Mala som asi 9 a mamina sa zavrela do izby, tak som nazerala cez kľúčovú dierku a videla som ako mamina vyberá darčeky z postele. Dovtedy ma mohol ktokoľvek presviedčať, že darčeky nenosí Ježiško, aj tak som na Ježiška verila.
A môj názor je ten, že je to hrozne pekne, keď je dieťa také "naivné" a verí v Ježiška. Má omnoho krajšie Vianoce než my, ktorí vieme ako to je.
neviem koľko som mohla mať rokov, ale predpokladám, že viac ako 6 nie (keďže sme bývali ešte tam, kde sme bývali) a vždy ma posadili do stredu lavice medzi babku a krstnú pri večery, len raz som si vybojovala miesto na kraji a odtiaľ som potom videla otca ako dáva darčeky pod stromček, no to som tuším aj potom ešte istý čas verila a prestala som asi až keď sme raz v lete pri upratovaní skríň našli pre mňa zabalený vianočný darček
nedotklo sama to vôbec a zistila som to tak, že mali sme jeden baliaci papier o ktorom som vedela a keď boli vianoce tak som pochopila že ježiško a aj my nemôžeme mať rovnaký a mala som neviem koľko
Ja som vždy vedela, kto darčeky nosí a keď som počula od kamarátov, že "Ježiško mi priniesol...", tak som sa na nich pozerala jak na kompletne jebnutých.
Ono to asi prišlo tak nejako spontanne... vždy po večeri sa naši vytratili vybrat darčeky , my sme sa tlačili ovocim a zrazu zazvonil zvonček čo bolo znamenie že prišiel Ježiško postupne mi došlo prečo naši Ježiška ,,vidieť,, možu a my nie
a to takým spôsobom že mama sa rozprávala s babkou že kedy mama donesie darček babke aby ho dala pod stromček lebo že babka už nevie čo vymyslieť pre mna a pre brata ako dar.. a vtedy náhodne som o vypočula no nejak som to neriešila viac.. ani som darčeky nehladala.. vždy som chcela byť prekvapená..
mám 22 rokov, môj brat bude mať o mesiac 19 a naši rodičia stále predstierajú, že darčeky pod stromčekom priniesol Ježiško
ako som zistila, že ich kupujú oni, to si už nepamätám, iba viem, že som každý rok prehľadávala celý byt, aby som vedela, čo dostanem - nemám rada prekvapenia
to si pamätám..mala som 8 rokov a stále som mamu otravovala a vypytovala sa že či to fakt on..asi hodinu v kuse že: neklam mapovedz že to nosíte vy a nakoniec priznala inak dovtedy keď dávali darčeky sme vždy s bratom zaliezli do mojej izby a sme tam robili hovadiny a keď sme začali trieskať mama prišla a povedala: ticho,veď ježiška vyženiete
prisla som na to sama, mala som asi 9 a bola som z toho strasne zdrvena, ked som zistila, ze to cele je podvod, takze teraz zo mna maju doma ateistu a su tym vsetci neskutocne nadseni
to som mala 8 rokov a ja som niečo tušila a som sa na to opytala mamy,zatlkala.zatlkala ale nakoniec mi to povedala a reagovala som asi tak že "ja som to vedela" a teraz sa tak na vianoce ani neteším lebo presne viem čo dostanem
fúúú nám nikdy nehovorili,že darčeky nosí ježiško. teda vždy sme sa tak hrali,ale odkedy viem,tak som ich všade lašovala lebo som vedela,že to kupovala mama, alebo som si ich dokonca sama kupovala.... ale čo bolo zlé,povedala som to detom v škôlke, ked som mala tak 5 rokov a potom bratrancovi,ked mal 9 (omg) rokov. a všetci revali a rodičia boli na koberčeku v škôlke. a treaz si už dosť dlho nedávame darčeky nejaké,ani vianoce nejak extra neoslavujeme. ideme pozrieť rodinu a zaželáme si pekné sviatky. ide hlavne o to jedlo
videla som mamu baliť darčeky, ale už si nepamätám, koľko som mala rokov...a nejak som to neriešila, ale až keď sa mali ísť rozbaľovať darčeky, tak mama stále zvonila na taký zvonček, akože už prišiel ježiško... ja som nevedela, že to zvoní ona, ale raz som utiekla ocovi a prichytila ju pri tom takže už mi bolo jasné, že neexistuje
Neviem kedy a ako presne no potvrdené to bolo tak že na Mikuláša som u babky skrila za dvere či čo to už bolo a špehovali sme ich ako nám dávaju do papuče sladkosty
našla som ich v spálni v skrini keď som si bola po tajomky vziať čokoládu (odhalila som 2 veci v jednom - kde rodičia schovávajú čokoládu aj darčeky) a keď som sa na to pýtala mamy, prečo tam sú, omylom povedala niečo čo nemala a dajme tomu že odvtedy som vedela źe ich nosia rodičia
fúha neviem koľko som mala rokov ale asi približne 8-9 a mamina sa išla akože prezliecť a keď som chcela ísť za ňou tak ma nepustila do izby a potom boli pod stromčekom darčeky. nejak som začala tušiť lebo spolužiaci vtedy hovorili že ježiško nechodí ale rodičia. a potom keď som bola v zime na prázdninách tak jedna teta prezradila že ježiško nie je. a asi v 13-tich som chcela tlačiareň tak ju kúpil ujo a doniesol ju a bola vonku síce bola tma ale som to videla a mamina ma ešte stále klamala a povedala že je to krabica od televízora =DDDDDD
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
A mamu som prekvapila akurát tak, že som jej raz na Mikuláša kúpila sudoku. Hm.
A môj názor je ten, že je to hrozne pekne, keď je dieťa také "naivné" a verí v Ježiška. Má omnoho krajšie Vianoce než my, ktorí vieme ako to je.
ale uz predtym som videla ucet
a tak som išla a čekujem že všetci okrem starkého zdrhli ... idem zistiť kde všetci sú a oni dávajú darčeky pod stromček grrr !
Potom som viacej verila kamarátom ako rodičom,pretože kamaráti mi hovorili,že Ježiško nie je ... ale rodičia povedali že je :/
Boli to strašné Vianoce,síce tie čo máme doma posledné roky tiež nie sú bohviečo
ale v zúbkovú vílu j
ale nepamatam si inak
a to takým spôsobom že mama sa rozprávala s babkou že kedy mama donesie darček babke aby ho dala pod stromček lebo že babka už nevie čo vymyslieť pre mna a pre brata ako dar.. a vtedy náhodne som o vypočula no nejak som to neriešila viac.. ani som darčeky nehladala.. vždy som chcela byť prekvapená..
niekedy s príchodom puberty sa priznali, že ma skutočne celý čas tak škaredo klamali (ach)
ako som zistila, že ich kupujú oni, to si už nepamätám, iba viem, že som každý rok prehľadávala celý byt, aby som vedela, čo dostanem - nemám rada prekvapenia
Ale rodičia to vymysleli tak, že tie darčeky odkladali do druhého bytu...
A sklamaná som z toho nebola.