. ajkeď hovoríme o osobách s istou predispozíciou, nikdy nikto nevie či ju má alebo nie... Keďže som mal možnosť v rámci školy byť v zariadení kde boli schizofrenici, mám aspoň akú takú predstavu čo to ochorenie obnáša.
Ďakujem za tak obsiahlu a otvorenú odpoveď.. Je vidieť, že si sčítaný v tejto oblasti..