Lebo ja ano.. ale tak viem, ze teraz velmi malo mladych ludi cita knihy..aspon tak usudzujem podla "inteligentnych" odpovedi mojich rovestníkov, ze "knihy?a co to ta kniha vlastne je?" alebo "knihyy mam rad.dobre horia" ..
Ja citam knihy malo zatial co som cital knihy z vlastneho presvedcenia boli dve, a co sa tyka skoly tam boli dve alebo tri neviem presne, ale viem ze ked chcem citat knihu musi byt tazka na pochopenie musi byt taka ako keby zahadna a pritom ani nei musi byt akoby psychologicky pisana mam dojem proste tazka na chapanie a tak musia tam byt tazke vyrazy a slova a tym je pre mna uz zaujmava a jasne musi mat pribeh zaujmavy inac moze byt hocijaka
a moze to byt aj holy book no a ta kniha co sa mi najviac pacila z tych dvoch co som cital ze som sam chcel je: Paulo Coelho - Alchymista
tak ja knihy milujem posúvajú ma ďalej ale v tejto dobe už ai to nestíham, vlastne nič poriadne a k tomu sú knihy tak drahé a v knižnici nikdy dobré knihy nemaju...
knihy su super, a vyrovnaju sa vacsinou aj serialom, vela z nich ich aj predstihne. mam rada meg cabot, matkina, evitu-teda jej clanky, knihu som este necitala, ale verim, ze je dobra. a rada detektivky, mary higgins-clark, agatha christie a aj ten realizmus, ktory teraz v druhaku berieme, vyzera byt dobry (ten maupassant). a klasika ako harry potter alebo artemis fowl-ani nehovorim
jasne ze citame,ved to je krasne ked clovek cita,posobi inteligentne v dnesnej dobe
krasna kinha Erik mam ju nad postelou na policke,plakala som pri nej ked som ju citala aj som musela prestat bo som pre slzy nevidela
mam rada take knihy kde sa odohrava nejaky pribeh taky z dnesnej doby moze byt okoreneny aj nejakymi tymi pikantnostami.... hned sa to lepsie cita ale v poslednej dobe mam chut si precitat nejake take dielo na zamyslenie o zivote o laske o stasti tak,ze nech to neni suvisly pribeh ale len take uvažovanie autora v ktorom by som sa nasla
ja sice Erika nemam ale tiez ho dlho zhanam... knihy mam strasne rada, pomahaju mi odist od
reality a uvedomovat si co je dolezite a co menej, hladat skutocne hodnoty...
A oblubene? Fuuh neviem, nikdy si nezapamatam Ale mam rada kriminalky, detektivky, psychologicke knihy....
A najradsej mam E.M.Remarqua, uzasny autor. Myslim ze si precitaj Pupatko Na zapade nic nove, nema to nejaku extra dejovu liniu, ale normalne som plakala pri istych castiach tej knihy. A je napisana jednoducho, je tam vela Remarqovych uvah o priateloch, zivote a tak... A dalsie plus, ze sa ti zide na litiku, je to povinne citanie Asi jedine,ktore sa mi doteraz skutocne pacilo...
jasnééééé, že čítam .. ale na otázku aka je moja obľúbená KNIHA ti neviem odpovedať.. ale keby si sa spytala v mnoznom čisle KNIHY, tak to by som vedela
milujem knihy a hoci viem ze vela mladych ludi ich necita a este sa smeju na tom ze hahahah ona cita knihy tak mi to pripada trapne. a potom ze maju obmedzeny slovnik
vzdy ked mam cas, cestujem, citam , ani lezat nedokazem bez toho aby som necitala a nemam pocit zeby ma to niejak ubijal
takze hor sa do citania ale dobra rada na zaver najprv si precitajte nieco lahsie co vas bude bavit a az potom nieco narocnejsie aby vas to neodradilo tak vela stastia
Ja knihy citam a velmi rada je to nieco super ..podla mna su ovela lepsie ako filmy ... a je pravda ze tie odpovede teraz niektorych ludi su fakt slabo slovne zasobovane´...tesim sa s vami ktori knihy citate a mate ich radi ako ja .. ja ich milujem
Ja som citala Erika. Bolo to dost smutne a este ked si uvedomim, ze je to podla skutocnosti...Najoblubenejsiu knihu nemam, ale mam rada knihy od Paula Coelha a Harukiho Murakamiho.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Douglas Adams - Stoparov sprievodca po galaxii (cela 5-dielna trilogia - to je naozaj 5dielna trilogia )
Ken Kesey - Prelet nad kukucim hniezdom
Kurt Vonnegut ml. - Mechanicke Piano, Casotrasenie, Galapagy
Roald Dahl - jeho poviedky pre dospelych, pozbierane odvsadial
Honore de Balzac - Otec Goriot
Conan Doyle a jeho zbierky pribehov Sherlocka Holmesa
Alfred Hitchcock - Moje Oblubene Strasidla
Friedrich Nietzsche - Radostna veda, Ecce Homo
Ernest Hemingway - Komu zvonia do hrobu
Jules Verne - Cokolvek
a moze to byt aj holy book no a ta kniha co sa mi najviac pacila z tych dvoch co som cital ze som sam chcel je: Paulo Coelho - Alchymista
- Boris Filan - Tam Tamy
- Maupassant - Miláčik
- Matkin - všetko, ale naj je Polnočný denník
- Vilo Klimáček - Námestie Kozmonautov
- Harry Potterovia
- Puzi- Krstný otec
- Orwell- 1984, Zvieracia Farma
- Selinger - Kto chytá v žite....
mám ešte pokračovať?
knihy su fajn.rada si preciitam..
nenaaam rada HEMINGWAYA...
sandor marai alebo taky ujo Salinger...
aaaaale najnaj naj je goethe....luww
ale tak rada si precitam aj obal od neskviku...vzadu su vzdy takeeee hlavolamy
a je jedna z mojich oblubenych
samozrejme ze ich citame...teda ludia.....ja osobne najradsej odborne knihy a knihy s naozaj dobrym a kvalitnym pribehom
citam aj braky samozrejme sak nemozem vediet dopredu o com to je
krasna kinha Erik mam ju nad postelou na policke,plakala som pri nej ked som ju citala aj som musela prestat bo som pre slzy nevidela
mam rada take knihy kde sa odohrava nejaky pribeh taky z dnesnej doby moze byt okoreneny aj nejakymi tymi pikantnostami.... hned sa to lepsie cita ale v poslednej dobe mam chut si precitat nejake take dielo na zamyslenie o zivote o laske o stasti tak,ze nech to neni suvisly pribeh ale len take uvažovanie autora v ktorom by som sa nasla
reality a uvedomovat si co je dolezite a co menej, hladat skutocne hodnoty...
A oblubene? Fuuh neviem, nikdy si nezapamatam Ale mam rada kriminalky, detektivky, psychologicke knihy....
A najradsej mam E.M.Remarqua, uzasny autor. Myslim ze si precitaj Pupatko Na zapade nic nove, nema to nejaku extra dejovu liniu, ale normalne som plakala pri istych castiach tej knihy. A je napisana jednoducho, je tam vela Remarqovych uvah o priateloch, zivote a tak... A dalsie plus, ze sa ti zide na litiku, je to povinne citanie Asi jedine,ktore sa mi doteraz skutocne pacilo...
jednu asi nemam mam viac oblubenych :
Paulo Coelho - Veronika sa rozhodla zomrieť
Paulo Coelho - 11 minút
Joseph Heller - Hlava XXII
E. M. Remarque - Na západe nič nové
Boris Filan - Wewerka
... už ma nenapadajú
vzdy ked mam cas, cestujem, citam , ani lezat nedokazem bez toho aby som necitala a nemam pocit zeby ma to niejak ubijal
takze hor sa do citania ale dobra rada na zaver najprv si precitajte nieco lahsie co vas bude bavit a az potom nieco narocnejsie aby vas to neodradilo tak vela stastia
Zatial ma celkom "pobavili" iba knihy od Terryho Pratchetta a ešte "Na západe nič nového" a "Smrť sa volá Engelchen".
Čiže momentálne knihy nečítam, nechcem čítať, ale zrejme budem musieť čítať učebnice ~_~
moja naj kniha je Hamlet od velmi znameho autora, ktory sa vola William Shakespeare
Teraz skôr čítam takú psychologickú, či umeleckú literatúru. Aj kôli škole, ale sa mi to aj páči.
Ale jednoznačne spomedzi všetkých autorov mám najradšej Exupéryho, Malý princ sa ničomu nevyrovná
A potom mám rada Baudelaira aj keď je to veľmi zložitý autor, ale myslím, že jeho dielam rozumiem
citat Čítanie dobrej knihy je ustavičný dialóg, pri ktorom sa kniha prihovára a naša duša odpovedá.
Andre Maurdis