recept neviem, proste cesto je s celého maku a múky, natre sa navrch korpusu džem, poleje sa to horkou čokoládou, nechá stuhnúť a potom žerééš žeréééš a ešte raz žeréééš
120 g zmesi na prípravu krému z Venčekov Dr.Oetker
300 ml mlieka
100 ml šľahačkovej smotany
1 bal Dezertný karamelový krém Dr.Oetker
Príprava cesta:
Odmerané množstvo vody (250 ml) a margarínu (125 g) dáme variť. Do vriacej tekutiny vysypeme za stáleho miešania zmes na prípravu cesta a miešame, pokiaľ cesto nie je hladké a neoddeľuje sa od dna hrnca. Cesto odstavíme z ohňa a dáme vychladnúť. Do vychladnutej masy pridáme 3 celé vajcia a elektrickým ručným šľahačom šľaháme na najnižšom stupni 3 minúty. Na vymastenom plechu si naznačíme pohárom (odtlačeným v múke) kolieska, ako pomôcku pri tvarovaní veterníkov. Cesto vložíme do ozdobného striekacieho vrecúška s hviezdičkovým násadcom a na vymastenom plechu formujeme veterníky s priemerom asi 6 cm. Pečieme v strednej časti predhriatej rúry. Čas a teplota pečenia sú uvedené v tabuľke na obale. Veterníky po upečení, ešte teplé, prekrojíme a dáme vychladnúť.
Príprava plnky:
Do vyššej nádoby nalejeme 300 ml studeného mlieka a 100 ml šľahačkovej smotany (nie viac!), pridáme zmes na prípravu krému a šľaháme elektrickým ručným šľahačom asi 3 minúty na najvyšších otáčkach do krému.
Príprava veterníkov:
Hneď po ušľahaní plníme prekrojené veterníky hotovým krémom (na začiatku nie je celkom tuhý, postupne však stuhne) pomocou striekacieho vrecúška. Ak chceme pripraviť pravé karamelové veterníky, na plnku ozdobným vrecúškom nanesieme ako druhú vrstvu Dezertný karamelový krém Dr.Oetker. Príprava krému je uvedená na zadnej strane obalu. Dáme na 1 hodinu do chladničky stuhnúť. Veterníky posypeme práškovým cukrom alebo polejeme cukrovou, resp. hotovou polevou Dr.Oetker.
Do polovice cesta dáme kakao, a vylejeme do svetlého cesta (cik-cak, alebo dávame lyžicou). Tak isto pokračujeme s pudingom (lyžicou). Hneď po upečení natrieme osladenou kyslou smotanou.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
recept neviem, proste cesto je s celého maku a múky, natre sa navrch korpusu džem, poleje sa to horkou čokoládou, nechá stuhnúť a potom žerééš žeréééš a ešte raz žeréééš
Neexistuje najoblubenejsi ... len prave nezjedeny a zjedeny
Cesto:
140 g zmesi na cesto Venčeky Dr.Oetker
125 g margarínu
3 vajcia
250 ml (1/4 l) vody
Krém:
120 g zmesi na prípravu krému z Venčekov Dr.Oetker
300 ml mlieka
100 ml šľahačkovej smotany
1 bal Dezertný karamelový krém Dr.Oetker
Príprava cesta:
Odmerané množstvo vody (250 ml) a margarínu (125 g) dáme variť. Do vriacej tekutiny vysypeme za stáleho miešania zmes na prípravu cesta a miešame, pokiaľ cesto nie je hladké a neoddeľuje sa od dna hrnca. Cesto odstavíme z ohňa a dáme vychladnúť. Do vychladnutej masy pridáme 3 celé vajcia a elektrickým ručným šľahačom šľaháme na najnižšom stupni 3 minúty. Na vymastenom plechu si naznačíme pohárom (odtlačeným v múke) kolieska, ako pomôcku pri tvarovaní veterníkov. Cesto vložíme do ozdobného striekacieho vrecúška s hviezdičkovým násadcom a na vymastenom plechu formujeme veterníky s priemerom asi 6 cm. Pečieme v strednej časti predhriatej rúry. Čas a teplota pečenia sú uvedené v tabuľke na obale. Veterníky po upečení, ešte teplé, prekrojíme a dáme vychladnúť.
Príprava plnky:
Do vyššej nádoby nalejeme 300 ml studeného mlieka a 100 ml šľahačkovej smotany (nie viac!), pridáme zmes na prípravu krému a šľaháme elektrickým ručným šľahačom asi 3 minúty na najvyšších otáčkach do krému.
Príprava veterníkov:
Hneď po ušľahaní plníme prekrojené veterníky hotovým krémom (na začiatku nie je celkom tuhý, postupne však stuhne) pomocou striekacieho vrecúška. Ak chceme pripraviť pravé karamelové veterníky, na plnku ozdobným vrecúškom nanesieme ako druhú vrstvu Dezertný karamelový krém Dr.Oetker. Príprava krému je uvedená na zadnej strane obalu. Dáme na 1 hodinu do chladničky stuhnúť. Veterníky posypeme práškovým cukrom alebo polejeme cukrovou, resp. hotovou polevou Dr.Oetker.
» www.google.sk/imgres?imgurl=h...
bože, to je "nebíčko v papuľke"
» www.marthastewart.com/recipe/cinnamon...
ale ja mám vylepšenú verziu na Vareche
» varecha.pravda.sk/recepty/mrvinat...
Neviem ale či to je koláč alebo zákusok veru. Lebo vraj že je to rozdiel. Ale neviem aký
Ale vidím tu napr. punčový rez, tak to bude zákusok
kinder kolac
Cesto:5 vajec, 1 pohár kryštálového cukru, 8PL oleja, 8PL vody, 1 2/3 pohára polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, 2PL kakaa;
Puding: 1 liter mlieka, 2 pudingy jahodové alebo malinové, 6PL kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor.
Poleva: 3 kyslé smotany, 4PL cukru, 3 vanilkové cukry.
Do polovice cesta dáme kakao, a vylejeme do svetlého cesta (cik-cak, alebo dávame lyžicou). Tak isto pokračujeme s pudingom (lyžicou). Hneď po upečení natrieme osladenou kyslou smotanou.
I love it