Neviem. Ale najprv som si myslel, že to sa opäť týka len Donbassu. Až potom som zachytil, že vraj obsadili Černobyl a tak som si začal hľadať, čo sa sakra vlastne deje.
Bolo cca 6:40 ráno, sedela som v kuchyni, akurát sme s Rišom pili kávu, keď mi prečítal, že Rusi zaútočili na Ukrajinu. Celé mi to prišlo akési neuveriteľné, pamätám si, že sme mali dokonca zapnuté rádio Slovensko a tam o tom ráno moc nehovorili, v práci o tom tiež akosi nikto nerozprával, tak som dúfala, že hádam to nebude až také vážne, ale poobede, keď som prišla domov z práce a začala som si všetko čítať, tak to na mňa celé doľahlo.
Studená vojna sa fakticky začala už 15. februára, keď Duma požiadala Putina o uznanie donbaských republík. Keď ich 21. uznal a ihneď 22. Rusi vstúpili na Donbas, to už sa rozhorel konflikt. Armáda predsa prekročila hranice susedského štátu na územie, ktoré uznávala len Moskva. Ihneď sa priblížili k línii dotyku. Takže by som to dalo brať všelijako. 24. február už bol len vyvrcholením.
bolo 7 hodin rano, precitala som si to v spolocnej konverzacii s kamoskami, nechcelo sa mi tomu ani verit, stiahlo mi hrdlo. volala som frajerovi, aj ked som vedela, ze spi este a myslim, ze som sa aj rozplakala.
akurát som vstávala skôr, lebo som išla do Tatier,myslím zme v kúpeľni som si to prečítala pri rannej hygiene a úplne mi prišlo zle, hneď som to napísala kamoške a kamošovi s ktorými som bola dohodnutá na výšlape, konkrétne “začala vojna na Ukrajine” a úplne som nemala chuť nikde ísť ale nakoniec sme šli a mám pocit že oni to vôbec tak neprežívali, aj ľudia na Teryho chate o tom myslím ani ešte nevedeli, tí čo tam mali viacdňový kurz a proste mala som chuť to vykričať do celého sveta nech mi odľahne, fakt som mala vnútornú úzkosť.
zo statusov na FB, nieco v zmysle ze "neverila som, ze sa dozijem takehoto rana"...a uz mi zacinalo svitat, potom stacilo poscrollovat o nieco nizsie a vsetko som vedela.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov