nie ze by mi nechutil caj, ale nechce sa mi pripravovat ho. kavu si niekde uz kupujem hotovu, lebo sa mi tiez nechce pripravovat ju. ked musim, tak si zalejem nescu. a samozrejme do toho dam kilo cukru a mlieka lebo som skolkar
kavu si nikdy nerobim sama pre seba, vacsinou ked som niekde vonku, dam si ju parkrat do tyzdna. Obvykle latte, alebo teraz v lete mi hrozne chuti ladova kava/frappucino, nvm aky je medzi tym rozdiel, proste date kocky ladu do pohara, zalejete to normalnou prekvapkavanou a zvysok nalejete mlieko.
Caj si robim v zime taky klasicky, aky mame v praci prave, vacsinou mam rada zazvor + citron a pomaranc + zazvor, myslim ze tekane to vyraba. A bez cukru a bez citronu.
neviem sa rozhodnut co mam radsej
co sa tyka cajov tak mam rada hlavne tie s mliekom ako masala chai, alebo cierne, ale pijem ich menej casto ako kavu
a kavu najcastejsie lungo bez mlieka a bez cukru, alebo cold brew, ktore v bratislave robia skoro vsade asi len od jula do augusta (smutne). Ked som bohata tak kupim balenie z Caffe4u a ked chudobna tak popradsku alebo jihlavanku tie instantne, nesky a podobne veci mi vôbec nechutia
V bývalej práci som. Pila. Každý den zelený čaj namiesto kávy ale teraz máme ďalej kuchynku tak sa mi tam nechce chodiť čaj robiť, tak som si zas navykla na kávu ale chuťovo čaj.. Čajov je veľa druhov a kávu rozdeľujem na takú, čo mi nechutí a takú, čo sa dá vypiť
Za mna kava (aj prave teraz pijem) a kupujem kavu tchibo milano, mrsknem to do pakoveho kavovaru a potom si to este dochutim troskou agave sirupu a rastlinneho mlieka (ovsene a sojove mi v kave smakuje najviac)
Caje pijem vacsinou cez zimu a ked som chora.. akoze mam ich rada len najskor ho este nemozem pit lebo je nevyluhovany a horuci, tak ho necham tak a potom v 80% pripadoch nanho zabudnem a presvihnem aj cas luhovania a aj to je uz hnusne studene
milujem caje aj kavu
moja najvacsia dilema na dovolenke je,ze ci si dam kavu alebo caj
vacsinou to skonci tak,ze obe
kavu vsak uz pijem iba vynimocne,lebo som histaminik. ked si ju dam, tak bud male ciste espresso alebo sojove/bezlaktozove cappuccino. ziadne nesky, 3v1 a pod.to nie je kava a ano, som alergicka aj na to, ak niekto nevie dobre napenit mlieko ale odkedy nerobim v kaviarni,tak som menej kriticka
caje pijem kazdy den, vkuse, 2-3 salky denne. najcastejsie sypane bylinkove, zelene, obcas cierne, ovocne skoro vobec, max u niekoho, ak nic ine nema. aj v praci mam asi 4 druhy sypanych cajov a ked mi dojdu,tak si vzdy doplnim z domacich zasob.
Caje vacsinou domace mata,medovka,baza,malinove listy,sipky a tak a kavu ked si obcas dam proste taku aka je nescafe alebo co s mliekom a cukrom ale caje najradsej len tak bez nicoho len cisto caj
oboje mám rada, ale čaje pijem častejšie - hlavne mätový, zelený, zázvorový a rooibos, kávu len 1, výnimočne 2x za deň a to aj turek, ale hlavne mám rada kombináciu kávy a kakaa alebo čokoládových granúl
Ťažko povedať, ale na základe momentálnej situácie som hlasoval za kávu. Ale inak pijavam zelený čaj nesladeny, to aj v rámci pitného režimu. A potom zrnkovu kávu (prekvapkavanu alebo len zalievanu) nesladenu, dakedy s mliekom, dakedy bez.
To nezaratavam do pitného režimu, skôr naopak
Aj kávu aj čaj, čaje bylinkové - praslička, materina dúška, zlatobyl, lipa, šalvia, robím si z nich rôzne kombinácie, potom aj zázvorový, mätový, medovka, zelený, čierny, proste všetky mám rada a keď som v čajovni tak si vypijem aj nejaký viac fancy, rada skúšam, ale také tie korenené nemám rada asi ako jediné
Kávu - cappuccino z cafepointu
kavu! z caju mi je tazko a spinavu teplu vodu, co ludia volaju caj... ble...
a hlavne si prestante mylit caj a odvar z bylin caj je len z cajovnika-biely, cierny, zlty, zeleny, whatever. odvar z bylin(ci coho) su tie spinave vody
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Caj si robim v zime taky klasicky, aky mame v praci prave, vacsinou mam rada zazvor + citron a pomaranc + zazvor, myslim ze tekane to vyraba. A bez cukru a bez citronu.
co sa tyka cajov tak mam rada hlavne tie s mliekom ako masala chai, alebo cierne, ale pijem ich menej casto ako kavu
a kavu najcastejsie lungo bez mlieka a bez cukru, alebo cold brew, ktore v bratislave robia skoro vsade asi len od jula do augusta (smutne). Ked som bohata tak kupim balenie z Caffe4u a ked chudobna tak popradsku alebo jihlavanku tie instantne, nesky a podobne veci mi vôbec nechutia
Caje pijem vacsinou cez zimu a ked som chora.. akoze mam ich rada len najskor ho este nemozem pit lebo je nevyluhovany a horuci, tak ho necham tak a potom v 80% pripadoch nanho zabudnem a presvihnem aj cas luhovania a aj to je uz hnusne studene
moja najvacsia dilema na dovolenke je,ze ci si dam kavu alebo caj
vacsinou to skonci tak,ze obe
kavu vsak uz pijem iba vynimocne,lebo som histaminik. ked si ju dam, tak bud male ciste espresso alebo sojove/bezlaktozove cappuccino. ziadne nesky, 3v1 a pod.to nie je kava a ano, som alergicka aj na to, ak niekto nevie dobre napenit mlieko ale odkedy nerobim v kaviarni,tak som menej kriticka
caje pijem kazdy den, vkuse, 2-3 salky denne. najcastejsie sypane bylinkove, zelene, obcas cierne, ovocne skoro vobec, max u niekoho, ak nic ine nema. aj v praci mam asi 4 druhy sypanych cajov a ked mi dojdu,tak si vzdy doplnim z domacich zasob.
možno že o maly kusticicek kávu
Ale keďže sú obdobia kedy ju nemôžem .. tak ostávajú len tie cajiky
To nezaratavam do pitného režimu, skôr naopak
Kávu - cappuccino z cafepointu
a hlavne si prestante mylit caj a odvar z bylin caj je len z cajovnika-biely, cierny, zlty, zeleny, whatever. odvar z bylin(ci coho) su tie spinave vody