jednoducho poviem: Nič vám nedám. Keď naliehajú, zopakujem. Keď ďalej, opýtam sa, či ma nepočuli a že nie znamená nie.
Myslím, že človek, ktorý peniaze potrebuje naozaj na vlak, by toľko nedomŕzal. A myslím, že človek, ktorý by peniaze naozaj potreboval na vlak, by nesmrdel ako moč a exkrementy a čučo.
Asi som sprosty ale ja proste dam peniaze kazdemu kto ma poprosi... niekolko krat som dal aj 5-10 eur na vlak... mozno klamu, mozno hovoria pravdu... aby som tomu cloveku neukrivdil, ked mam dost penazi...
Záleží od nálady, od stavu mojej peňaženky, od toho ako na mňa ten človek pôsobí...
Minule som stretla nejakú tetu, pomerne elegantne oblečenú, slušne ma oslovila, potom som si vypočula asi 10 minút sťažností na to, ako veľmi nerada ma takto otravuje, ale že hrozná doba a ukradli jej peňaženku a nevie sa teraz dostať domov lebo býva niekde na Záhorí... Náladu som mala dobrú, teta pôsobila dôveryhodne, prispela som jej. A osobne si myslím, že ak mi aj klamala, tak to bol taký herecký výkon, že si tie peniaze zaslúžila
A stretla som už aj bezdomovca (na vianočných trhoch), ktorý pýtal na vínko... Bola som v pokušení prispieť mu za úprimnosť
myslím že viem na koho narážaš... taký jeden slušne vyzerajúci chalan chodí vkuse po BA a pýta si na cestu, tvári sa že stratil peňaženku, prvý krát keď som nevedel o koho ide som prispel ale druhý krát som si to vychutnal ako ide zamnou... Smutné je že kvoli takýmto kok-tom ľudia strácajú dôveru a potom keď sa niekomu ozaj niečo stane tak ho každý pošle do preč..
uz sa mi to stal sice dotycny pan pytal viacej,lebo ho prepadli..a fakt nie som clovek,ktory by sa vypytoval na take veci..tak zo 50 centov som mu dala kedze to nie je vobec tak vela,aby som mala nejake vycitky a pod
preco si berie peniaze len na jednosmernu cestu? to kto tak robi... povedal by som, ze je to zneuzivanie (ak samozrejme neklame). treba sa tiez divat, ci nie je cerveny od alkoholu.
a podla mna by bolo slusne nepytat konkretnu sumu, ale lepsie spytat sa, ci nemoze prispiet.
ked kazdy z nas prispeje pol eura, mozno si ten clovek spravi aj vylet do drahej restauracie. rád prispejem, ale nikdy pri sebe nemam vlastne peniaze, fakt ze som student nerozhodujem o peniazoch inych. ked stretnem staru babicku, ktora sa opiera o barlu, dam jej par centov, lebo viem, ze by dali aj rodicia. ale inak fakt nie. inak, vsimli ste si, ako casto sa dnes robia "zbierky" pre choré deti? zbieraju ich casto aj pekne studentky. mame tolko foriem motivácií, ako podvodom zbierat peniazky. nie som svätý, ale nepodvádzam.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Myslím, že človek, ktorý peniaze potrebuje naozaj na vlak, by toľko nedomŕzal. A myslím, že človek, ktorý by peniaze naozaj potreboval na vlak, by nesmrdel ako moč a exkrementy a čučo.
Minule som stretla nejakú tetu, pomerne elegantne oblečenú, slušne ma oslovila, potom som si vypočula asi 10 minút sťažností na to, ako veľmi nerada ma takto otravuje, ale že hrozná doba a ukradli jej peňaženku a nevie sa teraz dostať domov lebo býva niekde na Záhorí... Náladu som mala dobrú, teta pôsobila dôveryhodne, prispela som jej. A osobne si myslím, že ak mi aj klamala, tak to bol taký herecký výkon, že si tie peniaze zaslúžila
A stretla som už aj bezdomovca (na vianočných trhoch), ktorý pýtal na vínko... Bola som v pokušení prispieť mu za úprimnosť
Teda ak nejde o sumu prekračujúcu pár Eur, to už moc ochotný nie som ...
A som schopný dokonca aj uveriť nejakým divným historkám, ja som v podstate dosť naivný človek
V Poľsku mal jeden bezdomovec so psom tak pekne na kartóne napísané "Mne na pivo a psovi na sučku" ...
(Ale v originále už si to nepamätám)
a podla mna by bolo slusne nepytat konkretnu sumu, ale lepsie spytat sa, ci nemoze prispiet.