Môj psík mal kliešťa. Dnes ráno mu môj super brat ho vybral, lenže ponechal tam jeho hlavu Poobede som šla s ním ku veterinárovi, jasne Nám povedal že mu dá nato nejakú vodičku ( bola to fialová voda). Pýtala som sa p. veterinára prečo mu nevyberie p
môj dunčo mal asi 5000 kliešťov dokopy a nič mu nie je, takže kľud. ja sa vždy snažím všetko vybrať, nie som veterinár, ale podľa mňa to proste treba dať von, vydezinfikovať aspoň alpou, trošku to miesto "napuchne" ale do pár dní je ok.
tak to si napísal peknú kravinu - ak sa kliešť, či len hlava niečím natrie a začne sa dusiť a vyvráti obsah, tým sa niekoľkonásobne zvýši riziko nákazy - a navyše nevieš, z čoho je fialová vodička ako reaguje s alkoholom
sprav to, čo ti vravel veterinár - keď mu dali titul a dovolili pracovať, mal by svojej robote rozumieť
ja ked som nasmu vyberala kliesta.. tak krutenim a vyšiel kompletne celý, potom sa ma zapaliť až praskne.. ale veterinar hadam vie co robi.. teda poznam jedneho čo nie,ale nejdem ta plašiť.. nie je to tak, že klieste tu boli daleko predtým.. nemal psom ani zvieratkam kto pomoct a dostali sa z toho sami?? či?
Riziko je tu len ak je kliešť nakazený, častá je napr. babezióza, borelióza... Sleduj ho, či nebude mať nejaké (akékoľvek) zdravotné problémy. Aj tieto ochorenia napriek tomu, že sú smrteľné sa dajú včas podchytiť a liečiť. Ale malo by to byť OK Inak skúste kúpiť také háčiky na kliešte, volajú sa O´Tom, jeden väčší, jeden menší, s tým by sa nemalo stať, že sa hlavička odtrhne, keďže kliešť sa pri vyťahovaní nestláča. A pripájam sa k odporúčaniu stránky www.dogforum.sk
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
www.dogforum.sk
tak to si napísal peknú kravinu - ak sa kliešť, či len hlava niečím natrie a začne sa dusiť a vyvráti obsah, tým sa niekoľkonásobne zvýši riziko nákazy - a navyše nevieš, z čoho je fialová vodička ako reaguje s alkoholom
sprav to, čo ti vravel veterinár - keď mu dali titul a dovolili pracovať, mal by svojej robote rozumieť
tak si mal buď šťastie a nenatrafil na nakazeného (hm, to asi nie je správny výraz ale neva) kliešťa, alebo máš veľmi dobrú imunitu
nakazené sú len cca 4% kliešťov, tak to zas netreba dramatizovať
ale ani podceňovať riziko
Podľa toho čo píšeš, tak nemáš k tomu veterinárovi veľkú dôveru, tak možno ti aj to fórum pomôže nájsť´nejakého, ktorý ti bude viac vyhovovať.
a veterinár ho musel operovať.Ale našťastie to môj psíček prežil
Diky, pekne za stránku.
Určite skúsim ten www.dogforum.sk
Zatiaľ sa s ním, nič nedeje. Ale budem ho na ďalej prezerať.