Bojíte sa smrti? Ja mám strach ale hlavne z toho, že neviem čo potom je ... každá kultúra to vysvetľuje inak a čo je teda pravda? Nebo, peklo, vallhala, reinkarnácia? Čo hovoríte na zážitky klinickej smrti? Je to pravda alebo len výmysel?
bol som na "druhej strane," je tam nebo a veľmi krásne...
teším sa, i keď je to v tomto svete ťažké, pretrpím všetko príkorie, lebo to stojí za to...
"Blahoslavení ste, keď vás budú pre mňa potupovať a prenasledovať a všetko zlé na vás nepravdivo hovoriť; radujte sa a jasajte, lebo máte hojnú odmenu v nebi“
Mozog ešte funguju takže niesi mŕtvy, ak niesi mŕtvy nmôžeš byť na druhej strane. Ešte som nepočul že by nejaký človek čo nepoznal naše náboženstvo, začal veriť po klinickej smrti. Čiže nemôže to byť nič iné ako výplody mozgu ktorému dochádza kyslík.
Podľa môjho názoru je niečo ďalej (konkrétne nebo a peklo). Pred časom tu bola téma ohľadom toho, ako ľudia vnímajú veriacich ľudí. Sklamalo ma, že toľkí si myslia, že sú to slabosi. Podľa mňa sú slabosi neveriaci ľudia. Vysvetlím. Objavili sa komentáre, že verí len slaboch, pretože sa nevie zmieriť s tým, že po smrti nič nie je. Že sa musí v živote spoliehať na "vyššiu bytosť" pretože to nedokáže sám. Ale podľa mňa je to naopak. Slabí sú neveriaci. Hlásia, že život si treba užiť. Ale je to preto, že nechcú prebrať zodpovednosť za seba. Keby priznali, že po smrti niečo je, nejaký Boh, museli by zmeniť svoj spôsob života, a to nechcú. Pretože by si uvedomili, že v živote na Boha kašľali, že sa starali len o svoje dobro (tá myšlienka, že si život treba užiť. Ľudia chcú slávu, uznanie a podobné čisto MATERIÁLNE veci, o svoju dušu sa stará málokto). Boli by po smrti súdení, a väčšina by išla do pekla. Ak by sa chceli dostať do neba, museli by sa zmeniť, a to nechcú. Museli by priznať, že nie sú pánmi svojho osudu, že ho neriadia. Sú podrobení vyššej vôli, ktorú nemôžu ovplyvniť. A to ľudia nechcú, lebo chcú veriť že sú slobodní a na každom nezávislí. Slabosi sú to podľa mňa preto, že by nedokázali žiť podľa božích zákonov. Museli by si odopierať veľa potešení, a toho proste nie sú schopní. Radšej sa poddávajú svojim zvieracím pudom (opíjajú sa, majú mimomanželský sex, nadávajú, nedokážu odpúšťať-radšej sa pomstia tým, ktorí im ubližovali a mnoho ďalšieho), pretože je to jednoduchšie. Prijať Boha by znamenalo zmeniť sa, museli by sa vedieť ovládať. Veď ktorí mladý človek by to dnes dokázal? Možno jeden z desiatich, možno ani to nie. Veriaci ľudia nie sú slabí, práve naopak. Sú silní, a veľmi. Dokážu si svoju vieru udržať aj napriek nepriazni okolia. Často sú osočovaní, vysmievajú sa im, niekde sú dokonca pre svoju vieru zabíjaní. Koľko ateistov by dokázalo zomrieť pre niečo, v čo naozaj veria? A keď už nesúhlasíte s tým, čo hovorím, skúsim ešte takýto jednoduchý argument. Predstavme si teraz, že po smrti naozaj nič nie je- v tom prípade nezáleží na tom, či človek žije ako hriešnik alebo nie, po smrti je to jedno. Takže obaja skončia rovnako, je to remíza. Ale keď po smrti niečo je, skutočný veriaci sa dostane do neba, hriešnik do pekla. V tomto prípade je to pre veriaceho výhra, pre neveriaceho prehra. Keď si to spočítate, veriaci má šancu alebo vyhrať, alebo remizovať. Neveriaci má šancu remizovať, alebo prehrať. Čo je lepšie? Prosím, žiadny hejt, myslím že ja som sa vyjadrila slušne. Ak chce na mňa niekto reagovať, poprosím tiež slušne.
@zajkousko Nie, bol by som rád ak by sa našiel dôkaz, ale na všetko sa treba pozerať objektívne. Treba hľadať dôkazy existencie, nie ich vyvraciať pretože nieje čo vyvrátiť. A čo sa týka Krista tak v neho verím, ale neverím že sa nám dostalo jeho slov v pôvodnej forme, nezmenených chamtivcami za 2000 rokov.
@lvanbeethoven
pripomínaš mi neveriaceho Tomáša...
pritom s Ježišom jedával, počúval Jeho slová a aj tak po smrti na kríži neuveril, že vstal z mrtvych...no čo mu na to Ježiš povedal vieš....
a čo by si chcel počuť, aké slová od Krista v pôvodnej forme napr. povedz...
@zajkousko napríklad si myslím že kristus nehovoril nič o pekle, že je to celé výmysel cirkvy na to aby si udržala ľudí pomocou strachu, človek by mal konať dobro pretože to tak cíti, nie zo strachu
Ono je to asi tak lepšie keď človek nevie čo a či vôbec niečo po smrti nasleduje. Pokiaľ by sme to s istotou vedeli zrejme by to dosť ovplyvňovalo náš postoj k životu.
Myslím, že v prípade kedy počas fyzickej smrti dochádza aj k zániku vedomia by život nejaký väčší zmysel nemal, resp. by bol úplne zbytočný.
Ja osobne dúfam len v to, že reinkarnácia neexistuje. Desí ma predstava opätovného narodenia sa v novom tele na tomto svete...
Nič nieje po smrti. Užívaj si tento život toto nieje film aby si po smrti išiel do vyššieho levelu. Nad takým sa ani netreba zamýšľať je to strata času pokiaľ zato nie si platený.
@mikaell
ano Biblia o tom jasne píše, príde ku konečnému zúčtovaniu a nastane nové nebo a nová zem, kde už nebude chorôb, zla, choroby, utrpenia a smrti...
tá vojna s diablom je všade vo svete, ty si nevidomí a nevidíš čo sa deje vo svete, ake hrôzy?
ta vojna musí byť, ináč by zlo nikdy nebolo porazené a neprišiel by mier...
zbraňami kresťanou vo vojne proti diablovi je modlitba svätého ruženca...
@lvanbeethoven
nechaj súdiť Boha, s každým jedným bude spravodlivo naložené...
cirkev je spoločenstvo ľudí, ak si pokrstený patríš tam aj ty....
to že v spoločenstve Cirkev sú aj "čierne ovce" nepopieram....
stihne ich tak isto spravodlivý trest ako každého iného...
@zajkousko uvedom si že všetko čo vieš o náboženstve vieš len od ľudí, nie od boha ani od ježiša, všetko napísali alebo upravili počas stredoveku tak ako im to vyhovovalo
@lvanbeethoven
potom nechápem tvoje chovanie...
ak ti nevyhovuje žiť s Bohom, potom sa s ním rozlúč v pokoji a nebroj proti nemu, je to veľmi nepekné...
Boh aj tebe dal slobodnú voľbu, vystup z Cirkvi svätej a ži si podľa svojích predstav...
ale buď si istý, že nie len ja, ale hlavne Ježiš Kristus tvojím počinom bude veľmi sklamaný a znova bude trpieť
@zajkousko veríš len v predstavu, nie skutočnosť, ak by boh existoval tak by určite nebol taky egocentrický maniak že radšej odpustí hriešnikovi ktorí v neho verí, ako napr. budhistickému mníchovi ktorý celý život nič zlé nesprvavil, a ak by aj taký bol tak radšej pôjdem do pekla, diabol predsa zabil menej ľudí ako boh, podľa mňa je to fajn týpek
máš stále čas, si kresťan katolík, stvoril ťa Boh, máš všetko k tomu, aby si skúmal, hladal, čítal...
stratiť nádej na spasenie, len preto, že niekto povedal, že Boh je lož, je smutné a ešte smutnejšie, že si uveril diablovi a považuješ Boha za vraha ...
ja sa radšej budem za teba modliť ako za mnohých tu na birdzi, veľmi to potrebujete, možná, že sa mi podarí vás zachrániť....
ak by si vedel, že bude nebo, tešil by si sa? Ja rozhodne nie som ten typ, čo sa bojí smrti, jedine bolesti, s ňou spojenou. Tak či onak, to, čo hlásajú rôzne kultúry sú isté metódy predstavivosti. Je na tebe, čo sa ti najviac páči brať za reálne. A tie zážitky som aj ja čítal, miestami ma to nadchlo, ale uveriť tomu by bolo asi hlúpe, keďže v skutočnosti, keď umreš tak predsalen. Tie klinické smrti neboli o skutočnej smrti, krátkodobá smrť sa to nedá nazvať. Tiež nevstali po troch dňoch z hrobu, ale boli to krátke záležitosti, takže podvedomie im fungovalo, hoci telo vypovedalo. Nechápem to, ale veriť tým ich príbehom je predsalen trochu za vlasy. Možno že keby sa mi to stalo, asi by som aj ja uvažoval o tom, čo som videl, že je pravda. Ale predsa. Treba byť rozumný.
@tangerina Nemyslela som že neveriaci je automaticky hriešnik, ale väčšina bohužiaľ je. Je to preto, že neveriaci a veriaci majú často odlišnú definíciu hriechu (teda to, čo podľa neveriaceho hriech nie je a je to úplne v poriadku, je pre veriaceho hriech). Ide o to, že pokiaľ teda to nebo existuje, len málo neveriacich sa tam dostane (keďže sa neriadili Božími zákonmi, ale svojimi zákonmi ktoré pokladali za správne)
Cely pes a pes velky jak riadna ale fakt riadna svina,je zakopany v tom ze este nikto naozaj mrtvy nikdy neozil. Dokazatelne. Odkedy prestane bit srdce cca 5 az 7 minut este je mozgova aktivita. Počas tych minut uplne verim ze mozu vsemožne stavy pocitovat ludia, vratane tunela,premietnutia si celeho svojho zivota atd... Dokonca aj clovek moze si mysliet,citit sa ze je v nebi, čokolvek.. Jasne ze ti ludia co im už nebilo srdce ale naskocilo neklamu a vazne vsetky tieto stavy zažili. Ale čo sa stane s dušou, životom v tele akonahle je mozgova,nie srdcova! Mozgova aktivita=0. Tak to...vedia iba mrtvi a BOH . avšak Ja verim Buddhovi, stovkami tisic hodin meditacii odhalil prakticky všetko o živote, smrti,zmysle zivota.. Spomenul si na svoje minule zivoty a v tolkych veciach ma pravdu ze mu verim a teda ano duša prechadza do noveho tela.
Rychla smrt - rozumna smrt. Najhorsia smrt je taka ktora ti najprv vycucia vsetku energiu za 1. rok potom ta bude postupne nicit pomaly a bolestivo akoby som do teba pichal kuchynskym nozom cez mikinu za 2. Rok a ked budes mysliet ze zomries tak sa to cele zastavi v tom najhorsom 3. Rok ... Dokazes si predstavit ako vyzera ziva mrtvola ?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
teším sa, i keď je to v tomto svete ťažké, pretrpím všetko príkorie, lebo to stojí za to...
"Blahoslavení ste, keď vás budú pre mňa potupovať a prenasledovať a všetko zlé na vás nepravdivo hovoriť; radujte sa a jasajte, lebo máte hojnú odmenu v nebi“
u Boha nie ničnemožné!
Ježiš Kristus jasne povedal: Kto chce uverí vo mňa a kto nechce neuverí.
ak patriš k tým ľuďom čo hladaju dôvody neexistencie Boha Stvoriteľa a spôsob akoho nájsť si nepripúšťaš, potom nášho Pána nikdy nenajdeš
pripomínaš mi neveriaceho Tomáša...
pritom s Ježišom jedával, počúval Jeho slová a aj tak po smrti na kríži neuveril, že vstal z mrtvych...no čo mu na to Ježiš povedal vieš....
a čo by si chcel počuť, aké slová od Krista v pôvodnej forme napr. povedz...
Myslím, že v prípade kedy počas fyzickej smrti dochádza aj k zániku vedomia by život nejaký väčší zmysel nemal, resp. by bol úplne zbytočný.
Ja osobne dúfam len v to, že reinkarnácia neexistuje. Desí ma predstava opätovného narodenia sa v novom tele na tomto svete...
hm, ale potom ak neveríš v peklo, nemôžeš veriť ani v nebo a večný život...
nezahadzuj možnosť prísť k Pánovi, dáva ti každý deň tu možnosť, aby si ho spoznal...
otvor svoje srdce a pravda ti bude zjavená....
s pozdravom Boh
ano Biblia o tom jasne píše, príde ku konečnému zúčtovaniu a nastane nové nebo a nová zem, kde už nebude chorôb, zla, choroby, utrpenia a smrti...
tá vojna s diablom je všade vo svete, ty si nevidomí a nevidíš čo sa deje vo svete, ake hrôzy?
ta vojna musí byť, ináč by zlo nikdy nebolo porazené a neprišiel by mier...
zbraňami kresťanou vo vojne proti diablovi je modlitba svätého ruženca...
nechaj súdiť Boha, s každým jedným bude spravodlivo naložené...
cirkev je spoločenstvo ľudí, ak si pokrstený patríš tam aj ty....
to že v spoločenstve Cirkev sú aj "čierne ovce" nepopieram....
stihne ich tak isto spravodlivý trest ako každého iného...
Cirkev založil Ježiš Kristus na Petrovej skale, je to Jeho nevesta...
ak neveríš v Boha, prečo potom toľko brojíš proti nám kresťanom, niekto ťa prenasleduje, alebo ti bráni spokojne žiť?
hm a kde berieš istotu, že ma poznáša vieš čo som prežil ...
si pokrstený?
potom nechápem tvoje chovanie...
ak ti nevyhovuje žiť s Bohom, potom sa s ním rozlúč v pokoji a nebroj proti nemu, je to veľmi nepekné...
Boh aj tebe dal slobodnú voľbu, vystup z Cirkvi svätej a ži si podľa svojích predstav...
ale buď si istý, že nie len ja, ale hlavne Ježiš Kristus tvojím počinom bude veľmi sklamaný a znova bude trpieť
modlím sa aj za teba...
máš stále čas, si kresťan katolík, stvoril ťa Boh, máš všetko k tomu, aby si skúmal, hladal, čítal...
stratiť nádej na spasenie, len preto, že niekto povedal, že Boh je lož, je smutné a ešte smutnejšie, že si uveril diablovi a považuješ Boha za vraha ...
ja sa radšej budem za teba modliť ako za mnohých tu na birdzi, veľmi to potrebujete, možná, že sa mi podarí vás zachrániť....
som rád, že si veselý a šťastný, bodaj by ti to vydržalo do smrti...