Tak si vypocitaj kolko m² protipoziarneho sadrokartonu budes potrebovat, kolko m list budes potrebovat, kolko m led pasu chces. Alebo led svetiel, cize zas k tomu potrebujes par metrov kabelaze.
Podla m² sa urcuje cena prace. Rataj 15€/m² minimalne.
Takze kasli na to a kup si stolnu lampu
@campino v obývačke mám 3 velke rustikálne krištáľové lustre čo kostuje 13 žiaroviek na jednu miestnosť ďalšia lampa už naozaj nieje potrebná chcem niečo čo ten starodávny nádych trošku prenesie do moderna nejak to celé zladiť.. skombinovať dva rozne štýli a práve tento strop má napadol ako dobrý nápad....ale ďakujem za názor no dúfam že sa ozve niekto kdo to už doma má.....neh viem presne čo to kostuje.... nemusím to mať nasilu ked to bude pridrahé tak si dám svetlusky do poharku a vybavené...
ja som ti dala približne info k tomu. všetko sa odvija od toho ake to chceš veľke, nedá sa len tak povedať koľko to bude stať.
môžeš teoreticky si to dať urobiť po obvode izby a prepínať si to
Sadrokartonova doska 1,2 x 2 metre stoji tak 50-100 kc, cw 3m tak cca 110-130 korun.
Potrebujes si vypocitat rozmer stropu + kolko budes potrebovat cw, Do obvodu plus priecne uchyty tak o sirke (1,2m) . Samozrejme vsetko s istou rezervovou.
Cena zalezi vyhradne od firmy, ale ak mas sikovnych chlapv v okoli dokazu to aj oni. Ja som to robil prvy krat uplne bez skusenosti a bez zdvihaku aj s brachom a dali sme to uplne krasne, aj ked je pravda ze sme elektrikary, akurat potom potrebujes niekoho kto ti to zasanuje ten strop a tam uz odporucam radsej kvalitneho cloveka, kedze to naozaj nie je len tak nahadzovat omietku na strop.
Ako potom na strope mozes este usetrit tym ze pouzijes CD a UD profil co je asi tak polovica az stvrtina ceny cw profilu a vlastne sa pouziva apriory CD a UD, CW sa pouziva na steny
Inak fakt si to musis vypocitat sama, alebo uz to dat vypocitat rovno firme co je tiez nie zanedbatelna cast financii. Ale naozaj to vie clovek aj sam, aj nakupit si zorganizovat.
Potom sa kludne ozvi. Od zajtra nastupujem v OBI, tak ak sa teda rozhodnes realizovat tento projekt tak urcite vybavime zlavu
@karlotiskot inak teoreticky ak sa s tym nechce moc piplat a chce to za lacny peniaz, tak to moze dat zavesit na haciky a lanka do stropu cez OSB dosky, dekorativne sa to da poriesit nejakou tapetou a to si dokaze urobit aj sama
@karlotiskot čisto len poobvode...vstrede taký obdĺžnik do vnútra minimálne znížené skorej mi ide o to osvetlenie a dizajn nemôžem zasa k takým lustrov ako mám zabiť celý strop... díky moc... zručného nemám nikoho takže len cez firmu
Tak vlastne na tych profiloch az tak velmi neusetris, ale tym padom ze bude pracovat clovek so stvrtinkami dosky tak by to mal zvladnut aj jeden technicky zrucny clovek. Neviem, ono dat za to firme prachy je moc podla mna. Pretoze budes platit nacenenie, budes platit projektovanie, kedze je tam elektrina a budu to musiet/alebo chciet napajat od isticov nauctuju ti aj reviziu, zauctuju ti material podla svojho cennika... Tam by som dal prachy schopnemu cloveku, alebo firme jedine za to nahodenie omietky.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Podla m² sa urcuje cena prace. Rataj 15€/m² minimalne.
Takze kasli na to a kup si stolnu lampu
môžeš teoreticky si to dať urobiť po obvode izby a prepínať si to
Potrebujes si vypocitat rozmer stropu + kolko budes potrebovat cw, Do obvodu plus priecne uchyty tak o sirke (1,2m) . Samozrejme vsetko s istou rezervovou.
Cena zalezi vyhradne od firmy, ale ak mas sikovnych chlapv v okoli dokazu to aj oni. Ja som to robil prvy krat uplne bez skusenosti a bez zdvihaku aj s brachom a dali sme to uplne krasne, aj ked je pravda ze sme elektrikary, akurat potom potrebujes niekoho kto ti to zasanuje ten strop a tam uz odporucam radsej kvalitneho cloveka, kedze to naozaj nie je len tak nahadzovat omietku na strop.
Odporucam rovno aj zateplovat potom.
Potom sa kludne ozvi. Od zajtra nastupujem v OBI, tak ak sa teda rozhodnes realizovat tento projekt tak urcite vybavime zlavu