ani jedno. V prvom rade som človek (hoci niekedy by som radšej nebol keď vidím čoho sú iní môjho rodu schopní), to je danosť ktorú mi nikto nedokáže odoprieť. A taký istý človek ako som ja je aj každý iný. Pri tom nezáleží kde ten druhý je. Nech je kdekoľvek na Zemi, stále je to človek - pozemšťan. Veci ako slovan, róm, asiat... dobre, je to rozdiel, ale stále je to tiež človek, čiže žiadny rozdiel v tom nevidím. No a národnosť... čo to vlastne je? Len kopa výmyslov "múdrych" ľudí. Žiadny živý tvor sa nerodí s prirodzenou danosť príslušnosti k nejakému národu a je nezmysel si také veci naschval vymýšľať. Pozri sa čo z toho potom vo svete vzniká - kopa vojen pre nič.
Ja som predovšetkým človek. Narodil som sa úplnou náhodou na Slovensku. Beriem to ako fakt, nie som na to hrdý a ani to nezatracujem. Proste ľudí hodnotím na základe ich kvalít a charakterových vlastností a nie podľa národnosti. Na druhej strane, snažím sa neprzniť slovenský jazyk, pretože je to odkaz ľudí čo žili na tomto území. Je pekné si niekedy uvedomiť, že ja hovorím rovnako (alebo veľmi príbuzne) ako ľudia napr. pred 200 rokmi, ktorí tu žili.
Ešte by som dodal, že mi celkom dosť vadí to obrovské množstvo bohemizmov v hovorovej slovenčine. Nemyslím tým mluvu záhorákov alebo trnavčanov oni majú svoje nárečie. Ale slová typu jo, ne, zbytok, neni a pod. pritom slovenčina má ku každému slovu ekvivalent, ktorými sa už dnes hovorí naprieč celým Slovenskom.
Narodil som sa na Slovensku, môj rodný jazyk je slovenčina a moja mama je Slovenka. Myslím že som Slovák ale veľkú dôležitosť tomu neprikladám. Niečo ako čestné členstvo v nejakom klube
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
nenávidím hento, tamto....
Koncepcia národov je mi absolútne cudzia, necítim žiadnu príslušnosť k majiteľom rodných listov s rovnako vypísanou kolónkou.
"My revolution is born out of love for my people, not hatred for others." (Immortal Technique)
To, že sa niekto hlási k niečomu, znamená, že nenávidí iných ?
ale ako Slovenka som dobrý príklad
lebo technicky sú Slováci úplne premiešaní - skoro ako Američania
tak preháňam, ale je to tak...........históriu nezmeníš
Hanbím sa.
To že ich máš rád neznamená, že nemáš rád iných ľudí.
Druh: Hluzarus Huluzus
Kmen: Hluzarius
Celad: Hluzarovita
Jediny svojho druhu.
Narodil som sa na Slovensku, prijímam, že som Slovák, ale lepšie by mi bolo bez nejakého členenia ľudí do skupín určených čiarami na mape.
Rada hovorim, ze som zo Slovenska, nehanbim sa zanho a rada o nom rozpravam cudzincom. O plusoch aj minusoch.
A mam rada byt Europankou. Europa je uzasna.