ja milujem papkanie takže chuť nie. milujem telku tak zrak nie. neviem ako by som sa orientovala keby že nemám hmat. najväčšia zábava pre mňa je počúvanie ľudí takže sluch tiež nie. hmm a čuch by som myslím až tak k životu nepotrebovala. heh aspoň by som dokázala ísť a živá odísť z verejných wc.
@drejka ...@purpledrug666 presne aspon by som usetril na jedle marlenke a sladkostiach a jedol by som len pre potrebu a nie preto lebo mam na nieco chut
nebudete mi to asi verit, ale asi naozaj... dokonca som sa nad tym zamyslal uz davnejsie aj bez tejto ankety a dosiel som k tomu zaveru. totiz for je v tom, ze bez hmatu si neviem predstavit zivot vobec - o hmat sa asi ani neda prist - to by znamenalo, ze by som na celom povrchu tela nic necitil? ani chlad, teplo, nic? to asi nie je mozne. ak by sa vsak jednalo o to, ze by strata hmatu znamenala, ze by som mal v koncatinach taky "pocit" alebo skor absenciu citenia, ako ked mam nieco umrtvene kvoli chirurgickemu zakroku, alebo usta pri trhani zubu, tak to by som asi bral radsej ako stratu zraku. hoci neviem potom, ci by som za takych okolnosti bol schopny mat deti, asi nie, lebo tazko by mohlo dost k dostatocnej stimulacii, keby som nemal vobec cit (hmat).
cuch a chut spolu uzko suvisia, bez chuti by jedlo stalo za prd a bez cuchu by tiez stalo za prd a jedlo je dost dolezite, takze by som asi chcel oba tieto zmysly(cuch aj chut). sluch rozhodne nechcem stratit, ten je asi najdolezitejsi, no a tak ostava zrak. jasne, ze zrak je velmi dobra vec, ja si to tiez myslim, ale na druhej strane mam pocit, ze strata zraku ma pozitivny prinos v zlepseni ostatnych zmyslov (sluch, hmat a a mozno aj cuch) - nemyslim priamo meratelne zlepsenie (hoci mozno aj k tomu by mohlo hadam dost), ale proste ine vnimanie reality a tazisko vnimania presunute na ine zmysly ako je zrak. dokonca niektore zazitky, myslim si, by boli ovela intenzivnejsie, keby som ich zazival bez zraku. kdezto napr. absencia chuti a cuchu by sa, aspon si to neviem dobre predstavit, tazko mohla kompenzovat napriklad zlepsenim zraku, alebo sluchu...
@drejka no ja som si potom ked som to odoslal uvedomil, ze nahradu za knihy by som hladal tazko - nacitane knihy v podobe zvukovych stop, to je dost na hovno a citat breilovym pismom by muselo byt strasne pomale, nehovoriac o tom, ze (by som sa ho musel ucit este aj, ale to by hadam nebolo to najhorsie) by som asi sotva zohnal vsetko, co by som chcel citat, v breilovom pisme. rovnako by sa mi aj tazko pisalo...takze neviem veru, radsej potom asi tu chut by som stratil. pripadne aj ten hmat ked spominas, ze sa to da takto ako pises - len iste nie od malicka, lebo to by muselo mat fakt hrozne nasledky (tie popaleniny a podobne), myslim, ze keby sa mi to teraz stalo, ze by som necitil bolest, tak uz by som sa vedel spravat pomerne primerane a darilo by sa mi vyhnut zbytocnym zraneniam
takze neviem co by som teda...ale zrak asi predsa tiez nie
@drejka hoci stale tam ostava to, ze sluch a somariny...ze proste ine vnimanie sveta, ked si predstavim rozne hudobne zazitky, rozhovory s ludmi, pobyty v prirode, manzelsky zivot a neviem co vsetko bez zraku, tak ta predstava ma dost velke gule. ale aj tak sa to nevyrovna tomu, aku stratu to predstavuje
zrak a sluch určite nie. takisto by som sa nevedela vzdať dotykov. rozhodovala som sa medzi chuťou a čuchom. vybrala som si chuť, nie len preto že, mám rada vôňu jesene (áno, jesenný vzduch mi niekedy fakt vonia), vôňu dediny, vôňu ihličia... ale napríklad aj pre to, keď si dám čerstvý koláč, určite by nechutil tak dobre, ak by som necítila jeho sladkú vôňu. aj keď milujem čokoládu a jedlo všeobecne, najmenej by mi to chýbalo.
Bez chuti žiť by bolo najmenšie zlo z tohto.. a asi hocičo by som zedol, by som bol jak Hanibal kerý si jedlo vraj odmeriaval čisto podľa potreby a nie podľa chuti
@27@waagbistritz69 - ťažko takto z luftu povedať, bez akého zmyslu by sa dalo žiť "najlepšie"... Ale podľa skúseností môjho brata, ktorý prišiel po autonehode o čuch a chuť, to teda nie je nič moc...
Čuch.. Ja v podstate mám zlý čuch alebo žiadny .. Proste nerozlíšim vône, necítim voňavky proste nič. Ale keď na mňa niekto fúkne dym z cigarety tak cítim, ale ak by ste mi zaviazali oči, tak by som vám nevedela povedať že z čoho to je...
A to že nemám čuch ma nijak neobmedzuje a ani o tom nikto nevie
Proste keď mi dá niekto niečo ovoňať, tak poviem pekné alebo tak podobne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
cuch a chut spolu uzko suvisia, bez chuti by jedlo stalo za prd a bez cuchu by tiez stalo za prd a jedlo je dost dolezite, takze by som asi chcel oba tieto zmysly(cuch aj chut). sluch rozhodne nechcem stratit, ten je asi najdolezitejsi, no a tak ostava zrak. jasne, ze zrak je velmi dobra vec, ja si to tiez myslim, ale na druhej strane mam pocit, ze strata zraku ma pozitivny prinos v zlepseni ostatnych zmyslov (sluch, hmat a a mozno aj cuch) - nemyslim priamo meratelne zlepsenie (hoci mozno aj k tomu by mohlo hadam dost), ale proste ine vnimanie reality a tazisko vnimania presunute na ine zmysly ako je zrak. dokonca niektore zazitky, myslim si, by boli ovela intenzivnejsie, keby som ich zazival bez zraku. kdezto napr. absencia chuti a cuchu by sa, aspon si to neviem dobre predstavit, tazko mohla kompenzovat napriklad zlepsenim zraku, alebo sluchu...
takze neviem co by som teda...ale zrak asi predsa tiez nie
A to že nemám čuch ma nijak neobmedzuje a ani o tom nikto nevie
Proste keď mi dá niekto niečo ovoňať, tak poviem pekné alebo tak podobne
Netrápi ma to