A myslite si ze je v poho ze ovladam len anglictinu (nie odborne, ale dohovorim sa) a zaklady nemciny? Mam taky pocit ze zaostavam napriklad kamaratka vie Fincinu, Svedcinu, Norcinu, Dancinu , Anglictinu.
Je tazke naucit sa cudzi jazyk? myslite ze keby chcem naucim sa 2-3?
A aky je štandard vo svete, kolko?
Inak tym OVLADATE myslim aspon tak aby ste sa ako tak dohovorili, ak ste sa kdesi v skole 2 roky ucili nemcinu tak sa to rata, ak iba par slov cez net tak nie.
ale isto sa da naucit 2-3 ale odporucal by som skor slovanske... dost slov sa podoba slovencine a hlavne, napriklad s takymi poliakmi sa dohovoris aj bez znalosti polstiny...ked teda nehovoria nejak slangovo a nerapocu tie slova rychlo..
Anglicky a nemecky ... síce tá moja nemčina, síce sa dohovorím, rozumieť rozumiem ale za moju gramatiku by som nedala ruku do ohňa, predložky zvyknem tipovať keď neviem
na akej úrovni?
do životopisu píšem 4, ale s tým, že pri jednom mám základy (a ako písomne by som sa tým ako-tak už dohovorila, hlavne by som vcelku rozumela, rozprávať by bol problém
a k @1 ak vieš nórsky, tak v pohode rozumieš švédčine a písanej dánčine, takže potom ten výpočet neznie až tak fascinujúco
Anglicky plynule a francúzsky A2. Nemčinu som mal na SŠ, ale žeby som niečo pochytil, to nie. Najviac sa mi páči francúzština, chcem sa v nej zdokonaliť poriadne.
Bulharčinu (hoc' pre mňa osobne to nie je cudzí, ale druhý materinský jazyk), angličtinu a relatívne dobre už aj nemčinu. Rusom vďaka bulharčine rozumiem bez problémov, no horšie je to už s hovorením.
"ak ste sa kdesi v skole 2 roky ucili nemcinu tak sa to rata, ak iba par slov cez net tak nie"
Naozaj neviem, koľko si dať (2? A ktoré z týchto? Či 3?). Po anglicky sa dohovorím v pohode, a na strednej som mala nemčinu 4 roky (ale nedohovorím sa, ani len predstaviť sa neviem, bohužiaľ), a zase cez net sa učím taliančinu pol roka a nedávno, keď som stretla skupinu Talianov, tak sme sa úplne v pohode dohovorili. Ale keď vravíš, že učenie cez net sa neráta, a nemčina zo školy hej...
anglicky viem na dobrej urovni, dohovorim sa, porozumiem atd, na strednej som mala 4 roky taliančinu, a viem len také skôr dovolenkové frázy, dohovoriť sa viem ale nejaké odbornosti už moc nie
a sama sa učim japončinu, už viem niekoľko tém v ktorých sa dohovorím, ale ešte to nie je dobré, takže sa snažím v tom pokračovať
@darkestangel myslel som to tak ze sa zacnes ucit cez net, pozries 5 slov ktore za tyzden zabudnes a konec. ak sa to ucis poctivo a aj nieco vies tak sa to rata zeano vies.
Ak sa ucis 10 rokov nieco ale nevies nic tak to nevies
Nooo jednoducho to ber tak ze kolko VIES podla teba.
Anglicky by som sa v pohode dorozumela, nemecky sa učím skoro sedem rokov, viem iba základy, ale asi by som sa zvládla nejako dorozumieť ( asi rukami- nohami), ruštine rozumiem, viem azbuku a začala som sa ju učiť pred pár mesiacmi, takže niečo by som už zvládla a učila som sa čínštinu, ale nebudem si klamať, že ju viem, keďže by som pokomunikovala maximálne na tému ako sa mám
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Je tazke naucit sa cudzi jazyk? myslite ze keby chcem naucim sa 2-3?
A aky je štandard vo svete, kolko?
Inak tym OVLADATE myslim aspon tak aby ste sa ako tak dohovorili, ak ste sa kdesi v skole 2 roky ucili nemcinu tak sa to rata, ak iba par slov cez net tak nie.
do životopisu píšem 4, ale s tým, že pri jednom mám základy (a ako písomne by som sa tým ako-tak už dohovorila, hlavne by som vcelku rozumela, rozprávať by bol problém
a k @1 ak vieš nórsky, tak v pohode rozumieš švédčine a písanej dánčine, takže potom ten výpočet neznie až tak fascinujúco
Naozaj neviem, koľko si dať (2? A ktoré z týchto? Či 3?). Po anglicky sa dohovorím v pohode, a na strednej som mala nemčinu 4 roky (ale nedohovorím sa, ani len predstaviť sa neviem, bohužiaľ), a zase cez net sa učím taliančinu pol roka a nedávno, keď som stretla skupinu Talianov, tak sme sa úplne v pohode dohovorili. Ale keď vravíš, že učenie cez net sa neráta, a nemčina zo školy hej...
a sama sa učim japončinu, už viem niekoľko tém v ktorých sa dohovorím, ale ešte to nie je dobré, takže sa snažím v tom pokračovať
Ak sa ucis 10 rokov nieco ale nevies nic tak to nevies
Nooo jednoducho to ber tak ze kolko VIES podla teba.