Ahojte, chcem začať piť kávu. viem že sa to stane postupne určitých " zlozvykom" , ale škola ma dosť vyčerpáva a musím byť prebudená a hlavne už nechcem piť redbully. problémov je, že káva mi nechutí, poznáte nejaký trik aby chutiť začala? prípadne druh k
tak to nepi,káva s anemá piť s nechuťou kávu si máš vychutnať a ked ti nechutí tak to nepi na silu.... len preto že aby si nespal,proste cvič rano daj si sprchu a hotov
kávu piť bez toho, aby ti chutila? To nerob....mne káva chutila kalsicky- káva, mlieko cukor...postupne, už vynechávam mlieko alebo cukor, aby som tú chuť kávy viacej cítila...... Ale sú na nabudenie aj čaje s kofeínom Ak ti káva nechutí, skps radšej čaje (nie sáčkové,ale sypané)
záleží od toho, prečo ti káva nechutí. či sa ti zdá kyslá alebo horká alebo čo.
ak sa ti zdá kyslá, vyhýbaj sa 100% arabice. tej ani cukor veľmi nepomôže.
ak horká, skús ju začať piť s cukrom alebo mliekom.
cappuccino je dobrá voľba, pokiaľ nájdeš kaviareň, kde ho robia dobre. vtedy je famózne. inak to je dosť nahovno.
pokiaľ ti viac vyhovuje ešte viac mlieka, tak skús latté.
pokiaľ sa najmä ale potrebuješ prebudiť, odporúčam si doma robiť tureckú kávu. akože nie také, že zaleješ mletú kávu vodou, ale takú origoš dobrú tureckú poriadne uvarenú. je to najsilnejší a najúčinnejší spôsob prípravy kávy
ak nemáš džezvu, v ktorej sa to varí, tak stačí v hrnci. ak chceš viac vedieť, daj vedieť, nechce sa mi to teraz písať
ked ti nieco nechuti, tak to nejedz/nepi
btw. kofein tiez nie je moc zdravy. ked sa chces dobre prebudit, daj si radsej studenu sprchu alebo si zabehaj/zacvic alebo si pusti hudbu a troska si zatancuj
a ked uz silno chces nieco pit, tak cierny caj alebo @9
Radšej pi čaje. Tie sú podľa mňa oveľa účinnejšie ako káva. Keď si dáš čaj, hladina energie sa ti postupne dvíha, podrží sa na vrchole a potom pomaličky klesá - šálka silného čaju ti vydrží na celý deň, kdežto šálka kávy ťa rýchlo nakopne no účinky sú krátkodobé a po ich odznení sa cítiš ešte unavenejšia ako predtým.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
ak sa ti zdá kyslá, vyhýbaj sa 100% arabice. tej ani cukor veľmi nepomôže.
ak horká, skús ju začať piť s cukrom alebo mliekom.
cappuccino je dobrá voľba, pokiaľ nájdeš kaviareň, kde ho robia dobre. vtedy je famózne. inak to je dosť nahovno.
pokiaľ ti viac vyhovuje ešte viac mlieka, tak skús latté.
pokiaľ sa najmä ale potrebuješ prebudiť, odporúčam si doma robiť tureckú kávu. akože nie také, že zaleješ mletú kávu vodou, ale takú origoš dobrú tureckú poriadne uvarenú. je to najsilnejší a najúčinnejší spôsob prípravy kávy
ak nemáš džezvu, v ktorej sa to varí, tak stačí v hrnci. ak chceš viac vedieť, daj vedieť, nechce sa mi to teraz písať
skús potom zelený alebo čierny čaj napríklad
ak nie si zvyknutá na čaje bez dochutenia, tak asi tá Sencha ti najviac pôjde
btw. kofein tiez nie je moc zdravy. ked sa chces dobre prebudit, daj si radsej studenu sprchu alebo si zabehaj/zacvic alebo si pusti hudbu a troska si zatancuj
a ked uz silno chces nieco pit, tak cierny caj alebo @9