inac ono to nie je tazke ale pochybujem ze by sa mi chcelo si to rozpisovat...skor keby si nejaku logicku ulohu dala, nie mechanicke pocitanie jak toto
kazda ma 7 ruksakov ? talze to bude 7 krat 2je 14 - to su dievcata. jeden ruksak bude 7*7 t.j.49 maciek. noh to je 49*2 -98 noh v jednom ruksaku. ruksakov - 7*7 - 49. 49*49-2411noh. + 14 -2425. odppved je 2425
Tí čo chcú hlasovať, a už napísali, nech napíšu presné číslo sem (BEZ otáznikov, výkričníkov, medzier, proste len číslo) tí čo chcú písať výpočty, nech píšu výpočty ako koment
zabudate na vodica, nepovedala prave 7 dievcat, takze ich tam moze byt aj 2343654, este ostatny cestujuci kedze nebolo povedane ze tam niesu, vsetok hmyz, jeden dochodca s nahradnou drevennou nohou v batohu, vozickar ...
Takze je tam ∑{[(123234e56^x)/√(y^234)]+65446554/213}^π/δt^(√φ) noh
@66 a to by ti mozno aj slo lepúsie ten sasko len aby sa ti pri tom lezeni po leseni nestal uraz hlavy ked ti dajaka dama hodi kvetinac do hlavy lebo nebudes vitanyy
podľa mňa správne znenie otázky nemalo byť "Koľko nôh je v autobuse, kde je sedem dievčat..." ale skôr to malo byť "Koľko nôh je v autobuse v ktorom sa vezie sedem dievčat...", ak by tam bolo napísané, že sa "vezú v autobuse", tak by bolo jasné, že treba zarátať aj šoféra. Takto keď tam len sú, tak môžu len sedieť v autobuse a autobusár môže byť odbehnutý...
Podľa mňa v originálnom znení bolo, že sa "vezú v autobuse".
V každom batohu je 7 mačiek a každá má 7 mačiatok. A tu už nastáva chyba pri ktorej sa mnoho ľudí pomýli. Koľko je mačiek? Keď je tam 7 veľkých a každá z nich má 7 malých mačiatok?
7 krát 7? Znie to logicky, ale nie je to tak. Hej máme 7 mačiek a každá má 7 mačiatok, čiže máme 7 x 7 mačiatok (lebo 7 je pri každej veľkej, tých je 7, čiže 7 x 7 mačiatok). Ale to nie sú všetky mačky. To sú iba mačiatka. Čiže máme 7x7 mačiatok + 7 veľkých mačiek = a tých je teda dokopy 56 mačiek rôznych veľkostí. Každá má 4 nohy, nikto nehovorí o retardovaných mačičkách, čiže sú všetky normálne štvornohé. 56 x 4 = 224 nôh v každom ruksaku. Každé dievča má 7 ruksakov, čiže každé dievča okolo seba vláči 7 ruksakov po 224 živých mačacích nôh. Čiže každé dievča má dokopy okolo seba 1568 nôh mačiek a mačiatok skrytých v ruksakoch (zaujímalo by ma ako tie chúdence tam dýchajú také natlačené). Veď baby, skúste so sebou vláčiť naraz 7 ruksakov a tie ruksaky musia byť obrovské keď dokopy v nich vláčite 392 mačiek (každé dievča). Toľko mačiek okolo seba nemá ani tá šibnutá žena v Simpsonovcoch čo je oblepená mačkami (tá ich zvláda tak 15-20 naraz ).
Ok ale späť k príkladu máme 1568 mačacích nôh pri každom dievčati krát 7 dievčat = a dostávame sa k číslu 10976. Niekto je šťastný veď vynásobil všetky sedmičky, prešiel všetkými chytákmi, len treba ešte dopočítať nohy dievčat. Každé dievča má 2 nohy, je ich 7 (dievčat), čiže plus 14 nôh.
10976+14 = 10990 - hm a taká odpoveď je v možnostiach.
Keďže môj názor je, že pôvodná hádanka sa nekonečným prepisovaním trochu skomolila, a stojím si za tým, že v origináli sa písalo, že v autobuse sa vezie 7 dievčat, ktoré majú... Lebo myslím si, že autor hádanky tam zakomponoval toto "vezenie sa" kvôli tomu, aby sa dalo tvrdiť, že v autobuse musí byť okrem dievčat ešte aj šofér a teda ešte dve bonusové šoférske nohy. čiže preto by som povedal že správna odpoveď by mala byť 10992 nôh. Ale v tomto zadaní, ktoré sem @lucy92 napísala nie je úplne jasné či sa vezú.
Tak tým pádom by mali byť správne aj 10990 nôh (bez šoféra) a aj 10992 nôh (so šoférom). Čiže tí, ktorí vyrátali jedno z týchto dvoch čísiel si zaslúžia jednotku z matematiky
secko jeto hovadina v autobue je len 14 noh plus sofer cize 16 tie macku susice v autobuse ale su v ruksaku cize ich nohy sa nedotikaju podlahy aotobusu to je ako keby tie ruksaky mali vystrcene von ..oknom. ale ajtaq macku by ste nemali mat v ruksau lebo sa moze zadusit. a pochybujem zeby sado tho ruksaku vosla macka s 7malymi.... a bol by tam strasny hluk..
@kimi8898 mas uplnu pravdu toto je cela hovadina aj kebyze sa rataju macky aj tak to nevide tak vela ako je v odpovediach mg...tak ten kto vymislel tuto otazku je fakt inteligent
Je to len matematicky priklad, ziadne dohady len uvedene fakty. nieje dolezite rozmyslat nad realnostou uvedenych udajov v priklade. A aj macka ma nohy. Labka/laba je spodna cast koncatiny, nie cela koncatina.
Nie su nahodou nohy pomenovanim dolnych koncatin len pre cloveka ? potom by bol vysledok 16, ked berieme do uvahy len sofera + 7 zdravych dievcat s oboma nohami
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
78 komentov
Takze je tam ∑{[(123234e56^x)/√(y^234)]+65446554/213}^π/δt^(√φ) noh
inak som to mal za 15 sekund z kalkulackou
sak k tomu aby si to vypocital nepotrebujes vediet ziadny vzorec ani nic
Inač koľko nôh má každý ten ruksak?
Mali by na ne zavolať Slobodu zvierat, lebo to je týranie mať 8 mačiek v ruksaku.
@krutafunebracka : veď ale fakt 8 mačiek v ruspaku nemám rada mačky ale čo je moc to je moc
7*(2+7*(7*(4+7*4)
Podľa mňa v originálnom znení bolo, že sa "vezú v autobuse".
7 dievčat.
Každá má 7 batohov. Čiže máme 49 batohov.
V každom batohu je 7 mačiek a každá má 7 mačiatok. A tu už nastáva chyba pri ktorej sa mnoho ľudí pomýli. Koľko je mačiek? Keď je tam 7 veľkých a každá z nich má 7 malých mačiatok?
7 krát 7? Znie to logicky, ale nie je to tak. Hej máme 7 mačiek a každá má 7 mačiatok, čiže máme 7 x 7 mačiatok (lebo 7 je pri každej veľkej, tých je 7, čiže 7 x 7 mačiatok). Ale to nie sú všetky mačky. To sú iba mačiatka. Čiže máme 7x7 mačiatok + 7 veľkých mačiek = a tých je teda dokopy 56 mačiek rôznych veľkostí. Každá má 4 nohy, nikto nehovorí o retardovaných mačičkách, čiže sú všetky normálne štvornohé. 56 x 4 = 224 nôh v každom ruksaku. Každé dievča má 7 ruksakov, čiže každé dievča okolo seba vláči 7 ruksakov po 224 živých mačacích nôh. Čiže každé dievča má dokopy okolo seba 1568 nôh mačiek a mačiatok skrytých v ruksakoch (zaujímalo by ma ako tie chúdence tam dýchajú také natlačené). Veď baby, skúste so sebou vláčiť naraz 7 ruksakov a tie ruksaky musia byť obrovské keď dokopy v nich vláčite 392 mačiek (každé dievča). Toľko mačiek okolo seba nemá ani tá šibnutá žena v Simpsonovcoch čo je oblepená mačkami (tá ich zvláda tak 15-20 naraz ).
Ok ale späť k príkladu máme 1568 mačacích nôh pri každom dievčati krát 7 dievčat = a dostávame sa k číslu 10976. Niekto je šťastný veď vynásobil všetky sedmičky, prešiel všetkými chytákmi, len treba ešte dopočítať nohy dievčat. Každé dievča má 2 nohy, je ich 7 (dievčat), čiže plus 14 nôh.
10976+14 = 10990 - hm a taká odpoveď je v možnostiach.
Keďže môj názor je, že pôvodná hádanka sa nekonečným prepisovaním trochu skomolila, a stojím si za tým, že v origináli sa písalo, že v autobuse sa vezie 7 dievčat, ktoré majú... Lebo myslím si, že autor hádanky tam zakomponoval toto "vezenie sa" kvôli tomu, aby sa dalo tvrdiť, že v autobuse musí byť okrem dievčat ešte aj šofér a teda ešte dve bonusové šoférske nohy. čiže preto by som povedal že správna odpoveď by mala byť 10992 nôh. Ale v tomto zadaní, ktoré sem @lucy92 napísala nie je úplne jasné či sa vezú.
Tak tým pádom by mali byť správne aj 10990 nôh (bez šoféra) a aj 10992 nôh (so šoférom). Čiže tí, ktorí vyrátali jedno z týchto dvoch čísiel si zaslúžia jednotku z matematiky
Žiaci 5-tej triedy v Anglicku to mali za úlohu vyriešiť na hodine matematiky.
Ak dokážete otvoriť priloženú tabuľku zistite, že je len veľmi malo ľudí, ktorí
prišli na správnu odpoveď. Nie je to žiaden trik, ale skutočná matematická úloha!
V autobuse sa vezie 7 dievčat.
Každé dievča ma 7 ruksakov.
V každom ruksaku je 7 veľkých mačiek.
Každá veľká macka ma so sebou 7 malých mačiek.
Otázka: Koľko nôh je v autobuse?
:p
:p