fajcim uz vise roka a cem stym prestat.uz som to skusala vela krat ale ete sa mi to nepodarilo,pomooooooc.neviete niekto ako stym mam prestat?najviac ma sere ze koli tomu musim klamat svojich rodicou a frajera.potrebujem pomoc.
heh...ved po roku si si predsa nemohla vybudovat az taku velku zavislost aby sa s tym nedalo prestat...teda myslim po stranke fyziologickej (potreba dostat do tela nikotin)
najvacsim problemom u teba (ako aj u mnohych mladych fajciarov) je skor skoncovat s tym z psychologickeho hladiska...cize ty mas vnutornu potrebu, chcenie dat si cigaretu v niektorych situaciach alebo prilezitostiach(s kamoskami, v bare, na prechadzke apod.)
viem presne o com hovorim, ja som mal svoju prvu cigaretu ako 13 rocny ale naozaj fajcit som zacal asi pred 4 rokmi ked som cigaretu uz NAOZAJ potreboval takmer kedykolvek...v juli tohto roku som sa rozhodol ze s tym skoncujem a to som pritom nemal ani taky relevantny dovod ako ty( nechces klamat priatelovi a rodicom) vsetci moji blizky vedeli ze fajcim a akceptovali to...s peniazmi na cigarety som tiez nemal az taky problem aj ked som fajcil balik denne. napriek tomu mi vadilo, ze nieco ako zavislost na cigaretu zo mna robi niekoho ineho...urcite to poznas- mas chut na cigu a nemozes mysliet na nic ine, proste si ju musis dat, alebo proste od nudy, nemas v bare co robit s rukami, povazujes to za imidzovu zalezitost apod.
ja osobne ked som s tym prestaval, podvedome som si bol takmer isty tym, ze nevydrzim ani 3 dni. proste so neveril. ale da sa to a nie je to az take tazke (aby si si nemyslela, ze som prvy tyzden iba sedel doma...) chodil som von s kamosmi, chodil som kazdi vecer do baru na pivo, ale prekonaval som sa den co den minutu po minute a s pribudajucim casom budes stale zodpovednejsia a jednoducho si povies- tak naco si teraz zapalit, ked som uz vydrzal dva tyzdne...
velmi dolezity su podla mna priatelia, ktori by ti pri tom mali pomoct. ja mam vacsinu kamosov fajciarov, ale ti, ktori nefajcili mi pomahali a som si isty, ze aj vdaka nim som si uz takmer dva mesiace nezapalil...
suma summarum- najdolezitejsi je tvoj rozhodny osobny postoj, proszte si povedz ze s tym koncis a jednoducho si nezapal...
ak by si chcela este nejake konkretne rady tak sa ozvi, snad ti pomozem
nemusis kvoli tomu klamat rodinu ani frajera... to si len myslis teda ja by som v tvojom pripade rodicov zavadzal asi tiez, ale ak mas dobreho frajera, povedz to jemu, mozno prave on ti s tym pomoze. Ale v prvoom rade by si to mala byt ty. Mozno ti pomoze, ak sa zamyslis nad tym, preco si zacala fajcit (chcela si zapadnut, potrebovala si sa upokojit...) a ci v sucasnosti mas ten problem, kvoli ktoremu si zacala, este stale. Ale hlavne...pevnu volu!
blbost po roku sa da prestat uplne v pohode jaj to boli este casi ked som si zapalil len po skole s kamosmi vonku a doma ani v skole som to nepotrebovak achhhh jaaaaaaaj to boli casi ked som si schovaval malborky do krikov pred domom jaaaj to boli casi ked som jednu cigaretu vychutnaval 15 minut jaaaj to boli casi ked som nemal v penazenke holu dieru pozri nie je tazke prestat ale na napisanie presneho postupu ktory ti doporucim mam najprv par jednoduchich otazok: 1.kupujes si cigarety sama? 2.kolko cig denne vyfajcis? 3.aku znacku fajcis? (na kvalite zalezi kto si mysli ze nie nevie o com toci)
o a este jedna: kolko ma tvoj frajer rokov a s akeho stupna rodiny je tvoj frajer? za prve snob s rodinneho domceka, za druhe normalnu chalan s rodinneho domceka,(spoznas podla vyzoru toho domceka) za tretie normalny chalan s panelaku,rom,bezdak
ach ninka... co to mas za problemy??? ale vidis vela ludi ti pomaha heheeeeeeeeeee mam ta rada a vcera na disko bolo fajn.. a nevadimi ked fajcim ale ani ked nie. a ked ces prestat tak to uz niako zvladneme oki??
Ja si myslim, ze sama neveri tomu, ze dokaze prestat, ale nie, zeby to skusala, ale pri prvom nezdarenom pokuse hned prijala za svoju statistiku sveta, ze prestat fajcit je strasne tazke, a hned si jej mudra fajciarska hlava vymyslela dalsi dovod preco neprestat fajcit... Prestat fajcit uplne v pohode sa da do 2 rokov.... potom to uz ide tazsie, ale iba trosku tazsie....
Prestat fajcit mozes iba tak, ze prestanes fajcit. Ak fajcis iba v urcitej spolocnosti a naozaj nedokazes nezapalit si tam. Skus to aspon jeden krat. Ak sa ti to podari jeden krat, uvidis, ze prestanes uplne jednoducho...
mne sa lubi, ako vsetci tvrdia, ze po roku predsa nemoze byt na cigaretach zavisla, a ze prestat fajcit dokaze kazdy. Poznam asi 20 ludi, co sa pokusalo prestat fajcit ale nikto z nich to nedokazal... ako fakt nechem autorku diskusie odradzovat, prave naopak, nech to skusi. Ale nebude to lahke, bude skutocne potrebovat cudziu pomoc a oporu. Vsetko sa zvlada lahsie, ked na to clovek nie je sam...
viem to z vlastnej skusenosti lebo kym bolo na malborky,davidof a podobne nemusel som fajcit aj niekolko hodin v tej sekunde jak som si povedal ze stacia mi lacnejsie sak naco tolko utracat som zacal minat viac ako predtym
kua ludia od mojho hmm koncorocneho vyletu stiahnem 20 cigariet denne..predtym mi stacilo 5 az 10...ani ma nesere ze fajcim vela ale keby tie marlborky neboli tak drahe..co s tym??
Centrofixxka: som si citala to co si jej pisala,musite byt naozaj dobre kamaratky ja som o taku jednu raz dosla...a ver mi na to co si mala dojdes az ked to stratis,a ajked ti mozno nadava stale ta ma moc rada.
ja nefajcim mesiac a pol vdaka snus-u,je to nieco ako zuvaci tabak akurat ze sa to da pod hornu peru a ono to postupne zacne uvolnovat nikotin,problem je ze dostat to je len v severskych krajinach ,ale objednat sa to da aj cez net northerner.com, dalsia nevyhoda je ze niekomu moze robit problem jeho paliva chut,AVSAK po spocitani nakladov ma krabicka vyjde asi 250Sk a vydrzi mi skoro 2 mesiace!!!!!,Fajcit ci NEFajcit tos otazka???
To ja som potom na tom asi blbo....ja som od zaciatku fajcila najlacnejsie, potom chvilku take ze LM, a teraz zasa Clee, ale uz mi je to teraz uplne jedno, jake su take su...len problem je v tom ze predtym soom zaliezla do najvacsieho krika, aby ma nahodou nikto nevidel a cigy schovavala v pivnici a teraz uz meter pred skolou alebo uprostred mesta plneho ludi, a cigy vo vrecku....a inak drzim ti palce ked chces prestat....potom napis ze jak si dopadla...
mnoo ja som tež isty čas fičala na cigach...a zrazu som si povedala dost a hotovo... nechceš asi dost... alebo si kup naplast a keby zistim že ma frajer odrbava tak ho nakopnem a ide kade lahšie... takžeeee
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
najvacsim problemom u teba (ako aj u mnohych mladych fajciarov) je skor skoncovat s tym z psychologickeho hladiska...cize ty mas vnutornu potrebu, chcenie dat si cigaretu v niektorych situaciach alebo prilezitostiach(s kamoskami, v bare, na prechadzke apod.)
viem presne o com hovorim, ja som mal svoju prvu cigaretu ako 13 rocny ale naozaj fajcit som zacal asi pred 4 rokmi ked som cigaretu uz NAOZAJ potreboval takmer kedykolvek...v juli tohto roku som sa rozhodol ze s tym skoncujem a to som pritom nemal ani taky relevantny dovod ako ty( nechces klamat priatelovi a rodicom) vsetci moji blizky vedeli ze fajcim a akceptovali to...s peniazmi na cigarety som tiez nemal az taky problem aj ked som fajcil balik denne. napriek tomu mi vadilo, ze nieco ako zavislost na cigaretu zo mna robi niekoho ineho...urcite to poznas- mas chut na cigu a nemozes mysliet na nic ine, proste si ju musis dat, alebo proste od nudy, nemas v bare co robit s rukami, povazujes to za imidzovu zalezitost apod.
ja osobne ked som s tym prestaval, podvedome som si bol takmer isty tym, ze nevydrzim ani 3 dni. proste so neveril. ale da sa to a nie je to az take tazke (aby si si nemyslela, ze som prvy tyzden iba sedel doma...) chodil som von s kamosmi, chodil som kazdi vecer do baru na pivo, ale prekonaval som sa den co den minutu po minute a s pribudajucim casom budes stale zodpovednejsia a jednoducho si povies- tak naco si teraz zapalit, ked som uz vydrzal dva tyzdne...
velmi dolezity su podla mna priatelia, ktori by ti pri tom mali pomoct. ja mam vacsinu kamosov fajciarov, ale ti, ktori nefajcili mi pomahali a som si isty, ze aj vdaka nim som si uz takmer dva mesiace nezapalil...
suma summarum- najdolezitejsi je tvoj rozhodny osobny postoj, proszte si povedz ze s tym koncis a jednoducho si nezapal...
ak by si chcela este nejake konkretne rady tak sa ozvi, snad ti pomozem
Prestat fajcit mozes iba tak, ze prestanes fajcit. Ak fajcis iba v urcitej spolocnosti a naozaj nedokazes nezapalit si tam. Skus to aspon jeden krat. Ak sa ti to podari jeden krat, uvidis, ze prestanes uplne jednoducho...
mám 1 článok o fajčení
vedeli ste ze v cigaretach je 20-30% primesi miesto tabaku? a povolenych je ich 599 roznych, tu je zoznam