Zoberme váš príjem po zdanení (netto) a ostatné (príjmy z prenájmov, dávky, príspevky,)
Ak zaplatíte všetky životné náklady (podnájom, energie, jedlo, mobil, internet, auto, motorka, hypotéka, pôžička, cestovanie, ..)
Koľko mesačne ušetríte a odložíte?
Predtým ako ma niekto začne ťažko fuckovať že prečo vyzvedám, tak to robím len preto, lebo chcem vedieť ako sú na tom ostatní s nákladmi na život a či sú schopní niečo ušetriť.
Ja osobne ušetrím cca 500-600 euro mesačne v čistom po zaplatení ubytka a jedla, ale to nikam nejdem a nemíňam teda snažím sa len minimálne
záleží koľko mám ktorý mesiac fakturáciu a tiež či kupujem v danom mesiaci nejaké drahšie veci, napríklad elektroniku, ale môj cieľ je odložiť si aspoň 10K za rok s tým, že v júni idem na 4 dni do Barcelony, v septembri chcem aspoň týždňovú letnú dovolenku a v zime by som rád do Ázie. Ale uvidíme ako bude, nemám každý mesiac rovnaký príjem a nedá sa to rozpočítať. Určite si ale nepoviem, že nevychádza mi to na 10K tak nepôjdem na dovolenku.
no tieto tabulečky u mňa nejdú, podľa toho, aká je tá výplata, pri svojej práci môžem zarobiť aj veľký prd, ale aj 1000 eur, závislosť od môjho času, záujmu klientov, šťastia na klientov, ich zdravotného stavu a toho, čo dajú do dotazníka, storná, za ktoré my niekedy nemôžeme a pod., ale je dosť možné, že budem meniť prácu a nechám si to ako bokovku pre lojálnych, ale ako skúsenosť je to OK
nooo, neviem, malo. som posledny rok riadne rozlietana a nesetrim si ..resp. teraz trocha aj hej,lebo sa chystam na mesacnu dovolenku
v lete to bolo viac, lebo som robila na 3/4 uvazok a robila som do toho celkom dost prekladov, aj clanky som pisala
teraz uz nemam cas vobec na nic okrem prace (part time) a furt samaaaa skola a DP a zadanie a preklady do skoly a pisomky... uz ma to nebavi ani. nech je uz jun
Ak teda toľko zarábate a chcete sporiť, odporúčam totok: » www.fingo.sk/investovanie... Vyplníte a dostanete naspäť info, ktoré sporenie sa Vám oplatí najviac
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Ja osobne ušetrím cca 500-600 euro mesačne v čistom po zaplatení ubytka a jedla, ale to nikam nejdem a nemíňam teda snažím sa len minimálne
(naschvál som pozerala I
čo je vcelku pozitívne, možno si môžem dovoliť jesť viac a lepšie
v lete to bolo viac, lebo som robila na 3/4 uvazok a robila som do toho celkom dost prekladov, aj clanky som pisala
teraz uz nemam cas vobec na nic okrem prace (part time) a furt samaaaa skola a DP a zadanie a preklady do skoly a pisomky... uz ma to nebavi ani. nech je uz jun
Alebo inak povedané míňam.
Mohol by to byť aj liter, reálne je to nula
Ja ušetrím možno tak 100e ale som ešte študent a len brigádujem