Voľná diskusia o akciách Dobytkár, Plevel, Búrka, Víchrica, Božie mlyny, Očistec, Judáš atď. Myslíte si, že nakoniec niekoho z obvinených aj skutočne odsúdia? Príde niekedy rad aj na politikov? Prekvapila vás rýchlosť, s akou po zmene vlády NAKA koná?
To naozaj dali tomu taketo nazvy? co sme v dajakom krimi romane abo co dpc
Ale k otazke- vobec neviem koho by mali este obvinit, okrem clenov byvalej vlady lebo o politiku sa az tak dopodrobna nezaujimam zeby som vedela kto figuruje v ktorej kauze.
@milgamman Ja už sa tiež v tom prestávam orientovať, ide to neuveriteľnou rýchlosťou. Už je obvinených dosť veľa najvyšších predstaviteľov prokuratúry, súdu, polície, SIS... Ďalej Haščák (Penta), Bodor...
@patrixo lenze Sakova je politička a ti sa zatiaľ zdajú byť "beztrestní" :/ A to aj tí bývalí ako Mečiar, Slota... Neviem, či sa podarí raz prelomiť aj to "tabu" beztrestnosti politikov.
@lafiziq Hej, aj mne sa niečo také marí... to boli tí Slotovi ministri, či to je niečo iné? Ale tak môže to byť len výnimka... Teda, ja dúfam, že sa dostane aj na politikov... Bol by to veľmi dobrý signál najmä do budúcna, aby sa už necítili tak bohorovní, ako doteraz. Že môžu všetko.
Ak sa ale nemýlim, tak všetky tie kauzy sú zatiaľ len prácou polície, vyšetrovateľov, prokurátorov... Čo ak súdy sú stále skorumpované tak, že to cez ne aj tak neprejde? Najmä tie "veľké ryby" a obetujú len pár malých...
Pre prehľadnosť
Niektorí z obvinených a ich ešte nedávne funkcie z dôb vlády SMERu:
Kováčik - špeciálny prokurátor
Hraško - bývalý šéf NAKA
Gašpar - bývalý policajný prezident
Krajmer - šéf protikorupčnej jednotky NAKA
Trnka - bývalý generálny prokurátor
Lučanský - bývalý policajný prezident
Slobodník - riaditeľ Národnej jednotky finančnej polície
Makó - bývalý riaditeľ Kriminálneho úradu finančnej správy
Beňo - námestník riaditeľa SIS
Ak som sa náhodou niekde pomýlila, alebo na niekoho významného zabudla, prosím opravte ma.
...ešte doplním, že @patrixo -m spomenutý Čižnár je bývalý generálny prokurátor, ktorý radšej toto leto odstúpil sám.
Len pre zaujímavosť z histórie voľby generálneho prokurátora:
1. Dzurindova vláda zvolila Trnku
2. Potom bol vo vláde SMER
3. Počas Radičovej vlády Trnkovi končila funkcia a bola tam veľmi kľúčová nová voľba GP, kvôli ktorej takmer prvý krát padla Radičovej vláda. Radičová pohrozila, že ak bude zvolený Trnka, tak padne vláda. Skoro sa tak stalo, ale jedna poslankyňa opozície neprišla na hlasovanie, takže chýbal jeden JEDINY hlas pre zvolenie Trnku. Pri novej voľbe bol zvolený Čentéš, ktorého odmietol Gašparovič vymenovať a pri opätovnej voľbe bol zvolený Čižnár.
3. Znova vláda SMERU
4. Toto leto sa Čižnár vzdal funkcie
@James98 teraz nie som si istá, ako si to myslel Ako iróniu? Či?
Ešte pre tých, ktori by nahodou nevedeli, kto je Trnka - to je ten bývalý generálny prokurátor z Kočnerovej Threemy a toho ich "slavneho" telefonátu, kde mu Kočner okrem iného nadáva "Ty si k*k*t, ty si jeden nebetyčný k*k*t!!"
@kerrang Mňa práveže začala pár rokov dozadu politika naozaj zaujímať a odvtedy to sledujem celkom dosť... V podstate ma k sledovaniu politiky "priviedol" Matovič (keďže ma bavilo ho počúvať) a potom neskôr aj Remišová... A následne tá vražda a veci, ktoré sa začali vyplavovať na povrch... Teraz momentálne mám dobrý pocit najmä z toho, že sa konečne niečo deje a tí najmocnejší prestávajú mať pocit beztrestnosti... 30 sudcov bolo obvinených, je to neuveriteľné! Ide to dobrým smerom konečne a to je skvelé.
@goldenbeach dúfajme no, ale až tak istá by som si vôbec nebola, je tam ešte mnoho prekážok, zvlášť tie skorumpované súdy :/ A naviac, všetci mali možnosť zo Slovenska ujsť, keď videli, čo sa deje a nikto! to nespravil. Musia si byť stále dosť istí, že to dokážu na tých súdoch uhrať :/
Potom napíš koľko z nich reálne aj odsúdili, lebo súdy budú trvať roky a nakoniec možno 1/3 pôjde sedieť. No a nechcem si predstaviť, čo spravia s Matovičom, keď nebude premiérom...
@milgamman@blackfog ešte k tým názvom... Ja si myslím, že vyšetrovatelia/prokurátori vyšetrovania veľmi dobre vedia, aké vážne obvinenia to sú (teda na najvyšších funkcionárov a historicky veľmi významné pre Slovensko), ale najmä si uvedomujú, ako veľmi sú tieto kauzy vnímané a sledované spoločnosťou, preto tak silné názvy.
@yoss no veď to som tu spomínala už viac krát, že sa to ešte môže zaseknúť na skorumpovaných súdoch a nakoniec môžu byť obetované len malé ryby :/ Preto som tak veľmi opatrná v nejakej radosti. Môže toto celé znamenať veľmi veľa, ale zároveň to nemusí znamenať takmer nič :/ to sa celé uvidí a mňa to tiež veľmi zaujíma. Máme ešte 3 roky, než sa dostane asi k vláde Hlas a Smer.
K Matovičovi - keby na neho niečo mali, tak by to vytiahli predsa už dávno, aby ho odsúdili... Nič také, na základe čoho by bol odsúdený (alebo aspoň zadržaný, obvinený), sa ale zjavne nenašlo. Mali v rukách celú políciu, prokuratúru a súdy. A nič.
@30 Preco sa stale obavas, ze sa dostane k moci znova Smer, to je nerealne (je to nerealne aj keby boli predcasne volby alebo za tri roky). Smer jednoducho padne, za 3 roky bude mozno aj pod 5%. A Hlas? Aj keby boli predcasne, aby sa vratili do vlady, tak by s nimi museli ist Sulik aj Kollar, Kollar by mozno isiel, ale Sulik neviem (jedine, ze by sa na sklonku svojej politickej kariery, zachoval ako Bugar, v politike nikdy nevies, ale zrejme nie). A za tri roky sa urcite na scene objavia nove strany, politici, a cela scena bude vyzerat uplne inak.
@kassiar kiež by si mal pravdu, ale ja sa naozaj obavam toho, ze Hlas vyhra volby, Smer sa do parlamentu dostane a s Kollarom, prip. este nejakou dalsou stranou vladu zlozia :/ Ale neviem teraz, ake su posledné prieskumy popularity. Len viem, ze Hlasu percenta dost stupaju, čo sa dalo čakať... Ale suhlasim, ze Sas s Ficom nepôjde do koalicie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
Ale k otazke- vobec neviem koho by mali este obvinit, okrem clenov byvalej vlady lebo o politiku sa az tak dopodrobna nezaujimam zeby som vedela kto figuruje v ktorej kauze.
Ak sa ale nemýlim, tak všetky tie kauzy sú zatiaľ len prácou polície, vyšetrovateľov, prokurátorov... Čo ak súdy sú stále skorumpované tak, že to cez ne aj tak neprejde? Najmä tie "veľké ryby" a obetujú len pár malých...
Niektorí z obvinených a ich ešte nedávne funkcie z dôb vlády SMERu:
Kováčik - špeciálny prokurátor
Hraško - bývalý šéf NAKA
Gašpar - bývalý policajný prezident
Krajmer - šéf protikorupčnej jednotky NAKA
Trnka - bývalý generálny prokurátor
Lučanský - bývalý policajný prezident
Slobodník - riaditeľ Národnej jednotky finančnej polície
Makó - bývalý riaditeľ Kriminálneho úradu finančnej správy
Beňo - námestník riaditeľa SIS
Ak som sa náhodou niekde pomýlila, alebo na niekoho významného zabudla, prosím opravte ma.
Len pre zaujímavosť z histórie voľby generálneho prokurátora:
1. Dzurindova vláda zvolila Trnku
2. Potom bol vo vláde SMER
3. Počas Radičovej vlády Trnkovi končila funkcia a bola tam veľmi kľúčová nová voľba GP, kvôli ktorej takmer prvý krát padla Radičovej vláda. Radičová pohrozila, že ak bude zvolený Trnka, tak padne vláda. Skoro sa tak stalo, ale jedna poslankyňa opozície neprišla na hlasovanie, takže chýbal jeden JEDINY hlas pre zvolenie Trnku. Pri novej voľbe bol zvolený Čentéš, ktorého odmietol Gašparovič vymenovať a pri opätovnej voľbe bol zvolený Čižnár.
3. Znova vláda SMERU
4. Toto leto sa Čižnár vzdal funkcie
@James98 teraz nie som si istá, ako si to myslel Ako iróniu? Či?
no to preto, lebo na neho nič NE-MA-JÚ....
K Matovičovi - keby na neho niečo mali, tak by to vytiahli predsa už dávno, aby ho odsúdili... Nič také, na základe čoho by bol odsúdený (alebo aspoň zadržaný, obvinený), sa ale zjavne nenašlo. Mali v rukách celú políciu, prokuratúru a súdy. A nič.