Idem voliť Karl Otisov Klub Obštrukcieschopných Totálnych Intelektuálov
Sľubujem, že keď sa dostaneme do parlementu obserieme každé kreslo, ktoré získame
@skvrnka úprimne, keby neni Bugár maďar a Most-Híd maďarská strana tak to je jeden z tých inteligentnejších ľudí na slovenskej politickej scéne... a silno uvažujem aj o nich
@meaning_fullness S tým musím súhlasiť. Bugár je sympoš a nič proti Maďarom nemám (veď napokon aj môj snúbenec je Maďar) ale jednoducho nevidím dôvod prečo by mali mať menšiny vlastné politické strany. Nikde vo svete to tak nefunguje, keď chcú žiť v našom štáte, samozrejme, patria im práva aj všetko, ale politická strana mi príde ako totálna absurdita... Deliť sa ešte aj v rámci štátu... Sú to Slováci rovnako ako my, majú mať úplne samozrejmé práva ako my, majú mať právo vo svojich školách vyučovať sa ich jazyk aj na dvojjazyčné názvy dedín a tak, ale žiadne nadpráva nad nás...
I keď asi som si práve uvedomila, že na blbom Slovensku , zaostalom, netolerantom, si chudáci menšinoví Maďari museli dobíjať aj tie práva, ktoré sú pre mňa ako pre človeka úplná samozrejmosť a na to potrebujú v parlamente zastúpenie :/
@paulieevans nooo pozor, nie všade na svete napr. v Holandsku boli politické strany homosexuálov a na Balkáne sú národnostné menšinové strany bežné... o iných prípadoch neviem, ale súhlasím, že do situácie na scéne politiky by mali mať menšiny obmedzené práva a jednoducho sa prispôsobiť väčšine a pravidlám väčšiny... ale to by sa zase do toho obúvali kadejaké občianske združenia a čo ja viem čo... buďme radi, že u nás menšinové strany patria do druhého sledu...
Ja som práve zistila, že vôbec neviem koho mám voliť. Mne predovšetkým ide o to aby sa začalo riešiť niečo s marihuanou - dekriminalizácia minimálne, aby mali menšiny rovnaké práva ako ostatní, ale zároveň aj rovnaké povinnosti, aby sa niečo začalo diať s otázkou homosexuálnych manželstiev, lebo mi príde to fiasko referenda Aliancie za rodinu ako celkom úspešný štart na riešenie tejto otázky, aby trochu viac začalo fungovať školstvo (Most-híd vyhráva v tomto) a aby sa začalo niečo riešiť aj s bývaním pre mladých ľudí, nejaké možnosti štátnych bytov pre mladé páry/rodiny, prípadne nejaké dotácie pre veľkých zamestnávateľov za účelom stavania bytoviek práve pre zamestnancov. Ja viem, že jeden môj hlas asi nepomôže, ale ak mám takéto priority, koho by som podľa vás mala ísť voliť?
@riddler Nemám rada ten pocit, že robím niečo na Slovensku nelegálne, pri tom v mnohých krajinách je to úplne v pohode, pozdvihlo to ekonomiku, znížilo kriminalitu a väzenia by sa vypratali pre skutočných zložincov, tým by sa ušetrili aj ďalšie peniaze. Ak by bola marihuana legalizovaná nevidím mínusy - samozrejme zamestnávatelia by si dali do svojich predpisov zákaz byť pod vplyvom marihuany v práci a prísne by sa kontrolovala marihuana za volantom. Marihuana nie je škodlivá, nikto kvôli nej nikdy nezomrel - ako kvôli alkoholu a je to koniec koncov rastlinka a nie syntetika... Okrem toho kopu ľuďom pomáha aj zdravotne a kopu ľuďom by aj mohla. Mne napríklad dosť pomáha s migrénami, ktoré mám neznesiteľné a takisto aj s menštruačnými kŕčami, ktoré mám extra bolestivé kvôli polycystickým vaječníkom. Lenže zo strachu zo zákona - nezmyselného a blbého sa musím obmedzovať. Ja viem, že na Slovensku bude musieť prejsť mnoho desaťročí, kým sa úplne marihuana legalizuje, ale nech sa tam aspoň začneme posúvať, malými krokmi ale predsa.
@paulieevans no jasné,a vyrieši to aj problémy vyplývajúce zo súčasného neoliberálneho kapitalizmu a fašistickej korporatokracie,ktorá podporuje neokolonializmus. Pozdvihne to ekonomiku asi ako ja pozdvihnem stokilovú činku, vzhľadom na to ostatné,čo ubíja naše hospodárstvo a brzdí rozvoj.
@riddler Mňa to napríklad irituje tiež dosť, naviac by som chcel legalizáciu úplnú, keď si to vezmeš vzhľadom na alkohol, ktorý je úplne legálny, ešte k tomu by to prinieslo dosť financií do rozpočtu a dosť využitia pre pôdu, ktorá sa vzhľadom na náklady na domácich pestovanie potravín už tak nevyužíva. Tiež by to mohlo práve naopak priniesť nad ňou kontrolu čo sa týka neplnoletých atď. Samozrejme by sa to ale muselo schváliť inteligentne v súznení s inými zákonmi, čo je asi až príliš veľká požiadavka
@karlotiskot môže to mať svoje plusy,lenže u mňa to je v rebríčku dôležitosti daleko za niektorými podstatnejšími vecami,nevyberám si koho budem voliť podla jeho názoru na marihuanu. Využitie pôdy a celkovo poľnohospodárstvo je obmedzené nariadeniami europskej unie,bez nej by sme mali lepšiu potravinovú sebestačnosť a nikto by nám do toho nekecal,pestovanie marihuany je v tomto kontexte len taká kozmetická úprava,ale celkovo to nerieši problémy tejto oblasti.
Ja sa nejdem ani namáhať, vysvetlovať niečo človeku, čo vidí za všetkým len nejakú propagandu a podobne. Odkedy húlim zistila som, že tajne húli asi polovica ľudí čo poznám, inteligentní, aj tí menej, dospelí, aj mladiství, dokonca aj úplne starí. Jedny zo zdr. dôvodov, iní z rekreáčnych. A budú to robiť či to bude legálne alebo to nie je. Ale bolo by fajn vedieť, že kvôli niečomu takémuto neskončím v base, najmä ak viem, že v iných krajinách to funguje ako prirodzená vec. O mne to vedia všetci, netajím sa tým, vie to moja najbližšia rodina, dokonca aj dedko, ktorý je extra konzervatívny a keď som mu racionálne vysvetlila prečo to robím nijak ma nezatratil. Mozog sa mi nijak odvtedy nezatemnil, vylepšil sa mi zdr. stav, samozrejme, treba brať do úvahy hladiny THC a CBD, tej psychoaktívnej a zdravotnej zložky a brať len od ľudí čo sa do toho trochu vyznajú. Toľko k tomu.
@riddler Samozrejme, že nerieši, ale z časti odbremeňuje, samozrejme, že sú dôležitejšie veci, ale tie budú vždy nad všetkým, preto na tom nestaviam veľmi sympatie, ale antipatie z nečinnosti v tomto smere mám voči mnohým veľké. Pretoźe je to jednoduchý spôsob akým sa dá čo i len trochu pomcť tejto krajine a jej obyvateľom, už len tým, že nebudem ukľadať tresty za prechovávanie látky, ktorá má znateľne menšie riziká a následky ako iná, ktor´je tu bežne dostupná
Ja len toľko, že najprv by bolo fasa napraviť ekonomiku, zdravotníctvo, školstvo... A potom riešiť hulenie a gayov. Napriek tomu, že pár ľudi to stáva vysoko, niesu to core values SAS
ja som za legalizaciu vsetkych drog vratane heroinu. Co koho do toho ako si humplujem svoje telo? A co si pestujem na svojom sukromnom pozemku? Ved je to nonsens aby mi stat kecal do mojho zdravia. Dalsia vec je ze keby boli drogy legalne zvysilo by to ich cistotu, znizilo by to ich cenu a tym padom aj kriminalitu spojenu s drogami, fetaci by si nemuseli heroin pychat mohli by ho vdychovat lebo by nim nemuseli setrit, takze by si tiez menej nenicili zdravie. Druha vec je ze zdravotne poistenie by nemalo byt povinne a narkomanom, alkoholikom a obeznym ludom by poistovna urcite vymerala vyssie poistne. Taktiez som za legalizaciu prostitucie (ona je u nas defacto legalna) ale aj s tym spojeneho kupliarstva. Aby som nesiel do basy zato ze si zalozim privat a kurvy mi tam platia najom. Taktiez zbrane by mali byt pristupne ako v emerike, a farmarsky zakon by tiez nebol zly. Preco ked zastrelim kriminalnika v sebaobrane tak este ja zato pojdem do basy?
@sob3k Ale mojko, nikde nie je napísané že sa podstatné a menej podstatné veci nemôžu vyriešiť naraz. Najmä ak je to tak smiešne jednoduché a racionálne ako v prípade marihuany. A ekonomika s tým dosť súvisí podľa mňa, ani si nevieš predstaviť koľko prac. miest by sa našlo tam kde by sa pestovala, tam kde by sa predávala, odvádzali by sa dane... a prísne by sa trestal NELEGÁLNY obchod s marihuanou, ostatne ako každý daňový unik.
@xxar3s Ty zas miešaš hrušky s jablkami - heroín, pervitín a podobné drogy s ľudí robia trosky, veľa ľudí zabili alebo dostali na totálne dno... Čo sa pri marihuane nestalo.
@meaning_fullness pouvazuj z hladiska toho ze to, za co si hlasoval, je vopred prepadnuty hlas (strane, ktora sa pochybujem ze dostane do politiky) a Hidaci su istota co sa dostanu
Celkom dost SaSkarov tu je. Mne na nich vadi, ze su elitarsky. Kedysi som ich volil, ale ked som sa docital ze podmienkou clenstva je ze musis mat "zabezpecene zivobitie" tj. nemozes byt nezamestnany, student a pod., tak to je dost neliberalna a diskriminujúca poziadavka. Akoze bavime sa len so strednou triedou a vyssie, chudaci nas nezaujimaju....
idem voliť SNS, pretože Danko je veľmi inteligentný človek...
a aj preto, že už tam nie je ten ožranisko Slota, ktorý robil SNS len hanbu nášmu Slovensku koliva našim maďarským spoluobčanom, obyčajní ľudia sa aj keď sú inej národnosti vždy dohodňú a tento odroň to vždy politicky zneužíval a robil rozbroje, škoda, že ho za terajší čín ožranstva za volantom nezabásli....
@paulieevans Ja osobne nemám problém s predajom štátom predávaných sadeníc prípadne priamo trávy v lekarniach, s tým, že normálne bude podliehať zdaneniu. Na druhej strane, chce to veľa legislatívy okolo, či už soferovanie, lekári... A tá by zozrala dosť času odborníkov, preto najprv seriózne reformy
V každom prípade som proti tomu, nech si každý nosí sadenice aké chce, lebo genetika je nepríjemná hra a kým jedna škodiť nemusí..
Ja som dokonca za štátny predaj a kontrolu všetkych drog. Portugalcom to slape.
@sob3k Máš pravdu, asi na to bude naozaj treba veľa času a veľa zákonov schváliť a tak, ale mňa osobne sa to momentálne dotýka celkom dosť, čiže preto je to pre mňa jedna z priorít.
mňa dedo skoro prizabil, keď som povedala, že idem voliť SaS Procházka mi je strašne nesympatický - vo svojich vyjadreniach, vo svojich postojoch, nehovoriac o tom, že sa vlastne obvykle k ničomu ani nevyjadruje, čo je vzhľadom na to, že chcem byť premiér (alebo minister alebo čo) dosť na prd. a z môjho pohľadu je to aj dôvod, prečo ho toľko ľudí ide voliť, lebo nikdy nič zlé nepovie, a vlastne on nepovie všeobecne nič.
@paulieevans ze niekomu nieco skodi ti nedava pravo mu to zakazat. Nemozes dospelemu cloveku vnucovat svoju predstavu o slusnom zivote. Nie stat by mal zodpovedat za ludi kazdy je zodpovedny len sam za seba.
@Dumbledore v tom pripade si zly a amoralny clovek. Drogy su tovar ako kazdy iny, ich vyrobca len uspokojuje dopyt na trhu. Nikto ich fetakom nenuti. To ze si koli drogam znicili zivot je len ich problem a ich zodpovednost. Branit im v tom nemozes.
@sob3k mna sa nikto nepytal ci stat ako ochrncu akceptujem, len sa mi nasilim nanutil, v tomto ma stat vela spolocneho s mafiou. Mafia sa ta tiez nepyta ci ju akceptujes, len ti poskytuje ochranu za vyplane, stat vypalnemu hovori dane.
Osobne nechápem prečo by niekto, kto nie je relatívne úspešný podnikateľ alebo proste fakt dobre zarábajúci človek volil SAS alebo Sieť. Niežeby teda väčšina Slovákov mala koho voliť, to je iná vec, ale zas je dôvod prečo Smer má najvyšší podiel hlasov - ľudia prirodzene volia stranu, ktorá proklamuje že je ľavicová a tým pádom by mala hájiť ich záujmy, čo je v prípade Smeru samozrejme blbosť, keďže ich "sociálna demokracia" je len populistický blábol a jediné o čo im ide je ostať pri kormidle za každú cenu. Čo pravdaže nemení nič na fakte, že pre Slováka čo zarába niečo okolo platového mediánu u nás je logickejšie voliť Smer než SAS.
No ale k otázke, voliť asi nepôjdem, žiadna strana mi nesedí natoľko aby som jej dal hlas.
To máš vážne také primitívne rovnítko, že ...
volič ĽSNS = nacista?
Akože nie je to moja šálka kávy, ale žeby
všetci jeho voliči v BB kraji boli nacisti?
@ryu4 prečo je to logickejsie? Znížením zaťaženia a byrokracie je predpoklad, že pôjdu hore aj platy... To, že ti niekto trusi omrvinky a hádže pod stôl, kým berie bochník z neho nerobí lepšiu voľbu voči tomu, kto ti ukáže ako urobiť cesto a upiecť si
@vymyslinick je to najsilnejsi predstavitel tohto nazoroveho prudu, ano su to nacisti, ale je tam aj ján cuper, cize nehovorim, ze tam nie su tupci, ktori nie su nacisti... ono tupci su rozni
@sob3k Tak v prvom rade tu nejde len o platy, ide aj o pracovné podmienky a všeobecne o práva zamestnancov, čo sa inak než reguláciou nedosiahne. Čo sa týka platov, tak o tom tiež silno pochybujem, v niektorých odvetviach možno, ale vo všeobecnosti celé to "strong economy" znamená v prvom rade viac peňazí manažmentu, málokedy sa to reálne premietne do platov zamestnancov, viď » archive.is/TWe1J... .
Ale opakujem, to čo robí Smer určite nie je autentický príklad princípu ktorý som spomínal.
@meaning_fullness Ale veď oni ani nie sú maďarská strana. To by potom nemohli kandidovať do slovenského parlamentu. @vymyslinick Prirodzene, že nie všetci jeho voliči sú nacisti. Niektorí sú proste len zúfalí zaslepení kokoti.
@ryu4 Pozri... Aj tak si kazda firma robi +- ako chce, lebo zamestnanci pre nich robia a firmy su pani. Ver mi, to co je na papieri, je pekna vec. Az bude prace viac a ludia sa nebudu tak bat o svoje, hoci nahovno, miesto, potom mozme riesit vsetky tie benefity. Ja viem, ze podnikame v autodoprave a nebyt vseliakych zasahov vladnej moci do podnikania, mohli by sme teoreticky zamestnat este o jedneho ci dvoch zamestnancov viac.
@pravnik@antifunebracka lol.... a že kto tu je "rasista", keď tu niekomu nadáva do kokotov alebo rovno do náckov Keď má niekto rád svoju vlasť a nechce tu imigrantov, chce rovnoprávnosť medzi ľuďmi, aby mali všetci rovnaké práva a povinnosti, tak je hneď nacista... Ach logika niektorých ľudí Neskutočne ma iritujú takéto jebnuté názory
@lenkaska1 nacisti su spolocensky uznana politicka skupina ako komunisti, liberali a podobne. Kto to nevidi na Kotlebovi, tak asi jednoducho nedaval na dejepise pozor, alebo mu chyba zakladny prehlad. Rovnopravnost je to posledne na com Kotlebovi zalezi, jeho politicke ciele ju priam vylucuju.
Len sa tak zamýšľam, či okrem
nacizmu, zaslepenosti a kokotizmu
za tým nebudú aj nejaké iné príčiny,
takto mi to príde dosť
jednoduché, dať niekomu nálepku
"nácek", "kokot". Akože dosť, hotovo, to stačí?
To potom nevidím príliš veľký rozdiel medzi
kritizovaným a kritizujúcim.
@xxar3s@26 musím s tebou súhlasiť, mám rovnaký názor. Hlavne to, že by to zvýšilo ich čistotu, tým pádom by si aj vedel čo si dávaš a v akom množstve.. Čiže koniec koncov by to bolo ešte aj pre zdravie lepšie ak by boli legálne
@pravnik sorry ale pod rovnoprávnosťou mám na mysli, že zákony budú platiť rovnako pre Slovákov ako aj iné menšiny (napr. Rómov - nevidím dôvod, prečo na nich zákony neplatia) ... Myslím že o to sa Kotleba postará. Ale ty máš asi predstavu o rovnoprávnosti inú ako ja. A nazvi si ho náckom, mne to je jedno Nebudem voliť nejakého degeška, ktorého záujmy Slovákov budú na poslednom mieste. Určite nebudem utláčaná vo vlastnej krajine...
@sob3k Ľudia sa vždy budú báť o svoje miesto, v trhovej ekonomike sotva zásadne znížiš nezamestnanosť. To že firmy si aj tak robia čo chcú len potvrdzuje to čo hovorím, keďže aj to málo čo je v legislatíve sa nedodržuje, čiže podľa toho čo vravíš by sa to malo viac kontrolovať. Tu sa nebavíme ani tak o benefitoch, ale proste o úplne základných právach - viem o čom hovorím, môj otec robí v továrenskom sklade a to je neuveriteľné čo tam s nimi robia, musí chodiť na 16ky keď mu povedia, pravidelne nočné, v lete je tam horúco a vkuse mu hrozí že tam naňho niečo spadne. To ani nehovorím o platoch a o vydieraní zo strany vedenia. Tu sa proste nebavíme o benefitoch, toto sú bezprostredné otázky zdravia a schopnosti viesť normálnu dôstojnú existenciu. Na toto sa nedá čakať "až bude práce viac", čo aj tak nebude nikdy. Malé podniky by možno boli viac ochotné toto riešiť, prípadne zamestnať niekoho naviac, keby tých zásahov bolo menej, lenže väčšina ľudí je zamestnaná veľkými zahraničnými firmami a tie pôjdu vždy až na doraz, čiže platy čo najnižšie a podmienky čo najhoršie.
@lenkaska1 vtipne ako v jednom prispevku dokazes hovorit o rovnosti pred zakonom a zaroven ludi delit na Slovakov a Neslovakov. V tejto krajine neplatia zakony ani pre mnohych Slovakov ak si si nevsimla...
Neviem, co vidite na tej SaS. Dufam, ze nie len podla nazvu chcete tuto zberbu volit. Sloboda a solidarita je len trik na volicov, tak isto ako napr. KDH sa prezentuju ako krestania. Aj pred 4 rokmi slubovali dekriminalizaciu marihuany a podobne veci, a nakoniec len Sulik si urobil karieru na tom, ked utiekol do Bruselu
@pravnik Joooj ja som tak vedela, že sa toho chytíš áno všimla som si to Je mi jasné, ale to sú politici, mafiáni, vysoko postavení ľudia a to je už zas iná téma. Ja sa bavím o bežných ľuďoch...
@lenkaska1 ale ved to je samozrejme v pravnom state a napriklad Most ma celkom vela opatreni pripravenych pre justiciu. Aj madari si nemozu dovolit vsetko a aj migrantov si nemozme dovolit prijat vsetkych. Rovnako romovia nemozu mat viac prav, to je jasne. Ale proste pozatvarat ich nie je najlepsie riesenie, i ked keby s veznami stat lepsie pracoval, mozno by to bolo celkom prospesne... Kotleba nema ziadnu koncepciu, ziadne riesenia. Co urobil ako zupan? Zeby nic?
@pravnik precitaj si program LSNS aby si netvrdil, ze Kotleba nema riesenia. A aj z pozicie zupana robi co moze, aj ked SMER mu vkuse hadze polena pod nohy, namiesto toho aby spolupracovali
ja si vzdy volica Kotlebu predstavim ako nejakeho holohlaveho chudacika, co ho tato doma bije a chodi s palicou a s kamaratmi do lesa hrat sa na vojakov - mečuje sa so stromami
@pravnik uplne rozumiem tvojim predstavam, ved aj vo vsetkych mediach to je tak prezentovane, ze vsetci su vyholeni, to uz to je tvoj problem, ked tomu veris
@jarmulkazidan Možno preto, že máš core values a rozširujúce veci. Pre vyššie dobro boli tie témy odsunute na druhú koľaj, keďže prekvapivo, nevladli sami
@dannyd14 nebola to ironia kazdy si moze vyrabat co len chce alebo zakazeme aj luh sodny zatoze si s nim moze niekto ublizit? Potom zakazme vsetko ale takto kratkozrako sa veci neriesia. Ak je niekto dospely a svojpravny a berie drogy tak si skodi sam a ty mu do toho nemas co kecat. Ked mu to budes chciet zatrhnut porusujes tym jeho slobodu a on ma pravo sa branit a bude v prave sice nie z pohladu nasej absurdnej legislativy ale z pohladu moralky. Rovnako ked branis dealerovi aby predaval svoje drogy znemoznujes mu slobodne narabat so svojim majetkom lebo drogy su jeho sukromne vlastnictvo a on sa proti tebe moze branit aj so zbranou v ruke.
@lenkaska1 Dievča zlaté, ty zase raz nemáš vôbec šajnu, o čom rozprávaš. Stačí mi, že sa rozhoduješ medzi Sulíkom a Kotlebom, to je akoby si sa zúčastnila diskusie o marihuane so slovami "Buď by som ju povolila, alebo ju prísnejšie trestala." ô__ô A čo je rasistické, keď niekto nazve nacistov kokotmi? Hovorí z teba len strach, totálna neinformovanosť a zlyhávanie dodržiavania zákonov v tomto štáte, to ale Kotleba nezachráni, to mi ver. @pravnik !!!!!!!! @vymyslinick Pokojne uvažuj aj naďalej, mne stačí pozrieť sa, kto hlasoval za Kotlebu a mám jasno.
@antifunebracka Lol.. Tak ja mám rôzne názory Som si vedomá toho, že SaS a LSNS majú v istých veciach protichodné názory. To neznamená, že som neinformovaná... Len uvidím, čo budem považovať v danej situácii za najlepšie a k čomu sa budem viac prikláňať... Každopádne tieto veci budem do hĺbky študovať až neskôr a áno tieto dve strany prichádzajú do úvahy. Možno nakoniec budem voliť nejakú úplné inú stranu. Momentálne som však najviac za LSNS... ale to sa ešte môže zmeniť. Nemusí to pomôcť (však kto predsa plní svoje predvolebné sľuby...), ale furt lepšie mať vo vláde Kotlebu ako si zvoliť takú p**u/k***ta ako má Nemecko (Merkelová)
@xxar3s ty kks, ty si myslis, ze drogy sa ziskavaju len tak, ze prides k dilerovi a on ti ich da? By som chcel vidiet, ako by si ich hajil, keby si bol v klube a niekto ti nasypal extazu do napoja alebo by tvoje decko naslo nahodou na ulici drogu, ci nedajboze by mu ju dal diler so zlym umyslom alebo nejaky fetak ta na ulici prepadol a pichol ti injekciu, by si domudroval, nechces rovno zaviest zakon so zbranami ako v USA?
Práve zisťujem, v akom napiču stave má väčšina politických strán webstránku... vrátane " » www.parlamentne-volby-2016.sk/... ", čo je síce neoficiálna stránka volieb, ale zas oficiálna nie je, veď NAČO...
A ešte som sa zasmiala na tom, že smerácke logo vyzerá ako niečo v šýle "smerovanie dopiče" (viď obr) » www.parlamentne-volby-2016.sk/... logo_strany/smer.png
@jarmulkazidan Core values su hodnoty, ktore su v programe a stoji a pada na nich existencia strany. Pre SAS su to veci ekonomicke, pripadne teraz asi aj utecenci, nie homosexuali ci marihuana. Tie ostatne okrem core values sa vypustia, ak sa napr dostanu do vlady s konzervativcami a oni to deklarovali...
@Ryu4 S tym samozrejme suhlasim. U nas tie zakladne mechanizmy neabsentuju, len sa na nich serie. Na druhej strane, ak by si znizil naklady a dvihol minimalnu mzdu, tak mozno pomozes malym a strednym podnikatelom, ktori za minimal aj tak nezvyknu zamestnavat (teda ak tak, na papieri, lebo odvody atd..) a velke firmy ostanu na tom co boli. Suma sumarum mas to iste, len o trosku lepsie
@zajkousko Danko??????? ktorý je na prvom mieste zo všetkých politikov v zavádzaní a klamstvách? ešte aj Fica predbehol, toľko naklamal, a to už je čo povedať ty si úplne zle počúvaj....
@xxar3s Ja inak s tebou súhlasím, dať občanovy slobodu nad vlastným telom je podľa mňa logické, problém je, že ľudia očividne nie sú schopný prijať slobodu ani nad sebou samými takže by sa to tu do značnej miery rozpadlo, ale inak dúfam, že raz to bude ako navrhuješ a ľudia budú schopný tak žiť ako chcú bez toho aby sa museli vyhovárať na niekoho, kto ich mal údajne chrániť samých pred sebou. Bohužiaľ ako píšem v dnešnej dobe by to zákonite znamenalo rozklad štátu, aj keď mne by to popravde nevadilo, ja by som si rád pozrel čo by vzišlo z toho keby sa ľuďom dá absolútna slobodna svojimi životmi, to by sme aspoň videli za čo ako civilizácia/štát/skupina stojíme
@meaning_fullness to je ok Bugara voli vela nemadarskych obcanov a volilo by ho ovela viac keby tak vehementne nehajil madarske zaujmy. ale to sa inak neda. gro jeho volicov su stale madari a ako ich oficialny reprezentant nemoze robit inak...
@paulieevans najaa som zabudol ze to tu nereaguje na presny koment tak teda:
"I keď asi som si práve uvedomila, že na blbom Slovensku , zaostalom, netolerantom, si chudáci menšinoví Maďari museli dobíjať aj tie práva, ktoré sú pre mňa ako pre človeka úplná samozrejmosť a na to potrebujú v parlamente zastúpenie :/ "
Nemyslela som to ako iróniu, keď bol v čele SNS Slota tak sa slovenská nenávisť voči maďarskej menšine veľmi prehĺbila a s akýmkoľvek návrhom prišli tak boli ugrofíni, avari a podobne... Ani Csaky z SMK ani Slota z SNS neboli normální a robili iba zlú krv medzi obyvateľmi.
@lenkaska1 Tak Merkelová doplatila na svoj prehnaný humanizmus Nemecko buď chce všetkých vyvraždiť, alebo zachrániť každú socku ô__ô Ale je veľkou chybou nechať sa strhnúť a hlasovať za ešte väčšie zlo Takto sa v Nemecku dostal k moci Hitler. Ľudia boli veľmi sklamaní z toho, čo sa deje a dali pod ťarchou ilúzií a klamstiev do rúk moc ešte 100 x horšiemu človeku.
@sabnacke
schvalne som sa pozrel co si odhlasovala ked na druhych nadavat vies. Vsetci na vas seru rovnako ci je to sulik alebo danko. Toto je trapne politikov tam mate ako svojich vyvolenych alebo nejake futbalove kluby "ja fandim tymto lebo su naj"
@heineken na koho nadávam? že som zajkovi napísala ,,si zle"? alebo skonštatovala že je Danko jeden z najväčších klamárov? snáď vidím kto je v ktorej strane. pre mňa majú saskári najviac kompetentných ľudí a som vďačná že sa sem tam objaví na Slovensku človek ako je napr. Jozef Mihál. ja nie som fanúšik, ja som volič, ktorý si triedi a vyberá. a vôbec ma nezaujíma či ty voliť budeš a ak áno tak koho.
Vždy sa rehocem na tom, ako ide niekto seriózne voliť LSNS Ja osobne si neviem predstaviť, že by som volil ako svojho zástupcu niekoho, kto to dotiahol maximálne na vyhadzovača na diskotéke, prípadne profesionálneho poberača sociálnych dávok alebo sbskára v pochybnej sbske. Väčšina na kandidátke sú totálne trosky, resp. white trash. Ľudia, ktorí nič nedokázali, pretože sú na úrovni opice. A Kotleba? Má dve vysoké školy sedláckeho typu a za sebou hovno. Žiadna prax, žiadne skúsenosti, úspechy ... slovom NIČ. Rovno si môže nechať na čelo vytetovať slovo LOSER. To, že vyhral voľby do BBSK je len zásluhou toho, že protikandidát bol ešte väčší chuj než on sám
@antifunebracka No teraz tu skôr hrozí presný opak.... Podla mňa by to tu chcelo vyvážiť trochu.. Rasizmus je tu stále, ale teraz skôr bieli sú utláčaní ...Určite nebudem podliehať emóciám. Ani ty im nepodliehaj
@inversi Teraz narážaš na tie drogy? No nech si každý robí čo chce, mne je jedno, ale človek pod vplyvom marihuany môže byť max. pri zlom stave paranoidný, ale nie nijak nebezpečný, zakiaľ čo človek pod vplyvom heroínu/pervitínu je pre okolie nebezpečný. Viem s počutia veľa prípadov, kedy zabili narkomani kvôli pár šupom človeka, ja osobne mám neblahú skúsenosť, že oproti v činžiaku jeden narkoman prišiel, zaklopal jednej pani, nech mu požičia šrobovák, ona mu ho požičala a dobodal ju. A prečo? Lebo ju raz počul ako sa o ňom baví zo susedmi, že jej vadí, lebo je feťák.
Nemáme ani čo voliť jedno zlo väčšie ako druhé každý hrabe k sebe a okráda ide o to kto niečo dokáže urobiť pre skorumpované Slovensko. Kotlebovi sa to tiež nemusí podariť pretože ho môžu vyšachovať keď im bude zavadzať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
132 komentov
2. » birdz.sk/forum/parlament...
3. » birdz.sk/forum/koho-bude...
4. » birdz.sk/forum/koho-bude...
no hej, tento je naozaj porovnatelny, ale snad pritiahne toto viac ludi no
Sľubujem, že keď sa dostaneme do parlementu obserieme každé kreslo, ktoré získame
a aj preto, že už tam nie je ten ožranisko Slota, ktorý robil SNS len hanbu nášmu Slovensku koliva našim maďarským spoluobčanom, obyčajní ľudia sa aj keď sú inej národnosti vždy dohodňú a tento odroň to vždy politicky zneužíval a robil rozbroje, škoda, že ho za terajší čín ožranstva za volantom nezabásli....
V každom prípade som proti tomu, nech si každý nosí sadenice aké chce, lebo genetika je nepríjemná hra a kým jedna škodiť nemusí..
Ja som dokonca za štátny predaj a kontrolu všetkych drog. Portugalcom to slape.
čo ty kokotko primitívny, mám dojem že si ešte viac jebnutý ako som si myslel, ty grc ľudskej spoločnosti
a čo je tam, lebo sa mi to nechce hladať
@Dumbledore v tom pripade si zly a amoralny clovek. Drogy su tovar ako kazdy iny, ich vyrobca len uspokojuje dopyt na trhu. Nikto ich fetakom nenuti. To ze si koli drogam znicili zivot je len ich problem a ich zodpovednost. Branit im v tom nemozes.
» aktualne.atlas.sk/slovensko/polit...
» dennikn.sk/309186/za-novu-...
@41
No ale k otázke, voliť asi nepôjdem, žiadna strana mi nesedí natoľko aby som jej dal hlas.
To máš vážne také primitívne rovnítko, že ...
volič ĽSNS = nacista?
Akože nie je to moja šálka kávy, ale žeby
všetci jeho voliči v BB kraji boli nacisti?
Ale opakujem, to čo robí Smer určite nie je autentický príklad princípu ktorý som spomínal.
@vymyslinick Prirodzene, že nie všetci jeho voliči sú nacisti. Niektorí sú proste len zúfalí zaslepení kokoti.
Len sa tak zamýšľam, či okrem
nacizmu, zaslepenosti a kokotizmu
za tým nebudú aj nejaké iné príčiny,
takto mi to príde dosť
jednoduché, dať niekomu nálepku
"nácek", "kokot". Akože dosť, hotovo, to stačí?
To potom nevidím príliš veľký rozdiel medzi
kritizovaným a kritizujúcim.
Áno, presne o tomto tu hovorím.
@pravnik !!!!!!!!
@vymyslinick Pokojne uvažuj aj naďalej, mne stačí pozrieť sa, kto hlasoval za Kotlebu a mám jasno.
@100 aspoň nejaký rozumný názor si tu dal
Kotlebu som rozmýšľal začiarknuť, ale keď som videl jeho kandidátku tak som si povedal, že radšej nie...
A ešte som sa zasmiala na tom, že smerácke logo vyzerá ako niečo v šýle "smerovanie dopiče" (viď obr) » www.parlamentne-volby-2016.sk/... logo_strany/smer.png
@Ryu4 S tym samozrejme suhlasim. U nas tie zakladne mechanizmy neabsentuju, len sa na nich serie. Na druhej strane, ak by si znizil naklady a dvihol minimalnu mzdu, tak mozno pomozes malym a strednym podnikatelom, ktori za minimal aj tak nezvyknu zamestnavat (teda ak tak, na papieri, lebo odvody atd..) a velke firmy ostanu na tom co boli. Suma sumarum mas to iste, len o trosku lepsie
"I keď asi som si práve uvedomila, že na blbom Slovensku , zaostalom, netolerantom, si chudáci menšinoví Maďari museli dobíjať aj tie práva, ktoré sú pre mňa ako pre človeka úplná samozrejmosť a na to potrebujú v parlamente zastúpenie :/ "
schvalne som sa pozrel co si odhlasovala ked na druhych nadavat vies. Vsetci na vas seru rovnako ci je to sulik alebo danko. Toto je trapne politikov tam mate ako svojich vyvolenych alebo nejake futbalove kluby "ja fandim tymto lebo su naj"
už to aj ja vidím som si nevšimla, že tu sa dá prekliknúť na nejakú druhú stranu... nie som na to zvyknutá