zeby boh neexistoval ??? koencne nketo co ma taky isty nazor ako ja a preco su deti chore preco ludia trpia preco hladuju ????? keby boh existoval toto by nebolo ale co ak existuje a je rad ze trpimeee o tomto som sa rozpraval na nabozku a ze cim viacej trpime tym sa viacej doockame v ocistci tak podme vsetci sado maso a bude nam fantasticky aje mi luto ze sa tato diskusia vymze
no ani podla mhna boh nemoze existowata a ak hej tak potom mu je asi jedni co je s nami wed bo mal by nam pomahat a mal by zbranit aby tu bolo tolko chorob a hlawbne sprawodliwost...somarin a
na to sme my ľudia hlúpi, aby sme to pochopili... asi aj preto, aby sme sa ponaučili... alebo niekoho aj napadne, že preto, lebo boh neexistuje... si myslím, že existuje niečo "vyššie"... ved sme sa to museli odniekiaľ vziať... aj keby to malo byť z božského prdu
Nechcem, aby som vyzeral ako nejaký kresťan, no zo samotného kresťanstva sa dá utvoriť mnoho odpovedí...
Samo o sebe, Boh už zasiahol na samotnom počiatku zrodu človeka. Zanechal nám pravidlá, ktorými sa máme riadiť. Máme dokonca aj knihu samotného počiatku, v ktorej by sme mali údajne nájsť odpovede a rôzne znamenia či poukázania k cestám božím, varovania a mnoho iného.
Pokiaľ by sme nažívali ako nám bolo prikázané, nezamýšľali by sme sa nad podobnými otázkami.
Kto čítal zvitky doposiaľ najstaršej známej verzie Biblie, určite vie, že výraz Boh je len jeden a všadeprítomný sa zaviedol až časom. Takisto sa tam píše o držaní ochrannej ruky pred pekelnými silami, ako o jedinej ochrane, na ktorú sa vždy môžeme spoľahnúť. A nakoniec poukazuje na to, že cestu do Božieho kráľovstva musí nájsť každý sám. Nikto nieje zvaný len preto, že navštevuje kostol, pre dobré skutky a podobne...
Mnoho textov vo zvitkoch je totožných s dnešnou podobou Biblie, no obsahuje aj pasáže, väčšinou silno cenzurované, v ktorých stoja písomnosti opačného charakteru.... Možno v nich treba hľadať odpovede...
Predsa preto tu nie je spravodlivosť, lebo človek dostal od Boha slobodnú vôľu, a vrámci slobodnej vôle si prevažne nevyberá dobro, ale zlo, ktorému Boh nebráni, keďže mu daroval tú slobodnú vôľu, preto to tu takto vyzerá
zbytočné polemizovanie, každý má vlastný názor a tak by to aj malo byť. citujem "správne náboženstvo má iba jedného člena". fakt zbytočné diskusie o bohu...
mno..z precitani tejto diskusie a hlavne poniektorix prispevkou mi vyplinulo ze - ja som BOH stvoril som predsa zivot urcil som mu pravidla napisal som otom do svojho zosita a teraz...sa ten zivot riadi svojou vlastnou volou
a teraz dalej- podla mna nieco ako boh v skutocnej skutocnosti neexistuje a ani neexistovalo!!! zial sklamem tym asim vsetkix co tomu veria. a p[reco som si tym tak isti?! pozrime sa na realne veci zo zivota co pozname- ked sa nieco podari tak kazi povie " vdaka boze, bozia vola " a podobne "veci" ale ked sa nieco nepodari tak "to bol osud, boh to tak xcel.." a podobne "veci" co z toho vypliva?! ze ....ked napr. na ulici stratite 100euro , tak poviete...alebo sa "utesujete" ze to bola "bozia vola" alebo " boh to tak xcel" a podobne ale ked najdete 100euro , tak hned dakujete bohu , ze "bozia vola" "bozi osud" a podobne. co z toho vsetkeho vypliva?! ze boh, alebo boha si ludia vymisleli len na to aby sa nim utesovali, salebo ospravedlnovali preco sa veci deju tak ako sa deju, alebo preco sa stalo to ci ono ano, aj satana si ludia vymisleli aby nebol predsa len ten "boh"sam a nebolo mu smutno
skor si myslim a som si aj skoro istii, ze tie "bozia "zazraki v minulosti ktore sa spominaju aj v "knihe rozpravok" biblii, su len prirodne ukazi ktorim vtedajii ludia nerozumeli a ani rozumiet nemohly. v sucastnosti uz je na to dostatocne dost vela dokazou. a predsa len si neodpustim poznamku aj otom ze za niektorimi vecami v tej dobe stali aj mimozemstania a navstevy inix civilizacii z kozmu. aj na to su dokazi.
aj tak ma napada...ked je ten boh tak dobri a milosrdnii, tak preco potom dobrix ludii...tresta?! preco clovek ktori celi zivot zije podla tej " knihi rozpravok" biblie, nakoniec zomrie?! top ma bit "odmena" ?! odmena za zivot smrt?! aha...takze uz tiu nieco riadne smrdi a skripe. takze...ziaden boh zial neexistuje. ja viem....je takze prijat to ze po smrti...nejdeme do raja ale proste je asi definitivny koniec, je to smutne , viem. aspon mna ..co verim v preftelovanie dusii alebo tzv "vysiu formu bitia" to az tak smutne nieje. kedze verim v nieco co v skutocnosti asi ani neexistuje ale tak co uz
k zakladnej otazke v uvode ze preco, odpoviem ze pretro!!! a ostatne to co som napisal vysie
inam mam rad tie baje z predkrestanskeho obdobia kto ix dakedi cital, taK vie...ako si prenas bezne prirodne javy, vysvetlovali ludia v davniich dobax proste verili ze je zatim "boh" a jeho vecni boj zo zlom napr. baje a povesti vikingou odporucam precitat
inak ked tu dakto zacne daco z "jezisom " tak mu len pripominam ze ludia zili aj pred krestanstvom a aj pred jezisom.
tak ma napada ze jezis bol vlastne prvy znami nezamestnani a vypalnik ved nikdi nikde nerobil, a kto z nim neuhlasil a odporoval , tak na toho poslal"bozi trest " v podani svojix vypalnickix druhou
to je ako ta arxa v "starom zakone" co posleilal" bleski a iskri" a pritom to bola len staroveka bateria ktoru pouzuvali staroveki egyptania len to zidia zmaskovali do tej akoze archy sikovnii ti ludia vtedy boly
ako vy chapete Boziu nespravodlivost? Vojny, to, ze nikoho zrazi auto a tak? Si uvedomte ze za VACSINU tychto nespravodlivosti stoji clovek a jeho zmyslanie...samozrejme su tu aj pripady roznych chorob a tak, za ktore ludia nemozu, ale to je druha strana mince. Kazdopadne taketo veci medzi nebom a zemou su si myslim prilis komplikovane (ano mozno je to aj mojim vekom:/) na to, aby sme to dostatocne pochopili a ustalil sa jeden nazor. Vzdy tu budu rozpory a kazda strana bude mat nejake argumenty...navrhujem nechat to tak
OMG ..:d :d PODAKTORI MELU STALE DOOKOLA TO ISTE O BOHU AKO SADAM HUSAJN :d :d :d ALE ASPON MATE NA KOHO ZVALIT VSETKO..VED "JASNE" :d :d "BOH VAS SKUSA" :d :d :d :d LEN POTOM VYSTAVA OTASKA..K COMU JE TEN KKT BOH KED KKT ROBI A LEN TAM FAJCI TRAVU?! :d :d :d :d
Podľa mňa existuje - karma a to je spravodlivosť, ale keďže si nepamätáme minulú životy, tak sa nám to často zdá nespravodlivé, ale nie je. Moja životná filozofia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
67 komentov
Boh neexistuje ... xD
Za všetko si môžeme sami.
Ale nie neverim, to co nas "stvorilo" uz davno nezije
trefne =D
Samo o sebe, Boh už zasiahol na samotnom počiatku zrodu človeka. Zanechal nám pravidlá, ktorými sa máme riadiť. Máme dokonca aj knihu samotného počiatku, v ktorej by sme mali údajne nájsť odpovede a rôzne znamenia či poukázania k cestám božím, varovania a mnoho iného.
Pokiaľ by sme nažívali ako nám bolo prikázané, nezamýšľali by sme sa nad podobnými otázkami.
Kto čítal zvitky doposiaľ najstaršej známej verzie Biblie, určite vie, že výraz Boh je len jeden a všadeprítomný sa zaviedol až časom. Takisto sa tam píše o držaní ochrannej ruky pred pekelnými silami, ako o jedinej ochrane, na ktorú sa vždy môžeme spoľahnúť. A nakoniec poukazuje na to, že cestu do Božieho kráľovstva musí nájsť každý sám. Nikto nieje zvaný len preto, že navštevuje kostol, pre dobré skutky a podobne...
Mnoho textov vo zvitkoch je totožných s dnešnou podobou Biblie, no obsahuje aj pasáže, väčšinou silno cenzurované, v ktorých stoja písomnosti opačného charakteru.... Možno v nich treba hľadať odpovede...
Alebo každému toľko koľko si zaslúži. Či dobrého alebo zlého, to je len na ňom.
a teraz dalej- podla mna nieco ako boh v skutocnej skutocnosti neexistuje a ani neexistovalo!!! zial sklamem tym asim vsetkix co tomu veria. a p[reco som si tym tak isti?! pozrime sa na realne veci zo zivota co pozname- ked sa nieco podari tak kazi povie " vdaka boze, bozia vola " a podobne "veci" ale ked sa nieco nepodari tak "to bol osud, boh to tak xcel.." a podobne "veci" co z toho vypliva?! ze ....ked napr. na ulici stratite 100euro , tak poviete...alebo sa "utesujete" ze to bola "bozia vola" alebo " boh to tak xcel" a podobne ale ked najdete 100euro , tak hned dakujete bohu , ze "bozia vola" "bozi osud" a podobne. co z toho vsetkeho vypliva?! ze boh, alebo boha si ludia vymisleli len na to aby sa nim utesovali, salebo ospravedlnovali preco sa veci deju tak ako sa deju, alebo preco sa stalo to ci ono ano, aj satana si ludia vymisleli aby nebol predsa len ten "boh"sam a nebolo mu smutno
skor si myslim a som si aj skoro istii, ze tie "bozia "zazraki v minulosti ktore sa spominaju aj v "knihe rozpravok" biblii, su len prirodne ukazi ktorim vtedajii ludia nerozumeli a ani rozumiet nemohly. v sucastnosti uz je na to dostatocne dost vela dokazou. a predsa len si neodpustim poznamku aj otom ze za niektorimi vecami v tej dobe stali aj mimozemstania a navstevy inix civilizacii z kozmu. aj na to su dokazi.
aj tak ma napada...ked je ten boh tak dobri a milosrdnii, tak preco potom dobrix ludii...tresta?! preco clovek ktori celi zivot zije podla tej " knihi rozpravok" biblie, nakoniec zomrie?! top ma bit "odmena" ?! odmena za zivot smrt?! aha...takze uz tiu nieco riadne smrdi a skripe. takze...ziaden boh zial neexistuje. ja viem....je takze prijat to ze po smrti...nejdeme do raja ale proste je asi definitivny koniec, je to smutne , viem. aspon mna ..co verim v preftelovanie dusii alebo tzv "vysiu formu bitia" to az tak smutne nieje. kedze verim v nieco co v skutocnosti asi ani neexistuje ale tak co uz
k zakladnej otazke v uvode ze preco, odpoviem ze pretro!!! a ostatne to co som napisal vysie
tak ma napada ze jezis bol vlastne prvy znami nezamestnani a vypalnik ved nikdi nikde nerobil, a kto z nim neuhlasil a odporoval , tak na toho poslal"bozi trest " v podani svojix vypalnickix druhou
vrr jebnutá otázka toto
trochu sa porozhliadni, koľko ľudí si tu je ISTÝCH, že žiadny boh nie je. ale keď príde na všetko zlo sveta tak samozrejme, už pičujú
keď si ľudia vytlačili boha zo života, nech sa potom nečudujú, že spravodlivosti nedostať
a beztak sme len skurvení ľudia so slobodnou vôľou
inak neviem natuto otazku odpovedat
Inak, prečítaj si Bibliu, myslím, že tam na to nájdeš odpoveď, sa mi marí, že nám učiteľka o tom niečo spomínala, ale nepočúval som
je to dobrá téma, nie každí má na to presne ten istý názor a niekedy môže aj niekomu pomôcť v jeho životnej filozofii...
položte si len jednú otázku: " Aké by to bolo, keby bolo všetko dobré? "