viem, tá téma tu už bola vela krát. nie je na to asi ziadny dokonalý recept, ale predsa by sa nieco naslo nie? viem aj to, že mi tu budete písat ze som este malinká na vztah a t d. prosím zdržte sa toho a skuste mi napísat vaše typy. kde a ako nájst chala
@atropabelladona dakujem a moze byt problem aj v tom že som trochu nespoločenskejsia ako ostatne a hamblivejsia, musím sa posmelit. napr. nikdy som nerada chodila do táborov (letných). mala by som to skusit a aj sa posmelit, byt trochu viacej šialená?
a proste by ma zaujímalo, ako sa nájdu dvaja, ked len tak ked sa stretnete na ulici a nikdy ste sa nevideli si nevymenite cislo a pod. jedine co mi ide do hlavy je ze napr. kamarat predstavi kamarata kamaratke a tak. ale inak, ved to sa nedá. a este tábor.. ale neviem, to by som musela so sebou nieco urobit a nie som ziadna kráska, celkom ujem ale tie vyrážky.. ah jáj.
ak chceš niekoho spoznať, chodievaj na miesta, kde sa bežne spoznávajú ľudia.. koncerty, festivaly, alebo sa pripleť do nejakej partie, ak žiadnu nemáš... hlavne netlač na pílu, cíť sa dobre, správaj sa prirodzene, príde to samo.
@smajdovamamka@12 ľudia sa nestretávajú na ulici, nikomu nepadá z rúk štós papierov a nikto im ho nedvíha.
väčšinou sa nájdu na nejakej udalosti, kde je viacero ľudí. o pár rokov, začnú mať tvoji kamaráti širšie okruhy známych, stále budeš spoznávať kamarátov tvojich kamarátov a podobne. alebo môžeš skúsiť nejaký krúžok, klub, šport, alebo niečo také.
v kostole...ale nie, hlavne je byt spolocensky/a, a mat nejaku partiu, ktorych kamarati maju kamarata, ktory ma kamarata atd . alebo v skole to ide dost lahko, len ja osobne by som nehladal partnerku spoluziacku......ak ti to nejde, tak potom je tu este dalsia moznost, ale to plati len pre velmi pekne - staci byt peknou, a chlapi sami od seba pojdu za tebou v skole, v baroch, susedia...vsetci ..a to nemusis byt ani nijako zvlast zhovorciva......
@wind a ako sa mam pripliest do partie, vieš, nechcem byt vtierka eraz chcem prestupit na inu skolu a zacat od znova, no bojim sa samoty a ze to nevijde.
@tasteofrainbow zahraj divadlo, ze si don sialene zamilovana, nedaj mu dychat a pouzivaj zdrobneniny....btw nezabudni byt nanom uplne zavisla...bud sa zlakne a nenapadne sa vytrati z tvojho zivota alebo sa sialene zamiluje do teba
@smajdovamamka urcite spravis dobre, ked sa posmelis a nieco skusis. teraz v lete to moze byt aj ten tabor alebo nejaky iny dlhodobejsi pobyt s ludmi vsimla som si, ze na takych akciach, kde su ludia spolu dlhsi cas sa zacnu vzdy formovat nejake vzajomne vztahy. dokonca som uz videla aj pripady, ked "preskocila iskra" medzi ludmi, co sa uz predtym poznali a nic k sebe necitili nieco urcite skus, ved nemas co stratit
@smajdovamamka nikto nehovorí že si dobrého chlapca nájdeš hned, ak ti je jedno kto to bude môžeš kludne skočiť po prvom ktorého uvidíš, ale ide o to, že na toho správneho sa oplatí čakať
ako čo som ja mala chalan (sme sa ale pred týždňom rozišli ) tak som ho spoznala cez kamošku a poviem ti takto.. teraz mám návrh na ďalší vzťah ale hodila by sa mi pauza takže keby som bola teraz na tvojom mieste tak by som bola tak trošku aj rada že nikoho nemám riešiť totiž to že ťa niekto chce ale ty ešte do vzťahu ísť nechceš je dosť ťažké ver tomu.. dnes som nad tým rozmýšlala, sedela na posteli s vankúšom v ruke a hojdala sa akoby som mala depki
@strawberrywii to je kec ...v dnesnej uponahlanej dobe, kedy je clovek malokedy s osobou opacneho pohlavia dlhsie, aby sa spoznali navzajom, musi clovek aktivne vyhladavat partnera/ku, ak ma zaujem...inak mu/jej nezostane nic ine, iba brat co pride (samozrejme aj trocha popreberat), ak je chlap/zena pekny/a natolko, ze niekto ho/ju zacne balit......inac to je aj dovod dnesnych povrchnych vztahov zalozenych iba na fyzickej pritazlivosti - nie je cas na hlbsie spoznanie, a nasledne balenie, randenie, ale robi sa to naopak - ak niekoho niekto pritahuje, tak zacina spoznavanie, niekedy ani to, a ide sa najprv na sex, a potom sa riesi aj "vnutro"...vacsinou to skonci ale iba pri sexe, lebo obaja zistia, ze sa k sebe nehodia.....a ak hej, tak je to fakt velke stastie
btw nezijeme uz v polovici 20. storocia na slovenskom vidieku, kedy sa dvaja ludia opacneho pohlavia poznali odmalicka, aj ich rodiny a pod, a ked vyrastli, tak tam bola iskra (ano, boli obaja nadrzani cynicky povedane a rozumeli si, a hotovo - slo sa do vztahu, a ani nikto nic nehladal..to len k tomu, ze "nehladaj a najdes"
ale tak mozno niekde vonku, ako vyssie spomenuli tak akcie všelijake, koncerty, festivaly, ked mas 14 tak mozno aj nejaky tabor..
Ja osobne by som si nikdy nehladala chlapca na discoteke, ani som na nijakej nebola vlastne . A u mna to bolo zvyčajne tak, že sme boli kamarati /a poznali sme sa dlho, ale tak u mna tych vztahov nebolo vobec vela/ a potom to prerastlo di niečoho viac. takže som to nehľadala. proste sa to stalo. nikdy nevieš , držim palce.
1. nespoliehaj sa na tie rady že časom sa nájde sám neplatí to vždy
2. keďže si hanblivejšia a tak, koncerty a podobné veci ako tu ľudia radia pre teba asi fungovať nebudú, a keď hej, je veľká pravdepodobnosť že ten chalan nebude pre teba vhodný, lebo on bude iný a bude mať iné záujmi, iba žeby si sa mu chcela vo všetkom prispôsobovať a snažiť sa byť odrazu extrovertka.
3. Tábory sú náhodou fajn, nikdy som na ne tiež nebol, ale raz ma tam vytiahol kamoš ktorého rodičia posielali, a bol to skvelý zážitok, samozrejme som sa tam aj zabuchol, no u toho to skončilo
4. Môj tip by bol keby si mala nejaké záľuby, tak chodiť na také miesto kde chodia tebe podobní, bude pre teba ľahšie sa dať dokopy s niekym s kým sa najprv spoznáš a potom možno niečo skúsiš, než náhodne niekoho na diskotékach oslovovať Napríklad prihlásiť sa na nejaké krúžky či ako sa tomu hovorí, tanec, šport a podobne. Tiež ti to dá aj niečo viac než len možnú lásku
@bublina01 klin sa klinom vyráža, je blbosť pauzovať, to môže povedať len človek ktorý nemal problém z rozchodu nikdy, a najmúdrejší povedia že netreba sa hneď strmhlavo púšťať do nového vzťahu, áno? je zaujímavé že tí čo to tvrdia prídu domov k svojej rodinke a užívajú si a ten, kto je sám tak aj sam ostane na nejaký čas, lebo sa to tak ma? hovadina žiješ len raz a čas už ktorý premrháš nevrátiš naspäť. Ja som po dlhom vzťahu čo sa rátal na roky vyšiel strašne zle kto zažil vie o čom píšem, rozchod smútok, samota, najnepríjemnejšie Valentín alebo dvaja sediaci ľudia zaľúbený na lavičke atď. Hneď som začal hľadať bez čakania, ver never našiel som do 5 mesiacov a lepšiu krajšiu , dnes sme spolu 10 rokov a z toho 7 rokov šťastne zobratí, ani už si nespomeniem ako vyzerala tá bývalá, čiže ešte raz, klin sa klinom vyráža.
@smajdovamamka Píšeš že nevieš si nájsť priateľa, to je zvláštne pretože to by som skôr čakal od chlapca nie od dievčaťa, kedže máš 14 to je fakt mladý vek, nie kvôli tomu že nájdeš neskor a podobne bláboli, ale kvôli tomu že dievčatá sú kúsok ďalej v 14 vo vývoji než chlapci, čiže preto k tomu veku majú pripomienky, v tvojom veku rovesníci majú hlavu ešte niekde inde a aj správanie, časom dôjdeš na to prečo. V dnešnej dobe si niekoho nájsť nieje problém, hlavne nie pre dievča, pokiaľ a to zdôrazňujem pokiaľ tam nieje nejaký iný problém, tučnota, problém s pleťou atď, čo v tvojom veku a vo vývoji nieje problém to sa spraví, ak vieš pomenovať problém v čom je ako píšeš pleť a že si drevo, tak si vieš aj s tým poradiť, ak problém s pleťou tak hľadaj čo potrebuješ a net ti to nájde čo máš spraviť a keď nie tak doktor určite áno, ak máš zlu postavu tak tiež nieje problém pocvič nájdi si nejaký program na cvičenie a spraví sa to, v 14 určite pretože ešte sa všetko formuje a vyvíja, komunikatívnosť sa tiež dá naučiť, treba veľa kecať so známymi atď, atď. Keď budeš veľmi chcieť tak ver že sa všetko dá, a ono je pravda že časom nájdeš to je iste a ak nie ty tak teba nájde niekto, ak to chceš urýchliť a nemrhať časom tak vyrieš problémy ktoré si myslíš a o ktorých píšeš a už potom ti nič nemôže stáť v ceste, a verím že ty to dokážeš kedže vieš pomenovať prečo sa ti nedarí, keby máš fotku v profile tak hneď ti napíšu určite názor na teba, a možno aj nejaké ponuky na rande .
@niktozaujimavy ja som bola z toho predošlého vzťahu, teda z toho rozchodu mimo. Nevedela som čo robiť, myslela som si že skončím na psychiatrii. Ale tak nakoniec som to zvládla ver tomu že teraz si hovorim že to bola blbosť ísť zo vzťahu do vzťahu ale ja som si vtedy neuvedomovala čo robím. Došlo mi to až keď som už bola ako tak v pohode. Vrátila som sa do starých kolají a je mi dobre aj samej. Proste po dvojmesačnom vzťahu a po rozchode sa dávam celkom dlho dokopy. Poviem ti takto.. keď som zistila čo robí a podobne, stretla som jeho sestru a mamu a to som sa tak zlakla že tam bude aj on že som schmatla kamošku čo tam bola semnu a zdrhala som. Proste som s ním po tom všetkom nedokázala byť. Ja viem o čom hovorím a mnoho ludí ktorý ma videli ako som na tom vtedy bola vedia tiež. Ja sa tu s tebou teraz nemám v pláne hádať len hovorím ako to je u mňa.
@bublina01 Z tvojich písmen ide strach a sklamanie, ale to neznamená že by si mala byt sama, ja stále stojím za tým že klin sa klinom vyráža, však keď budeš mat pri sebe chápajúceho priateľa tak prejdeš cez zle obdobie ľahšie, dvom sa ľahšie zvládajú rôzne situácie čo ťa postretnú. Asi každý si musí prejsť ťažkým obdobím a sklamaním a nechuťou do života, kým najde tú pravú osobu s ktorou prejde životom, ver že keď budeš mať manžela a deti a budeš čítať tu ako si napísala, tak si len povzdychneš a pousmeješ sa. Budeš mať iné radosti a starosti.
@niktozaujimavy už som cez to zlé obdobie hádam prešla aj keď mám stále pocit že sa teraz zas niečo stane a budem zas v takom stave ako som bola vtedy.. je mi jasné že toto nie je to najhoršie čo ma v živote postretne.. ja už len dúfam že bude zatial všetko v poriadku, aj keď ten pocit nemám..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
73 komentov
väčšinou sa nájdu na nejakej udalosti, kde je viacero ľudí. o pár rokov, začnú mať tvoji kamaráti širšie okruhy známych, stále budeš spoznávať kamarátov tvojich kamarátov a podobne. alebo môžeš skúsiť nejaký krúžok, klub, šport, alebo niečo také.
a... nie.. proste sa nemôžem vyjadriť...
btw nezijeme uz v polovici 20. storocia na slovenskom vidieku, kedy sa dvaja ludia opacneho pohlavia poznali odmalicka, aj ich rodiny a pod, a ked vyrastli, tak tam bola iskra (ano, boli obaja nadrzani cynicky povedane a rozumeli si, a hotovo - slo sa do vztahu, a ani nikto nic nehladal..to len k tomu, ze "nehladaj a najdes"
ale tak mozno niekde vonku, ako vyssie spomenuli tak akcie všelijake, koncerty, festivaly, ked mas 14 tak mozno aj nejaky tabor..
Ja osobne by som si nikdy nehladala chlapca na discoteke, ani som na nijakej nebola vlastne . A u mna to bolo zvyčajne tak, že sme boli kamarati /a poznali sme sa dlho, ale tak u mna tych vztahov nebolo vobec vela/ a potom to prerastlo di niečoho viac. takže som to nehľadala. proste sa to stalo. nikdy nevieš , držim palce.
1. nespoliehaj sa na tie rady že časom sa nájde sám neplatí to vždy
2. keďže si hanblivejšia a tak, koncerty a podobné veci ako tu ľudia radia pre teba asi fungovať nebudú, a keď hej, je veľká pravdepodobnosť že ten chalan nebude pre teba vhodný, lebo on bude iný a bude mať iné záujmi, iba žeby si sa mu chcela vo všetkom prispôsobovať a snažiť sa byť odrazu extrovertka.
3. Tábory sú náhodou fajn, nikdy som na ne tiež nebol, ale raz ma tam vytiahol kamoš ktorého rodičia posielali, a bol to skvelý zážitok, samozrejme som sa tam aj zabuchol, no u toho to skončilo
4. Môj tip by bol keby si mala nejaké záľuby, tak chodiť na také miesto kde chodia tebe podobní, bude pre teba ľahšie sa dať dokopy s niekym s kým sa najprv spoznáš a potom možno niečo skúsiš, než náhodne niekoho na diskotékach oslovovať Napríklad prihlásiť sa na nejaké krúžky či ako sa tomu hovorí, tanec, šport a podobne. Tiež ti to dá aj niečo viac než len možnú lásku
A gratulujem
a povedal by som že ten tábor by bol pre teba asi ideálny a keď sa bojíš prehovor nejakú kamarátku a bude to easy
@bublina01 ak ten ďalší má byť lepší, budeš ešte nakoniec rada že tie predošlé vzťahy skončili, a depka bude preč lebo pre ňu nebude dôvod