Pretože som šla dnes okolo obidvoch a tak ma napadlo že kde by sa bývalo horšie, zo psychiatrie môže niekto ujsť a skočiť rovno do dvora a ten čudný pocit že človek býva vedľa nej no a kostol, každý deň tam tie veľké zvony zvonia, stretáva sa tam veľké množstvo ľudí ktorí hlasno spievajú a tak rozhodnite
@lenkaska1 u nás zvoní každé ráno o šiestej a ja, čo sa zobudím aj na škrečka vo vedľajšej miestnosti, na kostol sa nezobudím na to sa proste zvykne a potom už nereaguješ asi by ťa to dlho nebudilo
Ale ako reálne žijem vedla kostola a nie je to také hrozné, zvony lezú na nervy len v lete, ked spím pri otvorenom okne, ale väčšinou ma aj tak nezobudia.
Keď ma o siedmej ráno v nedeľu zobudia kostolné zvony, mám chuť ísť niekoho ukrižovať, takže asi skôr tú psychiatriu. Aj keď nemohla by som mať psa, lebo odkedy som počula od kamaráta jednu urban legend o pacientovi, ktorý ušiel z psychiatrie (bolo okolo polnoci a stáli sme vonku v daždi, pardón, absolútnom lejaku, pod strieškou) a figuroval v tom aj ten pes, tak túto kombináciu nemám moc rada...
a nieje to jedno? O_o ak niekto byva pri kostole tak mu tie zvony neprekazaju a ak niekto byva pri psychiatrii tak..tam vlastne nevidim ziadnu prekazku...nechapem preco si kazdy predstavuje ze na psychiatri su sami psychopati co behaju hore dole
ale ako tak pozeram na tie komentare tak vacsina tych co by boli radsej pri psychiatrii by tam bola preto ze nema rada cirkev a uz nevie ako inac to dat najavo
@magick55 no z našej psychiatrie často utekajú pacienti, bolo že jeden chodil po dedine a strielal kade tade, dvaja skončili pod vlakom, alebo spal jeden v cintoríne a niekto vrieskal v lese...je to des.
Pred nejakou dobou som sa zapovedal, ze na nijaky z tvojich komentarov nebudem radsej nikdy reagovat (dovod: vzdy to bol jeden vacsi facepalm ako druhy), ale teraz toto pekne predsavzatie asi porusim...
Existuju aj fanatici ateizmu a na rozdiel od veriacich (kde sa pravy fanatizmus - nemyslim tym skutocnu zboznost, ktoru iba vy nazyvate "fanatizmom" - vyskytuje len zriedkavo) bola fanatikmi VACSINA ateistov, s ktorymi som sa kedy stretol. Ich svetovym hovorcom moze byt kvazi-vedec Richard Dawkins, ktory si zo svojich osobnych komplexov urobil problem celeho vesmiru, ktory on teraz "musi" riesit...
Prevazne to boli absolutne nechapavi, primitivne tvrdohlavi a arogantni "vsevedi", ktori len pred svojim okolim hrali, aki su tolerantni, aby vyzerali "moderne"... Ano, tolerantni voci potratom, buzerantom, narkomanii, volnej laske a pristahovalectvu, ALE: akonahle prislo na otazku nabozenstva, tam ich tzv. "tolerancia" koncila a neboli ochotni tolerovat nic, co len vzdialene pripominalo krestanstvo (priznacne je, ze voci budhizmu a podobnym vyplodom boli vzdy zhovievavejsi - podobne ako H. Himmler + niekedy aj voci judaizmu ).
Takze tak. Na moj komentar samozrejme necakam ziadnu pozitivnu reakciu, ako inak...
@walterdonath fuh toto si nepamätám, ale na mňa už veľa ľudí odmietlo reagovať a k tomu, samozrejme máš pravdu a nedá sa zovšeobecňovať, svoj príspevok som písala pod silnými emóciami orientovaními voči kresťanom, čiže nemal šancu byť objektívny
@walterdonath máš so mnou problém ? Nemám proti cirkvi žiadne výhrady, mama je katolíčka, no ja to s ňou nezdieľam. Nechápem, prečo by som mal ísť kvôli tomu na psychiatriu. Nemám rád kostoly, no nie kvôli cirkvi ani nič podobné. Proste ich nemám rád. No to neznamená, že patrím na psychiatriu, ale tvoje názory a spôsob, akým osočuješ a hodnotíš ľudí, ktorých ani nepoznáš je s prepáčením detinský.
Dobre, bolo to len na zaklade 1 vety a pravdaze som to nemyslel doslova, ale jednoducho ma irituje, ked si niekto dokaze najst akukolvek zamienku na to, aby vyjadril svoj odpor ku krestanstvu (neviem, ci je to tak aj v tvojom pripade).
psychiatria sa mi zíde viac ako kostol, však to by bola aká paráda, že len kuknem z okna, či je veľa ľudí v čakárni, keď si chcem ísť dať predpísať lieky?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
Psychiatria je psycho a pri kostole je hneď cintorín, cítila by som sa správne temne
2. mám radšej bláznov, ako fanatikov
3. blázni aspoň hovoria pravdu
Kostol radsej. Na psychiatru mam zle spomienky a nedokazala by som vedla nej zit.
a poznamka k zakladatelke fora: vzdy mas zaujmave otazky!
Ale ako reálne žijem vedla kostola a nie je to také hrozné, zvony lezú na nervy len v lete, ked spím pri otvorenom okne, ale väčšinou ma aj tak nezobudia.
+ výhoda, viem kto sa kedy žení /vydáva
Psychiatria by mi len pripomínala chatrnú duševnú rovnováhu.
Takže výber je jasný a ja som takto spokojný
ale ako tak pozeram na tie komentare tak vacsina tych co by boli radsej pri psychiatrii by tam bola preto ze nema rada cirkev a uz nevie ako inac to dat najavo
Hej, mozno by to bolo lepsie riesenie aj pre teba...
Pred nejakou dobou som sa zapovedal, ze na nijaky z tvojich komentarov nebudem radsej nikdy reagovat (dovod: vzdy to bol jeden vacsi facepalm ako druhy), ale teraz toto pekne predsavzatie asi porusim...
Existuju aj fanatici ateizmu a na rozdiel od veriacich (kde sa pravy fanatizmus - nemyslim tym skutocnu zboznost, ktoru iba vy nazyvate "fanatizmom" - vyskytuje len zriedkavo) bola fanatikmi VACSINA ateistov, s ktorymi som sa kedy stretol. Ich svetovym hovorcom moze byt kvazi-vedec Richard Dawkins, ktory si zo svojich osobnych komplexov urobil problem celeho vesmiru, ktory on teraz "musi" riesit...
Prevazne to boli absolutne nechapavi, primitivne tvrdohlavi a arogantni "vsevedi", ktori len pred svojim okolim hrali, aki su tolerantni, aby vyzerali "moderne"... Ano, tolerantni voci potratom, buzerantom, narkomanii, volnej laske a pristahovalectvu, ALE: akonahle prislo na otazku nabozenstva, tam ich tzv. "tolerancia" koncila a neboli ochotni tolerovat nic, co len vzdialene pripominalo krestanstvo (priznacne je, ze voci budhizmu a podobnym vyplodom boli vzdy zhovievavejsi - podobne ako H. Himmler + niekedy aj voci judaizmu ).
Takze tak. Na moj komentar samozrejme necakam ziadnu pozitivnu reakciu, ako inak...
presne, ako by to pre nich bola len dalsia zamienka, aby mohli ventilovat svoju nenavist voci krestanstvu
Dobre, bolo to len na zaklade 1 vety a pravdaze som to nemyslel doslova, ale jednoducho ma irituje, ked si niekto dokaze najst akukolvek zamienku na to, aby vyjadril svoj odpor ku krestanstvu (neviem, ci je to tak aj v tvojom pripade).