Čítam čarodejnícky šlabikár, dnes mi to mama dala a skončil som dvadsiatu stranu. A štve ma to, lebo kapitola sa volá základy čarovania alebo čo a celých 5 strán je len obkec ako sa ženy musia naučiť mať rady samé seba. A o mužoch ani prd, ani o čarovaní.
Miroslav Marcelli - Filozofi v meste/ Táto kniha hovorí o tom, ako mesto vstupovalo do filozofovho myslenia, kládlo pred neho problémy, ktoré potom posúval do dimenzie pojmov a teórií, aby pre ne nachádzal riešenie. Hovorí o tom, ako sa tieto pojmové konštrukcie z času na čas do mestského prostredia vracajú, aby v nárazoch na konkrétnu realitu overovali svoju schopnosť byť interpretáciou sveta. Hovorí o tom, ako tieto konfrontácie občas pojmovým konštrukciám vystavujú kritické vysvedčenie, ktoré ich nezávisle od všetkých teoretických diskusií pripravuje o dôveryhodnosť. A hovorí aj o tom, ako sa z kritických konfrontácií poriadku ideí a poriadku mesta rodia pokusy o nové filozofické postoje k svetu.
John Langshaw Austin - Ako niečo robiť slovami/ Texty zaradené do tejto knihy predniesol Austin v rámci prednášok na počesť Williama Jamesa na Harvardovej univerzite v roku 1955. V krátkej poznámke Austin hovorí, že názory, ktoré sú základom týchto prednášok, „sa sformulovali v roku 1939“. Od roku 1952 do roku 1954 mal Austin každoročne v Oxforde prednášky pod názvom „Slová a činy“ (Words and Deeds), pričom zakaždým prednášal na základe čiastočne prepracovaných poznámok, ktoré sa tematicky zhruba zhodovali s prednáškami na počesť Williama Jamesa. Na tieto si však pripravil nový súbor poznámok, do ktorého tu a tam začlenil stránky z poznámok starších; sú to posledné Austinove poznámky na danú tému, aj keď z nich aj neskôr prednášal o „Slovách a činoch“ v Oxforde, a urobil pritom menšie opravy a viacero prípiskov na okraj.
-Kniha z edície „Filozofia do vrecka“. Stála 6, 61€ a má 186 strán. Vskutku veľmi zaujímavé a poučné čítanie.-
naposlwedny som čítala Spoveď jedného dievčata.... a knihu ktorú mám najradšej, tak tých je veľa ,ale keď naj tak asi Punková princezná, obsah si môžeš nájsť na nete a zatiaľ čo som začala čítať knihy tak som aj všetky dočítala aj keď ma nezaujímali ale proste musela som potom by som mala nepokoj chácháchuá
naposledy? myslim, ze sance od jackie collins, tusim je to take mierne brakove, ale celkom ma to bavilo. a tesne predtym damu s kameliami, to sa mi pacilo.
jednoznacne najvacsie sklamanie pan prstenov - neprehryzla som sa tusim ani po dvadsiatu - tridsiatu stranu
pri panovi prstenov to byva tak vecsina sa nedostane cez uvod, ti na to moc pekne nehovoria ale ti zvysni sa to vecsinou hodne chvalia aspon co ja viem. mne sa to teda fest lubilo potom aj ked zo zaciatku som mala aj aj problem
Naposledy som čítala Mackbeth od Shakespeara ( milujem jeho diela) , prečítaných mám veľa kníh a každá ma svojim spôsobom zaujala napríklad : Tovar(Tatiana Melasová) alebo Kým kohút nezaspieva( Ivan Bukovčan) a najväčšie sklamanie z niektorých mladých autorov ,ktorých neviem za akých podmienok mohli vydať ,príklad : Riskni to s punkáčom alebo nejak tak sa to volalo ...škoda papiera
naposledy som dočítala Neznámych nemiluj od Harolda Robinnsa. kniha je o živote človeka ktorí si rodinu našiel až v pätnástich a o jeho nakoniec drsnom americkom živote. Nedávno som čítala ešte tieto knihy:
Princezná Pia, Rebecca, Jana Eyrová no a ešte som si prečítala asi 200 stranový denník mojej prababky z jej puberty ktorý som našla pri hrabaní sa v starých knihách. Všetko v tej dobe bolo úplne iné ale aj tak som tam objavila typické dievčenské problémy. Super sú aj Potterovky Anna a Pollyanna. Knihy proste milujem! a najviac ma štve keď dočítam poslednú stranu a aj po 600 prečítaných stranách si poviem že to mohlo byť hrubšie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
Momentálne čítam Umírala mladičká (Nuorena nukkunut) od F.E. Sillanpää
A dobrých kníh by bolo viac, momenttálne mi ako prvá napadla Hlava XXII
Ale večšinou čo čítam knihy su super!
najoblubenejsie trilogia pana prstenov, hobbit
a obľúbená asi Zvieracia farma od Orwella.
A teraz čítam Hugh Laurie - Obchodník so smrťou
-Je to úžasná kniha, stála 10€ a má 255 strán-
obľúbená: Dobitie Bastily.
naposledy: bláznivá láska
sklamala? Taká nieje
-Kniha z edície „Filozofia do vrecka“. Stála 6, 61€ a má 186 strán. Vskutku veľmi zaujímavé a poučné čítanie.-
Richard Brautigan - In watermelon sugar
Bohumil Hrabal - Nežný Barbar
Rakús - hocičo od neho je fajn čítanie
a nakoniec dlhšie veci:
Figuli - Babylon
Frank Schätzing - Nehlučne, Pomsta oceána, Smrť a diabol, (Limit som ešte nečítala, ale nevyzerí zle)
jednoznacne najvacsie sklamanie pan prstenov - neprehryzla som sa tusim ani po dvadsiatu - tridsiatu stranu
a najobľúbenejšiu asi nemám, všetko od Orwella, Tolkiena, Mechanický pomaranč. a milujem Tam Tamy od Filana
Schätzingove knihy su fajne, ale neverial som ze este neikto mohol mat tolku odvahu jak ja pustit sa do tak hrubej knihy ako je pomsta oceana
pri panovi prstenov to byva tak vecsina sa nedostane cez uvod, ti na to moc pekne nehovoria ale ti zvysni sa to vecsinou hodne chvalia aspon co ja viem. mne sa to teda fest lubilo potom aj ked zo zaciatku som mala aj aj problem
@obnoxious zemeplocha nema chybu
ale hrúbka knihy ma neodradzuje.
a so všetkými faktami a poznatkami, ktoré sú v tej knihe, by som ju s čistým svedomím zaradila do odbornej literatúry.
jediný problém je, že si to musím ešte aspoň dvakrát prečítať, aby som si zapamätala všetko.
tak zase s potterom tazko porovnavat, to je kniha na citanie rozhodne jednoduchsia
ako mna tiez hrubka knihy neodradi mna to skor laka, len ostatni na mna sem tam pozeraju ako an blazna
@obnoxious
ja som pratchetta zacala citat len nedavno takze mam zatial len par knih ale lubi sa mi to velice
Princezná Pia, Rebecca, Jana Eyrová no a ešte som si prečítala asi 200 stranový denník mojej prababky z jej puberty ktorý som našla pri hrabaní sa v starých knihách. Všetko v tej dobe bolo úplne iné ale aj tak som tam objavila typické dievčenské problémy. Super sú aj Potterovky Anna a Pollyanna. Knihy proste milujem! a najviac ma štve keď dočítam poslednú stranu a aj po 600 prečítaných stranách si poviem že to mohlo byť hrubšie