Ja idem od septembra na reklamnú tvorbu a vela ludí mi to odporúčalo pretože sa s tým dokážeš uplatniť vždy, každá firma potrebuje totiž reklamu, webstránku, logo, vizitku a pod. veci .... Ty si na umeleckej alebo kde?
@tunidlo ja viem ale zas keď si zoberieme koľko je firiem len tu na slovensku tak si myslím že niekto kto má záujem dostať prácu, snaží sa a je aspoň trochu šikovný nebude mať veľký problém
@tunidlo@xinax nielen myslim ja to aj viem.. poznam zopar (dost) grafickych dizajnerov.. nie je az taky problem dostat pracu, ale nech necaka ze sa z toho fakt da uzivit vo velkom..
momentalne zijem v east london kde je kazdy muz 20-40 graficky dizajner, robi v reklame, hudobny producent alebo muzikant.. vacsinu z nich poznam ako barmanov, sbskarov, it-ckarov.. nikto sa tym nezivi, maju to len ako vedlajsi prijem/hobby
jo a tych grafikov poznam aj na slovensku.. jeden bez prace, dalsi uci aby sa uzivil, dalsi dvaja robia IT a grafiku popri tom.. nie je to taky vynosny biznis ked si vezmes ze ako sukromnik mozno dostanes zakazku ale tak jednu poriadnu za pol roka a hras sa s tym do nemoty a aj tak ti to klient vrati lebo on to chce mat ruzove (priklad..)
a pokial viem tak aj firmy beru len zivnostnikov.. maloktora frma si zoberie niekoho na full time s tym ze je mozne ze nedostane zakazku tri mesiace..
to len ozaj tie velke a tam musi byt clovek jednak velmi dobry.. a potom ho aj tak zderu z koze..
@idiotproof okej asi máš pravdu ja sa v tom až tak neorientujem ale tak zoberme že je to lepšie ako keby niekto vyštudoval obyčajnú obchodnú na ktorú ide fakt že každý
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
fakt.
No, neviem, či to, že každá firma potrebuje nejakú konkrétnu činnosť, nutne musí znamenať, že je v tej oblasti dobré uplatnenie absolventov.
No ja naozaj neviem, lebo sa v tomto neorientujem, ale napríklad @idiotproof si evidentne myslí niečo iné ...
momentalne zijem v east london kde je kazdy muz 20-40 graficky dizajner, robi v reklame, hudobny producent alebo muzikant.. vacsinu z nich poznam ako barmanov, sbskarov, it-ckarov.. nikto sa tym nezivi, maju to len ako vedlajsi prijem/hobby
a pokial viem tak aj firmy beru len zivnostnikov.. maloktora frma si zoberie niekoho na full time s tym ze je mozne ze nedostane zakazku tri mesiace..
to len ozaj tie velke a tam musi byt clovek jednak velmi dobry.. a potom ho aj tak zderu z koze..