nechcem, mozno ked budem raz presvedcena o tom, ze to nebude cisto sebecke rozhodnutie (mat), mozno vtedy, jedno. ale brala by som to hrozne vazne a bala sa, ze tak obrovsku zodpovednost nezvladnem a zlyham, mozno ten spravny moment nikdy nepride, kedy budu 100% podmienky. priala by som si aby nad tym takto premyslali aj moji rodicia no
Chcem mať tri a ak bude dostatok energie a dostatok financii aby každé jedno malo čokoľvek si zmyslí tak by som možno aj viac chcela. No nie na úkor " štandardu " pre tie deti...
@nicolkaa ale ked sa pozeráš iba na strach tak je to ťažké
ale pozri sa na to čo s nimi zažiješ - moja kamoška nemôže mať deti - a tak by si ich priala - čuduje sa ženám a prosí ich aj za mna - Keď budete mať dieťa, prestanete žiť len prácou
Na deti sa kedykoľvek, komukoľvek, kdekoľvek môžete vyhovoriť. Keď poviete, že sú choré a musíte byť pri nich, nikto vás do ničoho nebude nútiť.
Deti prejavujú lásku nezištne a veľmi vrúcne. To nedokáže žiadny chlap. Ani ten váš, ani ten môj.
Deti sú plné prekvapení a po prvých rokoch trochu väčšej starostlivosti sú z nich super parťáci a kamoši. Verte mi, odkladať materstvo je hlúposť.
mať decko je hrozná zodpovednosť, v prvom rade by som musela mať milujúceho partnera najlepšie už manžela a boli by sme 100% zabezpečení, žiadne pôžičky a podobne.
no ale neviem si predstaviť že mám dieťa lebo ku bábätkám čerstvým nemám žiaden vzťah a celkom sa ich aj bojím staršie deti už mi nevadia ale malé bábatká... ach veď to je také krehké!
@laurikaaa "aby každé jedno malo čokoľvek si zmyslí" - chceš ich teda rozmaznávať? Myslím, že je dobré nedať im vždy všetko čo chcú, hlavné je, aby mali to, čo potrebujú...
Peniaze sú odmenou za prácu. Ale tú môžeš stratiť kedykoľvek... nedá sa to až tak naplánovať. Kľúčom je asi myslieť dopredu už teraz na to...
Ja som otvorený akémukoľvek množstvu, ale teda nechcem mať zase pocit, že máme príliš veľa detí... no beriem ich ako dar... nie ako vec, ktorú chcem alebo nechcem mať.
@emmaa tvoja kamoska je evita urbanikova? DD nekopiruj mi sem prosim ta taketo veci, nie je nikoho povinnost mat dieta a nemat dieta neznamena neprezit zivot "naplno". podla mna je totalne hlupe prosikat zeny aby mali vsetky decko namiesto dohovorenia im, ze si to musia naozaj neskutocne premysliet a zobrat do uvahy 49879 aspektov lebo je to nenormalne velke rozhodnutie a urcite na to nie je kazda zena sposobila
p.s. zle to trollis
@georg21 Nám naši kúpili všetko čo sme si zmysleli ( ovšem to nemohlo byť súkromné lietadlo ani auto ani nič na tento spôsob ) vedeli sme čo nám môžu a čo nám už nemôžu kúpiť ale keď sme si vymysleli niečo, čo nám mohli kúpiť tak nám to kúpili a nemyslím si, že by som bola rozmaznaná.
Medzi prvými s ročníka som sa odsťahovala do svojho za svoje peniaze, medzi prvými som si kúpila priemerné auto (žiaden šrot ) znova za vlastné peniaze, proste mi nič z neba nespadlo ani ma to nenaučilo tomuto princípu. Takže nemyslím si, že by to bolo na škodu.
Ja to beriem inak. Závidm ženám ktoré ich môžu mať. Chcela by som sa vymeniť na ich mieste. Eva Urbáníková má texxt na internete . Pomáhala si radami aj od týchto žien : Annie, Meghan Daum , Geoff Dyer
PS: lenže nevedia o koho pricházaju........
prosím pochop ma ja nemôžem mať deti - a .. dieťa nikdy nie je ťarchou predstav si že by to povedali tvoji rodiačia- nebola by si tu ved ani nevieš aku skvelu buducnosť môžeš zabezpečiť dieťaťu
@laurikaaa Ono to závisí aj do povahy človeka, a iných okolností... každopádne to, čo som napísal @18 je jedna cesta ako dieťa rozmaznávať... čiže nič dobré...
1. Deti mať s 90% istotou nemôžem.
2. Aj keby som mohla, mám tak na piču genetické preddispozície, že keby som to niekomu ďalšiemu odovzdala, považovala by som sa za beštiu.
3. Pohodlný život mi vyhovuje.
4. Pohodlný život vyhovuje aj môjmu partnerovi.
5. Žijeme v skurvenom štáte.
6. Žijeme v skurvenej dobe.
7. Som výbušná povaha, takže neviem, či mám nervy na veci ako detský vzdor.
8. Hnusia sa mi hovná a grcky a prebaliť dieťa je pre mňa nemysliteľné.
DETI MAŤ NEBUDEM. A ak raz aj - to by som musela veľmi zbohatnúť a ozdravieť. A aj to by som mala len jedno. Možno.
Mne akosik doplo, že väčšina žien má deti preto, lebo ich k tomu núti spoločnosť. Ženy majú mať deti, bla bla. Máloktorý dnešný rodič je dobrý rodič. A väčšina rodičov má deti lebo sa im to proste stalo, alebo lebo by mali mať alebo pretože proste "chcú" a nepozerajú vôbec na to či psychicky, fyzicky a materiálne na to stačia. Ja na to nestačím a asi ani nikdy nebudem. Ešte taká vec. Svet je už dnes premnožený, treba to tu trochu preriediť a nieto ešte sem rodiť ďalších jedincov. Planéta nám zachvíľku nebude stačiť...
@paulieevans Ja si mylsím že tu nejde o tom koľko je na svete ľudí. Ja to beriem tak že mať dieťa je zázrak. Teba rodičia tiež sa museli o teba starať. A podarilo sa im vychovať aspon myslím veľmi slušné dievča. Dnes je svet plný všeliakych komentárov.. Dieťa musíš chieť.Ak ho nechceš tak jasne nebudeš ho mať. Ja sa nepozerám na to že by som dieťatu mala čistiť zadoček atd. Bože uť iba toto ma bude trápiť. Pozerám sa na to s usmevom. Vychovať človeka ktorý bude chieť aspon trošku zlepšiť tento svet, človeka ktorý by mohol dokázať čo som ja nedokázala, človeka ktorý by bol so mnou. A neskôr ako dobrá partia - ked vyrastie. Ok umývať...... bože ako keby si to nerobila tiež.. ked si bola malá. Ale beriem tvoj názor. Ja to vidím uplne inak kedze deti mať nemôžem.
2-3 detičky by som veľmi chcela akonáhle budú na to všetky vhodné podmienky (manžel, bývanie, práca, peniaze..), nech sme s drobcami dobrí parťáci nechcem deti v 40ke, keď už by som mohla byť pomaly ich babka
"Ja si mylsím že tu nejde o tom koľko je na svete ľudí."
ALE IDE O TO! Keby každý uvažoval ako ty, zachvíľku je tu 10 miliárd jedincov, z ktorých je 5 miliárd ešte tak tupých a nevyvinutých, že veria v nejakého "Boha" a pod jeho záštitou zabíjajú iných ľudí. Ani nás 7 miliárd sa nedokáže vzájomne rešpektovať, nepotrebujeme tu ďalších. Ty nevidíš koľko tu je zla? Ako ničíme seba? Svoje okolie? Vyčerpávame zdroje? Našu generáciu to možno nezastihne, ale práve tvoje deti to už môže. Čo ak sa vyčerpá ropa? Čo ak sa globálne oteplovanie zväčší tak, že polka sveta bude zatopená? Čo ak sa vykáše kvôli palmovému oleju toľko stromov, že kyslíku nebude dosť pre všetkých? Ale hlavne že ty si sa tešila, pozri na tie bucľatééé nožičky toho decka, čo z toho že v štyridsiatke zdochne na to, že nemôže dýchať bez kyslíkovej bomby? O TOMTO HOVORÍM! Ty si prototyp človeka, čo by nemal mať deti. Ľudstvo je sebecké strašne... Keby aspoň naše deti bopli vedené k tomu ochraňovať túto zem, ale kým sa svet nedá do poriadku tak by mal byť limit ako v Číne - jedno decko do rodiny a za ostatné plať dane.
"Teba rodičia tiež sa museli o teba starať. A podarilo sa im vychovať aspon myslím veľmi slušné dievča."
Hm... O tom by som mohla polemizovať. Mala som problémy so správaním, zo psychikou, výchova celé zle, nikdy som nemala čo som potrebovala. V osemnástke som sa vzala, odišla z domu a až keď som sa postavila na vlastné nohy som pochopila o čom je život a aká bola moja "výchova." Ak mám pravdu povedať, moja výchova bola riadne zanedbaná. Bola som zrodená z omylu, vychovávaná mylne. Jediné šťastie mám, že som si našla moju lásku a tá sa o mňa v ťažkých časoch postarala, lebo inak by som už spáchala samovraždu dávno.
" Ja sa nepozerám na to že by som dieťatu mala čistiť zadoček atd. Bože uť iba toto ma bude trápiť."
No vidíš, ty si ty. Ale každý sme iný a ja keď vidím hovno iné ako moje, ma napne a idem grcať. Mám sestry, 11 a 6 ročnú a ani jednu som ani raz neprebalila keď boli malé, teraz máme v rodine opäť bábo, bratranec má a napína ma z toho stále rovnako. Takže si to neviem ani predstaviť, čo by som robila v situácií pokakaného decka ak by môj partner nebol doma.
Ani ja deti mať nemôžem, mám polycystické, nemám ovuláciu a ešte ako bonus mám maternicu inak položenú ako väčšina žien. A dívam sa na to aj napriek tomu inak....
BTW. Prosím ťa nauč sa rozoznávať sarkazmus a iróniu. Napríklad @lukaso121 to myslel sarkasticky a aj vo veľa ďalších tvojich "veľmi podnetných" diskusiách som si všimla, že absolútne nevieš čítať medzi riadkami.
@emmaa kecas sracky, pomohla by informacia o tvojom skutocnom veku^^ alebo si tupsi clovek, potom prepac. ale aj tak si myslim, ze si si len spravila fejk a teraz nevies co si s nim pocat
@paulieevans Lenže ak cheme môžme svet zmeniť - prosím nehrajme sa že niekedy v minulosti bol svet lepší vojny, bieda, hlad... Ved na novom zelande o tom ani nevedia. A tie veci globalne, ropa.......... čo mali povedať ženy ktoré ich deti išli do vojny,, dnes máme plno možností ako toto prekaziť lenže vieš kde je problem?? že každy o tom iba rozpráva ale nikto nerobi skutky. Vieš ako ma raní ked takto hovoríš? Čo by som dala za to aby sa moje dieťa malo dobre? Čoho by som sa vzdala? Nemala si deti tak nehovor ake je sa starať o deti. Kolko nocí s tebou bola mama? Kto s tebou chodíl do lekára ked si bola chorá? Kto ti dal vzdelanie? RODICIA
Keby necheli sa o teba starať tak jednoduche ,,zatvoria,, za tebou dvere - a môžeš ísť do decáka. Inak by si tu vôbec nebola a nevedela by si čo je počítač ako deti v Afrike. To oni sa môžu sťažovať na zlú vychovu za ktoru rodičia nemôžu. OK - ja zbožnujem deti
OK - ty nemáš rada utieranie zadočka a podobné.
@paulieevans a predstava jedneho decka na jeden pár je možno pekné ale dlhodobo neudržatelná to si už uvedomili aj v Číne pretože za takych 20-30 rokov tam bude viac dôchodcov ako pracujúcich a druhá vec je že v Číne chce mať každý radšej chlapca lebo mať dcéru znamená že musí mat veno preto ide vela žien radšej na potrat ked zistia že by mali dcéru a kvoli tomu je tam už teraz viac mužov ako žien z čoho zase vyplýva další problém že si nemajú šancu nájsť partnerku lebo na nich žiadna nevyjde
@hetfield Teraz ma tu dosekajú za názor ľudia, ale máš pravdu. Černoškám z Afriky by som každé tri mesiace pichla NASILU antikoncepčnú injekciu. Je to nízkonákladové, menej nehumánne ako kastrácia. Do dvoch generácií by bolo po probléme, po víruse Zikka, po Ebole, AIDS by sa masívne znížilo - je to chorý, nesebestačný kontinent, čakajúci na pomoc, neschopný sa postaviť na nohy. Somálsko a tak... To je najväčšia diera sveta. Ako ja netvrdím, že si zato môžu sami, je isté, že im k tomu bolo dosť "pomáhané", že to tam tak stačilo, ale tam sa leje toľko peňazí, ktoré sa ešte rozkotúlavajú do vreciek bohatých ľudí, toľko lekárov je tam vysielaných a toľko dobrovolníkov... a stále žiadna zmena k lepšiemu. Známy tam bol ako dobrovoľník, strašný obhajca toho všetkého a prišiel odtiaľ úplne demotivovaný, že tam ľudia vedia že majú AIDS a trtkajú aby si narobili deti, ktoré pošlu potom pracovať choré a žobrať aby oni mohli doma len ďalej jebať. "
Ja nie som rasistka, ale tam je to tak zničené, že im ani svätená voda nepomôže. Ešte tie primitívny náboženstvá, ženské obriezky a kanibalizmus a takéto... však to neni normálne.
@nicolkaa Prepáč ale toto siaha všetky hranice. Ty nevieš aké to je ked ti v 14 lekár povie že NIKDY deti mať nebudeš. Nekecám - iba ty nie si stotožnená .....Ja som chcela mať deti, starať sa o nich a zrobiť z nich lepšieho človeka ako ja. Tupy človek si asi ty? Vlastne tupy - môžem ťa takto VOBEC nazvať?
Prečo?
urážanie - to s tým
predstav si že máš 12 a ideš do deckého domova ! je to dosť nepríjemné.
A aj mne to je nepríjemné ak mi takto nadávaš. Iba pred nejakymi 2 rokmi som sa s touto informáciou stotožnila. A TY mi tu chceš nahovoriť že si vymýšľam. Keby si niečo podobne zažila - pochopila by si ma --
Ale je mi ľúto že ma takto odcuzduješ .
@emmaa "Lenže ak cheme môžme svet zmeniť - prosím nehrajme sa že niekedy v minulosti bol svet lepší vojny, bieda, hlad... Ved na novom zelande o tom ani nevedia. A tie veci globalne, ropa.......... čo mali povedať ženy ktoré ich deti išli do vojny,, dnes máme plno možností ako toto prekaziť lenže vieš kde je problem?? že každy o tom iba rozpráva ale nikto nerobi skutky."
K tomuto mi reálne povedz čo pre svet robíš ty a dokáž že nie si len ďalší kecal, ale robíš niečo preto aby svet bol lepší.
"Nemala si deti tak nehovor ake je sa starať o deti. Kolko nocí s tebou bola mama? Kto s tebou chodíl do lekára ked si bola chorá? Kto ti dal vzdelanie? RODICIA"
Moja mama so mnou bola asi prvé tri mesiace a potom ma strčila dedkovi, lebo musela nastúpiť do práce. Potom keď sa ma dedko snažil vychovávať mojej mame preplo, že prečo jej kecá do výchovy a robila peklo v rodine. No asi prečo? Lebo cez deň pracovala a cez noc išla miesto toho aby sa o mňa postarala do baru za kamoškami. Ja nebudem ďakovať mame za také elementárne veci ako to, že ma nenechala zdochnúť v teplote a išla so mnou k lekárovi, keď som si každý kus oblečenia a každú sladkosť musela vybojovať. Kým ostatní chodili v peknom oblečení, ja som chodila v handrách po segranke a môj nevlastný tatko si kupoval drahé bonsaje a podobne. Vzdelanie mi dala učiteľka a dala som si ho sama, lebo nikdy sa so mnou nikto neučil, teda okrem dedka. Všetko som sa musila naučiť sama. Moja mama nezobrala myšlienky a nestrčila mi ich do hlavy, všetko som sa musela učiť sama. Ty si ani nevieš predstaviť aké som ja mala detstvo, asi až pred mesiacom som to dokázala mame povedať do očí ako ma to sere a ona predomnou plakala, že vie, že zlyhala na plnej čiare. Od osemnástky som od nej nedostala ani jeden jediný cent, kým ona, jej manžel a ich dve deti chodia na tri dovolenky do roka. Tak prosím ťa netrep tu o tom, lebo morálny víťaz som v súboji moja mama vs. ja jednoznačne JA.
"Keby necheli sa o teba starať tak jednoduche ,,zatvoria,, za tebou dvere - a môžeš ísť do decáka. "
Hah, keby si tak vedela, koľkokrát mi mama povedala, že mala ísť na výškrab radšej alebo že keby mohla tak ma strčí do decáka Ona už za mnou dvere zatvorila toľko krát, že som si ani nestihla všimnúť momenty, kedy boli otvorené.
@emmaa Viem. U nás v Poprade hrával, dobre sa mlátil. Ale "bambuch" znamená na východe niečo ako nechcené dieťa. Ja som to však myslel tak v dobrom, na deti sa teším a chcem byť super tatino. : )
Wtf, anketovú otázku pochopím ešte, ale PRESVIEDČAŤ ostatných, aby chceli mať deti??? To kde sme
A ja by som jedno, maximálne dve chcela, ale ktovie, uvidíme, tiež mám nejaké zdravotné problémy, kvôli ktorým už teraz viem že by som bola riziková a môžem veľmi ľahko potratiť, ak vôbec otehotniem...
@paulieevans pekne tym slnieckatom vytieras oci sa mi to paci ..(teda to co si zazila nie) ale to ako argumentujes...mam na to totiz podobny nazor (necakane ja viem )
@melancholik Vidíš a to som sa sama považovala za slniečkárku a asi nie som Súhlasíš s tou časťou o Afrike či všeobecne (skoro) so všetkým? No čo som si zažila sa mi nepáči tiež, ale už je to minulosť a ja som sa odnaučila žiť minulosťou. Ak raz aj deti budem mať nejakou náhodou aspoň mám pred sebou krásny vzor rodiča akým nechcem byť. Ako ja by som bola mega popiči mama, ja to viem, ale konštelácia tohto sveta a mojich financií a psychického a fyzického zdravia tomu neni naklonená. Tak to nebudem hrotiť.
Si rada za kazde narodene dieta? Aj to co dievca porodi do zachodu, hodi do kosa, vyhodi z balkona..., da na adopciu? ja osobne sa stotoznujem s nazorom, ze si to treba veeelmi dobre rozmysliet a clovek co nema deti, lebo si vie zvazit, ze to nie je nic pre neho je pre mna milionkrat hodnotnejsi ako pripady opisane vyssie
Som rada za každé narodené dieťa - taký ľudia už dávno stratili svoj vlastny úsudok
Lenže Boh vie prečo to tak malo byť !
To dieťa za to nemôže - prepáč ale také nerozprávaj - aj aj to sa stáva - dnes je možné všetko..od vyhodenie do upalenia ale ja by som takým deťom veľmi rada pomáhala - čo aj chcem no bohužiaľ nemá dostatok skúseností - aj oni si zaslúžia žiť @Warble
@paulieevans s tou afrikou neviem ako yo je,nemam info zdrojove...ale az je to tak tak nemam co dodat ... suhlasim so vsetkym ... ja som nemal yiez ukazkovu vychovu no az niekedy mat deti budem, o to viac budem lepsim rodicom..ale to nezalezilen odomna...na mozne deti musi byt ,,nemozna,, partnerka tak ale aspon mam misiu najst ju
@emmaa uprimne, neviem si predstavit ako by som zvladla dvojcata, ale kazdopadne, to neovplyvnis v tom pripade by ale po dvojcatach uz nebolo nic, lebo 2 je strop
dokonca aj potravy by bolo dost keby ludstvo chcelo. A kym nebude uz davno osidlime oceany a neskor okolite planety - ak by bola zem preludnena riesenie sa vzdy najde, ale zatial mame v tomto smere obrovske rezervy.
Zapadny svet ma skor problem s nedostatocnou porodnostou a starnutim populacie, na ktoru nema kto robit. Problem je planovane rodicovstvo, ludia su egoisti, nemiesto toho aby mali vela deti radsej si kupia napriklad 2 velke dogy ktore maju vacsi apetit ako dve deti.
momentalne hovorim, ze nechcem, ale ktovie co sa este zmeni len predstava mna ako matky-bŕŕŕŕ...taktiez ku detom nemam vztah, kedze som nikdy nebola pri malych detoch...
ja si myslím, že tak veľmi chceš deti práve pre to, že ich nemôžeš mať...proste ako typická ženská, keď niečo nemôže mať, tak to zrazu hrozne chce
ja deti nechcem mať a keď sa zadarí, tak chvalabohu, stále sa toho dá zbaviť! :-S
@emmaa Neber to ako rýpanie, ale mám otázku- keď tak veľmi túžiš po dieťati, prečo si nejaké neadoptuješ? Však ich je na svete toľko, ktoré túžia po mame, a ty túžiš po nich, tak kde je problém?
Ja si nemyslím, že by bolo rozumné niekomu povedať, aby nemal deti, lebo sme preľudnení a neviem čo. Ja osobne nechcem,aby ľudstvo vymrelo , ale aby sa rodili a vychovávali deti zodpovednejšie a aby nové generácie si boli stále vedomejšie svojho vplyvu na planétu a zodpovedne k tomu pristupovali
Samozrejme nikto by nemal cítiť tlak mať deti, je to úplne v poriadku ,ak ich niekto mať nechce .. mať deti preto,lebo sa to očakáva, či preto že detské nožičky sú zlaté nie sú dosť dobré dôvody
malo by to byť každého individuálne,slobodné ale hlavne premyslenéa zodpovedné rozhodnutie.
Ja osobne deti chcem mať, až na to budem pripravená a chcela by som si nejaké adoptovať
Podľa mňa je toto hádanie sa strata času. Kto chce mať deti, tak ho nepresvedčíte, nech ich nemá, a kto nechce, tiež ho nepresvedčíte, aby ich mal. Načo sa zbytočne hádať, keď čas sa dá využiť aj rozumnejšie.
Ja osobne mám v tom jasno. Vždy som chcela mať deti a stále aj chcem, pretože je to asi jediný motív, prečo sme všetci tu. Je to smutné, ale všetky biologické teórie, ktoré hovoria dôvode života sa nakoniec zhodnú v jednom a to je rozmnoženie sa. Nehnevajte sa na mňa, ja som to nevymyslela... Už v samotnej zvieracej ríši sa úspech meria v počte potomkov. Na druhej strane je tiež dokázané (opäť podotýkam v zvieracej ríši), čím viac potomkov, tým nižšia dĺžka a kvalita života. Čiže každý si dobre zvážte svoje priority a rozhodnite sa, ako chcete. Majte však na pamäti, že keď sa my dostaneme do vekovej kategórie našich starých rodičov, pri trende 1,5 dieťaťa na ženu nám nebude mať kto robiť na dôchodky. Čo z toho vyplýva? Začnite si odkladať už teraz
neviem definovat kolko deti je dost, aby sa mali dobre. Ja tuto otazku neriedim, pretoze ani neviem ci nejake vobec budem mat. S alebo bez, to vsetko zalezi od okolnosti. V prvom rade to musi chciet aj druha osoba. @emmaa
Nemam rada deti (zatial), ale aj tak som vzdycky chcela synov, maximalne dvojrocny vekovy rozdiel medzi nimi, aspon dvoch idealne troch... uz davno mam aj mena vybrate
Kopat si s nimi loptu a skladat stavebnice a ked podrastu hrat s nimi playstation a ... a vsetky veci ktore som ja nemala kedze matka mi kupovala skurvene babiky pretoze som skurvena zena
Mam podobny nazor ako @paulieevans
Ludia su ako stado.. robia co vymyslel a kaze system. Potom to tak aj na svete vypada. Nechapem ludi, co maju velku potrebu mat vela deti.
Aj keby som bola stopro zdrava, aj tak by som ziadne nechcela. Je to v prvom rade velka zodpovednost. Naucit ho ako si vazit co ma, aby vedel co je v zivote dolezite, byt dobrym clovekom. Atd. Lebo na to vela matiek zabuda. Nehovorim vsetky. Od malicka rozmaznavaju, dali by im vsetko na co si zmyslia, dovolia im, postupne prepacuju coraz horsie prehresky. Ani sa nenazdaju decko ma pubertu a potom sa este len zacne vyvijat ich,,charakter,,. Ano kazdy ma pravo volby, toho aky bude, ale je dolezite si uvedomit, ze ak ma niekto dobru vychovu je na dobrej ceste stat sa dobrym clovekom.
2 az 3, dala som 3 no ak by bol vhodny adept, napriklad z hladiska krvnej skupiny, ja som minusko, a on by bo, tiez...tak tam ani 4 by nebolo odveci ...ale jedinacik som ja, a chcem urcite viac ako 1
Vyzerá to smutne. Podľa tohto prieskumu tu bude na 100 súčasných obyvateľov iba 86 v ďalšej generácii. Úbytok sa v číslach neprejaví, pretože zvyšok budú tvoriť cigáni a imigranti. Mali by sme mať viac detí ak chceme zabezpečiť rozvoj Európy správnym smerom...
svoje?
ani tie biologicke nemusia byt tvoje ak si dovolis abi ti system diktoval ako ich mas vychovavat, ake im hodnoty budes vstepovat a ci z nih vychovat silnych ludi zdravych pravych alebo pohnute chrbty
Prvé *e* a tak deti potiahni si peniaze na účet predávajúceho sa vzťahuje len v predajni a nákupných centrách miest na ktorých je to tak je možné použiť na všetky verzie všetko čo potrebujete pre tento účel celosvetovo najpoužívanejší spôsob platby za stroje na spracovanie a konzervovanie mäsa pre ženy ktoré majú byť v poriadku ale aj tak sa to už je na sklade e-shopu v časti sa obraz hry moc nezmenil a pokračoval ďalej a tak sa to stalo že firma sľubuje dynamický kontrast farby a laky štetce na make-up a účes a líčenie o knihe nájdete v časti fórum používateľov povedzte mi to tak nie som išiel dejisko mama je len jedna cesta na vrchol a na záver ešte pridajte prvý práve naopak v prípade že ste si mali uvedomiť že sehsjsjsjsjsjjnsnsnnxnsn. Ahoj posielam tip pre ľahší život a dielo ktoré by som iona iona
x je náš biznis
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
119 komentov
2. nie je s kým
3. už nechcem ani ja
Len dúfam že sa mi to "nezvrtne", ako môjmu otcovi...
A adoptovane by mi nedali
ale pozri sa na to čo s nimi zažiješ - moja kamoška nemôže mať deti - a tak by si ich priala - čuduje sa ženám a prosí ich aj za mna - Keď budete mať dieťa, prestanete žiť len prácou
Na deti sa kedykoľvek, komukoľvek, kdekoľvek môžete vyhovoriť. Keď poviete, že sú choré a musíte byť pri nich, nikto vás do ničoho nebude nútiť.
Deti prejavujú lásku nezištne a veľmi vrúcne. To nedokáže žiadny chlap. Ani ten váš, ani ten môj.
Deti sú plné prekvapení a po prvých rokoch trochu väčšej starostlivosti sú z nich super parťáci a kamoši. Verte mi, odkladať materstvo je hlúposť.
Sama to napísala s pomocou - nechem ovplynovať
no ale neviem si predstaviť že mám dieťa lebo ku bábätkám čerstvým nemám žiaden vzťah a celkom sa ich aj bojím staršie deti už mi nevadia ale malé bábatká... ach veď to je také krehké!
Peniaze sú odmenou za prácu. Ale tú môžeš stratiť kedykoľvek... nedá sa to až tak naplánovať. Kľúčom je asi myslieť dopredu už teraz na to...
Ja som otvorený akémukoľvek množstvu, ale teda nechcem mať zase pocit, že máme príliš veľa detí... no beriem ich ako dar... nie ako vec, ktorú chcem alebo nechcem mať.
p.s. zle to trollis
Medzi prvými s ročníka som sa odsťahovala do svojho za svoje peniaze, medzi prvými som si kúpila priemerné auto (žiaden šrot ) znova za vlastné peniaze, proste mi nič z neba nespadlo ani ma to nenaučilo tomuto princípu. Takže nemyslím si, že by to bolo na škodu.
PS: lenže nevedia o koho pricházaju........
prosím pochop ma ja nemôžem mať deti - a .. dieťa nikdy nie je ťarchou predstav si že by to povedali tvoji rodiačia- nebola by si tu ved ani nevieš aku skvelu buducnosť môžeš zabezpečiť dieťaťu
nevieš za uživiť sám?
2. Aj keby som mohla, mám tak na piču genetické preddispozície, že keby som to niekomu ďalšiemu odovzdala, považovala by som sa za beštiu.
3. Pohodlný život mi vyhovuje.
4. Pohodlný život vyhovuje aj môjmu partnerovi.
5. Žijeme v skurvenom štáte.
6. Žijeme v skurvenej dobe.
7. Som výbušná povaha, takže neviem, či mám nervy na veci ako detský vzdor.
8. Hnusia sa mi hovná a grcky a prebaliť dieťa je pre mňa nemysliteľné.
DETI MAŤ NEBUDEM. A ak raz aj - to by som musela veľmi zbohatnúť a ozdravieť. A aj to by som mala len jedno. Možno.
Mne akosik doplo, že väčšina žien má deti preto, lebo ich k tomu núti spoločnosť. Ženy majú mať deti, bla bla. Máloktorý dnešný rodič je dobrý rodič. A väčšina rodičov má deti lebo sa im to proste stalo, alebo lebo by mali mať alebo pretože proste "chcú" a nepozerajú vôbec na to či psychicky, fyzicky a materiálne na to stačia. Ja na to nestačím a asi ani nikdy nebudem. Ešte taká vec. Svet je už dnes premnožený, treba to tu trochu preriediť a nieto ešte sem rodiť ďalších jedincov. Planéta nám zachvíľku nebude stačiť...
@Strangelove
Alebo chceš pomôcť iným deťom?
@Lawey
ALE IDE O TO! Keby každý uvažoval ako ty, zachvíľku je tu 10 miliárd jedincov, z ktorých je 5 miliárd ešte tak tupých a nevyvinutých, že veria v nejakého "Boha" a pod jeho záštitou zabíjajú iných ľudí. Ani nás 7 miliárd sa nedokáže vzájomne rešpektovať, nepotrebujeme tu ďalších. Ty nevidíš koľko tu je zla? Ako ničíme seba? Svoje okolie? Vyčerpávame zdroje? Našu generáciu to možno nezastihne, ale práve tvoje deti to už môže. Čo ak sa vyčerpá ropa? Čo ak sa globálne oteplovanie zväčší tak, že polka sveta bude zatopená? Čo ak sa vykáše kvôli palmovému oleju toľko stromov, že kyslíku nebude dosť pre všetkých? Ale hlavne že ty si sa tešila, pozri na tie bucľatééé nožičky toho decka, čo z toho že v štyridsiatke zdochne na to, že nemôže dýchať bez kyslíkovej bomby? O TOMTO HOVORÍM! Ty si prototyp človeka, čo by nemal mať deti. Ľudstvo je sebecké strašne... Keby aspoň naše deti bopli vedené k tomu ochraňovať túto zem, ale kým sa svet nedá do poriadku tak by mal byť limit ako v Číne - jedno decko do rodiny a za ostatné plať dane.
"Teba rodičia tiež sa museli o teba starať. A podarilo sa im vychovať aspon myslím veľmi slušné dievča."
Hm... O tom by som mohla polemizovať. Mala som problémy so správaním, zo psychikou, výchova celé zle, nikdy som nemala čo som potrebovala. V osemnástke som sa vzala, odišla z domu a až keď som sa postavila na vlastné nohy som pochopila o čom je život a aká bola moja "výchova." Ak mám pravdu povedať, moja výchova bola riadne zanedbaná. Bola som zrodená z omylu, vychovávaná mylne. Jediné šťastie mám, že som si našla moju lásku a tá sa o mňa v ťažkých časoch postarala, lebo inak by som už spáchala samovraždu dávno.
" Ja sa nepozerám na to že by som dieťatu mala čistiť zadoček atd. Bože uť iba toto ma bude trápiť."
No vidíš, ty si ty. Ale každý sme iný a ja keď vidím hovno iné ako moje, ma napne a idem grcať. Mám sestry, 11 a 6 ročnú a ani jednu som ani raz neprebalila keď boli malé, teraz máme v rodine opäť bábo, bratranec má a napína ma z toho stále rovnako. Takže si to neviem ani predstaviť, čo by som robila v situácií pokakaného decka ak by môj partner nebol doma.
Ani ja deti mať nemôžem, mám polycystické, nemám ovuláciu a ešte ako bonus mám maternicu inak položenú ako väčšina žien. A dívam sa na to aj napriek tomu inak....
BTW. Prosím ťa nauč sa rozoznávať sarkazmus a iróniu. Napríklad @lukaso121 to myslel sarkasticky a aj vo veľa ďalších tvojich "veľmi podnetných" diskusiách som si všimla, že absolútne nevieš čítať medzi riadkami.
Keby necheli sa o teba starať tak jednoduche ,,zatvoria,, za tebou dvere - a môžeš ísť do decáka. Inak by si tu vôbec nebola a nevedela by si čo je počítač ako deti v Afrike. To oni sa môžu sťažovať na zlú vychovu za ktoru rodičia nemôžu. OK - ja zbožnujem deti
OK - ty nemáš rada utieranie zadočka a podobné.
Ja nie som rasistka, ale tam je to tak zničené, že im ani svätená voda nepomôže. Ešte tie primitívny náboženstvá, ženské obriezky a kanibalizmus a takéto... však to neni normálne.
Prečo?
urážanie - to s tým
predstav si že máš 12 a ideš do deckého domova ! je to dosť nepríjemné.
A aj mne to je nepríjemné ak mi takto nadávaš. Iba pred nejakymi 2 rokmi som sa s touto informáciou stotožnila. A TY mi tu chceš nahovoriť že si vymýšľam. Keby si niečo podobne zažila - pochopila by si ma --
Ale je mi ľúto že ma takto odcuzduješ .
inak prišlo mi to smiešne lebo bambuch je aj jeden hokejista
Ale možno sa niekto nájde. Nikdy nevieš
K tomuto mi reálne povedz čo pre svet robíš ty a dokáž že nie si len ďalší kecal, ale robíš niečo preto aby svet bol lepší.
"Nemala si deti tak nehovor ake je sa starať o deti. Kolko nocí s tebou bola mama? Kto s tebou chodíl do lekára ked si bola chorá? Kto ti dal vzdelanie? RODICIA"
Moja mama so mnou bola asi prvé tri mesiace a potom ma strčila dedkovi, lebo musela nastúpiť do práce. Potom keď sa ma dedko snažil vychovávať mojej mame preplo, že prečo jej kecá do výchovy a robila peklo v rodine. No asi prečo? Lebo cez deň pracovala a cez noc išla miesto toho aby sa o mňa postarala do baru za kamoškami. Ja nebudem ďakovať mame za také elementárne veci ako to, že ma nenechala zdochnúť v teplote a išla so mnou k lekárovi, keď som si každý kus oblečenia a každú sladkosť musela vybojovať. Kým ostatní chodili v peknom oblečení, ja som chodila v handrách po segranke a môj nevlastný tatko si kupoval drahé bonsaje a podobne. Vzdelanie mi dala učiteľka a dala som si ho sama, lebo nikdy sa so mnou nikto neučil, teda okrem dedka. Všetko som sa musila naučiť sama. Moja mama nezobrala myšlienky a nestrčila mi ich do hlavy, všetko som sa musela učiť sama. Ty si ani nevieš predstaviť aké som ja mala detstvo, asi až pred mesiacom som to dokázala mame povedať do očí ako ma to sere a ona predomnou plakala, že vie, že zlyhala na plnej čiare. Od osemnástky som od nej nedostala ani jeden jediný cent, kým ona, jej manžel a ich dve deti chodia na tri dovolenky do roka. Tak prosím ťa netrep tu o tom, lebo morálny víťaz som v súboji moja mama vs. ja jednoznačne JA.
"Keby necheli sa o teba starať tak jednoduche ,,zatvoria,, za tebou dvere - a môžeš ísť do decáka. "
Hah, keby si tak vedela, koľkokrát mi mama povedala, že mala ísť na výškrab radšej alebo že keby mohla tak ma strčí do decáka Ona už za mnou dvere zatvorila toľko krát, že som si ani nestihla všimnúť momenty, kedy boli otvorené.
Ale s mojim stastim a rodinnou vybavou to budu isto dvojicky.
A ja by som jedno, maximálne dve chcela, ale ktovie, uvidíme, tiež mám nejaké zdravotné problémy, kvôli ktorým už teraz viem že by som bola riziková a môžem veľmi ľahko potratiť, ak vôbec otehotniem...
Ano som citliva na takú tému ale som rada za každé narodené dieťa.
Ale ak by náhodou uqaplo, museli by sme ísť na interrupciu, no.
@Domssy
Lenže Boh vie prečo to tak malo byť !
To dieťa za to nemôže - prepáč ale také nerozprávaj - aj aj to sa stáva - dnes je možné všetko..od vyhodenie do upalenia ale ja by som takým deťom veľmi rada pomáhala - čo aj chcem no bohužiaľ nemá dostatok skúseností - aj oni si zaslúžia žiť @Warble
@Flame
ale zvládla by si to - ked sa chce všetko sa dá
opulation_density.png" target="_blank"> opulation_density.png" border="0" style="max-width:100%;border:1px solid gray">
dokonca aj potravy by bolo dost keby ludstvo chcelo. A kym nebude uz davno osidlime oceany a neskor okolite planety - ak by bola zem preludnena riesenie sa vzdy najde, ale zatial mame v tomto smere obrovske rezervy.
Zapadny svet ma skor problem s nedostatocnou porodnostou a starnutim populacie, na ktoru nema kto robit. Problem je planovane rodicovstvo, ludia su egoisti, nemiesto toho aby mali vela deti radsej si kupia napriklad 2 velke dogy ktore maju vacsi apetit ako dve deti.
@paulieevans
ja deti nechcem mať a keď sa zadarí, tak chvalabohu, stále sa toho dá zbaviť! :-S
@emmaa Neber to ako rýpanie, ale mám otázku- keď tak veľmi túžiš po dieťati, prečo si nejaké neadoptuješ? Však ich je na svete toľko, ktoré túžia po mame, a ty túžiš po nich, tak kde je problém?
Samozrejme nikto by nemal cítiť tlak mať deti, je to úplne v poriadku ,ak ich niekto mať nechce .. mať deti preto,lebo sa to očakáva, či preto že detské nožičky sú zlaté nie sú dosť dobré dôvody
malo by to byť každého individuálne,slobodné ale hlavne premyslenéa zodpovedné rozhodnutie.
Ja osobne deti chcem mať, až na to budem pripravená a chcela by som si nejaké adoptovať
Ja osobne mám v tom jasno. Vždy som chcela mať deti a stále aj chcem, pretože je to asi jediný motív, prečo sme všetci tu. Je to smutné, ale všetky biologické teórie, ktoré hovoria dôvode života sa nakoniec zhodnú v jednom a to je rozmnoženie sa. Nehnevajte sa na mňa, ja som to nevymyslela... Už v samotnej zvieracej ríši sa úspech meria v počte potomkov. Na druhej strane je tiež dokázané (opäť podotýkam v zvieracej ríši), čím viac potomkov, tým nižšia dĺžka a kvalita života. Čiže každý si dobre zvážte svoje priority a rozhodnite sa, ako chcete. Majte však na pamäti, že keď sa my dostaneme do vekovej kategórie našich starých rodičov, pri trende 1,5 dieťaťa na ženu nám nebude mať kto robiť na dôchodky. Čo z toho vyplýva? Začnite si odkladať už teraz
Kopat si s nimi loptu a skladat stavebnice a ked podrastu hrat s nimi playstation a ... a vsetky veci ktore som ja nemala kedze matka mi kupovala skurvene babiky pretoze som skurvena zena
Ludia su ako stado.. robia co vymyslel a kaze system. Potom to tak aj na svete vypada. Nechapem ludi, co maju velku potrebu mat vela deti.
Aj keby som bola stopro zdrava, aj tak by som ziadne nechcela. Je to v prvom rade velka zodpovednost. Naucit ho ako si vazit co ma, aby vedel co je v zivote dolezite, byt dobrym clovekom. Atd. Lebo na to vela matiek zabuda. Nehovorim vsetky. Od malicka rozmaznavaju, dali by im vsetko na co si zmyslia, dovolia im, postupne prepacuju coraz horsie prehresky. Ani sa nenazdaju decko ma pubertu a potom sa este len zacne vyvijat ich,,charakter,,. Ano kazdy ma pravo volby, toho aky bude, ale je dolezite si uvedomit, ze ak ma niekto dobru vychovu je na dobrej ceste stat sa dobrym clovekom.
a co na tom konkretne nechapes?
ani tie biologicke nemusia byt tvoje ak si dovolis abi ti system diktoval ako ich mas vychovavat, ake im hodnoty budes vstepovat a ci z nih vychovat silnych ludi zdravych pravych alebo pohnute chrbty
myslim tym aby si ich ty vyhoval a nie system ktory ich zmagory kadejakymi pochybnymi hodnotami a budu z nich pohnute chrbty
x je náš biznis