Zaujímalo by ma, ak ste pracovali alebo máte skúsenosti s niektorými z týchto reťazcov, poprípade s inými, ktoré som zabudla, ktoré sú a prečo najvýhdnejšie pre zamestnanca (platové podmienky, platenie manka, "namáhavosť", kolektívy, šéfoví)...
Nepracoval som síce nikde, ale na nete sú slušné debaty pracovníkov v týchto obchodoch. Vypozoroval som z nich, že najhoršie podmienky sú v Lidli a zas najlepšie popisovali v Tescu a Bille (možnože aj Kaufland). Hlavne je dôležité na akú pozíciu sa chystáš...
Regionálna sieť potravín je podstatne lepšia. Čím menší pracovný kolektív a pracovná plocha, tým lepšie. Skôr a rýchlejšie sa vytvorí spoločenstvo, je to osobnejšie. A v plate navyše nie je tak drastický rozdiel.
najhorsie je, ked niekto povie tvojej kolegyni na akoze o stupienok vyssej pozicii ale nie veducej, ze na jej mieste by sa za vas hanbil a kupuje si 20 flias tvrdeho, ktore vam ta kolegyna (aj sa ma zastala) pomaha odznacit z takeho plastoveho pipatka, taha z neho maryjane a vy uz neviete ci je dovolene dychat, ked ste len predavac a do obchodu smie vojst hociaka spodina. fakt agresivni ludia su to najhorsie co poskytuje obchod. vtedy som to vydrzala, ale druhy raz som tam uz nevydrzala, normalne som to vzdala v polke prac. doby, lebo takych je najviac v tescu. potom v lidli a v carrefoure najmenej. inde som nebola a dufam ze nebudem. aspon nie v pokladni, lebo na chrbat je to strasne...dvihat vody a vsetko kks. myslim, ze pradavac by mal by zruseny a vsade keby boli len tie stroje namiesto pokladne, jak su v tescu, tak to by bol raj. aj tak nemam rada, ze predavac vie, co jem a co potrebujem. hanbim sa za to. najhorsia vec su kody, lebo su neprehladne a vsade sa vam stane, ze nieco neplati a nieco akoze uz plati ale nie vo vsetkych pokladniach to je napisane na papieriku...potom treba vrieskat na ine pokladnicky a blabla. je to trapna praca, vyslovene napln prace je trapna, ked ide do tuheho. a este hovorit do mikrofonu v lidli to je uplna perlicka pocut svoj hlas, to nechcite.alebo volat veduceho, ked chce zakaznit vratit tovar, je moje oblubene...kazdemu priat dobry den a dakujem a blabla, to je fakt psycho. 8 hodin vkuse. nerozumiem, preco by niekto chcel predavacky, stroj je lepsi.
@sapphirizing pretože ak by starí ľudia s plnými košíkmi robiaci nákup na celý mesiac si mali to ešte aj sami nablokovať, tak rad by mal asi 200 metrov, preto. aj mne, čo som zvyknutá na samoobslužné trvá nablokovať si to sama o niečo dlhšie ako pokladníčke, si neviem predstaviť dajaké babky s obrovskými nákupmi.
@12 čiže je jednoduchšie keď sa napríklad všetky úkony naučí urobiť jeden človek a robí ich celý deň, ako keby každý jeden čo tam príde mal z toho maturovať.
@sapphirizing to aj ja neznasam ten pocit, ze niekto vie co nakupujem..preto, hoci to je smiesne, chodim spravidla k tym pokladniam kde obsluhuju nejake babky ktore mi mozu byt ukradnute..ku mladym nechodievam iba ked nemam na vyber ..na druhej strane mam fobiu z tych automatizovanych pokladni, ze by som ich nevedel obsluhovat
@bumerang ja som nad tym nematurovala, prislo mi to lahke, aj na prvy krat, pritom su ine obycajne kasy. a sorry, ale babicka neodnesie cely vozik sama, ked je plny, to by po nu dakto musel prist autom, co vacsina starych nechodi...stari ludia maju vacsinou tak poloplny kosik alebo len naspodku prave preto, ze to tahaju na kolieskach...a jak keby neboli rady aj tak...tomu sa vyhnut neda. ved keby boli vsade, tak taky problem neni...len obchodu nebudu vymienat, ked tie klasicke este funguju, si myslim. len do buducna...no podla mna to je ovela vacsi komfort, ked sa nemusis cudziemu clovek zdravit, dakovat (ked ti je este k tomu v skutocnosti mozno aj nesympaticky alebo je to mozno tvoj znamy zo skoly a skoncil tam), prosit, nech ti este neviem aku tasku da atd len aby si si mohla nakupit a este ti aj vidi, co jes, co bezne potrebujes...ako viem, ze ich to nezaujima, ale ja to neznasam a za ten komfort mi to veru stoji. ty mas svoj nazor, ja svoj, ja si budem chodit do samoobsluznej kde nikto nechodi kvoli predusdkom ake mas ty a ty si zatial cakaj kvoli babicke alebo vsetkym, co to nechaju na predavacku a v rade, ktora podla teba v normal kase neni ale aj tak je a to vacsia a castejsie (prakticky permanentne)
@belzeboss presne ako aj mna zaplavila vlna hrozy, ked som to skusala prvy krat (zatial aj posledny, lebo tesco je daleko) ale nejak som to dokopala k uspesnemu koncu bez komplikacii takze nabuduce to skusim zas
nechapem ako moze vzdy najviac ludi chvalit tesco. ako je mi jasne ze to zavisi od konkretnej prevadzky a ludi, ale co som ja robila tu u nas, to bol des vo vsetkom v com sa dalo, naozaj najmensie zlo boli zakaznici. fakt nechapem, ved to je vidno uz na prvy pohlad pri vstupe do predajne ako sa o to zamestnanci a vobec vedenie stara, ze je vsade spina po zemi a bordel v regaloch, (dokonca na hlavnej centrale ktora by mala byt podla mna reprezentativna) a presne tak to je aj s ludmi ktori tam pracuju.
mam odpor k tescu odkedy som tam zacala robit, a aj som hned asi po 20 hodinach skoncila. nechce sa mi vypisovat vsetko, keby nieco pytaj sa
@sapphirizing bóže, veď som povedala, že chodím k samoobslužným, ale zase keď idem s kamarátom, ktorý má auto na veľký nákup - taký že máme plný vozík proste, tak ideme k pokladníčke, pretože za prvé je to určite rýchlejšie, za druhé k samoobslužným s vozíkom ani nemôžeš ísť, pretože tam na to ani nie je miesto ani ťa nepustia, proste sú vybavené na malé nákupy len.
a napríklad moja babka má auto a dakedy aj s dedom chodievajú na veľké nákupy do tesca bežne, ale neviem si ju predstaviť pri samoobslužnej pokladni, už len preto, že bez okuliarov by ani nevidela na tú obrazovku, a pritom mám pomerne vyspelú babku, ktorá používa internet a ešte aj na facebooku ma špehuje cez tetin profil.
plus keď som pri normálnej pokladni, tak zatiaľ čo predavačka mi blokuje veci si nachystám peniaze a ukladám tovar do tašiek alebo do vozíka, pri samoobslužnej to urobím až potom, čiže ďalšie zdržanie. to už nehovorím koľko trvá napríklad vyhľadanie nejakého pečiva alebo zeleniny, čo predavačka určite nájde rýchlejšie keď s tým vkuse robí.
a napríklad ďalšia vec je to, že u nás, kde veľká nezamestnanosť si mladý človek nemal šancu nájsť brigádu, teda okrem zopár barov, a odkedy je tu tesco, tak poznám kopu dievčat, čo tam brigádujú a minimálne na to je to dobre, že ľudia majú aspoň nejakú prácu a prajem im to.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
majú najlepšie pokladne. napr tie v lidli sú úplne na figu
mam odpor k tescu odkedy som tam zacala robit, a aj som hned asi po 20 hodinach skoncila. nechce sa mi vypisovat vsetko, keby nieco pytaj sa
a napríklad moja babka má auto a dakedy aj s dedom chodievajú na veľké nákupy do tesca bežne, ale neviem si ju predstaviť pri samoobslužnej pokladni, už len preto, že bez okuliarov by ani nevidela na tú obrazovku, a pritom mám pomerne vyspelú babku, ktorá používa internet a ešte aj na facebooku ma špehuje cez tetin profil.
plus keď som pri normálnej pokladni, tak zatiaľ čo predavačka mi blokuje veci si nachystám peniaze a ukladám tovar do tašiek alebo do vozíka, pri samoobslužnej to urobím až potom, čiže ďalšie zdržanie. to už nehovorím koľko trvá napríklad vyhľadanie nejakého pečiva alebo zeleniny, čo predavačka určite nájde rýchlejšie keď s tým vkuse robí.
a napríklad ďalšia vec je to, že u nás, kde veľká nezamestnanosť si mladý človek nemal šancu nájsť brigádu, teda okrem zopár barov, a odkedy je tu tesco, tak poznám kopu dievčat, čo tam brigádujú a minimálne na to je to dobre, že ľudia majú aspoň nejakú prácu a prajem im to.
aspoň to bolo finančne ohodnotené tak, že sa tie mentality ľudí dali ignorovať ?