Keby ste boli diktátorom, akých 10 vecí by ste zmenili?
Je to jednoduché... Predstavte si že by ste boli diktátorom niakej veľmoci... A môžte vytvoriť napr. 10 nových pravidiel, alebo proste 10 vecí čo by ste zmenili... Ake by to boli?
každý kto by chodil v teplákoch do mesta by bol potrestaný, každý kto by mal pás nohavíc nižšie ako 10 cm odtiaľ, kde má byť by bol rovnako potrestatný, tiež oblečenie nadmerných veľkostí (rozumej chalana ktorý má mať M a namiesto toho má tričko/mikinu/tielko/nohavice asi tak 1720XL)
mne by stacil jeden hlavny zakon: obetavou povinnostou velkeho diktatora by bolo odskusat secky pekne nevesty pred svadbou so zenichom. A za tento chvalihodny skutok by pochopitelne musela rodina zenicha i nevesty odviest jednorazovy poplatok na sukromny ucet diktatora. V pripade dobrej vole velkeho vodcu by si mohol ktorukolvek uctit tymto sposobom viackrat aj pocas manzelstva (samozrejme dalsie poplatky).
@sitnxan ani sa mi nezdá. I keď pravda že niektoré body sľubujú rôzne strany, no iné zasa nie. podstatné je že ja by sombol diktátor s neobmedzenou mocou a aj by som to teda zmenil. Za to ten tvoj program sa mi zdá ako keby ho robil kotleba
1. zaviedol by som nieco podobne ako komunizmus (tj robit by musel kazdy a podobne)
2. Zrusil by som dovoz nepotrebneho tovaru do statu, tj plodiny ktore sa tu daju dopestovat by sa nedovazali, tovar co sa tu da vyrobit by sa nedovazal zo zahranicia; ako napriklad syr sa nebude dovazat ked sa vyraba aj v tomto state a podobne. Ostatne produkty by sa mohli dovazat.
3. Zakazal by som pouzivat skodlive latky, tj cigarety, alkohol, rozne chemicke pripravky a podobne. Alkohol by sa mohol pouzivat len na lekarske ucely alebo aj pri domace ucely na vyrobu tinktury a podobne. A predaj alkoholu na konzumaciu len v malom mnozstve a zaznamenavalo by sa to aby clovek nemohol kupit viac ako ma povolene.
4. Bezplatne skolstvo
5. Kazdy clovek od 10r. do 19r.by musel mat jedno povinne hoby, ako sport, umenie, atd...
6. Odluku štatu od vsetkych nabozenstvie, tj bolo dovolene uctievat co len chces, ale len za vlastne peniaze a vlastny volny cas.
7. Zdravotnictvo a poistenie by bolo dobrovolne
8.9.10. a podobne veci, ja by som bol dobry vladca co mysli naprv na stat a zdravie ludi co v nom ziju aj keby sa im to nepaci.
1. Zrušil by som všetky poplatky za zdravotnú starostlivosť a vzdelávanie.
2. Zrušil by som niektoré dane.
3. Zrušil by som akúkoľvek finančnú pomoc nepracujúcim bez zdravotných problémov, vo veku od 18 do 60 rokov.
4. Zrušil by som právo na vymedzovanie podmienok takých, ktoré by boli v rozpore s právom pracujúcich občanov - právom na dôstojný a pokojný život. (to právo by bolo potom bližšie definované)
5. Zrušil by som zákaz trestu smrti.
6. Zrušil by som by som nepotrebné, draho platené funkcie.
7. Zrušil by som demokraciu.
8. Zrušil by som sociálne rozdiely.
9. Zrušil by som súkromné vlastníctva.
10. Zrušil by som stres všetkým poctivo pracujúcim občanom.
@candy36 džízs a ty si zrejme nepochopila, že to sú moje predstavy o tom, ako by to malo fungovať .. tie body sú asi tak reálne ako to, že by som sa stala diktátorom. -.-
A prečo? ..lebo je to nechutné a nepáči sa mi to, je to môj subjektívny názor, ak by som bola diktátorkou mal by tvoj metrosexuálny chlapček asi smolu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
2 zrušil by som peniaze
3 zrušil by som cigánov.
4 zrušil by som buzerantov
5 zrušil by som všetky náboženstvá
keby som porobil týchto 5 vecí tak by som si šiel oddýchnuť ale len na chvýľku, potom by som rušil dalej...
odtrhol si mi to od úst
2. Zákaz potratov.
3. Zrušenie takej dlhej čakacej doby na adaptáciu dieťaťa ktoré je nechcené odložené v domove či hniezde záchrany.
4. Odstránenie cigáňov.
5. Zvýšené prídavky na dieťa.
6. Bezplatné školstvo a tým myslím že všetky učebnice budú mať žiaci a študenti zabezpečené štátom.
7. Možnosť získania štipendia na zahraničnú školu pre každého študenta s tými istými podmienkami.
8. Výstavba športovísk.
9. Rapídne zvýšenie platov pedagogov.
2. zaviedol by som nútenú kastráciu pre pedofilov a znásilňovačov
3. zrušil by som sociálne dávky a dostávali by sa len po odpracovaní
4. viac by som podporoval rodiny aby mali viac detí
5. znovu by som zaviedol rovnú daň
6. začal by som s podporou domácich podnikateľov
7. zvýšil by som kvalitu našich potravín
8. 9. 10. - ma ešte nič nenapadá
2. vyhodiť všetkých komplet čo sedia v parlamente a nahradiť to inými osobami
3. povinne všetkým, čo doštudujú zabezpečiť aj prácu v danom obore
4. prezident to isté, čo v bode 2
5. rómska otázka
6. dávky platiť tým, čo to potrebujú, nie tým čo si narobia 20 detí a nestarajú sa
7. všetkým študentom zabezpečiť prostriedky, aby sa mohli venovať nejakému záujmovému krúžku, či hokeju alebo sochárstvu...
8. šetriť papierom, vedieť využívať moderné technológie užitočne
9. blablalba
10. blablabla
to, o čom sníva každý, len realizovať je to hrozné ale asi nato napíšem blog, dobrá téma na úvahu
druhý bod by som uplatnil na toho kkotka @sitnxan -a
2. Zrusil by som dovoz nepotrebneho tovaru do statu, tj plodiny ktore sa tu daju dopestovat by sa nedovazali, tovar co sa tu da vyrobit by sa nedovazal zo zahranicia; ako napriklad syr sa nebude dovazat ked sa vyraba aj v tomto state a podobne. Ostatne produkty by sa mohli dovazat.
3. Zakazal by som pouzivat skodlive latky, tj cigarety, alkohol, rozne chemicke pripravky a podobne. Alkohol by sa mohol pouzivat len na lekarske ucely alebo aj pri domace ucely na vyrobu tinktury a podobne. A predaj alkoholu na konzumaciu len v malom mnozstve a zaznamenavalo by sa to aby clovek nemohol kupit viac ako ma povolene.
4. Bezplatne skolstvo
5. Kazdy clovek od 10r. do 19r.by musel mat jedno povinne hoby, ako sport, umenie, atd...
6. Odluku štatu od vsetkych nabozenstvie, tj bolo dovolene uctievat co len chces, ale len za vlastne peniaze a vlastny volny cas.
7. Zdravotnictvo a poistenie by bolo dobrovolne
8.9.10. a podobne veci, ja by som bol dobry vladca co mysli naprv na stat a zdravie ludi co v nom ziju aj keby sa im to nepaci.
BTW, ja by som urobila jedinú vec: zrušila diktátorstvo
2. Zrušil by som niektoré dane.
3. Zrušil by som akúkoľvek finančnú pomoc nepracujúcim bez zdravotných problémov, vo veku od 18 do 60 rokov.
4. Zrušil by som právo na vymedzovanie podmienok takých, ktoré by boli v rozpore s právom pracujúcich občanov - právom na dôstojný a pokojný život. (to právo by bolo potom bližšie definované)
5. Zrušil by som zákaz trestu smrti.
6. Zrušil by som by som nepotrebné, draho platené funkcie.
7. Zrušil by som demokraciu.
8. Zrušil by som sociálne rozdiely.
9. Zrušil by som súkromné vlastníctva.
10. Zrušil by som stres všetkým poctivo pracujúcim občanom.
a svetový mier!
... a inak nic lebo by som vybral zmiesanie zo vsetkeho co ste sem uz napisali :/
2. pozerať X-menov
3. jesť cukrovú vatu a med
4. piť čaj
5. velebiť ma
6. počúvať Reginu Spektor
7. prosperovať
8. spievať
9. dobre sa česať
10. ľúbiť sa
1. Zakazal by som idiociu a prisne ju trestal.
2. Kvoli bodu 1. v kazdom meste by som z panelakov urobil vaznice.
3.Rytmus by bol statny saso.
4. Postavil sochu mna v nadzivotnej velkosti na nabrezi dunaja.
5. Zmenil nazov na Slovenske cisarstvo.
6. Podporoval hudbu, sport, a ine kreativne volnocasove aktivity.
7. Vytvaral brigady aj pre mladistvych.
8. Evu Mazikovu by som vyuzil ako zalozny generator.
9. Nechal pana Patrovica naspievat statnu hymnu.
A prečo? ..lebo je to nechutné a nepáči sa mi to, je to môj subjektívny názor, ak by som bola diktátorkou mal by tvoj metrosexuálny chlapček asi smolu
.. inak ak si myslíš, že si s tými priblbými komentármi skoro pri každej téme zaujímavá asi ťa sklamem
Pekný deň