ako to tu už odznelo všetko má svoje pre a proti, ale v starobe by som v dome vôbec nechcel bývať ani náhodou... v starobe človek potrebuje mať síce pokoj, ale nie taký, že sa nebude vládať starať o domácnosť... byt je tak či tak výhodnejší z mnohých aspektov
Ja bývam v (veľkom rodinnom ťažko-upratovacom) dome už 16 rokov takže túžim po byte, alebo po takom icili-picili domčeku s malinkatou záhradkou, kde by som zasadila trávnik a nemusela by som sa o to nejako extra starať Byt je zase výhodný pre starších(ako bolo hore spomenuté) alebo mladú rodinku A dom..má proste svoje kúzlo no
Dom Dom rodinny dom kurvááá... cca 15km odmesta tak ako bývam ja
Kolke razy som uz aj peso siel (cca 80minut) nestažujem si býval som v byte a nevratim sa tam
Možno anchvílu po škole , ale určite budem stavať !!
Sice okolo domu je viacej práce , ale nemusim pocuvaj vyjebaných susedov atd ... riesit ze ma vyrusuje nekdo ekd cem spat Proste dom z 3metrovým plotom a vybavená vec
A ten plot je velmi podstatná vec ,lebo teraz nam cumia do dvora tetky staré ale na jar už sa to začne hýbať
bývam v dome, ale niekedy by som chcela byt...žiadne starosti a práce okolo domu, proste prídem domov a mám, k tomu mať okolo seba ľudí, v ideálnom prípade kamarátov s ktorými by som sa mohla stretnúť v priebehu chvíle..a ešte taký byt v meste, kde je rušno, autá, počuť ľudí jak na seba kydajú a ešte tie nočné ulice ááh..chcela by som to proste skúsiť, toto kľudné bývanie mi už lezie na nervy..
Lebo v byte som v zivote nebývala..My bývame v dome s velkou zahradov ,mozem tam mať psa bez toho aby som ho týrala malym prostredim v dome ,ked som bola u kamošky cez prazdniny tak jej susedia pravidelne kazdy den súložili tak si predstavte tie zvuky no ....
najskor byt, neskor dom. ale taky malicky. teraz zijem v obrovskom a nemozem povedat, ze by som bola nadsena. ma to aj pre - napr. moze u mna hocikedy spat 10 ludi a pohodlne sa vyspi - ale co ja viem, teraz hladam nieco ine.
ja by som chcela dom v meste s pripojkou na teplu vodu popripade plyn, aby sa nemuselo riesit kurenie a v byte by som bola obmedzovana byvam od malicka v dome a sem tam vybehnem na dvor v gatkach takze to by mi straasne chybalo aj opalovanie napriklad
Všetko má plusy aj mínusy, ale určite by som nechcela bývať v nejakom paneláku-myslím v tom z panelov, kde sú steny neskutočne tenké a všetko počuť a o kvalite tej stavby ani nehovorím.
Ak v byte, tak v nejakom zrekonštruovanom tehlovom alebo v dobre postavenej novostavbe.
skoro 20 rokov som býval v byte a teraz rok a pol v dome a pre mňa jednoznačne dom...ale na samote. Kľud, les, hviezdy...človek má priestor na šialené veci a nemusí sa starať o susedov.
netrpím klaustrofóbiou, ale odkedy bývam na intráku (ja viem, že to nie je byt), viac si vážim vlastný priestor - toť znamená, že nie tri izbičky a jednu kúpeľňu, ale riadne izby, priestrannosť, záhradu (milujem záhradu), dvor, možno nejaký menší sad ... Proste kde sa rozbehnem a nenarazím po 2 sekundách do presklených dverí
jaj, tak tu by som sa musela hlboko zamysliet... byvam v byte od narodenia, ale jeden z mojich ex byval v dome a travila som tam vela casu, nuz oboje maju nieco do seba. dom to, ze mas zahradu a mozes si tam kedykolvek vybehnut, vecerne grilovacky na roste a skratka typicka vidiecka romantika a byt zasa blizkost mesta, menej upratovania a celkovo menej roboty okolo toho...
v dome preto, lebo by som mala bližšie záhradku a pestovala som si aj sliepky, králikov, mala by som mačky a psíka. A mala by som aj dvor. Bolo by to super. Ale ako tu všetci píšete že byt a dom ma svoje pre a proti. Je to tak.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
väčšinou tí čo bývajú v paneláku, chcú bývať v byte a naopak..
teda aspoň podľa toho, čo ja som si všimla na ľudí okolo mňa..
Kolke razy som uz aj peso siel (cca 80minut) nestažujem si býval som v byte a nevratim sa tam
Možno anchvílu po škole , ale určite budem stavať !!
Sice okolo domu je viacej práce , ale nemusim pocuvaj vyjebaných susedov atd ... riesit ze ma vyrusuje nekdo ekd cem spat Proste dom z 3metrovým plotom a vybavená vec
A ten plot je velmi podstatná vec ,lebo teraz nam cumia do dvora tetky staré ale na jar už sa to začne hýbať
v dome tu niekde
Ak v byte, tak v nejakom zrekonštruovanom tehlovom alebo v dobre postavenej novostavbe.
akurát jedno mi vadí, že bývam Ďaleko od mesta
keby že dom mám niekde blízko mesta tak luxus proste
a s domom nie je toľko roboty jak všetci vravíte !