Nechápem plnoletých čo nejdú voliť. K lepšej situácii im to rozhodne nepomôže.. lepšie je vybrať menšie zlo ako nerobiť nič.. potom je to akýsi tichý súhlas..
Asi SMER, lebo pravicové strany ktoré sú v súčasnosti v koalícii nezmyselne šetria na všetkom, rušia projekty (začatá dialnica na severe), ich šetrenie je kotraproduktívne. Ak chce štát prosperovať musí do toho vraziť aj nejaké peniaze. Naša súčaná vláda by bola najradšej keby všetky pracovné miesta vytvorili zahraniční investori, aby sme mali čo najmenšiu nezamestanosť a pritom oni by pre to nemuseli nič urobiť.Ale tak to nefunguje. Treba hlavne zvýhodnovať domácich podnikatelov a živnostníkov. A oni robia presný opak, snažia sa viac daňovo zaťažiť živnostníkov, aby získali viac peňazí do štátnej pokladnice, ale v konečnom dôsledku to môže spôspbiť existenčné problémy živnostníkom a malým podnikatelom, na ktorých tiež stojí naša ekonomika. Ďalšia vec - premiérka posiela ludom v hmotnej núdzi cestoviny a múku. čo sme my nejaká krajina tretieho sveta? fakt som v živote nepočul o väčšej blbosti ako toto. ďalej - SAS sa chystá presadiť nejakú odvodovú reformu podla ktorej si ludia nebudú musieť povinne platiť odvody do zdravotnej poišťovni, tým pádom dostanú o pár eur viac, ale budú mať právo len na nevyhnutnú zdravotnú starostlivoť. toto smeruje k takému zdravotnému sytému ako je v USA a je považovaný za najhorší zdravotný sytém na svete. obama sa dostal do funkcie prezidenta aj vďaka tomu že sluboval reformu zdravotného sytému. a my sa snažíme zmeniť jednu z tých najlepších vecí akú tu máme. a mohol by som ďalej pokračovať prečo nemienim voliť žiadnu zo strán v súčasnej koalícii ale radšej SMER prípadne SNS
@picasso áno, pretože ty do toho určite vidíš. Skôr by som si položil otázku, prečo sa to deje ? Myslíš si, že vláda šetrí preto, aby si z ľudi robila srandu ?
@obsadiliminick naštartovaná ekonomika za lavicovej vlády ? To myslíš tie predražené tendre, nástenku a emisie, prezradenie konverzného kurzu na jachte ja a ty, fiktívne zmluvy v pilotných projektoch, mýto atď ? Jáj, tak preto šetríme, lebo bývali p.min financií klamal a skončilo to vysokým deficitom a takmer sme ostali na bubón, čo bývala vláda zadlžila každého občana o niekoľko násobne viac ako pred rokmi až na 4000€.
Keby som to mal zhodnotiť podľa prehreškov, tak SME_R,SN_S a HZ_DS by som nevolil ani keby mi za to zaplatili.
@obsadiliminick S takým deficitom by to bolo teraz ešte horšie ako je. Deficit sa nemôže len tak stále zvyšovať. Ale toto je stratégia ľavíc na celom svete.
Damy a pani kradlo sa za Ficovej vlady, kradne sa aj za tejto, len tyto to nerobia tak moc viditelne. Za tejto vlady doslo k uplnemu uplnemu rozlozeniu Policajneho zboru Slovenskej republiky a akosi k moci sa dostavaju taky ktory ani netusia co robia. ale tak to bolo a tak to aj bude dost pochybujem ze sa nieco zmeni, iba ak by ludia pochopili skutocne hodnoty zivota. Ale na to bude treba vojnu. A ta vojna pride !
@obsadiliminick chlape skoré vytriezvenie ti prajem... ak bola eko naštartovaná tak iba vďaka predchádzajúcej vláde a jej reformám
nevravím že mikivlády alebo teraz ivetin zlepenec sú niečo extra ale určite sú oveľa transparentnejšie a lepšie ako hranolova-f(p)ičova banda, tí okradli ešte aj tvoje budúce pravnúčatá
@obsadiliminick dosť sa toho prevalí a ficovci sa ani neobťažovali to zakrývať ... vyššie ti napísala niektoré známe kauzy a to ešte napr zabudla spomenúť najdrahšiu knihu na svete ktorú vydalo ministerstvo práce a soc vecí pod vedením vierky tomanovej(ked som videl čo tam je popísané skoro som skolaboval a stálo to ťažké melóny), zabudla na slávne sociálne podniky ktoré nabrali milióny a vlastne vôbec nefungovali len prachy sú fuč, nespomenula tendre na rekonštrukciu letiska a hradu ktoré dostali sponzori smeru(čo je pán široký za hyenu skur*venú nemusím písať)... a keď to potom skúšali obhajovať väčšinou to bolo na smiech a každý kto vie do 100 počítať vedel že trepú sprostosti
chápem že kopec ludí terajšiu vládu nemusí ale pochybujem o tom že maďarov sa treba báť, sulíkovci sú noví a majú kopec odborníkov tak možno sú oni to nové čo treba, kdh je kdh ale v podstate nikdy nemali na rováši dáke megakauzy ako smer sns hzds alebo sdku takže z toho mi vychádza že táto vláda je už len teoreticky lepšia možnosť ako tá predošlá a za to že teraz musíme takto radikálne šetriť teba poďakovať HLAVNE predošlej vláde
Nechápem o akom dlhu niektorí točíte. Slovensko má menší dlh ako 3/4 krajín EU a najvyšiu tendenciu ekonomického rastu, t.j. máme najvyššiu šancu svoj dlh postupne znižovať (štátny dlh sa počíta na % z ročného HDP) Náš dlh predstavuje 41% HDP pričom dlhy ostatních krajín EU ako Rakúsko, Francúzsko atď. sú vyše 60% HDP a niektoré krajiny majú dlh až 100% (a viac) HDP. Grécko má dlh 142% HDP, čiže sme niekde úplne inde ako oni. Netreba nezmyselne šetriť keď to môže viac uškodiť ako pomôcť.
@picasso jedna z najpozitívnejších zmien čo priniesla tato vláda je šetrenie. Odmietam to aby si vláda požičiavala na bežné výdavky. Prečo by sme mali platiť bankám úroky a kryť staré dlhy novými keď môžme mať vyrovnaný rozpočet? Nemám záujem aby táto krajina dopadlo tak ako dopadlo Grécko, Portugalsko, Španielsko, Taliansko.
A že máme oproti ostatným menší dlh? No lenže o koľko za tie 4 roky stúpol a deficit ani nehovorím.
A netreba nezmyselne šetriť? Netreba nezmyselne utrácať. Rozhadzovať peniaze vie každý tupec.
@obsadiliminick No to by ma zaujímalo čím ako tú ekonomiku naštartovali? Rozkrádaním verejných peňazí? Určite stúpla dôvera v súdnictvo. Korupcia zmizla. Bývala vláda sa 2,5 roka viezla na úspechoch predchádzajúcej a keď bolo treba konať totálne zlyhala.
Čo sa týka otázky neviem koho by som volil SDKÚ vedú nezmyselné vnútrostranícke boje ktoré ma už unavili. KDH mi príde trochu od veci. zostáva Most ktorý je fajn ale či 10, 15 alebo 20% bude mať cudzojazičnú tabuľku ma fakt netrápi a SaS aj keď si podľa mňa vedú zatiaľ najlepšie nemôžem ich voliť lebo mám zásadný postoj k potratom. Možno OKS ktorí sú ideologický veľmi sympatický ale zase neviem čomu podstatnému by sa venovali.
Uvidím ako sa im bude dariť ďalšie 2 roky potom sa rozhodnem ale SMER, SNS, HZDS a im podobné to určite nebude.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
Homoši s KHDkmi a maďarmi...to sme teda dopadli..... Posledné voľby bol veľký omyl národa,....a ak vláda nepadne, bude nás to ešte kur*a mrzieť....
Banda idiotov, čo si musia vydržiavať pomocníkov s mesačným platom 1000€....
A o tom, že vyhodia na cigánov 200 000 mil. € ani nehovorím.....
Ekonomika naštartovaná, dane prijateľné....
Teraz? Ekonomika sa ledva pozviechala, dialnice stopnute, dane zvysuju, nersat, suroviny tiež....prepleskni sa ty...
@obsadiliminick naštartovaná ekonomika za lavicovej vlády ? To myslíš tie predražené tendre, nástenku a emisie, prezradenie konverzného kurzu na jachte ja a ty, fiktívne zmluvy v pilotných projektoch, mýto atď ? Jáj, tak preto šetríme, lebo bývali p.min financií klamal a skončilo to vysokým deficitom a takmer sme ostali na bubón, čo bývala vláda zadlžila každého občana o niekoľko násobne viac ako pred rokmi až na 4000€.
Keby som to mal zhodnotiť podľa prehreškov, tak SME_R,SN_S a HZ_DS by som nevolil ani keby mi za to zaplatili.
K tomuto názoru sa prikláňam.
@obsadiliminick chlape skoré vytriezvenie ti prajem... ak bola eko naštartovaná tak iba vďaka predchádzajúcej vláde a jej reformám
nevravím že mikivlády alebo teraz ivetin zlepenec sú niečo extra ale určite sú oveľa transparentnejšie a lepšie ako hranolova-f(p)ičova banda, tí okradli ešte aj tvoje budúce pravnúčatá
chápem že kopec ludí terajšiu vládu nemusí ale pochybujem o tom že maďarov sa treba báť, sulíkovci sú noví a majú kopec odborníkov tak možno sú oni to nové čo treba, kdh je kdh ale v podstate nikdy nemali na rováši dáke megakauzy ako smer sns hzds alebo sdku takže z toho mi vychádza že táto vláda je už len teoreticky lepšia možnosť ako tá predošlá a za to že teraz musíme takto radikálne šetriť teba poďakovať HLAVNE predošlej vláde
A že máme oproti ostatným menší dlh? No lenže o koľko za tie 4 roky stúpol a deficit ani nehovorím.
A netreba nezmyselne šetriť? Netreba nezmyselne utrácať. Rozhadzovať peniaze vie každý tupec.
@obsadiliminick No to by ma zaujímalo čím ako tú ekonomiku naštartovali? Rozkrádaním verejných peňazí? Určite stúpla dôvera v súdnictvo. Korupcia zmizla. Bývala vláda sa 2,5 roka viezla na úspechoch predchádzajúcej a keď bolo treba konať totálne zlyhala.
Čo sa týka otázky neviem koho by som volil SDKÚ vedú nezmyselné vnútrostranícke boje ktoré ma už unavili. KDH mi príde trochu od veci. zostáva Most ktorý je fajn ale či 10, 15 alebo 20% bude mať cudzojazičnú tabuľku ma fakt netrápi a SaS aj keď si podľa mňa vedú zatiaľ najlepšie nemôžem ich voliť lebo mám zásadný postoj k potratom. Možno OKS ktorí sú ideologický veľmi sympatický ale zase neviem čomu podstatnému by sa venovali.
Uvidím ako sa im bude dariť ďalšie 2 roky potom sa rozhodnem ale SMER, SNS, HZDS a im podobné to určite nebude.