Rad by som vedel, kolko je tu dievcat, co su prirodzene brunetky ci cernovlasky a maju modre oci. Tento jav je totiz pomerne vynimocny, kedze 94 az 96% ludi ma hnedu farbu oci a najvacsie percento z nich su ti tmavovlasi ludia(kvoli tomu ze hneda farba je
poznámka: hnedá farba je síce dominantná, ale pre modrú farbu očí je samostatný gén, ak si dobre pamätám. a prečo vlastne len baby? ale mám kamarátku, tá má úplne tmavé vlasy a modré oči.
Na mňa by to sedelo, len pohlavie je opačné Hmm.. nevedel som že som AŽ taká rarita U nás v rodine máme všetci tmavé vlasy a modré oči, vrátane mojich sestier, takže môžem do zoznamu prihodiť ďalšie dve baby tým pádom
neviem..mam hnede vlasy a k tomu take modro-zelene oci..niekedy akoby do tyrkysovej farby... take divne .. ale vzdy sa mi pacili oci hnede a aj by som ich chcela najradsej mat..ale mam smolu..
V tej "najdilletantskejšej verzii" sú hnedé (resp. tmavé) oči toto -AA/Aa a modré (resp.svetlé) toto -aa.
Čiže ako modrookí ľudia "zachvíľu" vymrú. Jedine, že by sa krížili (množili) samí homozygoti recesívni, čiže žena + muž obaja s modrými/svetlými očami (potom budú všetky ich deti modrooké/svetlooké).
.. toľko genetické okienko. /čo mi vlastne pripomína, že by som sa MOHLA ísť učiť/
(A podľa mňa je "čudnejšia" kombinácia úplne svetlé vlasy + tmavé oči).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
a do toho ešte aj svetlú pleť?
ja som Snehulienka, viete.
Čiže ako modrookí ľudia "zachvíľu" vymrú. Jedine, že by sa krížili (množili) samí homozygoti recesívni, čiže žena + muž obaja s modrými/svetlými očami (potom budú všetky ich deti modrooké/svetlooké).
.. toľko genetické okienko. /čo mi vlastne pripomína, že by som sa MOHLA ísť učiť/
(A podľa mňa je "čudnejšia" kombinácia úplne svetlé vlasy + tmavé oči).
a myslim si ze toto uz ani nieje take neobvykle. normalne vidam take baby